Sunday, December 25, 2016

VIDEO | Mekap inspirasi dari musim luruh



Assalamualaikum...

Yessss... Nisa kembali dengan tutorial mekap baru. Nisa dah lama sangat sangat nak buat makeup look yang ala ala dark, vampy, dengan lipstick gelap.. Haaa tapi asyik tak terbuat je sebab banyak menyimpang buat benda lain. Kekekeke... Sejak Nisa beli palette tu (dah lama sebenarnya) dan tunjuk di dalam video Beauty Haul Vol. 2, ada juga followers yang request makeup look menggunakan palette ni. Haa ni baru ada masa nak rekod video dan edit .

Thursday, December 22, 2016

Sedang merancang percutian ? Jom ke Macao !


Pic credit here

Assalamualaikum..

Yeahh bulan Disember sudah tiba dan pastinya ramai diantara kita yang sedang merancang untuk bercuti ke luar negara bukan.. Haa ke mana destinasi kalian selepas ini ? Pernah ke Macao tak ? Pernah terfikir nak ke Macao ?? Haa khas untuk mereka yang nak bercuti pada hujung tahun atau mungkin sedang merancang perjalanan untuk tahun 2017, Nisa nak seru lah korang semuaa.. meh tengok apa yang menarik di Macao !

Kain sequin meriahhh dari LBRSMY ! Lace, beads dan macam-macam lagi...




Assalamualaikum...


Haa bila bercakap mengenai kain SEQUIN.. Pasti kita dah boleh membayangkan kain yang sangat cantik, berkilau memantulkan cahaya, tampak sangat sarat dan glamorous.. kalau buat baju atau skirt tu, perghhh konfirm kalau pergi kenduri kawen satu dewan akan menatapmu. Wahaha.. bukan main ye ! Sequin jugak banyak digunakan sebagai dekorasi di majlis perkahwinan, bilik tidur, sekitar rumah dan jugak dijadikan sebagai backdrop untuk mengambil gambar atau video !

Sunday, December 18, 2016

VIDEO | Review : Obsess Cosmetics DD Cushion Foundation



Assalamualaikum...

Wahh rasa macam dah berminggu lamanya tak update channel YouTube Nisa dengan video mekap atau review produk. Biasanya Nisa kerap jugak review produk seperti liquip lipstick atau lip cream.. Tapi jarang sekali review bedak ke, eyeliner ke.. foundation ke kan kan ? Haa Nisa pun perasan tu. Nak buat macam mana.. sekarang banyak betul brand keluarkan liquid lip cream jenama masing-masing.. meriah betul industri mekap Malaysia ! Hehehe..

Thursday, December 8, 2016

Inspirasi haruman antarabangsa, THE FEEY PERFUME !



Assalamualaikum..

Haa kalau bercakap mengenai perfume / haruman / pewangi ni kan.. memang ramai yang suka. Seolah menjadi trend pulak kan, nak cari perfume yang best-best so boleh pakai bila keluar. Tapi bagi Nisa, penting untuk kita memiliki haruman sebabnya dengan memakai perfume, akan meningkatkan keyakinan diri.. barulah tak segan nak berjumpa orang. Tapi jangan pulak tak mandi pagi tapi sembur perfume separuh botol ! HAHA...

Tuesday, November 29, 2016

KL Fashion Night 2017 - 5 butik muslimah popular bergabung tenaga !



Assalamualaikum...

Lebih kurang minggu lepas, Nisa telah dijemput oleh pihak butik ByFatinSuhana (BFS) untuk menghadiri majlis pertunjukan fesyen yang bertempat di ibu kota. Asalnya hati ini bagai berbelah bagi nak pergi atau tidak. Ecewah ! Sebabnya.. Nisa nanti pening nak pakai apa, nak mekap macam mana, stail tudung lagi. Hhaha kemain runsingnyaaa mengalahkan orang nak kahwin !

