Friday, November 30, 2018

TERBANG - ZYNAKAL (Lirik lagu)


This is actually my kind of song! Aku suka lagu yang macam ni. Haa nak describe jenis lagu tu susah sikit. Tapi memang aku ni sejenis dengar je semua lagu, mana best aku layan. Aku dengar lagu ni menerusi laman Youtube yang menampilkan klip video rasmi lagu Terbang nyanyian Zynakal ni. Sejujurnya tak pernah kenal beliau sebelum ni. So bila dengar je terus macam eh best lah! Lagu ini ditulis sepenuhnya oleh Zynakal dengan ciptaan bersama Sufian Suhaimi, Faiz Ruzaini & Sabbala.




Lirik lagu Terbang - Zynakal

INTRO
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang
Kalau suka aku boleh ulang

VERSE 1
Mengkaji sekeliling
Mereka kuat buat bising
Sahutan tak berpaling
Sedangkan yang paling penting
Cuba mentafsir niat yang tersirat
Ini sifir ku buat untuk ku punya peminat kuat

Hari demi hari
Mengkaji dan mencari
Hasil berkualiti dari setiap generasi
Bangun dari mimpi mohon jadi realiti
Demi sesuap nasi dan bawak balik bukti
Angan angan cuma mahu satu senyuman
Tiada lain senyuman yang melahirkan
Ulang tayang kenangan
Hilang bayang kenangkan
Betulkan alasan sebelum buat rumusan

PRE CHORUS
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang
Kalau suka aku boleh ulang

VERSE 2
Niat hati cuma mahu cuba
Jika salah tegurlah
Ku mengalah terima
Tak pernah kah
Kau rasa salah
Apa salahnya?
Itu masalah
Serba salah serah
Tumpah darah merah
Geli jadi gelisah
Benci pun jadi marah

Mengaku salah takpa, SEDAR!
Taknak mengalah Takpa, SABAR!
Yang salah tak nak kalah, BIAR!
Yang sudah tu sudahlah, DENGAR!

PRE CHORUS
Terbang terbang
Terbang melayang seorang
Jangan biarku seorang

Kalau suka aku boleh ulang




Haaa dia macam slow tapi ada beat EDM sikit, tapi layann. Susah nak describe. Sebab taste muzik setiap individu kan berbeza. By the time aku menaip entry ni, klip video lagu Terbang sudah mencecah lebih 3 juta tontonan ! Cayalah Zynakal. All the best! Looking forward lagu seterusnya pulak!


NISA KAY.



Read More»

SKINCARE REVIEW : Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser & Aqua Whitening Cream



Assalamualaikum..

Hai semua!! Haaa baca je tajuk, korang semua mesti dah tahu kan Nisa nak tulis pasal apa.. Nisa pun excited sangat dengan entry kali ini sebab ada banyak perkara Nisa nak kongsikan di dalam skincare review kali ini. Jika anda semua mengikuti Nisa menerusi laman sosial yang lain seperti di Instagram, pasti korang tahu yang Nisa susah nak share review mengenai skincare, kecuali Nisa benar-benar gunakan produk tersebut!



Baiklah.. mari Nisa kenalkan korang semua dengan dua produk yang Nisa nak review ini. Yang pertama ialah pencuci muka ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER dan produk yang Nisa turut gunakan di samping pencuci muka tersebut ialah AQUA WHITENING CREAM. Kedua-dua produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan pembaca semua, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya yang berkualiti lah kan. Kedua-dua produk ni Nisa mula gunakan pada waktu yang sama iaitu lebih kurang hampir sebulan yang lalu.



Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser :

Pencuci wajah ini mengandungi tea tree oil yang dapat membantu masalah kulit berjerawat. Selain tu jugak, pencuci wajah ni ada mengandungi bahan-bahan lain seperti aloe vera, lavender dan lain-lain yang dapat membantu mengawal minyak di wajah, membersihkan liang pori, melembap, melegakan kulit yang sensitif dan melembutkan wajah.


