Sunday, August 28, 2016

VIDEO | Lukis Kening


Assalamualaikum...


Okay, LUKIS KENING. Ramai sebenarnya duk tanya Nisa, macam mana Nisa buat kening tu daripada bersepah-sepah jadi nampak kemas sikit.. nampak macam dicukur ! Ohh nooo... Nisa tak buat camtu okay ! Nisa ada cara di mana Nisa lukis dan bentuk kening tu tanpa perlu cukup ke apa.. 


Sebenarnya Nisa ni memang tak pandai langsung nak lukis atau bentuk kening. Kalau Nisa mekap pun nisa memang akan tinggalkan bahagian kening tu bersepah, atau pun Nisa lukis sikit-sikit. Hahaha serius memang tak tahu menahu !! Jadi pada suatu malam yang hening, ada lah kawan Nisa ni datang tido kat rumah. Well, girlss.. bila dah get together, maka mekap merupakan antara topik hangat ! Jadi kawan Nisa ni lah yang ajar Nisa macam mana nak bentuk kening tu menggunakan beberapa barang mekap.



BARANG MEKAP YANG NISA GUNAKAN :
1. ZawaraGlam Eyebrow Pencil 
(didatangkan dengan spoolie brush sekali)
2. Innisfree Mineral Concealer 
3. Small concealer brush 
(boleh guna apa-apa berus yang kecil, Nisa guna lip brush dari Innisfree)
4. Concealer buffing brush 
(Nisa guna unbranded brush punya)
5. Eyebrow palette (optional)
6. Browcara 
(Nisa guna KATE Cosmetics Eyebrow Color, code Medium kalau tak silap)





Baiklah itu dia cara Nisa lukis kening. Takdak guna gunting ke pisau ke gam ke haha.. serious takde. Ini pun Nisa rasa masih tak berapa lawa sebab Nisa pun baru je belajar kan. Sekarang ni selalu jugak Nisa lukis kening walaupun mekap simple je, sebab Nisa rasa bila kening tu terbentuk je, terus rasa lawa dah muka. Hahaha perasannya ! 





Okay Nisa nak ingatkan.. most of the times, memang kening kita TAKKAN NAMPAK SAMA kiri dan kanan. Kening kita ni bukannya kembar, memang dorang tak sebijik sejiban pun. Nisa pun ada masa memang takkan jadi lah bila lukis kening tu. Sebab nya.. hmm tak pasti lah. Haha. Memang akan ada hari yang dia TAKKAN JADI bila lukis kening, stress jugak lah haha ! 





Ada harinya, kening nampak sooo au naturale ! Ada harinya macam kening palsu pun adoo. Hahaha !  So, rajin-rajinkan lah practice kalau nak improve skill tu.. Nisa pun masih belajar lagi ni. Ada masa rasa ahh lantak lah ! Tapi end up lukis jugokk wakakaka...



Okay lah, terima kasih sudi baca blogpost Nisa dan tengok video Nisa.. Muah ciked !
Do subscribe to my YouTube channel ya ! Nisa akan buat giveaway Youtube tak lama lagi inshaAllah.




xoxo

Thursday, August 25, 2016

Kenapa kita TAK BOLEH / SUSAH SANGAT nak move on ???




Assalamualaikum...


Wah wah tajuk kemain macam patah hati sesangat la pulak kan.. Haha takde lah. Takde kena mengena okay. Cumanya, Nisa dapat ilham nak update mengenai benda ni sebab Nisa terbaca blogpost seorang rakan yang bertajuk 7 Tips Untuk Move On ! Gituu.. kalau bab-bab percintaan ni kemain semua laju je kan ? Baik mengaku.. Sebagai buktinya, blogpost Tanda Tanda Terlalu Selesa Bergelar “Single” ! masih mengungguli carta Popular Post di blog Nisa.. Hahaha.


Tapi kalau kalian masih berminat nak baca blogpost lama yang berkaitan dengan topik relationship ni, maybe korang boleh baca blogpost - blogpost di bawah :


Jangan pulak korang tengah frust korang pi minum benda bukan-bukan !!
(Gambar adalah lakonan semata-mata)



SUSAH NAK MOVE ON ?

Hmm.. sebenarnya tahap kepantasan untuk move on bagi setiap individu adalah berlainan. Jangan pulak sebab kita jenis mudah nak move on, kita duk push pulak kawan kita move on cecepat. Yes, memang betul tak ada gunanya nak berduka lara lama sangat.. menyakitkan hati je. Tapi apa boleh buat kalau hati masih sayang.. kalau memang sukar untuk kawan kita yang tengah frust tu move on dengan segera.. Jadi, dah kenapa yang susah sangat nak move on ni ???!!