Mengenangkan pihak BFS pun Nisa dah kenali beberapa lama sejak zaman famous di blog masing-masing lagi, Nisa berusaha memenuhi jemputan ke majlis tersebut. Oh ya, pertunjukan fesyen ini menghimpunkan 5 butik muslimah popular di Malaysia.

Wednesday, November 23, 2016

Shopping murah terus dari China dengan SGSHOP !




Assalamualaikum...

Hai semuaa ! Ada yang dah tengok video Nisa tak ? Alaa video yang shopping haul dari laman web SGSHOP tu laaa.. Begitu teruja tau Nisa menanti produk yang Nisa dah order terus dari China menerusi website ni haa.. Pernah dengar laman web Taobao tau ? Laman web Taobao ni membolehkan kita beli barang dalam kuantiti sedikit atau dalam erti kata lain, pembelian secara runcit (retail).. boleh beli satu-satu dan nikmati harga yang jauh lebih murah !

Tapi menggunakan website Taobao agak sukar kerana beroperasi dalam bahasa China yang memang tak paham la kan.. itu belum masuk isu nak buat payment atau nak cari forwarder untuk pos barang supaya selamat sampai ke tangan.. Haa tak payah risau dah sebab ada laman web SGshop Malaysia nii ! Jadi macam mana nak beli ?? Teruskan membaca yaa...

Thursday, November 17, 2016

TRAVEL | Kisah 2 Hari Honda The All-New Civic Blogger Drive Trip




Assalamualaikum...

Haa dah baca belum pengalaman Nisa memandu The All-New Civic di sekitar Selangor selama dua hari ? Sangat mengujakan, hinggakan bila Nisa tulis blog pun tak sedar panjang berjela sudah.. Maka dengan itu, hadirlah satu lagi blogpost yang Nisa khaskan untuk menceritakan mengenai aktiviti-aktiviti kami sepanjang dua hari bersama Honda.

Wednesday, November 16, 2016

Honda All-New Civic yang Sporty dan Sleek ! ADUH JATUH CINTA !




Assalamualaikum dan hai !

Agak teruja Nisa nak kongsikan kali ini.. kerana entry kali ini semestinya berlainan dengan entry blog yang lain. Yesss hari ini Nisa akan bercakap mengenai K E R E T A ! Hahaaa serius la Nisa ni kan? Betul-betullah ni.. Kereta yang Nisa maksudkan ialah Honda All-New Civic ! Lebih menarik lagi Nisa dan beberapa rakan blogger lain berpeluang menikmati pemanduan kereta sedan ini selama 2 hari di sekitar Selangor.

Friday, November 4, 2016

Pengumuman Pemenang #GiveawayNisakay35O




Assalamualaikum.....

Mesti para peserta ternanti-nanti siapakah yang bertuah yang akan memenangi eyeshadow palette Morphe Brushes 35O ni.. Nisa nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kerana sudi join giveaway Nisa yang tak seberapa ni.. Ye lah, produk Morphe Brushes ni yang original pun harga masih mampu bilik pada hemat Nisa, mungkin tak semahal produk mekap jenama lain, tapi tetap ada nilainya tersendiri pada mata Nisa...

Thursday, November 3, 2016

PENYERTAAN DITUTUP | #GiveawayNisakay35O





Assamualaikum...

Haaa yess giveaway di blog Nisa Kay kini kembali !! Kenapa giveaway ? Sebab baru-baru ni Nisa dah buat giveaway di channel YouTube Nisa.. Jadi ramai juga lah yang kecewa bila tak terpilih sebagai pemenang.. Maaf yaa... Sukar untuk Nisa pilih pemenang.. semua komen yang bagus-bagus dan Nisa dah shortlist kan pemenang. Tapi sekali lagi, pemenang dipilih secara RAWAK.. So, siapa punya rezeki, maka nama dia lah yang terpilih.. Jadi, kali ini Nisa akan pilih seorang pemenang bertuah untuk memiliki hadiah di atas !


Servis fotografi meletops dari Potiagraphy !




Assalamualaikum...


