Monday, April 8, 2019

Makin segar, bertenaga & cantik dengan FGWALET Bird's Nest by Fouziah Gous!




Assalamualaikum !!!

Haaa suaru ketika dulu, ketika Nisa sibuk scroll timeline Twitter Nisa, ternampak pulak satu tweet yang dapat beribu-ribu lemon retweet! Haaa apakah ini? Kenapa ramai sungguh netizen retweet tweet beliau? Baca punya baca, rupanya pengguna twitter di atas berkongsi mengenai kebaikan mengamalkan minuman sarang burung. Wahhh terus berkobar semangat nak cantik! Haha! Terus google jenama minuman sarang burung yang bagus kat Malaysia ni.



Setelah melalui proses meng-google dan membaca fakta menarik mengenai pelbagai jenis minuman sarang burung kat Malaysia ni, Nisa memilih untuk try consume minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous! Haa jangan tak tahu, jenama FGWALET by Fouziah Gous ni merupakan jenama yang diasaskan oleh selebriti jelita Fouziah Gous ! Teringat pula dalam salah satu episod Pesona Muslimah masa tahun 2017, kami ada menemuramah Fouziah Gous, berkongsi mengenai pengalaman beliau mengurus bisnes dan keluarga. Haa akhirnya berpeluang jugak try produk dia!


Ambil tiga-tiga perisa terus! Sebab nak tahu mana paling sedap! Hehee...

Masa duk scroll info mengenai minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, confuse jugak nak try yang mana.. rupanya mereka ada 3 perisa yang berbeza, dan ketiga-tiganya ada khasiat masing-masing! Haaa so macam lebih personalized gitu. Korang nak improve bahagian yang mana, boleh consume minuman sarang burung perisa yang sesuai. Oh yaaa.. untuk pengetahuan korang, Nisa ambil satu kotak terus yang mengandungi 24 botol, untuk pengambilan hampir sebulan (kalau sebotol sehari) Jimat banyak!! Okay sekarang... jom Nisa kongsikan apa khasiat ketiga-tiga jenis ni.



FGWALET BIRD'S NEST : ALOE VERA + ROCK SUGAR  
  • Membantu menyihat & mencantikkan kulit (glow booster)
  • Membantu mencegah kedutan di wajah
  • Membantu melambatkkan proses penuaan
  • Membantu mengurangkan simptom alahan
  • Membantu melancarkan penghadaman
  • Membantu meningkatkan daya tahan badan
  • Membantu menyingkirkan kafein
  • Membekal mineral, vitamin & enzim yang tidak dihasilkan badan
  • Mengandungi anti-oksida & anti-bakteria
  • Membantu mempercepat pemulihan dan penyembuhan luka pada kulit.


   FGWALET BIRD'S NEST : LONGAN + HONEY   
  • Membantu menenangkan fikiran.
  • Membantu mengurangkan masalah insomnia.
  • Membantu membantu mengurangkan stress & keletihan
  • Membantu mencegah kerosakan sel dalam badan
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Baik untuk diet - kadar lemak & kalori yang rendah
  • Sumber tenaga
  • Kandungan Vitamin C yang tinggi
  • Baik untuk kesihatan kulit
  • Membantu mengurangkan kedutan di kulit.


  FGWALET BIRD'S NEST : RED DATES + WOLD BERRY  
  • Membantu meningkatkan sistem pencernaan - penyerapan lebih baik
  • Badan menjadi lebih segar dan sejuk
  • Membantu meningkatkan daya imun badan
  • Membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah
  • Membantu menukarkan kolestrol berlebihan ke dalam asid hempedu
  • Membantu mengatasi masalah insomnia
  • Membantu memberikan tenaga dan kekuatan - sesuai untuk mereka yang selalu work out!
  • Milk booster
  • Power anti-oxidants
  • Membantu mengekalkan awet muda
  • Membantu mencantikkan kulit
  • Membantu melancarkan perjalanan darah



   PENGALAMAN MENGAMALKAN MINUMAN SARANG 
BURUNG FGWALET   

Kalau produk yang kena consume macam ni, memang Nisa ambil masa betul-betul untuk consume, lihat efek atau hasilnya, baruuuu Nisa akan share dekat pembaca semua. Kalau Nisa tak yakin dengan produk ni, tak adalah tulis mengenainya di blog kan ? Sooo apa yang best sepanjang hampir sebulan Nisa consume minuman sarang burung ni???

