Sunday, August 28, 2016

VIDEO | Lukis Kening


Assalamualaikum...


Okay, LUKIS KENING. Ramai sebenarnya duk tanya Nisa, macam mana Nisa buat kening tu daripada bersepah-sepah jadi nampak kemas sikit.. nampak macam dicukur ! Ohh nooo... Nisa tak buat camtu okay ! Nisa ada cara di mana Nisa lukis dan bentuk kening tu tanpa perlu cukup ke apa.. 


Sebenarnya Nisa ni memang tak pandai langsung nak lukis atau bentuk kening. Kalau Nisa mekap pun nisa memang akan tinggalkan bahagian kening tu bersepah, atau pun Nisa lukis sikit-sikit. Hahaha serius memang tak tahu menahu !! Jadi pada suatu malam yang hening, ada lah kawan Nisa ni datang tido kat rumah. Well, girlss.. bila dah get together, maka mekap merupakan antara topik hangat ! Jadi kawan Nisa ni lah yang ajar Nisa macam mana nak bentuk kening tu menggunakan beberapa barang mekap.



BARANG MEKAP YANG NISA GUNAKAN :
1. ZawaraGlam Eyebrow Pencil 
(didatangkan dengan spoolie brush sekali)
2. Innisfree Mineral Concealer 
3. Small concealer brush 
(boleh guna apa-apa berus yang kecil, Nisa guna lip brush dari Innisfree)
4. Concealer buffing brush 
(Nisa guna unbranded brush punya)
5. Eyebrow palette (optional)
6. Browcara 
(Nisa guna KATE Cosmetics Eyebrow Color, code Medium kalau tak silap)





Baiklah itu dia cara Nisa lukis kening. Takdak guna gunting ke pisau ke gam ke haha.. serious takde. Ini pun Nisa rasa masih tak berapa lawa sebab Nisa pun baru je belajar kan. Sekarang ni selalu jugak Nisa lukis kening walaupun mekap simple je, sebab Nisa rasa bila kening tu terbentuk je, terus rasa lawa dah muka. Hahaha perasannya ! 





Okay Nisa nak ingatkan.. most of the times, memang kening kita TAKKAN NAMPAK SAMA kiri dan kanan. Kening kita ni bukannya kembar, memang dorang tak sebijik sejiban pun. Nisa pun ada masa memang takkan jadi lah bila lukis kening tu. Sebab nya.. hmm tak pasti lah. Haha. Memang akan ada hari yang dia TAKKAN JADI bila lukis kening, stress jugak lah haha ! 





Ada harinya, kening nampak sooo au naturale ! Ada harinya macam kening palsu pun adoo. Hahaha !  So, rajin-rajinkan lah practice kalau nak improve skill tu.. Nisa pun masih belajar lagi ni. Ada masa rasa ahh lantak lah ! Tapi end up lukis jugokk wakakaka...



Okay lah, terima kasih sudi baca blogpost Nisa dan tengok video Nisa.. Muah ciked !
Do subscribe to my YouTube channel ya ! Nisa akan buat giveaway Youtube tak lama lagi inshaAllah.




xoxo

9 comments :

Busyra Bt Takiyudin said...

cantik kening nisa!

Yatie Owner said...

lawanya nisa kat gambar-gambar ni :)

HaFizaH aYu said...

Nisa nanti blh x tutorial make up yang gambar first tu..lawa sgt flawless yaa ampuun

Nisa Kay said...

@HaFizaH aYu thanks for reading ya. tapi soryy takde tutorial.. sebab tu memang mekap biasa2 je..

Nisa Kay said...

@Busyra Bt Takiyudin alhamdulillah thanks :)

Nisa Kay said...

@Yatie Owner alhamdulillah tq dear

Qiya Saad said...

Done follow blog Nisa ni. Follow back blog Qiya ye. Ni link blog Qiya www.qiyasaad.com

mazz said...

wah cantikkk jom kwn2 yg free join giveaway blog kite esok hihi

@taufiqhelios said...

omg takot gamba tu. ingat hantu hahahahha