Untuk pengetahuan anda semua, Nisa mempunyai condition kulit wajah yang kering, agak sensitif kerana mudah dinaiki jerawat dan sedikit oily di bahagian T-zone. Jadi Nisa tertarik dengan bahan-bahan yang dinyatakan menerusi laman web Hansaegee Nature kerana fungsi pencuci muka ini banyak seperti yang Nisa memang perlukan selama ini.


Sesuai untuk :
  • Kulit kering (pencuci ini membantu melembapkan kulit)
  • Kulit berminyak (berfungsi mengawal minyak)
  • Kulit sensitif / berjerawat (membantu masalah jerawat)
  • Membuang sel kulit mati / blackhead whitehead (membersih kulit dan pori)




REVIEW NISA - ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER 

Tekstur : 
I love it !!! Pencuci muka ini datang dalam botol dengan muncung yang terus mengeluarkan buih apabila ditekan. Pastikan muka dan tangan sudahpun dibasahkan apabila nak guna pencuci muka ni okay! 



Pengalaman semasa menggunakan :

Buih-buih yang halus membantu membersih kulit dan pori-pori jauh ke dalam. Lagi diurut muka, lagi berbuih. Dan buihnya sangat sangat ringan, rasa seronok je nak urut satu muka. Kulit Nisa yang sedang berjerawat semasa mula-mula menggunakan pencuci muka ni pun tak rasa sebarang kesan pedih atau kering. Pendek kata, teksturnya sangat ringan pada kulit.



Selepas hampir sebulan penggunaan :

Jujurnya Nisa sangat suka dengan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni! Teksturnya yang ringan dan buih-buih halusnya betul-betul buat Nisa rasa tertarik nak terus menggunakaan. Masa mula-mula guna pencuci muka ni dulu, Nisa takde rasa kulit kering ke, tegang lepas cuci ke.. memang takde. So memang betul pencuci muka ni tidak mengeringkan kulit.


Mula-mula risau juga nak bertukar pencuci muka tapi from day one it has been really amazing! Memandangkan kerja Nisa sering kena pakai mekap, jadi after remove makeup, pencuci muka ni helps me a lottt with cleaning my skin deep into the pores sekali! I can really see my pores pun banyak dah improve, even makeup artist pun perasan yang skin Nisa banyak sangat improve. Jerawat pun banyak sangat dah kering dan jarang dah naik yang teruk-teruk, and the scars are fading! Cakap pasal parut makin memudar, lets moving on to the next product, shall we?



Hansaegee Nature Aqua Whitening Cream

Ini adalah sejenis moisturizer ya, bukan krim pemutih semata-mata. Nama produk ni menjelaskan fungsinya. Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk turut merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak sticky, maka sesuai untuk cuaca Malaysia dan panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.


Fungsi dan bahan :
  • Mengandungi Camellia Japonica Seed Oil - kalau google ni memang jumpa macam macam benefit untuk kecantikan
  • Mengandungi Niacinamide - fungsi anti penuaan & mengurangkan garis halus
  • Non-comedogenic (tidak akan menyebabkan pori tersumbat)
  • Cepat menyerap dan penyerapan jauh ke dalam lapisan kulit



REVIEW - AQUA WHITENING CREAM


Tekstur :
Okay memang tekstur moisturizer ni sangat light-weight, dan warnanya bukan solid putih, dia macam semi-transparent punya warna. Haha faham tak ? And tak rasa berminyak, dan memang takda rasa sticky. Nisa mula-mula cuba di tangan, kemudian baru kat muka. Takde rasa kesan berminyak lepas sapu.




Pengalaman semasa menggunakan :

Memang ringan dan pantas menyerap. Itu apa yang Nisa rasa semasa mula-mula cuba mosturizer ni. Again, my skin does not feel any irritation upon trying out the product on the first week. So, takde bad reaction la. Sticky feeling almost tak terasa sebab dia fast-absorbing kan, and it does not have any smell. Yang best nya, pakai sikit je dah cukup untuk seluruh wajah.