➤ LEBIH SEGAR
Bila bangun pagi lebih segar. Kurang rasa liat nak bangun Subuh... pendek kata memang kurang rasa lesu lah! Haaa kalau sambung consume secara konsisten dua ke tiga bulan, mesti lagi senang nak bangun pagi! Cerah je biji mata! Hahaa.

LEBIH BERTENAGA
Ada masanya memang kurang jugak waktu tidur tu, sebab kadangkala balik event dah lewat malam, esoknya nak kena bangun pagi-pagi pulak. Tapi bila consume minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, agak ketara rasa bertenaga tu. Aktif je sepanjang hari.

MUDAH TIDUR MALAM
Nisa memang ada masalah nak lelap. Penat sangat pun jadi tak boleh tidur, bila tak penat lagilah segar je biji mata ni walaupun dah jam 3 pagi! Selepas lebih kurang dua minggu consume FGWALET by Fouziah Gous, Nisa perasan Nisa lebih relax dan mudah nak lelap! Yahooo! Ini bermakna more rest for me !



➤ ISI KANDUNGAN YANG BANYAK!
Haaaa Nisa rasa memang sesuailah dengan harga yang ditetapkan, isi kandungan dalam setiap botol memang banyak, kalau consume waktu pagi time perut kosong tu, boleh terasa kenyang sekejap! Puas hati betul!! Setiap flavor ada isi masing-masing, memang banyak and nampak penuh je dari luar botol.

➤ ISI SARANG BURUNG TIDAK HANYIR, RASA TIDAK TERLALU MANIS!
Ramai yang tanya "Eh tak manis sangat ke sarang burung FGWALET ni??" Jujur eh Nisa cakap, memang tak manis sangat!! Rasa dia just niceee je! Sedappp! Lepas tu isi sarang burung memang takde bau hanyir langsung! Kadang kadang rasa nak minum lebih dari sebotol setiap hari! Lagi-lagi bila dah keluar dari peti sejuk tu. Fuhhh segar!!

➤ MASALAH KULIT BERKURANGAN
Kalau duk tenyeh produk kat muka, duk buat facial.. tapi dalaman tak jaga susah juga kan? Kena lah balance juga.. Haaaa dengan pengambilan air masak yang banyak, ditambah pula dengan khasiat minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, alhamdulillah kulit wajah dah semakin bersih dan kurang kedutan (Nisa ada smile line yang sangat obvious sebelum ni). Haa ini baru sebulan consume, kalau berbulan konsisten? Wahhh gebu macam bayi kot muka ni? Hahahah!!!



Ada banyak sangat info dan testimoni yang korang boleh baca dekat laman Instagram rasmi FGWALET tauu.. So dah baca kebaikan setiap perisa minuman sarang burung ni, boleh dah decide nak consume yang mana satu.. Beli sekali banyak la lebih jimat! Nisa pun lepas ni tengah pilih-pilih nak beli perisa apa.. nak grab satu box terus! Mungkin nak ambil yang Aloe Vera?? Makin lawa laaa sis lepas ni.. Haha!


Kalau nak tahu, Nisa dapatkan minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni melalui ejen rasmi mereka :

Instagram @putrarejab
Instagram @fgwalet_
Instagram @fgwaletsingaporeofficial_

Selamat mencuba!



NISA KAY.