Haa lama dah rasanya Nisa tak berkongsi mengenai aktiviti Nisa sejak akhir-akhir ni.. Nisa kini kembali ke arena modelling haha ! Tapi Nisa buat secara freelance je la.. Bila ada masa, Nisa terima lah job.. kadang-kadang Nisa terima je job yang datang sebabnya rezeki kan.. sikit ke banyak payment tu lain cerita.. Yang penting, masih ada pihak yang sudi ambil Nisa jadi model. Alhamdulillah...


Baru-baru ini Nisa dilamar oleh sebuah syarikat laman web e-commerce ROOPAWAN untuk menjadi model kepada beberapa koleksi oleh vendor laman web terbabit. Haa pucuk dicita ulam mendatang orang kata.. dalam pada duk merindui musim-musim kegemilangan menjadi model muslimah dolu-dolu tuu, haa dapat pulak tawaran, terdahulu Nisa jadi model video klip untuk laman  ROOPAWAN  (boleh baca di sini).. 

Friday, October 28, 2016

Mamonde Flower Day meriah dengan kehadiran Park Shin Hye




Assalamualaikum...

Teruja Nisa nak berkongsi cerita ni.. Baru-baru ni Nisa berpeluang melihat ratu drama Korea iaitu PARK SHIN HYE secara live ! Haa depan mata tuuu. Cantik sangat sangat Park Shin Hye ni. Walaupun Nisa takde lah dapat datang dekat dan berselfie ke apa.. Tapi dapat tengok tuan empunya badan secara depan-depan pun cukup laaa..


Thursday, October 20, 2016

My Cats - Ash keluar tak balik-balik...



Assalamualaikum...


Hari ni macam nak taip entry sedih sikit. Entah kenapa Nisa rindu sangat sangat dekat Ash, kucing kesayangan Nisa ni... Ash merupakan kucing pertama yang Nisa beli guna duit sendiri. Masa tu tak tahu apa-apa dan Nisa merasakan orang yang jual kucing ni letak harga agak mahal. Dah la bagi macam tu aje, takde apa-apa barang lain.. belum vaksin pulak tu.  Hurmm tapi i dont know lah.. rasa nak sangat bela si kelabu ni.


Korang boleh baca blogpost mengenai hari pertama aku ambil Ash dari tuan lama dia dekat sini. Bila baca balik alahai sayu nyaaa.. Hmmm rindu sangat sangat dekat Ash.. mana lah Ash sekarang ni ? Hidup lagi ke tak ? Ke ada orang ambil dia ? Apa jadi dekat Ash sebenarnya ?

Tuesday, October 18, 2016

Kedai Borong Makanan Ringan - FANTASY JUNGLE FOOD Wangsa Maju




Assalamualaikum..


Haahaa apa benda muka serius sangat tu kak ? Kisahnya nak beli benda lain, mesti berkenan dengan benda lain. Budget pulak agak ketat.. so muka pun ketat sebab tak dapat grab makanan ringan yang duk berkenan tu. Tak pun susah sangat buat pilihan sebab ada banyak gila jenis-jenis makanan ringan. Dah namanya kedai borong kan !

Tuesday, October 11, 2016

TRAVEL | Nisakay Ke Kyushu, Jepun : Hidangan Halal Jepun !




Assalamualaikum...

Istimewa blogpost ini akan menceritakan mengenai MAKANAN sahaja !! Yaaa.. makanan.. seringkali makanan menjadi isu utama apabila nak travel.. Lebih-lebih lagi kalau penduduk kawasan tersebut bukan majoriti Muslim. Tapi jika anda ingin melawat ke Kyushu khususnya, Jangan gundah-gulana ! Kerana dalam blogpost kali ini Nisa akan berkongsi senarai kedai makan dan makanan sepanjang kami di Kyushu.

Baju sejuk mampu milik dan berkualiti dari KakakSalji !




Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Apa khabar semua pembaca ? Haa sebenarnya Nisa dapat banyak jugak soalan di laman-laman sosial media, "Eh lawanya jaket ! Beli mana...??" Ada jugak yang bertanya..., "Comey sunggoh la baju sejuk mu, beli mano tuh?" Haa kalau ikutkan hati takmau share ! Biar Nisa sorang je pakai winter coat comey ni. Kekekee okay gurau ! Jangan kecam okay..


Nisa rasa ramai je di antara kita yang nak bercuti ke luar negara bila tiba musim luruh (sesetengah negara dah sangat sejuk bila musim luruh) dan juga musim salji.. TAPI TAPI TAPIIII Tak tahu nak beli kat mana baju sejuk yang berpatutan ! Nak pergi kedai dalam mall tu mak aih ratusan ringgit harganya.. Ada yang murah, takde saiz atau takde berkenan kat hati pulak. Soo.. nak beli kat mana ni????

TRAVEL | Day 4 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun



Assalamualaikum..

Teruja rasanya setiap kali mahu mula menulis blogpost mengenai trip ke Kyushu, Jepun ini. Setiap hari kami di sana pasti Nisa sangat sangat menanti apakah lokasi seterusnya yang akan kami kunjungi. Begitulah perasaan apabila melancong ke kawasan yang belum pernah dijejaki. Baiklah... untuk hari ketiga kami di sini, kami dibawa ke sebuah taman yang sangat sangat cantik ! Macam tak percaya je.......


Monday, October 10, 2016

Jadilah wanita BERTENAGA, CERIA dan MANTAP dengan Mama Muda Juice !





Assalamualaikum...


Haa ini dia isu besarrr yang Nisa nak bincangkan ! Sangat besar isu ini dalam kalangan wanita sendiri! Dah macam mana tak besar, asyik segan je nak berbicara mengenainya ? Asyik malu-malu je.. Orang kata malu bertanya sesat jalan. Tak mencari penyelesaian boleh mengundang masalah ! Gituuu... Semestinya isu mengenai kewanitaan lah yang Nisa nak ketengahkan dalam blogpost kali ni...

TRAVEL | Day 3 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Konichiwa !! Wahh feeling gadis Jepun sangat Nisa tau ! Hahaha... Untuk hari yang baru ni, selepas sarapan dan check out dari hotel, terus kami ke lokasi seperti tertera di atas. Sungguh luas dan cantik senibina Kirishima Shrine ni ! Okay sedikit kisah mengenai Kirishima Shrine ini... 

Kuil-kuil dahulunya dibina untuk memuja gunung dan amalan ini bermula pada abad ke-enam lagi. Asalnya, Kirishima Shrine ini terletak di kaki gunung Takachiho-no-mine yang dianggap suci namun kerap kali ia musnah di dalam kejadian letusan gunung berapi. Justeru, lokasi kuil ini dipindahkan ke lokasi kini. Pembinaan semula dilaksanakan pada 1715 dan telah diiktiraf sebagai "Important Cultural Property of Japan" - (Sumber : laman web JNTO)


Book lovers.. ! Jom ke Pesta Lelong Buku Putrajaya !!





Assalamualaikum dan hai semua !!


Adakah anda semua pencinta buku tegar seperti Nisa ? Eh dah kenapa ayat Nisa macam ayat iklan radio pulak ni ? Hahaha bukan nak kata apa lah, Nisa memang sangat sangat suka beli buku novel, buku cerita kanak-kanak (masih suka baca walaupun dah besar !), buku biografi dan pelbagai lagi lahh.. Nisa suka kumpul dan baca bila berkelapangan. Rak buku kat rumah tu sampai tak muat dah tau ! Hahah..



TRAVEL | Day 2 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Fuh fuhh selaju mungkin Nisa cuba siapkan blogpost mengenai perjalanan di sekitar Kyushu, Jepun. Kalau lambat-lambat nanti sampai tahun depan pun belum tentu update, ye dak ? Hahaha.. Baiklah marilah kita teruskan cerita. 