#1  MASIH BARU PUTUS HUBUNGAN
Hah ! Kalau masih baru putus memang lah susah nak move on. Ingat ya, dalam fasa sebulan atau dua bulan pertama, kawan korang yang baru putus tu sedang mengalami fasa bersedih. Jadi, jangan terlalu push dia untuk move on. Nasihatkan dia sekadarnya. Biarkan dia lepaskan dulu kesedihan tu, nak menangis guling-guling ke, ikut korang lah. Tapi kita sebagai kawan tengok-tengokkan lah sikit.. Jangan sampai kawan yang tengah frust tu buat benda yang bukan-bukan. Yang pentinggg, jangan bagi dia cari balik ex boipren dia.


#2  SERING BERSENDIRIAN
Bila kita bersendirian, kita tak communicate dengan orang sekeliling. Kita mendiamkan diri, and sit all by ourselves. Tapi bila kita bersendirian, kita mudah sangat terfikirkan atau terkenang kembali segala jenis memori bersama bekas pasangan. Masa tu mulalah kita duk layan saja emosi. Sebab apa? Sebab kita tak ada distraction. Fikiran kita asyik menuju kepada topik yang menyedihkan saja. Jadi, segeralah keluar luang masa dengan kawan ke apa. Kasi masa tu terisi sikit.


#3  BERKONGSI KUMPULAN RAKAN YANG SAMA
Haaa okay, ini maknanya anda dan bekas pasangan anda berkongsi rakan yang sama. Kawan dia jua kawan kita. Kawan kita pun dia baik jugak. Haa susah kenapa? Kita dah beria lah unfollow / unfriend bekas pasangan di semua laman sosial yang kita ada.. alih-alih ada kawan pulak yang upload gambar tengah lepak dengan si dia. Aduhh break down kejap perasaan kita ! Kan? Mulalah sedih.. rindu lah.. Hurmm.. Unfollow / block / unfriend pun tak guna kalau gambar dia kita duk nampak je kat laman sosial kan ?





#4  BERPISAH KERANA ISU YANG TIDAK JELAS
Hmmm ada antara pembaca blog Nisa yang mengalami situasi macam ni tak ? Kiranya hubungan tu terputus di tengah jalan macam tu je. Ada situasi di mana jarak yang memisahkan lama-lama pasangan pun senyap camtu je. Ala-ala gantung tak bertali pun ye jugak. Tak pun alih-alih kita kena ignore.. tahu-tahu je si dia sudah ada pengganti. Haaa frust nye memang tak terkawal rasanya. Sebab apa ? Sebab kita TAK TAHU what exactly had happened and kita tak pasti salah siapa.


#5  SUDAH MENGENALI AHLI KELUARGA PASANGAN
Ada juga couple yang sudah sampai ke tahap mengenali keluarga satu sama lain. Hubungan dengan keluarga si dia pun terjalin dengan baik dan rapat. Bila tiba-tiba jodoh tak sampai, semestinya rasa sangat terkilan bukan ? Sebab banyak hati yang perlu dijaga. Kalau berpisah secara baik sekali pun, mungkin ambil masa nak move on.. sebab rasa sedih dan tak sampai hati pulak bila tiba-tiba tidak lagi bertemu dengan keluarga bekas pasangan.


#6  BANYAK PERKARA YANG MENGINGATKAN ANDA PADA BEKAS KEKASIH
Hmm.. ini faktor yang sangat normal. Buat lah apa pun, dari sekecik-kecik perkara hingga ke benda-benda yang besar. Contohlah dulu korang suka lepak tepi tasik bersama, bila dah putus lalu je la kat mana-mana tasik mesti akan buat korang teringat kenangan dulu. Lebih-lebih lagi kalau korang pernah mengalami kepayahan / kesusahan bersama.. Aduhaii... Kalau pernah bercuti bersama pun parah jugak. Bila ada orang sebut mengenai tempat tersebut, atau korang ternampak gambar tempat tu di mana-mana.. mesti korang akan teringat punya !





#7  MEMPUNYAI MINAT YANG SAMA
Bila anda dan bekas pasangan banyak menyukai perkara yang sama, mesti korang selalu buat sama-sama. Contohnya anda dan ex anda suka layan konsert.. Korang mesti pergi sama-sama.. Ada yang jenis suka berkongsi mengenai muzik, hobi dan sebagainya. Bila your other half dah takde, mesti terkilan sangat sangat kan.. Tiba-tiba hilang dah orang yang berkongsi banyak perkara dengan kita..


