Thursday, May 4, 2017

VIDEO | Sweet Pinkish Look Makeup Tutorial



Assalamualaikum...

Lama sungguh rasanya tak update blog atau YouTube Nisa tidak ber-update dengan video mekap terbaru. Sebenarnya Nisa ada je shoot video-video mengenai produk kecantikan dan sebagainya. Tapi MASA tu yang tak ada ! Sungguh masa mencemburui Nisa, sering ke hulu ke hilir sampai rasa susah sangat nak spend time depan laptop untuk edit video ! Tapi istimewa kali ni, Nisa ada video tutorial mekap terbaruuuu...



Tapi sebenarnya TAKDELAH TERBARU SANGAT pun video mekap ni.. Nisa dah rakam video ni pada 14 Februari yang lepas ! Dah masuk bulan 5 ni haa baru lah ada masa nak edit. Itupun curi-curi edit sedikit demi sedikit sampai lah siappp. Biasanya di rumah Nisa boleh edit video dengan menyusun dan memotong footage yang ada.. 

Memandangkan di rumah sewa Nisa tidak dilengkapi wifi, maka nak tunggu masuk office jugalah baru dapat pakai wifi, seterusnya mencari background music yang dirasakan sesuai. Haa nampak tak, itu baru sikit struggle nak menyiapkan satu video ni tau ! Okay lah, jom tengok video Nisa...





Semua produk yang Nisa gunakan, Nisa dah nyatakan di dalam video tau. Untuk foundation pulak, sengaja Nisa tak letak code apa Nisa pakai. KENAPA ? Sebab yang pertama, code foundation untuk kulit kita kan lain-lain... jadi lebih baik anda pergi sendiri ke outlet Urban Decay atau Sephora untuk memilih shade yang tepat untuk kulit anda.

Lagi pula, semasa Nisa merakam video ni, lighting berubah-ubah. Ada masa nampak cerah sikit, ada masa eh macam gelap pula. Dan Nisa menggunakan bantuan lighting tambahan. Jadi, apa yang anda tengok di video TIDAK 100% SAMA dengan real life. Jadi kalau nak contohi kod foundation Nisa, risau rupanya tak sesuai pula.. Haa faham ke idok ? Hehehee..



Terdapat beberapa produk yanb telah ditaja dan diberikan kepada Nisa, jadi Nisa nak ajak uols semua terjah instagram penaja-penaja ni beramai-ramai.. Boleh ? Hahaha...

Mascara DUOYA yang meletops boleh dapatkan dari :

Produk penjagaan wajah SKINKARE dan Splendor Lip Matte, boleh dapatkan dari :



Jangan lupa subscribe channel YouTube Nisa untuk pelbagai lagi video baru !



NISA KAY.

7 comments:

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik Nisa...cantiknya dik...

Hizami Li said...

senyum sikit nisa. haha.

Nisa Kay said...

@Mardiah Diana thank youuuu

Nisa Kay said...

@Hizami Li haha alaaa nak buat ala ala ekspresi muka next top model :P

dorsett pink said...

nice. cantik!

Rabiahtul Asma said...

nice.. i love ur tutorial.. if u don't mind, visit my blog http://duniataipmenaip.blogspot.my/

Rabiahtul Asma said...

kak nisa bt tutorial & edit video gune software ap ye?

Copyright © Nisa Kay