Alkisahnya usai kami bangun tidur dan sarapan, kami check out dari Ibusuki Iwasaki Hotel dan terus menuju ke lokasi tertera di dalam gambar di atas. Walaupun pagi itu agak sejuk kerana hujan dan angin kuat, tapi tidak langsung mencacatkan trip kami. Malah kami enjoy angin dingin!

Saturday, October 8, 2016

Menonton Super Spontan Superstar Akhir LIVE di UPM !




Assalamualaikum...


Haa lama sudah rasanya Nisa tak pergi menyaksikan apa-apa persembahan secara LIVE ni. Biasa Nisa akan catch-up semula melalui rakaman TV atau tengok lah kalau-kalau ada rakaman yang dikongsi di laman sosial, tapi jarang sangat lah.. Dan semalam baru sahaja berakhirnya rancangan kesukaan ramai, Super Spontan Superstar dan acara ini dilangsungkan di Dewan Besar UPM, Serdang.



TRAVEL | Day 1 : Nisakay Ke Kyushu, Jepun




Assalamualaikum..

Teruja dan sangat teruja pulak nak kongsi dengan kalian pengalaman Nisa menjalani trip bertemakan Muslim di Jepun. Bagi pembaca yang sudah mengikuti Nisa di Instagram, kalian mesti maklum yang mana Nisa sebelum ini sudah pun menjejakkan kaki ke Osaka dan Tokyo, Jepun. Untuk trip kali ini syukur alhamdulillah Nisa berpeluang ke Kyushu pula. Untuk kisah suka duka sebelum nak sampai ke Jepun ni, marilah tengok vlog Nisa (klik di sini).


Wednesday, September 28, 2016

VIDEO | Soft Smokey & Glitter Eyes Makeup




Assalamualaikum...

Haa kali ini Nisa nak kongsikan langkah demi langkah bagaimana Nisa dapatkan makeup look "soft smokey" ini. Biasanya kalau orang buat smokey eyes mesti guna warna yang gelap. Tapi hari ni Nisa guna warna soft brown atau tone chocolate camtu untuk buat soft smokey effect. Ecehhh kemain haku ni macam pandai sangat je.


Joymix Collagen Tripeptide pilihan Nisa ! Mencerah dan melembap kulit !




Assalamualaikum...


Haa lama sudah Nisa tak berkongsi mengenai penjagaan kulit wajah dan badan kat blog ni rasanya.. Bukan apa, ramai je tanya Nisa makan apa untuk jaga kulit ? Nisa pakai apa,. Haa kalau nak cakap pasal skincare tu rasanya banyak kali dah Nisa menjawab soalan mereka yang bertanya.. Tapi kalau penjagaan dari dalam ? Supplement ? Jarang Nisa kongsikan. Jadi kali ni nak bawak uols berkenalan dengan produk yang Nisa tengah consume ni..




Nisa dah lama sebenarnya tak consume apa-apa supplement ke... Jadi Nisa pun tercari-carilah supplement yang menarik untuk Nisa minum / makan setiap hari. Yang Nisa sentiasa tengok ialah kebaikan yang ditawarkan oleh supplement tersebut.

Melalui seorang rakan, Nisa diperkenalkan pula kepada Joymix Collagen Tripeptide ni.. Haa Nisa sebenarnya ada nampak produk ni dekat laman web Lazada haaa.. Tapi Nisa masa tu tak membelek pun. So bila dah ade depan mata ni, baru la Nisa rasa macam hmm.. nak jugak try ni !






Okay basically rupa Joymix Collagen Tripeptide ni serbuk berwarna oren-oren macam ni.. Bau dia macam oren sikit.. tapi bukan oren ! Hahaha.. sebenarnya kolagen ni mempunyai aroma buah markisa ! Wahhh unik sungguh. Memang lain dari yang lain lah katakan. 





Okay jom Nisa kongsikan serba sedikit isi kandungan dan kebaikan di dalam Joymix Collagen Tripeptide ini.