Selepas hampir sebulan penggunaan :

I really love using this moisturizer each time after washing my face. Sekejap je urut satu muka dah serap ke dalam kulit, dan yang penting tak rasa berminyak! Bila kulit well moisturized, nak pakai mekap pun nampak elok je hasilnya nanti. Kulit memang rasanya dah kurang kusam berbanding sebelum ni, sebab muka asyik dengan mekap je kan (dah kerja kena selalu mekap), so bila buang mekap kadang-kadang rasa tak bermaya je kulit. Yang bestnya, moisturizer ni ada banyak fungsi lain selain daripada melembap kan kulit je. 


Disebabkan moisturizer ni ada mengandungi Niacinamide jugak, I think it kinda helps with my smile lines kat tepi bibir? Sebab I think it is reducing a bit, still a long way to go tapi Nisa seronok nampak ada perubahan. Whitening property dalam moisturizer ni really help me with the scars. My acnes surely improved a lot, and the scars starts fading and also kulit dah start mencerah dan tona nampak agak sekata and I can see that starting the second week I'm using this moisturizer. 



WILL I RECOMMEND THIS ? Yes! Sebab I rasa harganya bersesuaian dengan kualiti dan fungsi produk. Kedua-dua produk boleh pakai untuk jangkamasa yang agak lama, lagi-lagi moisturizer, sebab pakai sikit je dah cukup untuk satu muka. Kalau jenis tidur dengan aircond tu, fuhh lagi fresh kulit korang pakai Aqua Whitening Cream ni. Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni pulak my must-bring! I pergi mana-mana je pun memang takkan tinggal. Kalau kulit rasa tak bersih, cuci muka pakai cleanser ni, memang segar!


Up to this date, I am still using it. I have been struggling with acnes, scars, dull skin, uneven skin tone, dry and flaky skin.. all at the same time for years now. I am glad that I decided to give these products a shot and it shows so much improvements. I am still looking forward for more improvements, as I just use this for about a month now, but yet a satisfying journey so far.



Aloe AC Clean Bubble Cleanser
RM65.00  |  150ml  |  Info lanjut klik di sini


Aqua Whitening Cream
RM143.80  |  50g  | Info lanjut klik di sini




JENAMA : Hansaegee Nature
Laman web : https://hansaegee.com/shop/
Follow on Instagram : https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Like their Facebook Page : https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Subscribe to their Youtube Channel : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia

BUY THEM HERE : Hansaegee Nature website


It is best to use them both for optimum result if you guys nak treat kulit bermasalah dan berjerawat macam Nisa. Diingatkan, nak kulit clear memang kena sabar sikit, lagi-lagi kalau kita dah lama hadap masalah kulit ni. Plus, produk dengan bahan-bahan semulajadi memang take time nak tunjuk kesan, depends on your skin too. But I am confident enough to write this lengthy review after I use them myself and happy with the progress. So, see you guys in my next blog post!



NISA KAY.






Read More»

Tuesday, November 27, 2018

MY BEAUTY DIARY BLACK PEARL MASK REVIEW



Assalamualaikum..

Hai... wahh makin seronok pulak nak share mengenai skincare dan produk-produk yang berkaitan dengan penjagaan wajah ni. Maklumlah kita perempuan memang sukakan kecantikan. Tapi kan, sheet mask ni sebenarnya lelaki pun boleh je pakai! Untuk penampilan kulit wajah yang lebih segar dan tak nampak kusam kan! Haa pendek kata sesuai untuk semua golongan !




Untuk blogpost kali ini Nisa nak berkongsi dengan pembaca semua rangkaian face mask daripada jenama My Beauty Diary. Rasanya tak perlu diperkenalkan lagi jenama My Beauty Diary ni, kerana jenama ini sudah terkenal dan produk mereka mudah pulak nak didapati di drugstore seluruh Malaysia. Mesti pernah ternampak jugak di mana-mana kan? Dan face mask yang Nisa nak fokuskan untuk review kali ini adalah My Beauty Diary : DUO BRIGHTENING EX+. 