#8  TEMPOH HUBUNGAN YANG LAMA
Haa kalau dah bersama bertahun-tahun, tapi ditakdirkan pulak TAK ADA JODOH.. Memang sukar lah kan nak move on, nak bukak hati kepada orang lain.. ini pun faktor yang biasa. Bila lama bersama, maknanya lebih banyak kenangan yang tercipta di antara anda dan ex anda. Lagi lah banyak perkara / lokasi / isu yang buat anda kerap teringat kepadanya.


#9  MENYANYANGI SEIKHLAS HATI
Okay.. ada orang yang bila dia mula sayangkan seseorang, perasaan tu biasa-biasa saja. Kemudian akan berubah kepada penerimaan. Di mana di tahap ini dia dah sedia menerima baik buruk pasangan dia. Bahkan kalau pasangan dia ada kisah silam yang kureng best pun, dia rasa "yeah I can live with it.. I accept him/her as who he/she is" gituh.. terus speaking hakak! Bila kita dah betul-betul sayangkan dia dan bagi hati kita kat dia, tiba-tiba jodoh tak panjang pulak ! Haa nak kata apa kalau dah tak ada jodoh kan? Memang menonggeng la sikit nak terima tu,





Tapi sebenarnya, banyak je faktor yang datang dari diri sendiri.. contohnya kita sendiri yang tak kuat nak terima kenyataan dan membuka hati untuk kehidupan yang baru. Sangat tidak sihat ye kalau asyik hidup dalam kenangan lalu.. Kita tak akan gembira. Kita takkan tahu apa kemungkinan di luar sana kalau kita tak mahu melangkah ke depan ye dak.


Isu jodoh ni sukarrr nak kita huraikan. Sebab semuanya kuasa Allah. Kalau DIA kata jodoh kita dengan orang yang kita nak, maka akan menjadilah hubungan itu walau pun banyak dugaan. Tapi kalau dah bukan milik kita, apa usaha pun tetap akan menemui jalan buntu.


Ada yang pernah kata kat Nisa, kalau nak move on cepat kena cari orang untuk rebound. As for me, that kind of way might work for some. Tapi secara peribadinya, Nisa tidak suka mengenai rebound. Sebab Nisa tau, bila kita ada someone else untuk proses rebound, ada hati yang akan terluka. Mungkinlah asalnya kita rasa nak berkawan je, tapi kalau orang tu tersuka kita.. kita pulak tak boleh nak suka dia balik, ha macam mana tu ?


Apa-apa pun kita dekatkan diri dengan DIA. Kalau nak apa-apa, mintak dengan DIA. DIA nak kita berdoa dan memohon padaNya je.. InshaAllah DIA takkan biar kita bersedih lama-lama. Buka pintu hati untuk perubahan dan mulakan hidup dengan nafas baru ! InshaAllah kita  bolehhh !!!




Wednesday, August 24, 2016

Model video laman web ROOPAWAN.COM




Assalamualaikum...


Haaa dah berbulan lamanya perkara ni berlalu, baru lah Nisa nak update ye ! Haha... dulu selalu juga update pasal aktiviti macam ni.. Kiranya mengenai job Nisa dan jugak penampilan Nisa di mana-mana media lah. Haaa awal-awal ni Nisa nak kata, Nisa bukan nak menunjuk tau.. Tapi lebih kepada nak promo pulak klien yang satu nii...



Okay lah.. cerita dia macam ni.. ROOPAWAN ni merupakan sebuah laman web yang menjadi hub kepada jenama-jenama lokal di negara kita.. dan yang penting sekali, fokus ROOPAWAN ialah jenama yang dibangunkan dan dijalankan oleh orang-orang Melayu / jenama Muslim. Haaa kalau laman web biasa kan bercampur-campur.. Yang ini pulak laman web memang milik orang Muslim, mengenengahkan pulak jenama-jenama orang Muslim. Gituu.



With makeup artist, Yna Sakinah.


Nisa tak sangka pulak, founder laman web ROOPAWAN ni sudi melamar Nisa jadi model klip video yang akan ditayangkan di laman facebook rasmi mereka dan of course lah akan dipaparkan juga di laman web ROOPAWAN ! Haaa kembang kempis idong akak kau ni bila menerima tawaran tersebut. Syukur kepada Yang Maha Pemurah kerana membuka pintu rezekiMu untukku.






