Monday, August 6, 2018

Malam Gala Pulang The Movie - Menitiskah air mata ???



Assalamualaikum...

Rindunya nak menaip di blog... tapi kekangan masa tak mengizinkan untuk Nisa berkongsi dengan lebih banyak di blog.. Banyak je event yang pernah Nisa hadiri.. ada yang memang Nisa nak kongsikan di sini, tapi tu lah kejap ke sana kejap ke sini, bila entah nak ada masa menaip blog ye dak. Haa ini ada lah waktu me time sikit, so boleh la taip blog. Nisa nak throwback sikit acara malam gala filem yang khabarnya telah mencecah kutipan RM1juta !! Haaa onz tak onz ???

Read More»

Monday, July 2, 2018

Meningkatkan tahap keyakinan - mekap adalah salah satu caranya !




Assalamualaikum...


Ramai sebenarnya yang mengutarakan soalan kepada Nisa - "Bagaimana hendak menjadi lebih yakin / konfiden ?" Konfiden dalam banyak aspek lah kan... terutama sekali bagaimana nak jadi yakin bila nak berhadapan dan bercakap dengan orang ramai.. ada juga yang berminat nak tahu bagaimana nak tampak konfiden bila berhadapan dengan kamera. Haa sebagai host, ini soalan yang paling banyak Nisa ditanya.

Read More»

Wednesday, June 27, 2018

PULANG The Movie berdasarkan kisah benar - "Hadiah untuk ayah"



Assalamualaikum...

Jika ada yang mengikuti Nisa di laman sosial, ada la sesekali Nisa kongsikan bahawa Nisa ada mengacarakan majlis pelancaran novel PULANG terbitan Karyaseni. Kalau anda nak tahu, novel tersebut sebenarnya ditulis berdasarkan filem Pulang yang bakal ditayangkan di seluruh pawagam tidak lama lagi ! Haa biasa filem dibikin berdasarkan novel kan, sekarang ni novel diterbitkan berdasarkan naskhah skrip filem !

Read More»

Monday, May 21, 2018

Pastikan OOTD post anda paling meletop ! Ini tips OOTD di pagi raya untuk anda !


-->

Assalamualaikum..

Hai semua ! Haa dah dalam sedar tak sedar kita dah pun memasuki minggu pertama berpuasa kan ! Memang excited dapat luangkan masa berbuka bersama keluarga dan kawan-kawan.. Dan ia adalah antara momen yang kita nanti-nantikan di penghujung hari setelah seharian menahan lapar dan dahaga.. wah dah macam ayat dari buku motivasi pulak kan ?? Selain berbuka puasa, ibadah sunat solat terawih juga amalan yang kita sentiasa nantikan.


Read More»

Friday, April 27, 2018

Kekal bertenaga, sihat dan cantik dengan SISTA STARDUST !!!




Assalamualaikum..


Banyak sebenarnya nak update dekat blog ni. Masa je tidak mengizinkan lantaran ada masalah kesihatan, banyak travel dan banyak meeting Nisa kena lunaskan terlebih dahulu. Tapi memandangkan Nisa ke hulu ke hilir kemain sibuknya Ya Allah.. maka kita perlukan makanan tambahan untuk pastikan badan sentiasa bertenaga, di samping dapat menjaga dalaman dan luaran sekali. Ecewahhh!!!

Read More»

Monday, April 23, 2018

Ini 12 gadis yang merebut gelaran Juara PWM 2018 !




Assalamualaikum..



Hai semua !!! Haaa hari tu Nisa ada update mengenai Pencarian Wanita Melayu 2018 kann ?? Setelah sesi ujibakat dan pusingan saringan dijalankan.. Kini daripada beratus yang datang, 12 gadis bertuah telah terpilih untuk ke pertandingan akhir dan merebut gelaran Juara PWM2018 ! Jom ! Berkenalan dengan mereka dan lihat apa aktiviti yang mereka perlu lakukan sepanjang pertandingan berlangsung sebelum tiba hari untuk pentas akhir.

Read More»

Thursday, April 5, 2018

Pencarian Wanita Melayu 2018 (PWM2018) Kembali !! Jom ramai-ramai sertainya !




Hai semuaaa !!

Rindunya nak update blog ! Sebenarnya entry ini telah Nisa karang beberapa hari lepas namun di atas kesilapan teknikal, entry ini tidak muncul di blog ini seperti yang sepatutnya dan Nisa terpaksa menulis semua dari awal hingga ke akhir ! Allahu.. sesungguhnya tiada ujian dari-Nya yang kita tidak mampu hadapi. Tak mengapalah kan. Haa kepada gadis-gadis melayu di luar sana, ada berita baik untuk anda !

Read More»

Saturday, March 17, 2018

Siri Realiti Kehidupan NUR SAJAT di tonton dan single terbaharu beliau !



Assalamualaikum semua...

Wahhh nampak nama NUR SAJAT dekat tajuk, laju je korang klik blog post ni kan ??? Kalau nak tahu, dua hari yang lalu telah berlangsungnya majlis pelancaran siri realiti kehidupan usahawan terkenal Nur Sajat dan juga beliau melancarkan single terbaharu beliau!!

Read More»

Thursday, March 8, 2018

WARDAH BEAUTY Brunch with Dewi Sandra



Assalamualaikum...