43 comments:

  1. Igtkan mahal sebotol sarang burung tu..oklah sebotol rm12..so far x pernah minum sarang burung lagi..tp teringin sebab byk khasiat dia terutama itk kesihatan dan kecantikan..haii nak jugak cantik n sihat mcm pojah gous tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mahal. plus satu botol tu banyak. boleh minum half waktu pagi (masa perut kosong), half waktu malam sebelum tidur

      Delete
  2. Kenapa terus consume sebotol ke a day? Ke boleh Minum sikit2 then masukkan peti ais? Sebab ml dia byk Kan. Selalu Jual kat luar botol kecik2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh minum separuh pagi masa perut kosong, separuh lagi malam sebelum tidur. ikut la nak minum bila bila pun boleh je sebenarnya. nisa suka minum setiap malam sebelum tidur.

      Delete
  3. TB selalu gak intai2 fouziah gous punya ig.. memang selalu nampak minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni dengan satu lagi produk tu.. chia seed tu.. dalam list nak try gak nanti.. tapi masa tu taktau apa kandungan dan apa rasa dia tu.. bila baca entri nisa ni baru TB boleh bayangkan macam mana semua.. so.. nak bookmark dulu entri nisa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa cuba jangan tak cuba. boleh order dua tiga botol dulu, tengok macam mana, then kalau nak konsisten, order satu kotak terus.

      Delete
  4. TB selalu gak intai2 fouziah gous punya ig.. memang selalu nampak minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni dengan satu lagi produk tu.. chia seed tu.. dalam list nak try gak nanti.. tapi masa tu taktau apa kandungan dan apa rasa dia tu.. bila baca entri nisa ni baru TB boleh bayangkan macam mana semua.. so.. nak bookmark dulu entri nisa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmang sedapp rasa FGwalet ni! cuba tau jangan tak cuba! contact je yang IG di atas.

      Delete
  5. Murah jugaklah bird nest ni .Rasa macam nak minum tiga tiga jenis je .patutlah muka nisa nampak bersih dan cantik .rupanya ni rahsia dia .sekarang jugak nak terjah ig putrarejab nak beli bird nest ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, nisa serasi dengan FG Walet ni. seronok sangat!
      nak sambung another month lah haha nak nampak awet muda lagi dan lagi!

      Delete
  6. wow first time knowing FGWALET by Fouziah Gous Bird's Nest. I love bird's nest hope to drink it everyday like you do haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. they also have the original pure one, no flavor. but also kinda tasty.

      Delete
  7. Kak nina pun ada perasan kat twitter pasal girl yang minum sarang burung ni. Masa rasa nak cuba pastu lupa. Hahaa
    Pas baca perkongsian Nisa, lagi teruja nak cuba. Maklumlah kak nina dah 4 series ni lagi perlukan khasiat dalaman. Thanks yaaa share

    ReplyDelete
  8. eh murahnya minimuan ni, selalu jumpa orang jual pati sarang burung mahal belaka. Pati sarang burung ni memang bagus untuk kesihatan kita kan? Boleh kekal sihat dan bertenaga macam nisa. Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli sekali banyak memang boleh dapat murah harganya berbanding harga retail kat kedai. alang2 tu boleh konsisten kan diri minum birds nest ni.

      Delete
  9. Pernah beli dulu FGWalet ni. Memang best rasanya die sebab tak terlalu manis. Klu consume hari2 mungkin dah meletup kulit ni kan. Nnti nak beli lagi lah. Teringin pulak rasa semula. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yup. beli yg sesuai dgn keperluan diri, kalau konsisten inshaAllah makin cantik kulit dan kesihatan badan.

      Delete
  10. Haritu pernah beli sekali bird nest ni memang sedap.lepastu busy sangat sampai tak sempat nak repeat order.suka gila bird nest boleh buat kulit cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. order online je dekat IG yang nisa sebut dlm entry tu. beli banyak2 so dpt lagi murah..