Okay ini antara poster yang terhasil berikutan hari shooting tersebut. Baju yang Nisa pakai tu eksklusif dari jenama Dokoh. Memang meriah sangat dan sangat bold !! Terasa seperti datin-datin pulak bila memakainya.. Gitohhh boleh lawan Dato Vida tak wakakaka... Tapi serius baju ni sangat sangat menyerlah ! Rasa nak jadi mannequin jap kat mall pakai baju ni hew hew hew...






Ini lah dia abang-abang yang bertungkus-lumus mendapatkan angle terbaik dan bersabar sangat sangat melayan kerenah Nisa ! Haha maklumlah Nisa ni kayu je uolsss ! Nasib la dorang tabah je merakam video dan aksi Nisa hahaha thank you ye !! Haa nak tengok tak hasilnya macam mana ? Jom tonton video di bawah :





Terima kasih sangat sangat kepada pihak ROOPAWAN kerana sudi ambil Nisa jadi model klip video ni. Haa merasalah feeling macam artis kejap duk lip-syn lagu Muahahahaa... Korang jangan lupa pergi ke laman ROOPAWAN tau.. But they are pretty new, and inshaAllah produk dan pilihan akan semakin banyak dari masa ke semasa !





Laman web :
http://roopawan.com/

Facebook Page :
https://www.facebook.com/Roopawan-968248896556301/?surface=rese







Wednesday, August 17, 2016

Pelancaran outlet OBERMAIN di Mid Valley, kini tampil dengan konsep dan wajah baru !






Assalamualaikum...

Wahh teruja kejap pabila kotak emel dijengah jemputan ke acara pelancaran outlet baru Obermain yang kini berwajah baru. Haa melihatkan foto di atas, jelas sekali bukan apa yang membuatkan Nisa tambah teruja ! Yaa... outlet Obermain akan dilancarkan oleh penyanyi berlesung pipit ini !! Oh my Afgan....


Okay.. taknak bebel panjang lagi.. jom baca sedikit info mengenai jenama OBERMAIN :
  • Jenama ini diasaskan di Jerman sejak tahun 1888 lagi.
  • Terkenal dengan rekaan kasut yang berkualiti, bergaya dan selesa.
  • Turut mempamerkan koleksi pakaian, kasut dan aksesori.
  • Rangkaian ini juga boleh didapati di Singapura, Malaysia dan Indonesia.
  • Menggunakan Active Technology serta Air Cool Technology dalam memastikan kasut berkualiti dan sangat selesa.



Outlet Obermain yang terletak di unit F-057, Tingkat 1, Mid Valley Megamall (berhampiran Centre Court) mempamerkan konsep retro dan juga modern industrial sebagai wajah baru mereka. Menarik dan minimalis, Nisa suka betul dengan konsep begini ! Obermain turut menjayakan gabungan elemen yang kontras termasuk kombinasi maskulin dan feminin. Dari pandangan Nisa sendiri, Nisa lebih senang dengan kedai dengan hiasan dalam ringkas namun punya imej tersendiri ni.




Outlet terbaru Obermain di Mid Valley ini menawarkan pelbagai pilihan sesuai dengan lelaki dan juga wanita. Haaa kecik besar kecik besar je mata Nisa perhati koleksi baru mereka ni. Sangat bergaya, ringkas, tampak eksklusif dan bila Nisa cuba kasutnya.. wah selesa betul !! Terbaru dari Obermain juga merupakan koleksi pakaian lelaki yang mendapat inspirasi dari gaya maskulin yang "timeless" gituu... Lepas ni abang abang semua boleh dapatkan kemeja formal dan kasual di Obermain !




Meriah sungguh acara pelancaran ini kerana turut dihadiri oleh para VIP.. artis dan selebriti Malaysia.. rakan-rakan bloggers dan ramai lagi lah ! Haa penuh kejap kedai ni hehehe...



Haaa koleksi kasut wanita pun memang sesuai dengan keperluan setiap peringkat umur.. Untuk wanita muda yang bergaya, untuk para ibu yang mementingkan keselesaan, juga untuk wanita bekerjaya.. Semua ada.. Koleksi tas tangan pun sangat mengujakan ! Sampai pening kami nak pilih yang mana satu nii.. Hehehe..










Haa nampak tak berapa pasang tu Nisa dan rakan-rakan blogger cuba kasut. Semuaaa lawa dan sangat selesa bila dipakai ! Sesuai untuk banyak jenis acara pulak tu.. Sudahnya kami memang pening lah nak memilih ! HAHA.... Masa mula-mula sampai tu macam berkenan dengan kasut lain.. Bila dan pilih dan cuba.. aik berkenan pulak dengan kasut lain ! Haaa...





