Friday, November 30, 2018

TERBANG - ZYNAKAL (Lirik lagu)


This is actually my kind of song! Aku suka lagu yang macam ni. Haa nak describe jenis lagu tu susah sikit. Tapi memang aku ni sejenis dengar je semua lagu, mana best aku layan. Aku dengar lagu ni menerusi laman Youtube yang menampilkan klip video rasmi lagu Terbang nyanyian Zynakal ni. Sejujurnya tak pernah kenal beliau sebelum ni. So bila dengar je terus macam eh best lah! Lagu ini ditulis sepenuhnya oleh Zynakal dengan ciptaan bersama Sufian Suhaimi, Faiz Ruzaini & Sabbala.




Lirik lagu Terbang - Zynakal

INTRO
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang
Kalau suka aku boleh ulang

VERSE 1
Mengkaji sekeliling
Mereka kuat buat bising
Sahutan tak berpaling
Sedangkan yang paling penting
Cuba mentafsir niat yang tersirat
Ini sifir ku buat untuk ku punya peminat kuat

Hari demi hari
Mengkaji dan mencari
Hasil berkualiti dari setiap generasi
Bangun dari mimpi mohon jadi realiti
Demi sesuap nasi dan bawak balik bukti
Angan angan cuma mahu satu senyuman
Tiada lain senyuman yang melahirkan
Ulang tayang kenangan
Hilang bayang kenangkan
Betulkan alasan sebelum buat rumusan

PRE CHORUS
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang
Kalau suka aku boleh ulang

VERSE 2
Niat hati cuma mahu cuba
Jika salah tegurlah
Ku mengalah terima
Tak pernah kah
Kau rasa salah
Apa salahnya?
Itu masalah
Serba salah serah
Tumpah darah merah
Geli jadi gelisah
Benci pun jadi marah

Mengaku salah takpa, SEDAR!
Taknak mengalah Takpa, SABAR!
Yang salah tak nak kalah, BIAR!
Yang sudah tu sudahlah, DENGAR!

PRE CHORUS
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang

Kalau suka aku boleh ulang




Haaa dia macam slow tapi ada beat EDM sikit, tapi layann. Susah nak describe. Sebab taste muzik setiap individu kan berbeza. By the time aku menaip entry ni, klip video lagu Terbang sudah mencecah lebih 3 juta tontonan ! Cayalah Zynakal. All the best! Looking forward lagu seterusnya pulak!


NISA KAY.



1 comment:

Etuza Etuza said...

Done follow your blog, please coming Etuza blog latter, Thank you

Copyright © Nisa Kay