Thursday, April 14, 2016

Muka flawless dan glowing... ALIFNUR FOUNDATION rahsianya !




Assalamualaikum..


Haa kemain tiba-tiba kena terbang ke salah satu negara kegemaran (Malaysia tetap di hati !), habis ditinggalkan blog ni macam tu je... Kerja, blogpost, advertorial, emel.. semua tak terlayan.. membawa hati yang lara lah katakan. Kah kah kahh !!


Okay back to the point.. sebenarnya hari ni Nisa suka nak kongsi kepada wanita seluruh Malaysia, khususnya untuk mereka yang meminati mekap. Huii kalau dah namanya minat mekap tu, mesti suka kalau ada produk yang bagus, yang bagi kesan lawa, flawless lagi glowing !! Haa ni Nisa nak kongsi lah ada je produk macam tu !!





Haa apa benda ni ?????? Inilah dia ALIFNUR FOUNDATION !! Rahsia mekap tampak flawless, wajah pun glowing ! Siapa tak suka kan???? 






Ini dia foundation yang memberikan coverage yang baik untuk wajah kita. Kalau nak tahu, foundation ni PINK BASE, jadi foundation ini sesuai untuk kulit sawo matang ke atas. Sesuai sangat la tu dengan kulit orang Melayu macam kitaaaa.. Nisa pun susah sangat nak jumpa foundation yang betul-betul kena denga kulit sawo matang ni..






Yang bagusnya, foundation keluaran tempatan ni mengandungi bahan-bahan semula jadi dan juga bahan yang tidak merbahaya kepada kulit. Haaa op kos la kannn.... antara bahan utama ALIFNUR FOUNDATION ini ialah... Bee Wax yang turut berfungsi melembutkan kulit, melindungi kulit dan antibakteria.. (baca lagi di sini).. Selain itu bahan yang terkandung ialah Ascorbic Acid serta Vitamin E yang tinggi. 








Haaa masih tak berpuas hati dengan info-info di atas ?? Ini ada lagi senarai kelebihan ALIFNUR FOUNDATION ni.. Mai mai ajak semua kawan-kawan baca sekaliii...

  • Full Coverage!
  • Menjadikan kulit muka flawless sekelip mata!
  • Menjadikan kulit muka ‘glowing’ tanpa dipinta
  • ”Jalan mudah”untuk makeup dengan cepat!
  • Tidak berminyak
  • Tahan selama 12 jam !
  • Tidak bercapuk
  • Tidak merekah
  • Senang di pakai
  • SPF 30 melindungi kulit dari cahaya matahari.
  • Menutup parut jerawat,jeragat serta tanda lahir
  • Memutihkan kulit muka dengan kandungan Vitamin C
  • Menutup lingkaran hitam bawah mata
  • Merawat jerawat,jeragat dan lingkaran gelap bawah mata
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Mudah dicuci
  • Boleh dibawa solat
  • Melembapkan kulit wajah
  • Merawat kulit kusam
  • Senang di pakai
  • Kualiti Antarabangsa pada harga mampu milik !
  • Satu botol tahan 2 bulan bergantung kekerapan penggunaan.









Nak membebel sangat pun dah malas, apa kata uolss baca kat bawah ni.. Berikut adalah informasi lanjut mengenai ALIFNUR FOUNDATION :

  • Foundation Instant pertama berasaskan 100% bahan semulajadi dan selamat yang bertujuan memberikan kesan makeup flawless dan glowing sekelip mata!
  • Produk penambahbaikan dan rawatan kulit.
  • Tinggi kandungan Vitamin E dan C
  • Foundation anti-kulit kusam


Haaa walau macam mana pun kita suka dengan mekap, suka pakai mekap... tetapi sangatlah tidak disarankan memakai foundation lebih daripada 12 jam bagi mengelakkan penyumbatan pada liang pori muka.Kandungan produk Alifnur Foundation adalah dari bahan semulajadi yang selamat pada kulit.


 TAPIIIII... Kalau anda mempunyai masalah kulit yang teramat sensitif atau memang serius, jangan lupa rujuk dulu pada doktor anda atau pakar kulit sebelum guna apa-apa produk tauu !!





     CARA PENGGUNAAN      :

JARI : Letak foundation di beberapa titik wajah dan ratakan menggunakan jari.

SPAN : Titikkan foundation ke wajah dan ratakan guna span. Jika anda basahkan span, perah sampai habis air di dalam span, biarkan selama 15 minit hingga span separuh kering kemudian baru guna untuk ratakan foundation.

BERUS FOUNDATION : Sapukan dengan gerakan ke bawah sahaja (satu arah) atau dab kan ke wajah dengan lembut dan ratakan.


Kalau nak lebih faham, boleh lah tengok video tutorial pakai ALIFNUR FOUNDATION di link di bawah ini :









HARGA???
Ya ampun.. sangat affordable dan berbaloi tauu....
RM60 untuk Semenanjung Malaysia dan RM66 untuk Sabah dan Sarawak. Caj pengeposan adalah PERCUMA diknonnn !!!







SOOO.... MACAM MANA NAK ORDER NI SIS???? 
Alahaiii sayangku, mudah sangat lah !!! Ikut langkah mudah seperti di bawah ini okayyy...

WHATSAPP ‘AN BLOG’ KE 
019 3007112








Haaa panjang lebar dah ni Nisa share dengan uolss mengenai ALIFNUR FOUNDATION niii... ! Jangan lupa like Facebook Page Alifnur Cosmetic dan follow Instagram mereka tau !! 


FANPAGE: Alifnur Cosmetic
INSTAGRAM: @alifnurcosmetic
WEB: www.alifnur.com (dalam proses)










XOXO,
Putewi Hensem

No comments :