Tuesday, November 14, 2017

REVIEW - NRC Treatment Foundation & Breena Beauty Blending Pearl




Assalamualaikum...


Wahh teruja tau nak berkongsi dengan semua. Memang kalau Nisa buat review, agak lama Nisa ambil masa sebab Nisa sebolehnya nak berkongsi produk yang bagus, Nisa nak review yang jujur. Jadi Nisa mesti akan gunakan sesuatu produk tu untuk beberapa lama sebelum betul-betul berkongsi dengan followers sama ada Nisa menyukainya atau tidak. Untuk review kali ini, Nisa nak kongsikan dua produk yang telah beberapa lama Nisa gunakan iaitu NR Cosmetics Perfection Treatment Foundation dan juga Breena Beauty Blending Pearl.



NR COSMETICS PERFECTION TREATMENT FOUNDATION

  • Diasaskan oleh Nuex Rosli, seorang jurumekap terkenal & berpengalaman di Malaysia 
  • Diperkayakan dengan Vitamin C serta Honey Bee Venom
  • Produk mekap yang turut berfungsi untuk merawat wajah
  • Dewy healthy finish look
  • Medium to Full Coverage
  • Harga : RM89.00 / unit
  • Terdapat 5 kod warna semuanya.
  • Boleh dibeli menerusi butik Absolute di Bangi Sentral, laman web ABSOLUTE atau menerusi ejen sah NR Cosmetics
  • Laman Instagram : @nrcosmetics_my
  • Laman Facebook Page : NR Cosmetics Malaysia




BREENA BEAUTY BLENDING PEARL

  • Diasaskan oleh Sabrina Tajudin. Kalau tak silap Sabrina ni beauty blogger juga.
  • Bermula dengan produk berus mekap, jenama Breena Beauty terus berkembang kepada liquid lipstick dan span mekap yang dikenali sebagai "Blending Pearl"
  • Terdapat di dalam dua pilihan warna : Pink & Black
  • Bahan span ini sangat lembut dan mampu meratakan foundation / concealer dengan baik
  • Boleh digunakan untuk apply foundation, concealer dan setting / loose powder
  • Harga cuma RM35.00 per unit. Murah sangat !
  • Laman Instagram : @breenabeauty
  • Laman Facebook Page : Breena Beauty


Haaa itu dia sedikit sebanyak info mengenai jenama dan produk yang Nisa nak review. Kalau Nisa tulis panjang-panjang kat sini nanti sampai dua tiga muka surat pulak kan ? Ada baiknya kalian tonton terus video Nisa di YouTube ni mengenai review kedua-dua produk di atas okay ?




Haaa on tak on ? Keh keh keh.. Nisa mintak maaf sangat sangat kalau terlalu banyak merepek je dalam video ni. Maklumlah, jangan bagi Nisa start bercakap. Haaa kan dah tak mau stop. Kekeke. Nisa ternyata sangat menyukai kedua-dua produk ni. Alhamdulillah.. serasi orang kata ya ? Sebab kita semua sedia maklum, kesukaan dan kegemaran setiap individu itu berbeza, jadi mungkin ada yang tak suka dengan produk yang kita suka... agituhhh.


Jangan lupa klik video di atas, tonton di laman YouTube dan jangan lupa komen di YouTube ya ! Klik SUBSCRIBE button jika anda belum subscribe channel YouTube Nisa hew hew hew... Moga-moga Nisa punya lebih masa untuk buat review sebegini lagi... Terima kasih semua!




NISA KAY.


10 comments:

Munirah Rafiuddin said...

macam best je...tapi tak berapa tau sangat cara nak guna dengan betul...ada teknik nya kan...

Putera Chantek said...

Dia ada service beli sebagai gift tak ?

Hizami Li said...

cantiklah

Ainyy Zain said...

foundation ni kalau pakai bercapuk tak nisa? kak ainy selalu pakai nampak bercapuk. tak tahu sebab foundation tu ke atau sebab tak reti.

Kak Mahh said...

Akak tak pandai sangat bab peralatan make up..etc. memang Lena banyak membaca bab gini

Mawardi Yunus said...

kita selalu tengok nuex buat live makeup.

Bella Jamal said...

Tak pandai nak makrup beria mcm makeuo artis.hehe. blending pearl tu kelainan pula sb warna hitam.

Wan Syahida Kahar said...

Foundation senang nak sapu.. the most basic and wajib kot bagi saya.. takde compact powder takpe lagi. tapi kena ada foundation untuk menutup cela :)

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

wah best

2Boy said...

sharing yang sangat mantap dan terbaik

www.resihat.com

Copyright © Nisa Kay