Untuk rangkaian Black Pearl Mask, terdapat tiga jenis varian seperti yang korang tengok di dalam gambar di atas, di mana yang kotak berwarna hitam tu merupakan the original Black Pearl Mask, dan face mask Duo Brightening EX+ mempunyai dua jenis varian iaitu Repair Power Brightening dan Moisture Power Brightening.



MY BEAUTY DIARY : BLACK PEARL MASK

Sesuai untuk mereka yang ada kulit kering dan tampak kurang bermaya. Nampak macam kusam je kan. Haa ini facemask yang sesuai dengan korang ! Mengandungi vitamin, mineral, amino acid dan kebaikan black pearl untuk membantu kulit tampak lebih bermaya dan fresh! Juga terkandung hydrolyzed collagen dan brightening lemon extract untuk wajah nampak lagi wow dan membantu mencerahkan kulit wajah jugak!



MY BEAUTY DIARY : REPAIR POWER BRIGHTENING BLACK PEARL EX+

Untuk intense brightening dan optimal repair. Membantu perbaiki kulit wajah bersama-sama dengan fungsi pencerahan. Optimal moisture for dry skin and helps in strengthening skin's natural barrier. Antara kandungannya ialah aloe vera dan bahan-bahan lain untuk membantu mengurangkan iritasi kulit. Enhancing skin's barrier while optimizing oil and water balance. Sesuai untuk kulit normal, kulit kering, kusam dan tona kulit tidak sekata. 



MY BEAUTY DIARY : MOISTURE POWER BRIGHTENING BLACK PEARL EX+

Facemask yang ini pulak memang khas untuk intense brightening dan deeply hydrating. Antara kandungannya adalah blue green algae yang akan membantu memaksimumkan hidrasi untuk kulit wajah. Kandungan utama semestinya Tahitian black pearl extract dan arbutin untuk mencerah dan wajah tidak lagi kusam! To help reduce fine lines, and dullness from rough, dry skin. Membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan. Sesuai untuk mereka yang ingin kulit tampak cerah dan kulit kering. 




Untuk review kali ini, Nisa akan bercakap dengan lebih lanjut mengenai My Beauty Diary : Moisture Power Brightening Black Pearl EX+ face mask ni ya. Nisa berkesempatan menggunakan facemask ini minggu lalu. Memang excited nak cuba sebab kulit wajah Nisa sangat kering nowadays, ditambah pula dengan kurang rehat, lagi lah kulit nampak kasar. Tona wajah pula tak sekata dan banyak parut yang dalam proses nak memudar.



My first impression was : I loveeee that the sheet mask is not so thick and crumply when I took it out from the packet and open it. Ketebalan dia just nice je, dan essence yang ada pada mask pun tidak ada rasa melekit atau bau yang kurang menyenangkan. Walaupun I took it out straight from the box, tapi bila letak kat muka, rasa sejuk dan fresh je ! Untuk penggunaan face mask macam ni, pakai dalam 20 minit dah mencukupi untuk essence menyerap masuk ke kulit ya. 



Selepas penggunaan, tiada sebarang effect negative pada kulit - tiada rasa panas pada kulit / pedih. Dan selepas tanggalkan mask, lebihan essence yang ada boleh sapu pada leher, tambah pada wajah atau urutkan pada tangan. Haa tangan pun nak kekal lembap dan nampak fresh kan! Tak perlu basuh wajah anda, boleh teruskan dengan skincare anda, contohnya sapu mosturizer.




Selepas penggunaan, my redness from my healing acnes are noticeably reduced ! My skin rasa fresh sangat, tak nampak kusam, kering or kasar. My skin appearance is better and bila skin well-hydrated and plump, nak apply makeup pun sangat senang dan tahan lama tau ! I'm happy that it shows positive results on my uneven skin tone, and I am looking forward for more usage of this masks!



