Friday, January 15, 2016

TUTORIAL SHAWL - Layer-Cross Style



Assalamualaikum...




Sesejak Nisa upload gambar dengan gaya tudung ini mesti ada seorang dua yang minta Nisa buatkan tutorialnya... Ada juga beberapa gambar lain yang mempamerkan Nisa mengenakan gaya selendang seperti ini. Ada masa pakai shawl saiz biasa, ada masa pakai shawl saiz lebar sikit.. Juga ada beberapa followers di instagram yang meminta Nisa melakukan tutorial bagi stail ini..








Bagi tidak menghampakan peminat (puihh perasannya!) Nisa buat jugak video tutorial untuk stail shawl ini. Hehehee. sebenarnya stail ini antara stail kegemaran Nisa sebab rasa macam ayu sangat jer bila mengenakan stail ini HAHAHA kemain ko ye Nisa !!!








Heee mudah kan.. Tapi video ni agak lama (3 minit lebih untuk satu tutorial rasanya macam lama) sebab Nisa nak tunjuk satu persatu secara perlahan cara nak pakai ni. Kang buat laju-laju kang marohhh lak Hik okay gurauuu !








Ahaaaa tiga minit lebih tu sebenarnya duk feeling-feeling depan kamera jahhh ! Haha mohon jangan kecam sis !







Baiklahh sampai di sini sahaja entry ringkas mengenai shawl tutorial ni. Mudah sangat laaa.. Haa bagi yang nak tampil agak berlainan untuk majlis atau acara tertentu boleh lah cuba tutorial ini atau cuba Gaya Shawl Ala Elfira Loy hahahah over tau tajuk ! 




Okay lah.. Selamat mencuba dan jangan jemu untuk terus mencuba agar dapat hasil stail yang anda inginkan dan juga yang sesuai dengan bentuk muka masing-masing ya ! Muahhhh !!




XOXO,
Putewi Hensem

10 comments :

Aqilah Azmi said...

haihh la why la so effortlessly beautiful?

husna zahidi said...

cantik! husna slalu keluar dgn bawal je.. huhuhu.. nak try lah nanti..

SITI SORFIENA SYASHA said...

cantiknyaa :)

Munirah Rafiuddin said...

terima kasih...
lps ni boleh try bergaya macam ni pula

dayah dayun said...

Sekali tengok wajah nisa kay macam syatilla melvin la.. hehe

yanie yusuf said...

Wah leh Yanie try pulak..


www.yanieyusuf.com

thecallaroses said...

so beautiful ;)

Anis Zika said...

Wah cntik kak nisa pkai shawl.. Tgok kak nisa byk pkai shawl jnis ni.. Apa jenama shawl kk nisa pkai..?

Norafija Daud said...

look nice and cute nisa nampak dengan gaya tudung macam tu.kalau rajin singgah2lah blog saya baru je berjinak-jinak dengan blog ni

Sue Hasan said...

Boleh try gaya ni.Selalu pun main belit jer.kalau nak cepat sarung bawal..siap..hihi..

salam singgah.