Friday, October 28, 2016

Mamonde Flower Day meriah dengan kehadiran Park Shin Hye




Assalamualaikum...

Teruja Nisa nak berkongsi cerita ni.. Baru-baru ni Nisa berpeluang melihat ratu drama Korea iaitu PARK SHIN HYE secara live ! Haa depan mata tuuu. Cantik sangat sangat Park Shin Hye ni. Walaupun Nisa takde lah dapat datang dekat dan berselfie ke apa.. Tapi dapat tengok tuan empunya badan secara depan-depan pun cukup laaa..


Thursday, October 20, 2016

My Cats - Ash keluar tak balik-balik...



Assalamualaikum...


Hari ni macam nak taip entry sedih sikit. Entah kenapa Nisa rindu sangat sangat dekat Ash, kucing kesayangan Nisa ni... Ash merupakan kucing pertama yang Nisa beli guna duit sendiri. Masa tu tak tahu apa-apa dan Nisa merasakan orang yang jual kucing ni letak harga agak mahal. Dah la bagi macam tu aje, takde apa-apa barang lain.. belum vaksin pulak tu.  Hurmm tapi i dont know lah.. rasa nak sangat bela si kelabu ni.


Korang boleh baca blogpost mengenai hari pertama aku ambil Ash dari tuan lama dia dekat sini. Bila baca balik alahai sayu nyaaa.. Hmmm rindu sangat sangat dekat Ash.. mana lah Ash sekarang ni ? Hidup lagi ke tak ? Ke ada orang ambil dia ? Apa jadi dekat Ash sebenarnya ?

Tuesday, October 18, 2016

Kedai Borong Makanan Ringan - FANTASY JUNGLE FOOD Wangsa Maju




Assalamualaikum..


Haahaa apa benda muka serius sangat tu kak ? Kisahnya nak beli benda lain, mesti berkenan dengan benda lain. Budget pulak agak ketat.. so muka pun ketat sebab tak dapat grab makanan ringan yang duk berkenan tu. Tak pun susah sangat buat pilihan sebab ada banyak gila jenis-jenis makanan ringan. Dah namanya kedai borong kan !

Tuesday, October 11, 2016

TRAVEL | Nisakay Ke Kyushu, Jepun : Hidangan Halal Jepun !




Assalamualaikum...

Istimewa blogpost ini akan menceritakan mengenai MAKANAN sahaja !! Yaaa.. makanan.. seringkali makanan menjadi isu utama apabila nak travel.. Lebih-lebih lagi kalau penduduk kawasan tersebut bukan majoriti Muslim. Tapi jika anda ingin melawat ke Kyushu khususnya, Jangan gundah-gulana ! Kerana dalam blogpost kali ini Nisa akan berkongsi senarai kedai makan dan makanan sepanjang kami di Kyushu.

Baju sejuk mampu milik dan berkualiti dari KakakSalji !




Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Apa khabar semua pembaca ? Haa sebenarnya Nisa dapat banyak jugak soalan di laman-laman sosial media, "Eh lawanya jaket ! Beli mana...??" Ada jugak yang bertanya..., "Comey sunggoh la baju sejuk mu, beli mano tuh?" Haa kalau ikutkan hati takmau share ! Biar Nisa sorang je pakai winter coat comey ni. Kekekee okay gurau ! Jangan kecam okay..


Nisa rasa ramai je di antara kita yang nak bercuti ke luar negara bila tiba musim luruh (sesetengah negara dah sangat sejuk bila musim luruh) dan juga musim salji.. TAPI TAPI TAPIIII Tak tahu nak beli kat mana baju sejuk yang berpatutan ! Nak pergi kedai dalam mall tu mak aih ratusan ringgit harganya.. Ada yang murah, takde saiz atau takde berkenan kat hati pulak. Soo.. nak beli kat mana ni????

TRAVEL | Day 4 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun



Assalamualaikum..

Teruja rasanya setiap kali mahu mula menulis blogpost mengenai trip ke Kyushu, Jepun ini. Setiap hari kami di sana pasti Nisa sangat sangat menanti apakah lokasi seterusnya yang akan kami kunjungi. Begitulah perasaan apabila melancong ke kawasan yang belum pernah dijejaki. Baiklah... untuk hari ketiga kami di sini, kami dibawa ke sebuah taman yang sangat sangat cantik ! Macam tak percaya je.......


