Friday, January 27, 2017

Bisnes naik dalam masa yang singkat, Nursajat kini mampu beli banglo jutaan ringgit !





Assalamualaikum,,


Dua malam lepas Nisa dan beberapa rakan blogger lain berkesempatan menghadiri sesi beramas mesra.. ehh ! Meet & Greet bersama pengasas produk kecantikan terkenal yang kini makin mendapat perhatian ramai. Apatah lagi baru-baru ini viral video celoteh Nursajat di laman sosial.. haa topik yang dibebelkan bukannya sebarang topik ! Topik kuih koci la, topik kahwin bukan sekadar nak sedap la. opps! Haha okay siapa yang tahu tu tahulah ye... 

Read More»

Tuesday, January 17, 2017

"Dulu tak suka pakai foundation, sekarang mekap kemainnnnn...."




Assalamualaikum dan selamat hari Selasa !


Hari ni masuk office jalan pun slowww je… my upper body parts sakit-sakit huihhh ! Ni semua gara-gara semalam sakan ber-boxing di gym. Haa nak cerita dengan uolss jugak mengenai rutin terbaru Nisa ke gym. Tapi itu nantilah. So bila masuk office, masa untuk check emails, check komen yang perlu Nisa approve dan sebagainya.


Bukak YouTube pulak… Haa ternampak satu komen ni... katanya dulu pernah terbaca caption Nisa yang mengatakan Nisa tak suka pakai foundation, tapi kini kemainn haa mekap Nisa kata beliau. Okay Nisa tergelak kejap bila baca komen ni. Sebab ianya membuatkan Nisa teringat balik dulu muka memang comot secomot comotnya. Haha.


Read More»

Tuesday, January 10, 2017

#RentakSelangor PART 2 - Seni muzik dan tarian memperkaya budaya Selangor.



Assalamualaikum...

Selesainya hari pertama trip Rentak Selangor, semakin menarik pula trip ini Nisa rasakan. Memang benar, kebanyakan dari kita sebenarnya kurang mengetahui mengenai budaya sebenar negeri Selangor ni. Dari salah silah penduduk asal di negeri ini, Selangor mempunyai banyak suku kaum, keturunan dan sebagainya. Jadi, budaya yang pelbagai itu datangnya dari kaum yang mula-mula datang menetap di Selangor suatu masa dahulu.


Read More»

Monday, January 9, 2017

Okay kita cuba MIOS KITCHEN, kedai makan viral !



Assalamualaikum...

Haa rasa macam dah lama tak menaip mengenai kedai-kedai makan ni kan. Maklumlah Nisa bukanlah seorang yang selalu cuba makan di tempat baru. Memang kalau dah suka satu tempat tu, tempat itu je lah hari-hari pergi. Tak pun pergi ke kedai mamak! Haha lebih mudahhh. Tapi baru-baru ni adik Nisa ajak cuba makan di kedai yang pernah viral katanya. Terletak di area rumah dia je. So apa lagi, Nisa ikutkan sajor...


Read More»

Tuesday, January 3, 2017

#RentakSelangor PART 1 - Kenalkah anda dengan budaya Selangor?




Assalamualaikum...

Haa betapa sudah tertangguh-tangguh hajat di hati nak kongsi dengan pembaca semua mengenai perjalanan Nisa bersama beberapa rakan media ke sekitar Selangor ni.. Alhamdulillah baru ni haa ada kesempatan nak menaip dan ekspreskan semua yang Nisa dah alami di laman blog ni. Baru-baru ini Nisa sertai sebuah trip yang dianjurkan bersama oleh GAYA TRAVEL dan jugak TOURISM SELANGOR dan trip ini dipanggil Rentak Selangor.

Kenapa RENTAK SELANGOR ? Teruskan membaca untuk lebih info dan aktiviti menarik kami sepanjang 4 hari berkelana sekitar Selangor Darul Ehsan. 

Read More»

Monday, January 2, 2017

Naik turun 2016




Assalamualaikum...


Kire wajib la kan buat entry recap balik segala jadah yang berlaku sepanjang 2016 ni ? Too many things happen in a year ! Ada naik ada turun, ada tawa ada tangis, ada bahagia ada duka.. Gitulah kehidupan.. segala rasa tu cumalah rencah kehidupan. Haaa.. nak ceritakan balik perjalanan sepanjang 2016 ni memang sampai esok tak habis taipp terlalu banyak benda nak dikongsikan... Tapi Nisa tak susun ikut turutan lah ye !


Read More»

Copyright © Nisa Kay