Wednesday, August 17, 2016

NBOS 2016 - Persembahan pentas dan lelongan amal artis Malaysia





Assalamualaikum...


Sekali lagi, sajor lah nak war-warkan bahawasanya di acara NBOS 2016 yang sedang berlangsung di PCC sehingga Sabtu (20 Ogos) ini terdapat banyak sangat aktiviti menarik dan tertarik yang berlangsung di sana. Selain daripada booth-booth informasi, gerai pameran, aktiviti untuk kanak-kanak (rujuk di sini) ada jugak aktiviti hiburan dan Fashion Bazaar by Roopawan.com berlangsung di sana ! Meriah ke idokkk !



Persembahan oleh artis-artis terkenal Malaysia:
Artis-artis Malaysia akan turut menggegarkan PICC Putrajaya sepanjang minggu ini dengan persembahan mantap masing-masing ! Haa bukan calang-calang artis tuuu nak mendendangkan sebuah dua buah lagu sepanjang minggu ni ! Datang jangan tak datanggg !


AHAD, 14 OGOS 2016
1. Aizat Amdan & Ippo Hafiz (11.00 pagi)
2. Tasha Manshahar & One Nation Emcee (5.10 petang)

ISNIN, 15 OGOS 2016
1. Drama Band & Ronnie Hussein (12.20 tengahari)
2. Siti Nordiana & Khai Bahar (5.25 petang)

SELASA, 16 OGOS 2016
1. Dayang Nurfaizah & Caliph Buskers (12.20 tengahari)
2. Aliff Satar & Sandra (5.30 petang)

RABU, 17 OGOS 2016
1. Encik Mimpi & Zarul Umbrella (12.20 tengahari)
2. Sixth Sense & Sakura Band (5.20 petang)

KHAMIS, 18 OGOS 2016
1. Mark Adam & Aman Nasim (12.05 tengahari)
2. Syazwan Shuhaimi (2.20 petang)
3. Bunkface & Haiza (5.10 petang)

JUMAAT, 19 OGOS 2016
1. Sarah & Shiela Abdul (11.10 pagi)
2. Dafi & Putera (5.15 petang)

SABTU, 20 OGOS 2016
1. Ewal AF & Zariff AF (12.30 tengahari)
2. Sazrin & Aina MentorLegend (4.35 petang)



Lelongan amal oleh artis & selebriti Malaysia:
Artis dan selebriti Malaysia pun tidak melepaskan peluang untuk beramal. Pelbagai produk berjenama yang akan dilelong untuk tujuan amal. Tengok senarai artis di bawah. Haa kalau ada yang anda minat atau ada yang anda nak tengok koleksinya tu, meh meh datang !


AHAD, 14 OGOS 2016
4.35 petang : One Nation Emcee

ISNIN, 15 OGOS 2016
3.40 petang : Siti Nordiana

SELASA, 16 OGOS 2016
4.55 petang : Aliff Satar

RABU, 17 OGOS 2016
4.35 petang : Nur Sajat

KHAMIS, 18 OGOS 2016
4.00 petang : Bunkface

JUMAAT, 19 OGOS 2016
3.35 petang : Dafi

SABTU, 18 OGOS 2016
2.20 petang : Che Ta & keluarga



Fashion Bazaar by Roopawan

Haa banyak sebenarnya booth jualan yang turut memeriahkan acara NBOS 2016 ! Meh lah semua datang dengan keluarga, kawan-kawan dan sanak saudara.. Bloggers dan team Projek Travel serta selebriti Malaysia ramai yang bukak booth niii ! Haa jangan lepaskan peluang ! Kot ada sale kaw kaw dari mereka kan kan ! Untuk maklumat lanjut mengenai Fashion Bazaar ni, baca di sini.



Acara Perasmian
  • Perasmian pameran NBOS 2016 oleh Tan Sri Dr Ali (Ketua Setiausaha Negara) pada 14 Ogos 2016 di PICC Putrajaya.
  • Perasmian Fashion Bazaar by Roopawan.com oleh Tan Sri Irwan Siregar (Ketua Setiausaha Perbendaharaan, Kementerian Kewangan) pada 14 Ogos 2016.


Selain daripada persembahan pentas oleh artis, lelongan amal dan Fashion Bazaar ni, ada banyak lagi sesi yang menarik ! Ada sesi perbincangan di pentas, haa ada jugak sesi perbincangan kaunseling, sesi makeover, shawl tutorial dan sesi Musykil Muslimah bersama Ustazah Isfadilah. Ishh nak cerita kat sini sampai esok pun tak habis menaip ! Apa kata korang pergi ramai-ramai ke PICC, Putrajaya haa... 



Haaa ni dia booth team Projek Travel di acara NBOS 2016, PICC Putrajaya. Ada kudapan khassss dari blogger Pena Berkala (picture credit to him) ! Fuhh nampak sedap ! Korang kena beli cepat cepat okayy ! Dengar kata laku keras ni, asyik kena retsock je ! Hahahaha... Marilah mari semua, borong kudapan mereka ni okay ! Kompem nak lagii !





Baiklah.. apa-apa pun boleh rujuk di website NBOS 2016 untuk maklumat lanjut ya !














No comments :