Nampaknya bahagianya muka Nisa bila berjaya jua memilih kasut yang berkenan di hati ! Haha... Oh yaa.. terima kasih tidak terhingga kepada pihak Obermain kerana sudi menjemput Nisa untuk sama-sama merasai kemeriahan pelancaran outlet terbaru ni. Dapat cuci mata tengok Afgan yang jaraknya hanya dua tiga langkah dari depan Nisa pun bahagia dah ! Haha..





Kepada semua, jom ke outlet terbaru Obermain di Mid Valley Megamall !!

OBERMAIN
F-057, TINGKAT 1, MID VALLEY MEGAMALL
(CENTRE COURT)





NBOS 2016 - Persembahan pentas dan lelongan amal artis Malaysia





Assalamualaikum...


Sekali lagi, sajor lah nak war-warkan bahawasanya di acara NBOS 2016 yang sedang berlangsung di PCC sehingga Sabtu (20 Ogos) ini terdapat banyak sangat aktiviti menarik dan tertarik yang berlangsung di sana. Selain daripada booth-booth informasi, gerai pameran, aktiviti untuk kanak-kanak (rujuk di sini) ada jugak aktiviti hiburan dan Fashion Bazaar by Roopawan.com berlangsung di sana ! Meriah ke idokkk !



Persembahan oleh artis-artis terkenal Malaysia:
Artis-artis Malaysia akan turut menggegarkan PICC Putrajaya sepanjang minggu ini dengan persembahan mantap masing-masing ! Haa bukan calang-calang artis tuuu nak mendendangkan sebuah dua buah lagu sepanjang minggu ni ! Datang jangan tak datanggg !


AHAD, 14 OGOS 2016
1. Aizat Amdan & Ippo Hafiz (11.00 pagi)
2. Tasha Manshahar & One Nation Emcee (5.10 petang)

ISNIN, 15 OGOS 2016
1. Drama Band & Ronnie Hussein (12.20 tengahari)
2. Siti Nordiana & Khai Bahar (5.25 petang)

SELASA, 16 OGOS 2016
1. Dayang Nurfaizah & Caliph Buskers (12.20 tengahari)
2. Aliff Satar & Sandra (5.30 petang)

RABU, 17 OGOS 2016
1. Encik Mimpi & Zarul Umbrella (12.20 tengahari)
2. Sixth Sense & Sakura Band (5.20 petang)

KHAMIS, 18 OGOS 2016
1. Mark Adam & Aman Nasim (12.05 tengahari)
2. Syazwan Shuhaimi (2.20 petang)
3. Bunkface & Haiza (5.10 petang)

JUMAAT, 19 OGOS 2016
1. Sarah & Shiela Abdul (11.10 pagi)
2. Dafi & Putera (5.15 petang)

SABTU, 20 OGOS 2016
1. Ewal AF & Zariff AF (12.30 tengahari)
2. Sazrin & Aina MentorLegend (4.35 petang)



Lelongan amal oleh artis & selebriti Malaysia:
Artis dan selebriti Malaysia pun tidak melepaskan peluang untuk beramal. Pelbagai produk berjenama yang akan dilelong untuk tujuan amal. Tengok senarai artis di bawah. Haa kalau ada yang anda minat atau ada yang anda nak tengok koleksinya tu, meh meh datang !


AHAD, 14 OGOS 2016
4.35 petang : One Nation Emcee

ISNIN, 15 OGOS 2016
3.40 petang : Siti Nordiana

SELASA, 16 OGOS 2016
4.55 petang : Aliff Satar

RABU, 17 OGOS 2016
4.35 petang : Nur Sajat

KHAMIS, 18 OGOS 2016
4.00 petang : Bunkface

JUMAAT, 19 OGOS 2016
3.35 petang : Dafi

SABTU, 18 OGOS 2016
2.20 petang : Che Ta & keluarga



Fashion Bazaar by Roopawan

Haa banyak sebenarnya booth jualan yang turut memeriahkan acara NBOS 2016 ! Meh lah semua datang dengan keluarga, kawan-kawan dan sanak saudara.. Bloggers dan team Projek Travel serta selebriti Malaysia ramai yang bukak booth niii ! Haa jangan lepaskan peluang ! Kot ada sale kaw kaw dari mereka kan kan ! Untuk maklumat lanjut mengenai Fashion Bazaar ni, baca di sini.



Acara Perasmian
  • Perasmian pameran NBOS 2016 oleh Tan Sri Dr Ali (Ketua Setiausaha Negara) pada 14 Ogos 2016 di PICC Putrajaya.
  • Perasmian Fashion Bazaar by Roopawan.com oleh Tan Sri Irwan Siregar (Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Kementerian Kewangan) pada 14 Ogos 2016.


