Wednesday, March 1, 2017

Cubaan membakar kek - Japanese Cotton Cheese Cake




Assalamualaikum...


Haaa rasa macam dah berzaman-zaman pulak tak tulis apa-apa mengenai resipi di laman blog Nisa ni.. Nisa suka cuba nak baking kek lah, biskut lah.. Tapi dengan keadaan sekarang yang cuma menyewa bilik, mustahil pulak nak laksanakan keinginan tu.. Maka bila Nisa balik kampung sajalah yang ada peluangnya untuk Nisa buat semua yang Nisa nak tuu. Tambahan pula, adik perempuan Nisa pun suka baking.. Kejap-kejap buat cupcake lah..

Sunday, February 26, 2017

Hostel 018 - Drama cinta tiga segi



Laju-laju aku melangkah masuk ke pintu Hostel 018, tempat kami menginap. Angin sejuk di luar disulami gerimis hujan sepanjang hari tidak dapat aku tahan lagi. Berlapis pakaian yang dikenakan pun masih belum mampu membuat aku menahan kedinginan yang menyelinap masuk membelai kulit seterusnya menusuk hingga ke tulang.

Saturday, February 25, 2017

Jualan Gudang Besar-besaran BENANG HIJAU dan MCC Boutique di Bangi !




Assalamualaikum..


Allahu... !! Akak di kejauhan di sayup-sayup tau di mata melihatkan pos-pos di Facebook oleh kengkawan semua ! Semuanya bagaikan nanar dengan kejadian yang bakal berlangsung weekend ni, di Bangi ! Iyee deknonn.. sesuatu yang besar dan meriah letops akan berlaku di Bangi, Selangor. Haa sah ler warga Bangi atau kawasan berhampiran dah tak senang duduk kan ???!! Teruskan membaca ye kalau semua kepochi nak tau apa dia..