COLLAGEN TRIPEPTIDE ?
Okay.. bezanya kolagen dari Joymix ini berbanding kolagen yang sangat banyak kat luar sana ialah mereka mengandungi Collagen Tripeptide. Tripeptide merupakan unit yang mengandungi 3 jenis amino acid. Collagen Tripeptide ni kiranya unit yang paling asas, paling kecil.. dan ini bermakna penyerapan kolagen ke dalam tubuh badan dapat berlaku dengan OPTIMUM !


KEBAIKAN JOYMIX COLLAGEN TRIPEPTIDE
# Membantu mengurangkan garis halus dan kedutan.
# Membantu mencerahkan kulit
# Membantu menguatkan tulang dan sendi
# Menguatkan rambut
# Menguatkan kuku
# Membantu mengurangkan rekahan di tumit kaki





BAGAIMANA NAK MINUM ?

Haaa semudah A B C yee semua ! Bancuhkan satu scoop penuh serbuk Collagen Tripeptide ni bersama 150ml air. Nisa suka bancuh dengan air sejuk. Segar je lepas minum tu ! Kacau sampai semua serbuk larut ye. Kalau yang ada shaker tu lebih mudah sebab dekat botol shaker dah siap ada aras sukatan air. Haa boleh beli botol shaker kat mana-mana kedai ye. 

Pengambilan boleh dibuat sekali sehari. Kalau nak kesan yang lebih cepat, boleh cuba minum sebanyak dua kali sehari - di waktu pagi dan juga malam sebelum tidur. Nisa sayang pulak nak habiskan cepat-cepat.. so sekali sehari je lah ! Hehehe..






Setiap pagi masa masuk office mesti Nisa bancuh Joymix Collagen Tripeptide ni.. Haa teruss zass teguk segelas. Bancuh pulak dengan air sejuk.. wah memang kesukaan Nisa ! Dah dua minggu jugak lah Nisa amalkan pengambilan Joymix Collagen Tripeptide ni tau.. Kalau nak tahu kulit Nisa jenis dry sangat.. Nisa pakai skincare dan mosturizer tu semua sebab nak control supaya mekap tak bercapuk je.. Jadi Nisa memang decide nak ambil Joymix Collagen Tripeptide ni sebab nak kulit lebih cerah dan lembap dari dalam.





Ini gambar yang Nisa ambil di luar (di bawah available light) baru-baru ni. Masa ni Nisa ada videoshoot dan Nisa kena pakai mekap yang agak tebal sebab cuaca panas (tak nak bagi mekap cair cepat). Nisa risau jugak mekap cepat bercapuk sebab kulit Nisa kan kering. Tapi Nisa perasan mekap tak bercapuk pun, dan kulit Nisa takde rasa gatal-gatal pun walaupun cuaca panas. Lepas cuci muka pun, di bahagian hidung dah kurang sangat kulit yang mengelupas


Nisa impressed jugak lah dengan produk Joymix Collagen Tripeptide ni sebab dalam masa dua minggu dah tunjuk kesan positif pada kulit Nisa. Walaupun belum keseluruhan, tapi dah nampak dah peningkatan pada kondisi kulit Nisa !




Girllsss kalau nak tahu, bila kulit kita kurang kering dan lebih lembap, mekap takkan bercapuk. Bila nak sapu mekap tu, smooth je.. rata je.. haa terbagi tips pulak. Memanglah kita pakai skincare semua tu, tapi lebih baik kesihatan kulit tu dibina dari dalam jugak. Dan produk ni menunjukkan kesan positif pada Nisa dalam masa dua minggu. Haa jom lah cuba jugak !




MACAM NAK DAPATKAN ??

Kalian boleh beli produk ini di laman web rasmi Joymix
http://www.joypremix.com/

Harga yang sedang ditawarkan ialah harga promo RM128 sahaja untuk satu balang 400g.
Gunakan kod promosi : JOYMIXCTPNISA20 untuk potongan harga lebih lagi !


Pada yang nak beli tu jangan lupakan kod promosi di atas tau ! Berbaloi-baloi sangat !


Byee !


Friday, September 2, 2016

Model papan iklan bersama Wawa Zainal, duta Galeri Hajra.