Selain daripada persembahan pentas oleh artis, lelongan amal dan Fashion Bazaar ni, ada banyak lagi sesi yang menarik ! Ada sesi perbincangan di pentas, haa ada jugak sesi perbincangan kaunseling, sesi makeover, shawl tutorial dan sesi Musykil Muslimah bersama Ustazah Isfadilah. Ishh nak cerita kat sini sampai esok pun tak habis menaip ! Apa kata korang pergi ramai-ramai ke PICC, Putrajaya haa... 



Haaa ni dia booth team Projek Travel di acara NBOS 2016, PICC Putrajaya. Ada kudapan khassss dari blogger Pena Berkala (picture credit to him) ! Fuhh nampak sedap ! Korang kena beli cepat cepat okayy ! Dengar kata laku keras ni, asyik kena retsock je ! Hahahaha... Marilah mari semua, borong kudapan mereka ni okay ! Kompem nak lagii !





Baiklah.. apa-apa pun boleh rujuk di website NBOS 2016 untuk maklumat lanjut ya !














Saturday, August 13, 2016

Cawangan 7-Eleven yang ke 2000 kini dibuka !





Assalamualaikum...


Haa tidak asing lagi bukan, bila kita bercakap mengenai kedai serbaneka 7-Eleven ? Hampir di setiap kawasan kita mudah jumpa kedai serbaneka ini dan kedai serbaneka ini beroperasi selama 24 jam setiap hari. Di taman-taman perumahan, pusat bandar, kawasan membeli-belah dan kawasan tumpuan orang ramai, pasti mudah kita nak jumpa 7-Eleven ni.


Untuk pengetahuan semua, pihak 7-Eleven baru-baru ini telah melancarkan outlet yang ke 2000 mereka ! Haa banyak tuuuu... !!! Dalam erti kata lain, 7-Eleven kini mempunya 2000 outlet di serata Malaysia ! Wahh satu pencapaian yang besar dan membanggakan bagi sebuah rangkaian kedai serbaneka di negara kita ni.






Outlet 7-Eleven yang ke 2000 ini terletak di The Scott Garden, Jalan Klang Lama. Senang je nak cari sebab lokasi nya sangat strategik, di bahagian luar bangunan yang mengadap ke jalan besar. Haa semua orang kalau lalu kat situ pun boleh nampak dan boleh lah singgah nak beli makanan ke minuman ke kan ?


Menurut wakil dari 7-Eleven, mereka telah mensasarkan untuk menambah 600 outlet baru dalam tempoh 3 tahun iaitu bermula 2014 hingga tahun 2016. Pelancaran ini juga turut mempamerkan konsep kedai terbaru dari 7-Eleven yang lebih moden, tersusun dan mesra pengguna. Kalau korang perasan, kedai-kedai 7-Eleven telah melalui proses pengubahsuaian secara berperingkat sejak tahun 2013 lagi.





Nisa berpeluang hadir ke majlis pelancaran outlet 7-Eleven yang ke 2000 ini di The Scott Garden. Haa meriah nau nau ! Ramai sungguh yang hadir bagi sama-sama menyambut pencapaian ini. Banyak jugak makanan dan minuman free.. ehh ! Hahaha...





Siapa yang rajin ke kedai 7-Eleven (terutamanya outlet yang berwajah baru), mesti korang perasan kan.. 7-Eleven kini menawarkan makanan yang disediakan segar setiap hari ! Yang penting, makanan tu sesuai sangat untuk kita yang sibuk mengalahkan menteri dan memerlukan makanan yang boleh terus dimakan untuk alas perut !


Dinamakan sebagai Fresh to Go, pihak 7-Eleven Malaysia kini lebih komited untuk menyediakan lebih pilihan yang mudah dan segera untuk pelanggan setia mereka. Wah ayat aku ada macam surat khabar tak ? Haha.. Okay nak cakap sikit pasal Fresh to Go ni.. Kita ni buat kerja apa pun, bila dah busy ke sana ke mari, manalah sempat nak singgah kedai and duduk makan kat situ ye dak ? Kan mudah sekarang ni 7-Eleven ada Fresh to Go dan kita boleh beli makanan siap dalam masa kurang 5 minit !