Sebenarnya acara ini dah berlangsung beberapa minggu yang lalu. Memandangkan sejak dua menjak ni Nisa sedikit berkelapangan, jadi Nisa korek kembali album gambar dalam hard disk dan tengok mana yang Nisa masih boleh kongsikan dengan kalian. Baca tajuk pun dah tahu this was an exciting session, because I was going to meet someone I like so much since my schoold days !!


Read More»

Sunday, March 4, 2018

SAMYEANG SHOWDOWN oleh Domino's Pizza ! Pizza berperisa Korea kini melanda Malaysia !


Shamsul Amree, Senior General Manager, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore and Linda Hassan, General Manager, Marketing, Domino's Pizza Malaysia and Singapore showcasing Domino's Pizza's latest Samyeang Pizzas layered with uniquely developed Samyeang sauce.

Assalamualaikum...

Lebih kurang seminggu yang lalu Domino's Malaysia telah melancarkan rangkaian produk yang berasaskan perisa popular dari Korea iaitu PIZZA SAMYEANG yang terdiri daripada 3 pizza berperisa Samyeang : Piza Tuna Samyeang, Piza Ayam Samyeang dan Piza Daging Samyeang. Melengkapi trio pizza berperisa samyeang ini ialah kepak ayam yang sangat diminati ramai iaitu Kepak Ayam-haseyo.

Read More»

SURF THIS LOVE - Filem berkenaan surfing PERTAMA di Malaysia !



Assalamualaikum...

Wahhh busy betul Nisa ni ke sana sini sampai lupa nak update mengenai sebuah filem tempatan yang Nisa sempat tonton baru-baru ini. Terima kasih pihak filem SURF THIS LOVE sebab sudi jemput Nisa datang ke majlis Malam Gala untuk tayangan filem ini. Excited jugak sebab hello, first movie berkaitan surfing di Malaysia kot ?

Read More»

Thursday, February 15, 2018

MY OWN BAKES CAFE @ 8 Kinrara pilihan Nisa !




Assalamualaikum...

Hujung minggu yang panjang bakal menghampiri kita dan semestinya rata-rata dari kita sudahpun merancang untuk melakukan pelbagai jenis aktiviti termasuklah bercuti atau pulang ke kampung masing-masing, ada yang nak pergi picnic, hiking dan sebagainya. Bagi warga kota yang tidak ke mana-mana, kafe yang ingin Nisa kongsikan ini mungkin boleh menjadi salah satu destinasi santai untuk korang !


Read More»

Tuesday, February 13, 2018

Nak rapat dan ketat ? Mari dekat kenali SIS PERAPAT !




Assalamualaikum...


Wah wah kemain lagi Nisa ni ya.. Mentang-mentang dah lama tak update blog, sekali update je fuhh kasi bakar line ehh.. Amende yang RAPAT ?? Apa pulak yang KETAT ??? Haishhh macam-macam kan Nisa ni? Haha sebelum kalian cekap mencipta spekulasi dan andaian, Nisa cadangkan agar para pembaca semua baik-baik baca mengenai SIS PERAPAT nii... sebelum kita mulakan, jom bisik bersama-sama dengan Nisa.. "S.... i... ssssss".


Read More»

Tuesday, February 6, 2018

AirAsia Open Doors Contest - Alang-alang menyeluk pekasam !




Assalamualaikum...


Haa meriah sana sini berkejaran mencari pintu-pintu AirAsia demi sebuah penyertaan untuk contest AirAsia Open Doors. Peserta dari seluruh Malaysia meneyrtainya dengan menjejaki pintu-pintu yang telah AirAsia letakkan di beberapa lokasi seluruh Malaysia dan mengambil gambar bersama pintu tersebut serta upload di Instagram. 

Read More»

Wednesday, January 3, 2018

Kebaikan WITCH HAZEL untuk kulit wajah

Photo credit : here

Assalamualaikum...


Haa sebenarnya tiba-tiba je dapat idea nak tulis mengenai "witch hazel" ni.. Rasa-rasa ada lagi tak yang belum familiar dengan nama ni ? Haa Nisa pun dulu tak tahu apa itu "witch hazel". Tapi disebabkan selalu tengok nama "witch hazel" sebagai bahan-bahan dalam produk kecantikan, tu yang rasa nak google kejap..

Read More»

Tuesday, January 2, 2018

My 2017 best nine !!




Assalamualaikum...


Selamat tahun baru semuaaa !!! Pejam celik pejam celik je dah masuk tahun baru, tahun 2018 !! Rasa macam baru lagi aku memulakan tahun baru dengan berita baik di mana aku bakal memulakan karier sebagai pengacara TV di Astro Oasis.. Dan setahun telah pun berlalu... macam tu je.. hehe..


Read More»

Monday, January 1, 2018

My current go-to makeup tutorial + foundation review !




Assalamualaikum...


Lama dah rasanya tak berkongsi makeup tutorial dengan pengikut di Youtube channel mahupun di laman blog Nisa. I'm getting busier as 2018 is coming, dan inshaAllah I'm up to new challenge to improve myself in terms of my job. Nervous. Takut tak tergenggam semua yang dijanji, tapi I will try my best to do it inshaAllah...


Read More»

Copyright © Nisa Kay