Friday, April 29, 2016

VIDEO | My first ever beauty haul !





Assalamualaikum semua..


Terima kasih di atas kesudian untuk terus baca blog Nisa ni.. Kali ini, buat pertama kalinya Nisa ada rakamkan video BEAUTY HAUL. Hehehe segannya nak berkongsi sebenarnya.. Tapi , korang tahu tak apa makna "beauty haul" ni? Haul apa ni? Macam overhaul kereta kahh ??? Haaa.. jom kita ambik pengetahuan sikit..






Ini antara makna "HAUL" menurut laman web Urban Dictionary. Pendek kata macam ni lah.. bila kita beli sesuatu koleksi barang tu (tak semestinya mekap, boleh je kalau barang rumah.. skincare, barang keperluan diri dan lain-lain).. so dia kongsikan dengan penonton videonya apa yang dia beli, kat mana dia beli, harga dan kenapa.





Ini pulak definisi "HAUL VIDEO" dari laman web Wikipedia. Baiklah.. jom kita teruskan menonton video Nisa.. Hik !








Seperti yang Nisa dah sebutkan di dalam video Nisa, di bawah ini merupakan senarai produk yang Nisa beli, dan kat mana Nisa beli okay ?



1. Morphe Brushes 35T Eyeshadow Palette Beli di sini !


2. Morphe Brushes 35O Eyeshadow Palette Beli di sini !


3. LT PRO Perfecting Eye Colour Eyeshadow Palette Dapatkan di sini !


3. LT PRO Powder Blush Palette Dapatkan di sini !


4. La Tulipe Eyeshadow Base Dapatkan di sini !


5. Big Oval Brush.
Nisa beli at some random instashop. Sorry sangat dah tak ingat ! Tapi banyak instashop jual ni.


6. Silkygirl Go Matte Lipsticks. 
Nisa beli di Watsons - kod : 01 Nearly Nude, 04 Mystic Rose, 06 Exotic Wine dan 10 Spicy Marsala.


7. The Original Beauty Blender. 
Nisa beli masa di Barcelona pada Februari yang lepas, kalau nak beli di Malaysia, boleh check laman web Sephora !


8. DAISO Detergent for Puff and Sponge.
Nisa beli di outlet Daiso Sunway Putra Mall, KL. Ada juga outlet Daiso yang takde detergent ni. Harga RM5.30 sebotol.


9. DAISO Hanataka Powder : Nose Highlighting Powder.
Nisa beli di outlet Daiso Sunway Putra Mall, KL. Harga RM5.30 juga. Beli sebab saja nak try hehe.


10. Obuse Eyebrow Set
Nisa beli di kedai barang kecantikan. Just a random decision masa tu.. Nisa dah ada beberapa eyebrow pencil, tapi saja nak try. Harga RM10 ke RM12.. Nisa tak ingat dah..


11. Honey Bee Venom Multi Solution Cream
Ini kali kedua Nisa beli krim ni, jadikan sebagai mosturizer and makeup base. Nisa beli di outlet Vitacare NU Sentral. Harga RM70++ atau boleh beli online di instagram Nafura.


12. April Skin Magic Snow Cushion
Nisa tak suka foundation jenama Korea.. tapi April Skin ni best sangat ! Coverage bagus and tahan lama jugak. Dapatkan di sini !


13. H&M Crease Blending Brush
Boleh dapatkan di mana-mana outlet H&M. Nisa beli di outlet Sunway Pyramid.


14. ZAWARAGLAM Automatic Eyebrow Pencil & Eyeliner
Boleh dapatkan di laman web Zawara !


15. IN2IT Hair Brush Eyeliner Pen
Eyeliner ini mudah di dapati di mana-mana outlet Watsons atau Guardian, atau mana-mana drugstore yang ada jual produk IN2IT. 


16. NYX Liquid Suede Cream Lipstick
Nisa beli ready stock kat instahsop, tapi bila cari balik instashop tu, page dia dah tak wujud pulak. Banyak instashop lain yang ambil pre-order untuk produk ini.




Baiklahh.. sekian sudah senarai produk seperti yang muncul di dalam video Nisa. Maaf sangat-sangat ya, jika ada di antara barang di atas yang tidak mempunya sebarang link. Untuk dapatkannya boleh search di Google atau Instagram. Sekarang dah banyak dah orang buat pre-order untuk produk dari luar negara.  Jadi.. terima kasih sudi baca blog Nisa !







2 comments :

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

Nysa buat review for NYX Liquid Suede Cream Lipstick ni pls! Teringin nk beli tp nak tahu best ke tak lipstick ni.. ^^

Nur Jannah said...

kite suka eyeshadow pallete nisa...cantik warna die