Kalau nak alas perut boleh beli roti yang dibakar segar setiap hari, ada macam-macam jenis boleh anda pilih, nak makanan bebola ayam yang cucuk-cucuk tu pun boleh. Kalau nak makan berat sikit dan berjimat semasa waktu lunch, boleh pilih sandwich, nasi lemak.. mi goreng atau macam-macam lagi lah di ruangan Fresh to Go ni ! Mudah yakmat wehhh ! Kalau beli minuman panas pulak, harga serendah RM2 je weh !




haa ni Nisa nak kongsikan antara menu hot di 7-Eleven ni.. nasi lemak ! Senang lah kalau tak sempat sarapan di rumah tu.. Sebelum sampai ke tempat kerja, boleh beli mana-mana menu di ruangan Fresh to Go di 7-Eleven dan panaskan. Lepas tu boleh makan ! Haaa.. Maklumlah kan ramai warga kota terutamanya, keluar awal dari rumah sebab nak redah kesesakan jalan raya.. Jadi yang sampai awal tu, boleh ke 7-Eleven untuk sarapan dan nikmati minuman panas !




Kalau tak sempat jugak, boleh sambar je sandwich segar kat 7-Eleven niii.. anak-anak or adik-adik yang nak gi sekolah pun boleh ke 7-Eleven dan beli sandwich ni untuk dimakan pada waktu rehat ! Wah wah kemain bernas nyaa cadangan sis ! Mohon hujani sis dengan confetti ! Wahahaha...




Hehehe... 7-Eleven punya famous signature niii.. Slurpee !! Memang syok sangat minum slurpee bila musim panas... wahh segar anak tekak weh ! 




Haha kalau dapat Surpee dengan Big Cup besor yakmat macam ni.. agaknya berapa lama masa diambil untuk habiskan keduanya ? Hahaha...




Beribu-ribu tahniah diucapkan kepada 7-Eleven Malaysia di atas pelancaran outlet yang ke 2000 ini ! Yeaahhhh cheerrrsss ! (Err tu jus oren je tu muehehehe..) dan terima kasih juga di atas jemputan untuk Nisa sama-sama merasai kemeriahan dan kebanggan 7-Eleven di atas pembukaan cawangan baru ! Memang meriah sangat !!


Jangan lupa ramai-ramai singgah ke cawangan 7-Eleven terdekat ! Duk tulis pasal Fresh to Go ni haa lapar lak, teringin pulak nak rasa nasi lemak dia tu. Wahahaha.... Selain daripada makanan di ruangan Fresh to Go, korang boleh beli pelbagai jenis minuman, makanan ringan, majalah, surat khabar.. haa macam-macam lagi lah !





Thursday, August 11, 2016

Bazaar by Roopawan.com di NBOS 2016, dimeriahkan oleh artis-artis Malaysia !





Assalamualaikum semua...


Terima kasih lah masih sudi baca blog Nisa yang hagak sendu dua tiga menjak ini.. Gituu... Oh ye ! Masih ingat lagi blog post Nisa mengenai acara NBOS 2016 ? Apa benda NBOS ni ? Haa sila baca sekali lagi DI SINI okayyy ! Bercakap mengenai NBOS 2016 ini, kalau korang tak pergi yang tahun lepas.. Huii meriah sungguh lahai !





Senarai aktiviti dan artis-artis yang akan terlibat dengan acara NBOS 2016 ini Nisa dah kongsi di blog post ini. Haaa meriah nau nau !! Seronok lahaiii ada artis.. ada aktiviti, ada perkongsian info.. dan tak lupa juga ada bazaar untuk kalian membeli-belah !!




Haa selain daripada persembahan artis, sebuah bazaar membeli-belah turut akan diadakan dan diselia oleh ROOPAWAN.COM ! Haa padia la Roopawan pulak ni kan ? ROOPAWAN.COM merupakan sebuah laman web e-commerce yang menawarkan pelbagai jenama fesyen, produk kecantikan dan banyak lagi. Di laman web ROOPAWAN.COM ni jugak boleh beli produk keluaran artis Malaysia. Tapi di acara NBOS 2016 ini, pihak ROOPAWAN.COM akan melancarkan laman web mereka secara rasmi dan mengadakan bazaar jualan.


Di bazaar oleh ROOPAWAN.COM ini pelbagai jenama fesyen akan turut serta, malah ramai artis Malaysia akan turut sama bukak booth haa ! Seronok la untung-untung dapat selfie sekali dengan tokey kedai ! Wahahah.. Nak beli snek makanan, tudung, baju lelaki dan wanita.. semua adoo ! 


