Friday, September 2, 2016

Model papan iklan bersama Wawa Zainal, duta Galeri Hajra.





Assalamualaikum...


Haaa hari tu dah kongsi kisah Nisa jadi model video untuk sebuah laman web (baca di sini), kali ni Nisa nak berkongsi pengalaman menjadi model papan iklan bersama duta jenama tersebut sendiri ! Haa.. bagi model lain yang meletop-letop pasti macam tak heran la kan. Tapi bagi blogger dan model sendu macam Nisa ni, amboi gembira bukan kepalang bila dapat tawaran ni !




Pagi-pagi lagi Nisa dan rakan Nisa, yang juga makeup artist Nisa dah sampai ke studio yang terletak di Shah Alam. Agak mengantuk kerana bangun awal, hampir tersengguk jugak semasa disolek tu haha ! Terima kasih sayangku Moey kerana mekap kita gojes-gojes !



Turut menjadi model untuk papan iklan Galeri Hajra ialah instafamous Adel Asha.

Rakan blogger yang turut menjadi model, Iena Mansor. Eh eh sama lah shawl ! Hiks.




Haaa meh la Nisa share sikitttt keadaan di dalam studio semasa nak photoshoot tu.. Okay masa tengah mekap tu, sesi photoshoot sudahpun dimulakan dengan duta jenama Galeri Hajra, iaitu Wawa Zainal. Beliau shoot gambar untuk katalog dulu, lepas tu kami model-model lain yang dah siap mekap dan tukar baju masuk ke set.


Bermacam posing kami lakukan.. ada berdiri, ada duduk, ada posing ala-ala tergelak-gelak. Haha macam-macam lah ! Lebih parah bila dipasang pulak lagu hindustan kegemaran Wawa Zainal, makin bersemangat nak photoshoot ! Haha comel sungguh tau Wawa ni. Teringat-ingat masa mula-mula mengenali beliau sebagai artis baharu di bawah MiG duluu. Ops.




Dalam pada seronok memodelkan produk Galeri Hajra, halamakkk terrrjatuh cinta pulak dengan koleksi mereka ! Masa tu shoot sebelum bulan puasa kalai tak silap (haha dah berbulan lamanya kisah ni!!).. Banyak jugak shawl dia yang Nisa suka.. so kalau nak tahu kenalah pergi ke outlet Galeri Hajra sendiri ye hik hik..




Oh yee yang pakai shawl merah kat belah kanan tu, Syada Amzah. Haa selebriti terkenal pun sama-sama jadi model untuk papan iklan Galeri Hajra.




Papan iklan di sekitar Jalan Duta, KL. Thank you Aidilryzal for spotting me. Papan iklan yang lebih kurang sama masih boleh dijumpai di sekitar Bangi (tepi PLUS Highway) hingga di saat Nisa menulis blog post ni. Tak tahu lah sampai bila papan iklan tu ada kat situ kan. Hehe..




Wajah kami turut menghiasi banner-banner yang diletakkan di sekitar butik Galeri Hajra.. ada yang di Kuala Lumpur, ada yang diletakkan di luar outlet di Shah Alam. Hehe terima kasih kawan-kawan yang hantar gambar ni pada Nisa.




Heee manis je orangnya Wawa Zainal ni.. Seronok bekerja dengan beliau. Terima kasih pihak Galeri Hajra kerana sudi beri kesempatan kepada Nisa untuk menjadi sebahagian daripada kempen raya Galeri Hajra ni. Nisa sungguh berbesar hati ! Alhamdulillah rezeki Allah siapa lah tahu kan.. Syukur alhamdulillah...


Nisa masih buat job modelling ke ? Hmm jawapan Nisa ya. Tapi mungkin kerana kekangan waktu, Nisa terpaksa pilih-pilih lah job modelling yang mendatang ya. Sebab sekarang makin busy pulak, jadual makin padat gitu.. Apa-apa pun terima kasih kerana sudi baca !





Pembersih mekap IMAAN SUCI WIPES menjadi pilihan !





Assalamualaikum..


