Friday, January 29, 2016

BEAUTY - Outlet MISSHA Pertama di Malaysia !



Assalamualaikum...


Sebenarnya kan, Nisa patut update mengenai pembukaan outlet Missha yang pertama di Malaysia ni lama dah.. Tapi entah macam mana boleh lupa pulak haiiihhh !!! Teruk betul ingatan Nisa lately... asyik lupa itu lupa ini. Kadang-kadang dalam bilik dah ingat nak pergi ambil something kat dapur, sampai dapur je lupa dah. Haha kalah orang tua haih !



Baiklah.. hari ni Nisa nak berkongsi kepada semua pembaca mengenai pembukaan outlet MISSHA yang pertama di Malaysia.. Masih ada yang tak kenal brand Missha ni ke ? OMG. Haha okay gurau je.. Missha ni merupakan jenama kosmetik dari Korea.. kiranya seangkatan jugalah dengan jenama-jenama Korea yang lain yang biasa kita dengar dan kenali. Missha ni best jugak, Nisa pernah pergi outlet Missha di Korea.. memang menarik produk-produk mereka. Ni dorang dah pun bukak outlet mereka yang pertama di Malaysia yeahuu !






Yeayyy ini dia outlet MISSHA yang pertama di Malaysia. Lokasinya di Sunway Pyramid, Selangor. Memang best lah bukak di Sunway.. sebab kat sana memang ramai orang, lagi-lagi weekend.. Fuhh memang penuh manusia kat mall ni.. Banyak jenama besar pun mesti ada outlet kat mall ni. Kiranya strategik jugak lah...






Entah macam mana Nisa boleh pulak lambat sikitttt sampai ke Sunway Pyramid. Nisa nak masuk lane untuk Touch N Go sebab Nisa nak parking kat kawasan Preferred Parking. Tapi boleh lak guard tak bagi, dia suruh Nisa ambik tiket biasa, 

Isshhh geram pulak ! Tak pasal-pasal dah bazir masa duk cari and tunggu parking. Tapi settle je dapat parking, Nisa berlari-lari tau pergi ke flagship store Missha ni ! Haha macam-macam la kan...








Antara yang menarik perhatian Nisa semestinya himpunan koleksi mekap dari Missha ni.. Yang best nya kami yang datang masa opening flagship store ni dapat voucher. Yeayyy dapat laa grab sikit produk Missha ni kann..







Prop gambar yang Nisa pegang ni kan one of Missha's best seller item. Kalau tak silap, dalam 15 top-selling Missha, M Perfect Cover BB Cream ni menduduki carta nombor 1 okayyy ! Nak tahu dengan lebih lanjut mengenai produk ni boleh la uolss singgah di flagship store Missha di Sunway Pyramid !




Antara koleksi skincare oleh MISSHA.







Wahhh memang suka betul Nisa tengok himpunan jenis-jenis facial mask MISSHA niiii... Oh ya, pakai mask muka memang antara beauty regime Nisa. Kirenye must do la.. Dalam seminggu tu kompem dua tiga kali mesti pakai mask muka ! Muka ni kan kita duk pakai macam-macam jenis mekap.. So kena la jaga sikit depa, kasi manja-manjakan sikit kulit muka ni.. Hehehe..







Bersama blogger SABBYPRUE . Nak ambik gambar dengan baby girl dia, alololoo menangis lak dak kecik tu. Heheh next timeee...






Yang menariknya, semasa hari pembukaan flaship store MISSHA ni, mereka yang hadir layak mendapat complimentary makeover. Tapi Nisa datang event ni, masa tu dah siap mekap macam tepung gomak. Hahaha... so Nisa mintak dorang kemaskan kening Nisa yang macam hutan hujan Amazon ni hahaha... !






Thank you so so muchhhh for the invitation ! I love Missha.. ! Looking forward to come over again and shop many more products !






Sebelum Nisa akhiri entry ini... ini dia produk-produk yang Nisa grab hari tu... Ada liquid eyeshadow.. eyeshadow stick, browliner, concealer, lip treatment balm, dan ofcossss facial masks ! Haha... Yang pouch comel tu dapat free yeay ! So girlllsss.. jangan lupa singgah shopping di MISSHA, Sunway Pyramid okay !




MISSHA MALAYSIA FLAGSHIP STORE

LG1.39, Lower Ground 1,
Sunway Pyramid









XOXO,
Putewi Hensem

4 comments :

safurara said...

bestnyaaa, okay nt nk terjah!

Norafija Daud said...

Exiting dan exited dengan pembukaan outlet MISSHA ni

CikLily Putih said...

wow cam best je product ni, mesti nak cuba gak lah

Sabby Prue said...

bulatnye muke daku disitu T______T hahahah