Wednesday, July 20, 2016

VIDEO | My Makeup Look #3 - Rocking Red Lips !





Assalamualaikum..


Ya ampun segannya nak share ! Hahaha... Nisa ni takde lah pandai sangat pakai mekap. Tapi Nisa memang minat tengok tutorial mekap di Youtube dan juga video-video di facebook dan Instagram. Memang tak jemu tengok. Bila dah selalu tengok tu, macam-macam la Nisa belajar dan cuba di muka sendiri.


Dan pada satu hari yang hening (heh?!), Nisa mengenakan mekap dengan lipstick berwarna MERAH. Ye uolss.. merah nau nau ! Hahaha. Bila Nisa upload gambar tersebut (tak ingat lah di Twitter atau Instagram), ada jugak yang bertanya Nisa, macam mana nak achieve this look tanpa nampak pelik. Haa Nisa paham perasaan tu. Ada masa bila dah tepek-tepek eyeshadow dan blusher, kita rasa macam eh tak kena pulak nak pakai lipstick merah. Haa.





Nisa akui, kalau tengok lah gambar dulu-dulu.. kemain berbibir merah uols! Tapi eyeshadow, blusher.. semua tak balance. So memang nampak pelik.. Hopefully mekap Nisa kali ni tak pelik la ye. Hehe. Nisa dah banyak kali try and error ni. So finally.. I'm down to this equation - soft smokey-like brown eye shadow and not too pinkish blusher colour. Eceh macam pro jek. Ppfftt ! Okay lah... nak membebel lebih-lebih pun tak guna.. Baiklah kiranya kita tengok saja video di bawah !









Selesai sudah ! Neves kitee nak publish video ni tau ! Hahaha... maafkan Nisa ye kalau mekap comot dan tak mengikut tata tertib mekap yang sepatutnya (eh ade ke??). Haa dalam bermekap ni, ikut kreativiti masing-masing. Yang penting hasil akhir. Haha.


Nisa takde lah nak kata hasil mekap Nisa lawa sangat pun.. Nisa pun masih lagi belajar dan juga masih berlatih agar teknik dan hasil mekap Nisa makin improve dari hari ke hari. I really love makeup and I really really want to do well in makeup. There's so much more you can do with makeup! And I cant wait to try a lot of different looks bila dah betul-betul pandai nanti.. Hik. InshaAllah.





Nisa rasa bahagian yang paling Nisa kena improve adalah bahagian EYE SHADOW ! Haaa rasa macam ya aulohh susah nya lahai nak blend ! Nak kasi nampak transition apa kejadah semua tuu. Hhahaa.. Sabor je la yee... Ni masih sempat lagi kalau nak beraya dengan makeup look red lips ni ! Hahaha. Barulah menyerlah gitu.






SENARAI PRODUK ? Haa kat dalam video Nisa dah nyatakan produk-produk yang Nisa guna... Gituuu.. So far macam takde apa sangat.. Haa gitu lah. Hik hik.. Doakan urusan Nisa berjalan lancar yeee... Banyak video dan blogpost nak kena buat niii.. 


Apa-apa pun thanks for watching my video ! Share this video and subscribe to my YouTube channel ye.. Hehehe.. Nisa baru check, subscriber di YouTube Nisa dah pun mencecah 10,000 !! Alhamdulillah syukur sangat sangat... InshaAllah giveaway coming soon ! Ada produk yang Nisa nak kongsikan dengan viewers semua.. Soo nantikan ya !






10 comments :

Syira Lokman said...

lawanyaa nisaaa

SAMIRA BALQISS said...

why your makeup so lawaaaaa

cik chinta said...

nisa pakai eyeliner apa yg waterproff tu..gtau la

nadhie wueen said...

cantiknya makeup ^^

Ummul Azkee said...

Cntik.pndai nya shading.. ada tips x bg thn lama make up n tak cair.

Lauw Claudia said...

omg you are SO fab! you should become a model, very pretty! loving your eyemakeup too :)

Nurul Ain Zulkarnaind said...

ok tu.. org lg x reti nak blend bagai.

hentam je la haha

Yatie Owner said...

lawanya nisa makeup. different thing is, bila kita manusia alam semesta jarang makeup and then org nampak kita makeup after all, cantik lawa subahanaAllah. ;). erk. apa benda aku meroyan ni. hahaha. apa pun. makeup nisa lawa wei :)

gulew kapas said...

lawanya lah nisa ni ^_^

Atiqah H. said...

Kak Nisa, edit video guna software apa?