Assalamualaikum...


Haaa hari tu dah kongsi kisah Nisa jadi model video untuk sebuah laman web (baca di sini), kali ni Nisa nak berkongsi pengalaman menjadi model papan iklan bersama duta jenama tersebut sendiri ! Haa.. bagi model lain yang meletop-letop pasti macam tak heran la kan. Tapi bagi blogger dan model sendu macam Nisa ni, amboi gembira bukan kepalang bila dapat tawaran ni !




Pagi-pagi lagi Nisa dan rakan Nisa, yang juga makeup artist Nisa dah sampai ke studio yang terletak di Shah Alam. Agak mengantuk kerana bangun awal, hampir tersengguk jugak semasa disolek tu haha ! Terima kasih sayangku Moey kerana mekap kita gojes-gojes !



Turut menjadi model untuk papan iklan Galeri Hajra ialah instafamous Adel Asha.

Rakan blogger yang turut menjadi model, Iena Mansor. Eh eh sama lah shawl ! Hiks.




Haaa meh la Nisa share sikitttt keadaan di dalam studio semasa nak photoshoot tu.. Okay masa tengah mekap tu, sesi photoshoot sudahpun dimulakan dengan duta jenama Galeri Hajra, iaitu Wawa Zainal. Beliau shoot gambar untuk katalog dulu, lepas tu kami model-model lain yang dah siap mekap dan tukar baju masuk ke set.


Bermacam posing kami lakukan.. ada berdiri, ada duduk, ada posing ala-ala tergelak-gelak. Haha macam-macam lah ! Lebih parah bila dipasang pulak lagu hindustan kegemaran Wawa Zainal, makin bersemangat nak photoshoot ! Haha comel sungguh tau Wawa ni. Teringat-ingat masa mula-mula mengenali beliau sebagai artis baharu di bawah MiG duluu. Ops.




Dalam pada seronok memodelkan produk Galeri Hajra, halamakkk terrrjatuh cinta pulak dengan koleksi mereka ! Masa tu shoot sebelum bulan puasa kalai tak silap (haha dah berbulan lamanya kisah ni!!).. Banyak jugak shawl dia yang Nisa suka.. so kalau nak tahu kenalah pergi ke outlet Galeri Hajra sendiri ye hik hik..




Oh yee yang pakai shawl merah kat belah kanan tu, Syada Amzah. Haa selebriti terkenal pun sama-sama jadi model untuk papan iklan Galeri Hajra.




Papan iklan di sekitar Jalan Duta, KL. Thank you Aidilryzal for spotting me. Papan iklan yang lebih kurang sama masih boleh dijumpai di sekitar Bangi (tepi PLUS Highway) hingga di saat Nisa menulis blog post ni. Tak tahu lah sampai bila papan iklan tu ada kat situ kan. Hehe..




Wajah kami turut menghiasi banner-banner yang diletakkan di sekitar butik Galeri Hajra.. ada yang di Kuala Lumpur, ada yang diletakkan di luar outlet di Shah Alam. Hehe terima kasih kawan-kawan yang hantar gambar ni pada Nisa.




Heee manis je orangnya Wawa Zainal ni.. Seronok bekerja dengan beliau. Terima kasih pihak Galeri Hajra kerana sudi beri kesempatan kepada Nisa untuk menjadi sebahagian daripada kempen raya Galeri Hajra ni. Nisa sungguh berbesar hati ! Alhamdulillah rezeki Allah siapa lah tahu kan.. Syukur alhamdulillah...


Nisa masih buat job modelling ke ? Hmm jawapan Nisa ya. Tapi mungkin kerana kekangan waktu, Nisa terpaksa pilih-pilih lah job modelling yang mendatang ya. Sebab sekarang makin busy pulak, jadual makin padat gitu.. Apa-apa pun terima kasih kerana sudi baca !





Pembersih mekap IMAAN SUCI WIPES menjadi pilihan !





Assalamualaikum..