MY BEAUTY DIARY DUO BRIGHTENING EX+ MASK
RM49.90 / kotak (mengandungi 6 keping face masks)
Boleh didapati di outlet SaSa atau Guardian berhampiran anda.

** PROMO TERKINI : Bersempena dengan ulang tahun ke 10 My Beauty Diary, beli 1 kotak My Beauty Diary Duo Brightening EX+, percuma sekeping Black Pearl Mask**


LIKE FACEBOOK PAGE : My Beauty Diary MY



NISA KAY.

Read More»

Saturday, November 3, 2018

Robinsons KL dilancarkan ! Pengalaman membeli-belah eksklusif di Shoppes @ Four Seasons KL



Assalamualaikum semua,

Jadi minggu lalu Nisa berkesempatan memenuhi jemputan oleh Robinsons Kuala Lumpur yang mengadakan acara VIP Night bersempena dengan pelancaran flagship store mereka yang bertempat di Shoppes at Four Seasons KL. Haa ramai sungguh orang malam tu, sangat meriah ! Nisa juga sempat jugalah nak berjalan-jalan di sekitar Robinsons Kuala Lumpur yang kini dibuka untuk orang ramai membeli-belah!




Kalau ada di antara pembaca blog Nisa yang nak ke Robinsons Kuala Lumpur, senang je.. Robinsons terletak di Shoppes at Four Seasons KL. Betul-betul sebelah KLCC dan juga opposite je dengan pusat membeli-belah Avenue K. Haa ini maknanya apa gaesss? Maknanya lebih banyak pilihan untuk anda membeli belah di kawasan tumpuan ibu kota! Tambahan pulak, setiap tingkat di Robinsons KL menyajikan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih!




Bertuah betul rasanya apabila malam tersebut para jemputan dihiburkan dengan penyanyi hebat Malaysia, Dayang Nurfaizah! Haa jika anda nak tahu, persalinan yang Dayang pakai tu merupakan baju dari pereka Alexander Wang yang mana anda boleh juga dapatkan secara eksklusif di Robinsons Kuala Lumpur! Wahhh siapa taknak bergaya seperti Dayang kan? 




Kalau dah namanya perempuan... tak sah kalau tidak tertarik dengan produk kecantikan yang dipamerkan! Hahaa.. sebahagian besar G floor di Robinsons ini menyajikan pelbagai jenama produk kecantikan - pelbagai rangkaian produk penjagaan kulit sehinggalah kepada jenama jenama terkenal peralatan mekap! Suasana yang eksklusif, selesa dan luas buat rasa lagi seronok nak shopping !




Sungguh la tak tergambar dengan kata-kata meriahnya malam pelancaran Robinsons Kuala Lumpur ni. Bukan pelancaran dan persembahan semata-semata, di sekitar Robinsons KL ni diletakkan pula beberapa installations untuk para tetamu mengambil gambar - always for the gram! Haha. Ada Virtual Fashion Box, kaleidoscope photo wall, ini memang cun! Boleh tengok gambar Nisa di instagram atau di bawah! Ada juga pelbagai aktiviti dan games di mana tetamu yang hadir berpeluang memenangi hadiah-hadiah eksklusif!






Seronoknya nak membeli-belah apabila malam itu kami semua dapat diskaun istimewa! Dan menjadi antara yang pertama berbelanja di Robinsons Kuala Lumpur! Haaa rambang mata jadinya, sebab bahagian pakaian, aksesori, barangan rumah, kecantikan.. semuanya ada banyak sangat pilihan ! Barisan jenama pakaian yang ada di Robinsons Kuala Lumpur pun bukan calang-calang ya!