Monday, October 10, 2016

Jadilah wanita BERTENAGA, CERIA dan MANTAP dengan Mama Muda Juice !





Assalamualaikum...


Haa ini dia isu besarrr yang Nisa nak bincangkan ! Sangat besar isu ini dalam kalangan wanita sendiri! Dah macam mana tak besar, asyik segan je nak berbicara mengenainya ? Asyik malu-malu je.. Orang kata malu bertanya sesat jalan. Tak mencari penyelesaian boleh mengundang masalah ! Gituuu... Semestinya isu mengenai kewanitaan lah yang Nisa nak ketengahkan dalam blogpost kali ni...

TRAVEL | Day 3 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Konichiwa !! Wahh feeling gadis Jepun sangat Nisa tau ! Hahaha... Untuk hari yang baru ni, selepas sarapan dan check out dari hotel, terus kami ke lokasi seperti tertera di atas. Sungguh luas dan cantik senibina Kirishima Shrine ni ! Okay sedikit kisah mengenai Kirishima Shrine ini... 

Kuil-kuil dahulunya dibina untuk memuja gunung dan amalan ini bermula pada abad ke-enam lagi. Asalnya, Kirishima Shrine ini terletak di kaki gunung Takachiho-no-mine yang dianggap suci namun kerap kali ia musnah di dalam kejadian letusan gunung berapi. Justeru, lokasi kuil ini dipindahkan ke lokasi kini. Pembinaan semula dilaksanakan pada 1715 dan telah diiktiraf sebagai "Important Cultural Property of Japan" - (Sumber : laman web JNTO)


Book lovers.. ! Jom ke Pesta Lelong Buku Putrajaya !!





Assalamualaikum dan hai semua !!


Adakah anda semua pencinta buku tegar seperti Nisa ? Eh dah kenapa ayat Nisa macam ayat iklan radio pulak ni ? Hahaha bukan nak kata apa lah, Nisa memang sangat sangat suka beli buku novel, buku cerita kanak-kanak (masih suka baca walaupun dah besar !), buku biografi dan pelbagai lagi lahh.. Nisa suka kumpul dan baca bila berkelapangan. Rak buku kat rumah tu sampai tak muat dah tau ! Hahah..



TRAVEL | Day 2 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Fuh fuhh selaju mungkin Nisa cuba siapkan blogpost mengenai perjalanan di sekitar Kyushu, Jepun. Kalau lambat-lambat nanti sampai tahun depan pun belum tentu update, ye dak ? Hahaha.. Baiklah marilah kita teruskan cerita. 

Alkisahnya usai kami bangun tidur dan sarapan, kami check out dari Ibusuki Iwasaki Hotel dan terus menuju ke lokasi tertera di dalam gambar di atas. Walaupun pagi itu agak sejuk kerana hujan dan angin kuat, tapi tidak langsung mencacatkan trip kami. Malah kami enjoy angin dingin!

Saturday, October 8, 2016

Menonton Super Spontan Superstar Akhir LIVE di UPM !




Assalamualaikum...


Haa lama sudah rasanya Nisa tak pergi menyaksikan apa-apa persembahan secara LIVE ni. Biasa Nisa akan catch-up semula melalui rakaman TV atau tengok lah kalau-kalau ada rakaman yang dikongsi di laman sosial, tapi jarang sangat lah.. Dan semalam baru sahaja berakhirnya rancangan kesukaan ramai, Super Spontan Superstar dan acara ini dilangsungkan di Dewan Besar UPM, Serdang.



TRAVEL | Day 1 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Teruja dan sangat teruja pulak nak kongsi dengan kalian pengalaman Nisa menjalani trip bertemakan Muslim di Jepun. Bagi pembaca yang sudah mengikuti Nisa di Instagram, kalian mesti maklum yang mana Nisa sebelum ini sudah pun menjejakkan kaki ke Osaka dan Tokyo, Jepun. Untuk trip kali ini syukur alhamdulillah Nisa berpeluang ke Kyushu pula. Untuk kisah suka duka sebelum nak sampai ke Jepun ni, marilah tengok vlog Nisa (klik di sini).