      Delete
  11. Berapa harga sebotol tu. Nampak menarik la. Rasa macam nak try je. Hehe..
    Ni kalau minum, kuar dari peti sejuk memang sedap ni kan..
    Nak beli pun tak rasa was was sebab produk orang islam kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul!! produk orang islam, memang dijamin halal!
      so tak was was nak consume kan.. nak tahu harga boleh contact IG di atas.

      Delete
  12. Eh makin banyak pulak brand yang naik untuk minuman sarang burung ni kan. Hari macam ada viral kejap pasal minum air sarang burung. Tak sangka fauziah gous pun ada keluarkan jugak air ni. Boleh tahan jugak harga sebotol tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah dia keluarkan. baru2 ni nama dia makin naik walaupun bisnes dia dah established. dia akan buat vending machine utk minuman sarang burung ni haa. senang la nak membeli.

      Delete
  13. Pernah try memang sedap. Sekarang katanya brand ni nak keluar mesin vendor kan. Lagi senang kita nak dapatkan produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yessszzaa betul tu! tak lama lagi ada vending machine fgwalet. hope banyak la cawangannya, senang nak beli bila bila masa.

      Delete
  14. nad dah minum, memnag sedap betul.dapat masuk peti ais lepa stu minum pergh nyaman tekak..haritu pergi ekspo halal dia jual murah, nad bli..harganya boleh tahan tapi bagus untuk kulit tu kadang pejam mata ,beli juga..ehhee..kadang sehari boleh hbis sebab sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. betulll. keluar dari peti memang nikmat sangat rasa diaa!

      Delete
  15. Pernah minum memang sedap sekali! Nanti..nak belilah ! selalu beli dekat Petronas jer.. Sesambil singgah isi minyak shopping kat mart sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. order dekat agent yang nisa dah mention dalam entry ni. haa beli sekali banyak boleh konsisten kan diri minum.

      Delete
  16. Produk ni dalama dalam pasaran tapi kenapa tiba2 jadi viral ea sekarang.huhu.. mungkin sebab ramai da rasai kebaikannya. Ena jadi curious plak nak rasa. Tengok kt tv baru2 ni fouziah gous ada sharing die buat bisness ni sebab masa tu diela orang pertama yang asaskan air minuman sarang burung ni. Ok must have !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn tetibe je viral pulak sedangkan fgwalet memang dah beberapa tahun dalam pasaran rasanya. hehe baguslah makin ramai tahu kebaikan minuman bird's nest ni haa. boleh cantik dan sihat sama sama!

      Delete
  17. Amboi-amboi rahsia kejelitaan dan keremajaan dia ye. Nanti jadi serupa Fauziah Gous dah. Rawlins pun kena start minum minuman yang sama le nanti nampaknya. Almaklum usia dah semakin lanjut nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye wakkk. kita berkongsi ni supaya kita dapat sentiasa muda remaja bersama-sama.. takmau laa simpan sorang kan. hahaha

      Delete
  18. lately ni ramai jugak orang minum air sarang burung untuk moist kulit badan & muka. tu dapat minum sejuk-sejuk waktu tengahari memang sejuk je anak tekak..nanti BBL nak cuba la sebotol mana tahu kena dengan taste

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tiga tiga flavor.. mesti ada satu yang u suka. hehe

      Delete
  19. Oh yes! i like to take bird nest drink also. Not only it good for the skin but also helps to improve our overall well being.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess! but of course, people only focus to be prettier day by day haha!
      but yeah improve health too :D

      Delete
  20. laaa ngat mahal giler dh tadi! sis suka makan produk sarang burung. sedappp

    ReplyDelete
  21. memang best.Haritu dah beli 9 botol terus,best sgt.Walau tak masuk peti ais pon,tetap rasa sejuk dalaman

    ReplyDelete
  22. Thanks for content. Kita semua species suka membaca.

    ReplyDelete
  23. Laa murah je rupanya...d home shopping @goshop tu Kira Mahal la kn..botoii tecikk je da lebih Kurang rm11

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay