Friday, July 15, 2016

Membeli-belah produk kecantikan Korea di ALTHEA KOREA !





Assalamualaikum semua..


Fuhh fuhh rasa macam perlu tiupkan dalam diri ni semangat yang membara-bara untuk edit video dan update blog !!! Rasa macam ya Allah sibuk yang teramat.. tapi ermm sibuk apa pun tak tahu lah heh ! HAHAHAH. Oh yee Nisa baru berpindah rumah and I got A LOT of things to do with my super messy room !! Huwarrggh rasa nak jadi hijau je sekarang. Banyak benda perlu disusun balik dalam hidup ni. Eh meraban apa aku ni haha.




PEMINAT KOREA ? KPOP ? K-BEAUTY PRODUCTS ?

Haaa ini blogpost untuk anda. Back then, a few years back, kita susah nak dapat authentic Korean products. Maybe jenama Korea tak berapa in beberapa tahun lepas, tapi it has become phenomenal ! Produk Korea kian mendapat tempat di hati pengguna dari seluruh dunia ! Kalau dulu kebanyakan jenama Korea susah nak dapat kat Malaysia, tapi kini tidak lagi ! Wahh iklan sangat ayat aku kan ahha!!


Tapi sekarang semua senang nak beli, terutamanya melalui atas talian. Yesss beli ONLINE kan mudah ! Pilih, bayar, then taraa it will be sent to your doorstep ! Haa gituhh. Dalam banyak-banyak website yang wujud masa kini, ada satu website ni Nisa suka sangat sebab BANYAK PILIHAN dan juga best price offered !







Althea Korea merupakan laman web yang menyajikan pengguna dengan produk dari Korea khususnya. Oh ya, Nisa suka website Althea Korea ni sebab mesra pengguna, ada suggestion di halaman utama.. So boleh tengok apa yang best.. Lepas tu, pilihan yang lebih meluas ! And this website definitely got the best price offered! Trust me, Nisa dah pernah shopping dengan pelbagai laman web yang jual produk Korea.. dan Althea Korea antara yang offer the best price ! Yang penting authentic products yaa.. Shipped all the way from Korea! Haa boleh lah bau kot-kot ada udara Korea dalam parcel tu lalala~



Bukan hanya produk mekap sahaja yang dijual kat website Althea Korea ni tau.. Ada produk penjagaan wajah (skincare) dan juga lain-lain produk penjagaan rambut (hair care) dan penjagaan tubuh (body care). Haa pada yang kureng sikit pakai mekap tu boleh lah tengok kot ada pencuci muka yang korang suka tu ada kat website Althea Korea ke tak kan...






I've been thinking about adding my K-Beauty products and of course, I chose Althea Korea to shop with ! Memang rambang mata jugak lahhh bila shopping tu.. kejap kejap add to cart.. lepas tu bila melebihi budget remove dari list.. lepas tu cari balik benda yang sama dan add to cart balik. Pheww ! Sis tak boleh tetapkan pendirian langsung hahaha ! Sakit jiwa tau, semua produk nampak best dan sangat banyak pilihan. Jadi.. what did I get for myself ? Haa jemput tonton video bebel Nisa di bawah ya.. Hiks !






Haa banyak sangat bebel kan ! Hahaa I must admit that I had quite a hard time to really decide what to buy and hit the check out button hahaha ! Adoi lahh dah namanya perempuan, suka mekap pulak tu.. Kalau boleh semuaaa Nisa nak cuba tau ! Haa tapi kena sabarrr sabarrrr. Takkan nak ambil semua lak kan, berapa riban la pulak nanti total semua hahaha...





So di bawah adalah senarai lengkap produk yang Nisa beli dan tunjukkan seperti di dalam video di atas ya. Senarai ni ikut turutan di dalam video :


1. It's My Brush & Puff : It's My Sponge (20 units)
Harga (Promosi) : RM5.00  |  Buy here

2. Banila Co : Prime Primer Finish Powder
Harga (Promosi) : RM76.00  |  Buy here

3. Skinfood : All Over Muffin Cake Finish (Code : Gold Banana Muffin)
Harga (Promosi) : RM54.00  |  Buy here

4. Skinfood : Avocado Lip Balm (12g)
Harga (Promosi) : RM26.00  |  Buy here

5. It's Skin : Power10 Formula WH Effector (30ml)
Harga (Promosi) : RM25.00  |  Buy here

6. It's My Brush & Puff : 04 It's My Contour Brush
Harga (Promosi) : RM15.00  |  Buy here

7. It's My Brush & Puff : 07 It's My Point Shadow Brush
Harga (Promosi) : RM9.00  |  Buy here

8. It's My Brush & Puff : 01 It's My Powder Brush
Harga (Promosi) : RM16.00  |  Buy here

9. Witch's Pouch : Love Me Blusher (Code : Shading Bronzer)
Harga (Promosi) : RM41.00  |  Buy here

10. Witch's Pouch : Love Me Blusher (Code : Indy Violet)
Harga (Promosi) : RM41.00  |  Buy here

11. Etude House : Lash Perm All Shockcara 
Harga (Promosi) : RM36.00  |  Buy here

12. The Choute Essence Fill Stick Balm Foundation (Code : Natural Beige)
Harga (Promosi) : RM40.00  |  Not available in the website anymore

