Sunday, December 20, 2015

TUTORIAL SHAWL - Gaya Shawl Ala Elfira Loy



Assalamualaikum...

























Ahaaa... Sebenarnya, gaya shawl ni orang duk panggil ala ELFIRA LOY maybe sebab Elfira masa mula-mula berhijab tu dia rajin mengenakan gaya sebegini.. Haa bila artis dah bergaya, orang ramai pun berpusu-pusu nak ikut sebab tengok dia pakai lawanyaaa...


Nisa pun tak ketinggalan nak mencuba. Sebelum tidur sekilas Nisa lihat tutorial shawl yang bermain di skrin henpon, tah pukul berapa Nisa tertidur Nisa pun tak sure. Haha.. Esok nya pergi event, Nisa cuba-cuba mengenakan gaya shawl ni. Ehh jadi pulak ! Padahal Nisa tengok video ni takdelah tengok sangat pun, Nisa tengok dengan mata separuh tertutup pulak tu haha.


Alhamdulillah percubaan pertama menjadi dan Nisa rasa serasi dengan gaya ni. Nisa suka sebab gaya ni menutup dada - namun ia bergantung kepada lebar shawl juga yaaa... Kalau pakai shawl yang lebar, memang akan dapat hasil yang menutup dada macam ni. Sooo jom tengok tutorial versi Nisa pulak !







Heeee segan pulak rasanya.. macam dah lama tak buat tutorial shawl macam ni.. Banyak juga permintaan buat tutorial shawl ni instagram, di twitter.. Nisa sangat sangat hargai ingatan dan sokongan penonton video-video Nisa yang terdahulu... Sekarang bila dah free sikit dan ada kemudahan tu,





Kepada mereka yang dah tengok video Nisa ni dan mencuba style shawl ni, boleh kongsikan dengan Nisa di Twitter Nisa ya ! Nanti Nisa RT style kalian tu yaaa... Oh yaa.. style macam ni nampak lebih berbeza dengan style ringkas dan biasa yang kita pakai setiap hari tu kan, so boleh lah pakai untuk ke majlis-majlis tertentu seperti dinner, acara dan juga kenduri-kendara gituuu... Apa-apa pun HAPPY TRYING ya !







XOXO,

Putewi Hensem

5 comments :

Atiqah abd aziz said...

cantik fesyen tudung..labuh tutup dada

Yun Sing said...

Banyak style hijab ni ye ^^

AINA ZAIRULNIZAM said...

Cantik la kak nysa apply style ni. Dah lama tak baca blog kak nysa, dulu aina ada tgk tutorial shawl kak nysa pastu terjumpa blog akak jd excited pulak :D

Innanie Ariffin said...

nampak macam senang kang bila kita nak pakai, hahaha terbelit belit nisa oi!

NQ said...

Cantik 😄