Semestinya Robinsons Kuala Lumpur mempunyai misi dan visi untuk tidak hanya menjadi department store yang biasa. Antara kelainan yang dibawa adalah mereka menawarkan jenama-jenama yang mungkin tidak ada di pusat membeli belah yang lainnya, ranging from famous clothing brand to beauty products. Only exclusive shopping experience from Robinsons KL !



Curate your own wonderful shopping experience here at Robinsons Kuala Lumpur !




Robinsons Kuala Lumpur, Shoppes at Four Seasons Place is located at 145 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, and is open from 10am to 10pm daily. With the opening of the flagship
store, Robinsons now has two locations with one at The Gardens Mall which opened in 2007.


Follow Robinsons Kuala Lumpur on social media platforms :




NISA KAY.

Read More»

Tuesday, October 9, 2018

UFORA SKINCARE - Baru di pasaran ! Langkah mudah penjagaan wajah !



Assalamualaikum...

Hai semua! Ambui busy buat apa lah tu ya sampai liat sangat nak update blog. Hehe.. minat dan sayang pada blog ini masih menebal, tidak ada tanda-tanda nak meninggalkan bidang penulisan di laman ini.. Cumanya, kekangan masa kurang mengizinkan Nisa betul-betul duduk tulis entry. Tapi alhamdulillah ada masa sikit ni, boleh la share dengan you guys what's new. 



Jadi baru-baru ini Nisa berkesempatan menghadiri majlis pelancaran produk terbaru dari dua usahawan muda di atas iaitu Encik Nik Mohd Hilman dan Puan Supia Saupi di bawah jenama UFORA Skincare. Sebelum ini syarikat naungan pasangan ini telah berjaya menambat hati orang ramai menerusi produk yang berasaskan kolagen. Haa seiring dengan keperluan orang ramai untuk menjaga wajah, kedua-dua mereka menghasilkan produk penjagaan wajah yang ringkas dan mudah.



UFORA Skincare melancarkan set penjagaan wajah 3 dalam 1 di dalam sebuah majlis yang meriah. Terima kasih tau jemput Nisa! Haa sekarang Nisa nak bercerita sedikit mengenai produk-produk yang ada di dalam set UFORA Skincare ni.



Jadi dengan pembelian set ini, korang akan dapat 3 produk penjagaan wajah dan juga 1 makeup sponge! Wahhh ada barang extra pulak ya dalam set ni. Dah jaga muka cantik-cantik, mesti mekap pu letoppp nanti! Dah menjadi trend kan sekarang orang aplikasikan mekap di wajah menggunakan span mekap macam ni. Haa beli je set UFORA Skincare ni, dapat percuma makeup sponge !




Menerusi Facebook Page rasmi UFORA Skincare, di atas merupakan kelebihan-kelebihan produk yang terkandung di dalam set penjagaan wajah ini. Haa mudah je kan ? Takde krim pelik pelik siang malam pagi petang yang perlu anda tepek di wajah. Yang penting, cuci muka pastikan bersih, pakai sunscreen untuk melindungi wajah di siang hari, dan juga serum rawatan sebelum tidur! Mudahnyaaa!!




UFORA SKINCARE FACIAL FOAM - Pencuci wajah ini didatangkan di dalam botol berbentuk pump macam ni. Saiz dia pun sedang-sedang sahaja, mudah sangat kalau nak bawak ke mana-mana, letak dalam handbag. Diperbuat daripada ekstrak kranberi, ekstrak betik dan turut mengandungi Vitamin C. Lepas cuci konfem kulit rasa segar je.. liang pori semua dan bersih dan untuk penggunaan berterusan, membantu mencerahkan kulit wajah.




UFORA SKINCARE DAY-LIGHT PROTECTION SUNSCREEN - Masih ramai tidak menitik beratkan penggunaan sunscreen. Haa kalau dah pakai macam-macam skincare di wajah, tak guna juga kalau tak lindungi kulit daripada sinaran UV ! Bila kulit terlindung, barulah produk yang kita gunakan tu boleh bertindak untuk kesan optimum! UFORA Skincare Sunscreen ni sangat lightweight, mudah je sapu seluruh wajah.