Ehemm.. Nisa pun bukak booth ??!!! Betul ke niii ! Haa Nisa akan buat CLEARANCE SALE ! Satu baju RM20, beli lah dua helai harga jadi RM35 sahaja ! Kalau beli tiga helai dan ke atas, sehelai akan jadi RM15 sahaja.. adoi murah sangat ni ! Haha opss terpromote baju sendiri pulak uollss !!!






Sekali lagi.. jangan lupa datang ke acara NBOS 2016 (PICC, Putrajaya) yee ! Banyak aktiviti menarik lagi tertarik untuk semua peringkat umur.. Ada booth-booth yang menawarkan info menarik untuk semua yang hadir.. ada aktiviti untuk kanak-kanak sekolah rendah dan menengah.. setiap hari ada persembahan artis.. gerai jualan.. dan macam-macam lagi lah ! Haaa susah sangat nak paham apa tu NBOS 2016 ni.. sila lah baca blog post Nisa yang ini okay !!






Tuesday, August 9, 2016

Churros dan Iced Green Tea sedap di Kota Damansara !!





Assalamualaikum...


Haa nasib lah bukan bulan puasa.. Kalau puasa-puasa duk update pasal churros meletop ni kompem kena cerca! Hahaha lemah betul iman, belanja gambar sikit dah nak cerca.. Wakakaka.. okay gurau je.. Sebenarnya kan lama sangat dah nak share pasal churros niii.. Nisa pun dah beberapa lama jugak lah menjadi pelanggan gerai ni. Sekarang baru ada masa nak share dengan pembaca semua..






AICRUZ STREETFOOD

Okay hari ni Nisa nak kongsikan mengenai gerai Aicruz Streetfood ni... Mereka ada jual churros.. kalau tak silap, churros dorang la best seller ! Kirenya signature dorang laa... So macam mana boleh terjebak dengan dorang? Haha ! Adik merupakan kawan kepada tuan gerai ni. Jadi adik Nisa selalu jugak beli churros dorang dan bawak balik. Ada sekali tu adik bawak Nisa ke gerai ni, beli churros. Makan panas-panas pulak tu. Adehhh sedap weh !! Terus jatuh cinta !!!




Okay.. ini dia senarai menu yang ditawarkan oleh Aicruz Streetfood ni... Haa ada banana rolls jugak lah ! Nisa tak pernah pulak rasa. Aihh bila dah menaip ni mulalah rasa macam nak cuba ! Haha... Air pulak ada banyak pilihan tapi Nisa memang penggemar green tea. Wahahaha.





Haa rajin nye dia tulis quote kat situ ! Bila korang bertuah, dapat la kata-kata madah pujangga dari adik-adik di Aicruz Streetfood ni ! Hehehe.. Dorang dah tahu dah macam mana Nisa suka green tea tu dibancuh. Nisa suka pekat-pekat dan manis sikit. Kaw kaw punye ! Memang syok tau.






Ahhh syok nya dapat makan churros panas-panas.. Churros yang dijual di Aicruz Sreetfood memang dia goreng lepas customer order ye.. Panas-panas lagi haaa sangat syokkk ! Biasanya memang Nisa memang order churros classic je.. Kirenye churros dengan chocolate dip. Memang sedap weyh ! Churros dorang ni kalau dimakan begitu saja pun sedap.





Haa ini pulak churros special.. Dibungkus di dalam kotak lagi haa.. Churros akan dihidang bersama pisang, chocolate rice, coco crunhc dan chocolate syrup. Layannn jugak ! Boleh tahan kenyang jugak makan set Churros Special ni !





Sis dah kata sis sukaaaa green tea kan ! Kononnya beli sebab nak minum di sepanjang perjalanan pulang ke Pahang. Tapi non hado lah, kereta belum jalan pun Nisa dah minum banyak. Hahaha sedap nauu !





Meh sis belanja lagi close up churros ni. Nisa beli kat Kota Damansara dan drive hampir dua jam pulang ke kampung. Dah sampai kampung so churros pun dah sejuk la kan ? Tapi masih sedappp di makan !!! Tak rasa lemau atau liat pun... Okay jee..






MACAM MANA NAK PERGI KE AICRUZ STREETFOOD ?

Senang nya lahaiii... gerai Aicruz Streetfood yang terletak di Kota Damansara. Taip je Aicruz Streetfood kat waze, terus keluar ! Apa yang susah nye haaa...






Untuk sebarang promosi, info mengenai waktu operasi dan pertanyaan boleh lah follow instagram Aicruz Streetfood okay ? Sekarang semua benda hujung jari, kita rajin atau tak je nak mencari. 


Soo selamat mencuba ya ! Hope you will love it as much I do, eceh !!