Saturday, April 22, 2017

TIPS : Cara merawat sunburn



Assalamualaikum..


Ewah ewahhh cukup-cukup lah tu pengambilan vitamin-sea tu yee.. Tak reti-reti nak balik ke cemana ni Nisa Kay ooiii ? Hahaha sejujurnya Nisa bukanlah seorang yang sering ke pantai.. sebab kulit muka yang tak berapa cerah ni akan terbakar dan of kos nampak empat tona lebih gelap. Huwaa! Orang nak empat tona lebih cerah, ini ada pulak lebih gelappp! Tapi kann bila dah terbakor ni.. ramai pulak yang bertanya bagaimana nak atasi sunburn nii.. Haaa...

Friday, April 21, 2017

Tak update blog pun trafik mencanak-canak ???



Sumber gambar : DI SINI


Assalamualaikum...


Wahhh dah masuk pertengahan bulan April pun, dalam sedar tak sedar kan.. Busy tu memang busy lahh.. Tapi kadang-kadang rasa macam hmmm apa je aku dah buat setakat ini ? Gituu, busy tak semestinya produktif kan ? Busy kat luar je, Nak dapat masa depan laptop punya susah lahaiiii.. Maka dengan itu, update blog ke laut lah cerita nya kann..

Friday, April 7, 2017

Pengalaman rawatan muka di HANNAN MEDISPA AMPANG





Assalamualaikum...


Haa.. bercerita mengenai penjagaan wajah ni memang takkan cukup 40 hari 40 malam tauu ! Macam-macam lah. Ramai yang bertanya, apa produk yang Nisa pakai.. apa tabiat penjagaan kecantikan Nisa.. Well, sejujurnya takde lah strict sangat, cumanya Nisa memang maintain produk yang dirasakan serasi dan juga setiap bulan wajib manjakan wajah di tempat medispa. Kenapa Nisa pilih medispa ???


Sebab MEDISPA dan spa sangat lain tau. Kalau spa tu boleh lah nak urut badan ke kaki ke apa (banyak kepada penjagaan badan juga), kalau medispa ni, apa rawatan yang dilakukan pastinya berlandaskan terma medikal. Analisis wajah, rawatan yang diberikan, hingga kan kepada peralatan yang digunakan semuanya terkawal, di bawah terma MEDIKAL. Gituu. Takdelah main tadah je muka kan?

Monday, April 3, 2017

Natural & Simple Makeup Look featuring PIXY




Assalamualaikum...


Haaa lama dah rasanya tak berkongsi apa-apa tutorial mekap bersama pembaca dan penonton video yang setia sekalian.. Terharu rasanya di atas sokongan dari semua. Rasa rendah sangat diri ini sebab ada yang masih sudi bukak blog kita, tengok YouTube kita.. Hehehe.. istimewa kali ini Nisa akan berkongsi teknik mekap yang sangat senang, guna produk yang mudah didapati dan berpatutan pulak, hasil pun letops !

Sunday, April 2, 2017

Obsess Cosmetics X Nuex Rosli X Syedewa Limited Edition Liquid Lipsticks





Assalamualaikum..


Haa rasanya lama jugak tak update blog ! Alhamdulillah jadual makin sibuk, rezeki makin murah sejak Nisa mula mengacara rancangan baru di Astro Oasis iaitu PESONA MUSLIMAH. Kadangkala rasa macam tak sempat-sempat je nak ke acara. Tapi Nisa tetapi bagi masa untuk majlis-majlis pelancaran produk dan sebagainya.


Okay ni nak share ni.. Nisa baru-baru ni berkesempatan ke majlis pelancaran produk mekap jenama tempatan. Haa ramai dah tahu kan sekarang ni banyak local brand keluarkan liquid lipstick masing-masing. Tak ketinggalan juga mereka buat collaboration dengan makeup artist tersohor di Malaysia. Jom teruskan membaca apa yang menarik mengenai acara pelancaran Limited Edition Liquid Lipsticks Obsses Cosmetics X Nuex Rosli X Syedewa ni..