UFORA SKINCARE NIGHT SERUM - Sebelum tidur jangan lupa oleskan night serum ke wajah. Esok bangun je fuhhh jelita terus! Hahaa.. Night serum ni mengandungi ekstrak aloe vera dan sesuai digunakan oleh semua jenis kulit dan lapisan umur. Membantu untuk mengurangkan parut, jerawat, melembap dan mencerahkan kulit jika digunakan secara berterusan.




UFORA 3D BLEND PUFF - Di dalam set ini juga, pembeli akan mendapat sebiji span mekap seperti di atas. Nisa dah test, memang lembut.. tak sabar nak guna untuk apply makeup pulak nanti! Haa rasanya memang berbaloi kan beli satu set tu, dapat free makeup sponge lagi hehe.. makin semangat la nak bermekap lepas ni.




Mudah sangat kan guna set UFORA Skincare ni kan ? haa... Sewaktu pelancaran minggu lalu juga, pihak UFORA Skincare ada menjemput pengguna setia produk mereka untuk berkongsi mengenai kesan positif yang mereka alami selepas menggunakan set UFORA Skincare ini. Walaupun agak baru di pasaran, produk mereka dah pun ada pengguna setia dan ejen serta stokis yang mencapai sasaran tinggi turut diberi insentif! Wahhh hebat lah!




Harga satu set UFORA Skincare ini adalah RM139 untuk Semenanjung Malaysia dan pembeli dari Sabah Sarawak boleh mendapatkannya pada harga RM149. Jangan lupa ke laman Facebook UFORA Skincare untuk melihat lebih banyak info mengenai produk serta testimoni pengguna.






NISA KAY.


Read More»

Thursday, September 13, 2018

OMBAK KITCHEN - Hidangan seafood mewah bak di hotel terkemuka, tetapi harga mampu milik !



Assalamualaikum...

Wahh bukan main ya bulan ni cuti panjang-panjang je hampir setiap minggu sebab banyak cuti umum jatuh pada Isnin dan Selasa. Seronok je tengok kawan-kawan berjalan sana-sini dengan keluarga, pakwe makwe, best friend.. Hahaa tapi bagi mereka yang tidak ke mana-mana di musim cuti ni, atau tengah mencari port baekkk nak isi perut, ini haa Nisa nak kongsi tempat best nak makan seafood segar dan sedap, macam makan dekat hotel tapi harga sangat berpatutan!

Read More»

Tuesday, August 21, 2018

Pelancaran rangkaian BLACKMORES Natural Vitamin E Cream dan review produk!



Assalamualaikum...

Wahh sejak dua menjak ni agak aktif juga Nisa menghadiri pelbagai jenis acara (event) dan juga buat beberapa appearance untuk rancangan di TV, cuma mungkin kurang update... dan baru-baru ini Nisa ada cuba skincare baru.. jadi excited jugak lah nak share dengan pembaca semua. Sebab Nisa memang jarang buat review skincare, unless skincare yang Nisa memang guna. Kebetulan pula, Nisa dijemput untuk menghadiri majlis pelancaran produk tersebut.. Wahh bertambah excited lah nak share !

Read More»

Monday, August 6, 2018

Malam Gala Pulang The Movie - Menitiskah air mata ???



Assalamualaikum...

Rindunya nak menaip di blog... tapi kekangan masa tak mengizinkan untuk Nisa berkongsi dengan lebih banyak di blog.. Banyak je event yang pernah Nisa hadiri.. ada yang memang Nisa nak kongsikan di sini, tapi tu lah kejap ke sana kejap ke sini, bila entah nak ada masa menaip blog ye dak. Haa ini ada lah waktu me time sikit, so boleh la taip blog. Nisa nak throwback sikit acara malam gala filem yang khabarnya telah mencecah kutipan RM1juta !! Haaa onz tak onz ???

Read More»

Copyright © Nisa Kay