Nisa hari ni nak bercerita mengenai pembersih mekap atau makeup remover. Ramai jugalah orang di luar sana yang sering mengata-ngata kami yang pakai mekap ni seolah-olah tak pernah solat sebab nak pakai mekap punya pasal. Nisa ni pelik jugaklah, mereka yang mengata sangat ni.. punyalah kehidupan dia duduk bawah tempurung ya, sampai tak kenal kewujudan PEMBERSIH MEKAP. Har har harr....


Okay tak baik pulak gelakkan orang, tapi orang yang mengutuk menghina tu lagi tak baik kan. Haha apa-apa pun, nak cerita mengenai pembersih mekap pilihan Nisa. Kalau di rumah, Nisa biasanya guna yang jenis liquid tu. Haa kalau yang cecair tu, kena guna kapas muka untuk bersihkan mekap. Tapi kalau Nisa keluar macam mana ? Travel ? Nak hangkut jugak ke cecair pembersih mekap dan kapas muka tu ke hulu ke hilir? Haa kompemlah tidakkk !!





Bila Nisa keluar atau travel, yang menjadi pilihan Nisa semestinya pembersih mekap dalam bentuk tisu basah tu ! Kecik je packaging nya, senang nak selit dalam beg dan bawak ke mana-mana. Haa bercakap mengenai pembersih solekan dalam bentuk tisu basah, Nisa nak cakap mengenai IMAAN SUCI WIPES ni haa...


Tisu pembersih solekan IMAAN SUCI WIPES ni boleh dikatakan baru juga menjengah pasaran Malaysia. Diasaskan oleh orang Melayu kita, IMAAN SUCI WIPES sama sekali tidak mengandungi bahan merbahaya, jauh sekali alkohol. Haa jangan tak tahu banyak makeup remover di luar sana yang mengandungi alkohol dan buat kulit sangat kering !





Bila dah ada IMAAN SUCI WIPES ni dalam beg dan dibawa ke mana-mana, jadi tidak ada isulah para wanita yang bermekap tidak bersolat ! Sapp sapp sapu seluruh muka, dah tanggal mekap.. haa mudah sangat bila ada tisu penanggal mekap ni.. Geram jur bila orang mengata kita ni macam kita pakai mekap menyusahkan dia haha..



IMAAN SUCI WIPES

  • Produk tempatan.
  • Bebas alkohol !
  • Mudah bersihkan mekap.
  • Mudah dibawa ke mana-mana.
  • Harga mampu milik.
  • Juga sesuai untuk kulit sensitif.





Bila travel, pembersih muka dalam bentuk tisu basah ni memang akan menjadi pilihan utamalah.. sebabnya taknak susah-susah bawak makeup remover yang dalam botol tu.. kang nak kena ada kapas muka lagi. Huii buat berat beg je ! Kalau bawak wet tissue kan senangg. So, masa Nisa travel ke Bangkok baru-baru ni (gambar di atas diambil di Wat Pho, Bangkok) Nisa bawak je IMAAN SUCI WIPES ni. Mudah dan ringan ! Dalam luggage ada sepaket, dalam beg galas ada sepaket lagi.





Haaa sampai ke Bangkok Nisa bawak IMAAN SUCI WIPES ni, sebab memang mudah sangat nak bersihkan mekap dan bawak ke mana-mana. Selit-selit je dekat poket beg ! Haha.. Alhamdulillah Nisa pun suka IMAAN SUCI WIPES ni. Memang hari-hari pakai.. Kalau di rumah, siap berkongsi dengan adik lagi.





MACAM MANA NAK BELI ???

Jangan lupa dapatkan IMAAN SUCI WIPES ni dari agen jualan yang sah tau ! Nisa nak rekemen agen jualan ni haa untuk korang beli IMAAN SUCI WIPES ni..

Facebook : Hazirah Shah https://www.facebook.com/ms.hazirah
Atau follow Instagram beliau : @iuzira https://www.instagram.com/iuzira/
Tak pun whatsapp terus ke nombor : +60193922261