Monday, January 17, 2022

NISA KAY - I'm still here.

 


Assalamualaikum semua!


Fuhhh...!!! It has been a great while. Hampir dua tahun tak menaip. Kekok rasanya. I never wanted to leave from blogging. I have always wanted to keep writing. Tak tahulah apa sebabnya tiba-tiba terus tak menulis apa-apa. So much things happened within these 2 years. The good, and bad ones too. So many things nak diluahkan. But maybe not all. Not on this platform really. 


I AM STILL HERE.

Yes. Masih di sini. Blog dan domain ini pun masih sangat Nisa sayang. Sebab tu Nisa keep renew domain ni. Bayar je setiap tahun walaupun tak berupdate. I want people to still find this blog, benefit from it in any way. 


ASSALAMUALAIKUM, TV Al-Hijrah, siaran 5 Februari 2021.

Ups, downs. Happy, sad. Relationships, heartbreaks. Gain, loss. Semuanya. Terlalu banyak nak diluah tapi I made peace with most part of it. Ada perkara yang tak perlu diceritakan malah dihebahkan lagi dah. I'm moving on with life and will only tolerate with things that will make me gain nothing but peace and happiness. 


SO WHY AM I HERE?

Rindu sangat nak menulis. Nak mencurah idea dan isi hati. I wanna move further. Aku harus melangkah lebih jauh lagi. Nak share banyak lagi experience dekat sini. Baru-baru ni ramai screenshot satu video tiktok oleh Elia Jejari Runcing. Ada video mengenai throwback rakan-rakan blogger satu zaman rupanya. Awwwhh malu kita haha. Terus terkenang jatuh bangun dengan blog ni. Bermacam nama, bersilih-ganti URL, bertukar design blog entah berapa puluh kali dah. Dari design gelap ala jiwa emo, kepada warna barbie pink. Semua pernah haha!


Thanks to that Tiktok video. I realized I still wanna do this. I still wanna be an active blogger, or at least blog ni masih hidup dengan update from time to time. I still wanna make time to write something here. Maybe this time around, my approach will be a lil bit different. HOW? I don't know, yet. Kita tengok lah nanti macam mana.


SO BLOG, I AM HOME.




xoxo, 
NK.





10 comments:

  1. Keep going Nisa Kay. Tak kan blogger hilang di dunia walaupun sesiapun kita hari ni. Ceewah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thankss moka! sis cuba sedaya upayaa!

      Delete
  2. Harap nisa masih menulis ..tau nisa dr zaman unisel lagi .just continue what u love nisa.. masih baca blog kadang2..good luck for 2022 resolution nisa. 🤍

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much sudi singgah and baca. InshaAllah Nisa cuba lebih kerap menulis.

      Delete
    2. Wah nisa ada lg kat blog ni? Heehhe

      Delete
  3. aaa i pun macam tgh naik balik syeikh blogging. santai2. korang jemput follow blog i !

    ReplyDelete
  4. first time jejak sini... dah follow tau...

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay