Saturday, July 25, 2020

Kedai Cermin Mata Viral Sungai Wang Plaza - Kaca Mata Hitam Murah !!




Assalamualaikum semua !

Wah wahh lamanya tak berkongsi cerita dengan pembaca semua! Nisa rindu betul nak kembali aktif menaip macam dulu! Haa... macam biasalah kalau Nisa dah mula menaip ni, maknanya ada benda best yang betul-betul best yang Nisa nak share dengan korang semua!


Baiklah.. Nisa tahu ramai di luar sana yang macam Nisa juga.. susah nak cari cermin mata hitam atau sunglasses yang ada power. Nisa pernah survey dulu, harganya agak mahal.. maka Nisa simpan sahajalah hasrat nak buat sunglasses ada power. Kebanyakan kedai mempunyai pilihan bingkai yang agak terhad pula tu. Tak pun, kalau nak pakai sunglasses yang stylo, kena pakai contact lens dulu. Rimasnyaaa bila terlalu kerap pakai kanta lekap kan! 



Haaa tenang ya kawan-kawan! Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian! Masih ingat lagi blogpost Nisa mengenai KEDAI CERMIN MATA VIRAL yang terletak di Sungei Wang Plaza, Kuala Lumpur? Haaa ya betul tuuu kedai cermin mata EYE SMART VISION ! Nisa kembali lagi ke kedai ini untuk membuat cermin mata hitam! Haaa inilah yang Nisa nak kongsikan untuk blogpost kali ini.

**Untuk memasuki premis ini, pihak Eye Smart Vision menetapkan SOP seperti yang disarankan oleh kerajaan di mana para pelanggan harus memakai topeng muka, merekod kehadiran menerusi QR Code, penggunaan hand sanitizer, dan mensanitasi barangan serta common area di dalam kedai.




CERMIN MATA HITAM + POWER = RM165 SAHAJA !!!

Iyaa benar sekali! Semurah itu harganyaaa! Bagi Nisa yang ada power dan silau yang agak tinggi, memang Nisa setia buat spec di Eye Smart Vision sahaja sebab harga spec Nisa kini tidak lagi mencecah RM200 pun! Jimat dan sangat berbaloi! Buat cermin mata hitam (sunglasses) di sini pun murah sangattt!




LANGKAH 1 - Bawa cermin mata anda ke kedai

Ini penting ya. Untuk buat sunglasses ini, ia perlu dihasilkan SAMA POWER dengan cermin mata anda yang biasa. Ini kerana nak mengelakkan anda berasa pening atau sukar dan membiasakan diri dengan sunglasses itu nanti. Jadi, sunglasses anda akan dibuat berdasarkan power cermin mata anda ya!




LANGKAH 2 - Pilih mana mana bingkai yang anda ingin kan!

Yaaa hanya pilih mana mana bingkai cermin mata yang dipamer di kedai, pilih sampai anda jumpa yang betul-betul sesuai dengan wajah anda dan yang paling penting, bingkai yang buat korang nampak lagi handsome / cantik! Hahaa..



LANGKAH 3 - Pilih peratusan kegelapan cermin mata anda.

Haaa korang boleh tentukan sendiri, korang nak sunglasses tu gelap tahap mana. Nak betul-betul gelap ke.. nak 75% gelap ke.. nak low percentage pun boleh, boleh gunakan pada waktu siang dan juga malam. Haa semua boleh lah! Jimmy dari Eye Smart Vision sangat-sangat membantu Nisa dengan menerangkan lebih info mengenai sunglasses with power ni tau. Nanti kalau korang nak buat sunglasses jugak, boleh cari Jimmy! Hehe..



Sunglasses ini hanya mengambil 1 hingga 2 hari ini untuk siap. Sekiranya anda tidak dapat datang semula untuk mengambil sunglasses ini di kedai, pihak Eye Smart Vision menyediakan penghantaran menggunakan despatch mereka sendiri buat pelanggan yang tinggal di sekitar Lembah Klang. Jika anda tinggal jauh dari kedai, mereka juga boleh menghantar sunglasses anda menggunakan kurier.



DISKAUN 10% UNTUK ALPHA LENS!

Berita gembira buat semua pelanggan Eye Smart Vision! Bila korang buat spec mata dengan Alpha Lens di sini, jangan lupa dapatkan kad Alpha Lens ini, dekat bahagian belakangnya akan direkodkan power dan silau korang. Jadi bila nak buat lagi cermin mata di kedai ni, bawa kad ini untuk menikmati potongan 10% dari harga Alpha Lens ! Wahh lebih berbaloi! Tak sabar Nisa nak buat cermin mata baru kat sini!



Teruja sungguh Nisa, selepas hanya 2 hari, Jimmy dari Eye Smart Vision memaklumkan Nisa yang sunglasses dah siap! Terus terbayang-bayang bagaimana nak menggayakannya, nak bawak pergi bercuti, nak pakai masa memandu haha!!


Korang boleh baca sendiri antara testimoni para pelanggan Eye Smart Vision,  rata-ratanya berpuas hati  dengan servis dan produk yang diberikan. Pelanggan yang tinggal di negeri atau daerah lain pun boleh menggunakan perkhidmatan pengeposan untuk cermin mata.



Disebabkan pejabat tak jauh dari Sungei Wang Plaza, jadi Nisa drop by je pickup sunglasses ni. Seronok sangat! Lepas ni tak perlu lagi pakai contact lens semata-mata nak pakai sunglasses, lebih-lebih lagi untuk pemanduan jauh, mata Nisa akan jadi kering kalau pakai contact lens disebabkan aircond kereta. 



Boleh tonton sendiri pengalaman Nisa pergi ke Eye Smart Vision tahun lalu.


PUAS HATI DENGAN SERVIS EYE SMART VISION :
  • Servis yang mudah dan pantas.
  • Staff yang sangat membantu dan informative.
  • Boleh pilih bingkai cermin mata yang diingini.
  • Pilihan bingkai pun banyak sangat yang cantik-cantik.
  • Sunglasses sangat selesa dipakai, tak rasa pening.
  • Memudahkan Nisa untuk pemakaian harian.



Terima kasih Eye Smart Vision ! 


INSTAGRAM : 

FACEBOOK PAGE : 

ALAMAT : 
Lot G114, G Floor, Sungei Wang Plaza, Kuala Lumpur

WHATSAPP : 



Nisa Kay.

Read More»

Thursday, February 20, 2020

[LIRIK LAGU] 7 Nasihat - Dato' Siti Nurhaliza, Kmy Kmo & Luca Sickta




Wahhh meriah Twitter Nisa malam ni semua peminat menantikan dengan tidak sabar single terbaharu Dato' Siti Nurhaliza menampilkan dua rapper yang cukup-cukup berbakat iaitu Kmy Kmo dan Luca Sickta. Kedua-dua rapper ni Nisa dah minat sejak mendengarkan lagu Gong Nekara oleh mereka. Katanya dua rapper ni anak didik Malique? Wahh mesti hebat!


Lagu single terbaharu yang dinyanyikan oleh Dato' Siti Nurhaliza ini diberi tajuk 7 Nasihat, membawakan irama Malaysia sebagai core utama lagu, disulami dengan elemen hip hop dengan barisan rap yang sarat dengan kata nasihat. Pendek kata lirik dia memang best sebab penuh dengan teguran. Jom kita baca lirik !




[DATO' SITI NURHALIZA]
Anak pipit jangan tak dihirau
Gusar esok ke sarang si rimau
Anak didik harusnya dirisau
Gusar esok engkau yang dipisau

(Pre Chorus)
[DATO' SITI NURHALIZA / KMY KMO / LUCA SICKTA]
Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)
Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)

(Verse 1)
[DATO' SITI NURHALIZA]
Nak dilenturnya buluh, biar dari rebungnya
Kelak pasti mereka, kan terjaga akhlaknya
Nak dibentukkan tubuh, bukan dari benkungnya
Susun atur mereka, sebelum kenal dunia

Habis main di tanah,
sebelum senja ke rumah,
Takut nanti tersalah,
bawa pulang masalah
Tak endah yang sekarang,
cakap jangan sebarang
Elok awal di larang, 
untuk kau jadi orang

[DATO' SITI NURHALIZA / KMY KMO / LUCA SICKTA]

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)
Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)

[LUCA SICKTA]
Ya, satu 
Hendak berjaya mendada jangan
Pastikan jika malu bertanya sesat jalan 
Biar lapar sehari asalkan kenyang bertahun
Biar berkerut dahi asahkan minda beralun

[KMY KMO]
Kedua
Semua nasihat cam petua
Ketua perlu jua 
nak sihat sampai tua
Masuk semua benua, 
pelusuk dalam luar
Hormat tanpa bersua, 
walau darjah sempoa

[LUCA SICKTA]
Tiga,
Lain liga lain cara
Elak geliga dalam rasa media massa
Dahulu kerna lidah badan kan binasa
Sekarang kerna mata jemari berbicara

[KMY KMO]
Cara bicara yang keempat
Semua telinga harus peka
Nenek moyang yang nasihat 
Majoriti ramai leka, terlena 
Dibuai mimpi dek dunia cereka
Hanyut dihempas ombak tinggi gah lupa mereka

[LUCA SICKTA]
Lima
Usah dikira kanan kiri
Cermin untuk diri kerna hidup tiada siri
Kerna hidup tiada sisi
Bila hati mula hitam 
Lupakan kisah silam
Nilam usah disiram

[KMY KMO]
Kusiram yang keenam
Biar mekar dalam hati
Ingati putus urat dan tenaga urat besi
Korbannya bukan calang
Tak hilang dimakan hari
Bajakan jasa-jasa mereka dengan budi-budi

[DATO' SITI NURHALIZA]
Anak pipit jangan tak di hirau
Gusar esok ke sarang si rimau
Anak didik harusnya dirisau
Gusar esok engkau yang dipisau

[DATO' SITI NURHALIZA / KMY KMO / LUCA SICKTA]

Dulu tunggu diturut balik
(dulu tunggu turut balik)
Dulu diam sekarang celik
(dulu diam sekarang celik)
Dulu tahu waktu balik
(dulu tahu waktu balik)
Dulu diam sekarang cerdik
(dulu diam sekarang cerdik)





Lagu ini sudah boleh didengari di pelbagai platform penstriman muzik digital. Enjoy ya semua! Loveee !


Read More»

Copyright © Nisa Kay