Nisa hari ni nak bercerita mengenai pembersih mekap atau makeup remover. Ramai jugalah orang di luar sana yang sering mengata-ngata kami yang pakai mekap ni seolah-olah tak pernah solat sebab nak pakai mekap punya pasal. Nisa ni pelik jugaklah, mereka yang mengata sangat ni.. punyalah kehidupan dia duduk bawah tempurung ya, sampai tak kenal kewujudan PEMBERSIH MEKAP. Har har harr....


Okay tak baik pulak gelakkan orang, tapi orang yang mengutuk menghina tu lagi tak baik kan. Haha apa-apa pun, nak cerita mengenai pembersih mekap pilihan Nisa. Kalau di rumah, Nisa biasanya guna yang jenis liquid tu. Haa kalau yang cecair tu, kena guna kapas muka untuk bersihkan mekap. Tapi kalau Nisa keluar macam mana ? Travel ? Nak hangkut jugak ke cecair pembersih mekap dan kapas muka tu ke hulu ke hilir? Haa kompemlah tidakkk !!





Bila Nisa keluar atau travel, yang menjadi pilihan Nisa semestinya pembersih mekap dalam bentuk tisu basah tu ! Kecik je packaging nya, senang nak selit dalam beg dan bawak ke mana-mana. Haa bercakap mengenai pembersih solekan dalam bentuk tisu basah, Nisa nak cakap mengenai IMAAN SUCI WIPES ni haa...


Tisu pembersih solekan IMAAN SUCI WIPES ni boleh dikatakan baru juga menjengah pasaran Malaysia. Diasaskan oleh orang Melayu kita, IMAAN SUCI WIPES sama sekali tidak mengandungi bahan merbahaya, jauh sekali alkohol. Haa jangan tak tahu banyak makeup remover di luar sana yang mengandungi alkohol dan buat kulit sangat kering !





Bila dah ada IMAAN SUCI WIPES ni dalam beg dan dibawa ke mana-mana, jadi tidak ada isulah para wanita yang bermekap tidak bersolat ! Sapp sapp sapu seluruh muka, dah tanggal mekap.. haa mudah sangat bila ada tisu penanggal mekap ni.. Geram jur bila orang mengata kita ni macam kita pakai mekap menyusahkan dia haha..



IMAAN SUCI WIPES

  • Produk tempatan.
  • Bebas alkohol !
  • Mudah bersihkan mekap.
  • Mudah dibawa ke mana-mana.
  • Harga mampu milik.
  • Juga sesuai untuk kulit sensitif.





Bila travel, pembersih muka dalam bentuk tisu basah ni memang akan menjadi pilihan utamalah.. sebabnya taknak susah-susah bawak makeup remover yang dalam botol tu.. kang nak kena ada kapas muka lagi. Huii buat berat beg je ! Kalau bawak wet tissue kan senangg. So, masa Nisa travel ke Bangkok baru-baru ni (gambar di atas diambil di Wat Pho, Bangkok) Nisa bawak je IMAAN SUCI WIPES ni. Mudah dan ringan ! Dalam luggage ada sepaket, dalam beg galas ada sepaket lagi.





Haaa sampai ke Bangkok Nisa bawak IMAAN SUCI WIPES ni, sebab memang mudah sangat nak bersihkan mekap dan bawak ke mana-mana. Selit-selit je dekat poket beg ! Haha.. Alhamdulillah Nisa pun suka IMAAN SUCI WIPES ni. Memang hari-hari pakai.. Kalau di rumah, siap berkongsi dengan adik lagi.





MACAM MANA NAK BELI ???

Jangan lupa dapatkan IMAAN SUCI WIPES ni dari agen jualan yang sah tau ! Nisa nak rekemen agen jualan ni haa untuk korang beli IMAAN SUCI WIPES ni..

Facebook : Hazirah Shah https://www.facebook.com/ms.hazirah
Atau follow Instagram beliau : @iuzira https://www.instagram.com/iuzira/
Tak pun whatsapp terus ke nombor : +60193922261