13. Witch's Pouch : Selfie Like Shot Dual Lipstick (Code : 01 Selfie Red & Gloss)
Harga (Promosi) : RM25.00  |  Buy here

14. Witch's Pouch : Skinny Brush Big Marker Liner
Harga (Promosi) : RM28.00  |  Buy here

15. Witch's Pouch : Selfie Perfect Concealer (Code : 23 Natural Beige)
Harga (Promosi) : RM20.00  |  Buy here

16. Witch's Pouch : Get it Dual Brow Pencilcara (Code : Natural Brown)
Harga (Promosi) : RM31.00  |  Buy here

17. Etude House : Bling Bling Eyestick (Code : 14 Full of Stars)
Harga (Promosi) : RM18.00  |  Buy here



PHEWWW ~ Giloo gigih kan cari satu persatu barang yang Nisa beli di laman web Althea Korea ni.. semata-mata nak membantu pembaca blog kesayangan ni untuk cari produk yang Nisa nyatakan dengan lebih mudah. Dannn tolong lah jangan buat Nisa bertukar hijau atau biru atau pelangi dengan menanyakan soalan kepada perkara yang sudah pun dinyatakan ! Haha. Nama produk apa, kod apa Nisa beli, harga masa Nisa beli tu (semua Nisa dapat harga promo).. semua Nisa dah nyatakan okay, link kepada produk tu pun Nisa dah lengkapkan sekali.






Kesimpulannya ??? I am very very happy with my purchase !! Alhamdulillah, Nisa panjatkan kesyukuran di atas nikmat yang dilimpahkan olehNYA. Hmmm mulanya kan Nisa tak merancang nak buat video mekap ke apa menggunakan produk-produk Korea ni.. Tapi bila dah banyak macam ni, tak mustahil boleh buat K-Beauty Products makeup look kan kan kan. Haha I am sooo not Korean-makeup type. Nisa tak reti lah..


Tapi dah alang-alang shopping bagai nak rak dengan Althea Korea ni.. apa salahnya kan ? But I might take some time to do it.. sebabnya Nisa berpindah rumah dan banyakkk barang yang masih berada di dalam kotak! Huwaa penat nya lahai. InshaAllah sikit-sikit Nisa akan cuba merealisasikan bilik tidur impian kekeke.. So.. satu-satu dulu lah ye. Banyak sangat benda ni.



Sekali lagi.. jangan lupa shopping dengan Althea Korea !

FB Page : https://www.facebook.com/altheakorea/
Instagram : https://www.instagram.com/altheakorea/
Laman web : https://my.althea.kr/








9 comments :

yana yassin said...

Dah shopping gak , tapi x pasti dah sampai belum . Sebab dah menunggu hari bersalin nie , duduk umah ibu . Pi bagi alamat rumah sendiri pulak . Aduyaiiii . Beli BB Cream , x sabar nak pakai . Sebelum nie , beli kat korea . Now senang lah dah ada online shop direct dari korea . Jimat ,...jimat .

Nisa Kay said...

@yana yassin kan kannn ! lepas ni takyah dah kirim kat org or pre order. hehe nak beli pun banyak harga murah kat website Althea ni..

YieN said...

Alamak, mcm bakal nak rambang mata kat sana jugaq ni :P

Salhah Suhot said...

Haha..kak nik punya semua dalam wish list lagi...gatal je tgn nak add to cart. Muahahaha..rugi beli sikit2..

nadhie wueen said...

bestnya tengok alat-alat solek ni. korea memang kreatif part kecantikan ni. geram je nengok =D

Ainul Mustafa said...

baru jugak shopping kat Althea ni...belum try je lagi.tak sabarrr

SAMIRA BALQISS said...

Nisa, nanti bilik tidur impian dah siap, jangan lupa update! Nak sangat tengok bilik Nisa hehehe. Btw, I peminat setia you!

Dulu Lain Sekarang Lain said...

Nampaknya akak ja yg blm pernah terjah Althea ni... :D Kena check out soon!

Zurainny Ismail said...

You look so beautiful dear! Akak baru start guna produk korea & skrg dah terjebak dgn demam drama korea pulak.... :P Lepas ni nak check out Althea...