Tuesday, October 27, 2015

PENGUMUMAN – Pemenang peraduan “Komen Paling Konfiden” bersama CLEAR

 

 

Assalamualaikum…

 

Beberapa hari yang lalu Nisa ada anjurkan sebuah contest “Komen Paling Konfiden” (ahahaa tetiba ada nama kontes lak kan). Masa contest tu dijalankan, peserta diminta memberikan komen mengenai perkara yang paling buat mereka konfiden !

 

SAM - 2014

Jangan kecam kakak nampak selekeh dalam pic ni, ni gambar dari tahun 2014 ni haha !!

 

Hadiah yang ditawarkan bukan sebarang hadiah tauuu.. !! Terima kasih kepada CLEAR Malaysia, pemenang yang Nisa pilih ini akan memenangi satu sesi makeover bersama CLEAR dan menghadiri majlis minum petang bersama aktor terkenal Malaysia (yang filem dia pecah panggung baru-baru ini hehe)… SHAHEIZY SAM ! Ya ampun dengan Nisa sekali melompat kegirangan ! HAHAHA.

 

 

 

Dan pemenangnya adalah…

 

pemenang CLEAR

 

Beribu-ribu taniaaaa ~ beribu-ribu taniaaaa…. kepada saudara ZHARIF AZIS kerana berjaya dipilih menjadi pemenang contest Komen Paling Konfiden ni ! Ternyata apa yang disebut dalam komen beliau, memang satu perkara yang amat amat buat kita konfiden ye tak ! Memandangkan komunikasi sesama manusia merupakan sesuatau yang kita lakukan setiap hari, jadi tampil konfiden itu sangat penting ! Mempunyai nafas yang tidak berbau ialah salah satu cara untuk lebih konfiden berhadapan dengan orang ! Ini tips yang sebenarnya Nisa ada amalkan setiap kali nak berhadapan dengan orang ramai ketika sesuatu acara atau menemuramah orang.

 

Oh ya.. pemenang sudahpun Nisa hubungi melalui email yang beliau nyatakan di ruangan komen itu. Jadi, tak sabar nak jumpa pemenang ni, dan melihat make over yang akan beliau jalani.. dan sudah tentu-tentunya lah tak sabar nak jumpa Shaheizy Sam kannn !!! Jumpa di sana nanti !

 

Dan Nisa ingin ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang sudi join contest kali ini.. InshaAllah kalau ada kesempatan lagi, atau jika ada pihak yang sudi taja giveaway atau contest di blog Nisa, akan Nisa segera umumkan ya ? Stay tuned !

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem


Read More»

Thursday, October 22, 2015

Kecapi Impianku bersama Sunsilk –platform keemasan buat para gadis berhijab !

 
 
 
 
 
Assalamualaikum…
 
 
 
IMG_2248_thumb
 
Hari tu Nisa ada dapat undangan dari pihak Sunsilk untuk satu acara pelancaran program terbaru dari Sunsilk dengan kerjasama Astro. Undangan ni Nisa dapat menerusi Nuffnang. Thank you Nuffnang ! Masuk je Flora Terrace kat Hampshire Place tu, kemain haa terpaku kejaplah tengok deko kat dalam tu, penuh je bunga bunga di atas kepala.. dah macam majlis perkahwinan. Tema memang sweet je…
 
 
 
 
IMG_2262_thumb
 
Thank you Samantha from Nuffnang for the company (in the middle) ! Dan turut berada di sana ialah blogger dan usahawan terkenal R Nadia Sabrina.. yeayyy !
 
 
 
 
IMG_2281_thumb
 
Majlis dimeriahkan dan diacarakan oleh pelakon dan penyampai radio terkenal, Sharifah Aleya. Hee I like her, a lot ! She’s bubbly and funny !
 
 
 
 
 
IMG_2275_thumb
 
Jadiiii.. masa yang ditunggu telah tiba ! Pihak Sunsilk telah melancarkan program TV yang dinamakan “Kecapi Impianku bersama Sunsilk” dengan kerjasama Astro. Menurut Sylvie Ting (Pengurus Jenama), rancangan ini akan memberikan platform kepada para gadis berhijab di luar sana untuk mencapai cita-cita mereka dalam bidang yang diminati.
 
 
 
 
 
IMG_2307_thumb
 
 
 
Lebih info mengenai rancangan “Kecapi Impianku bersama Sunsilk”  :
  • Sunsilk begitu komited untuk memperkasakan wanita berhijab dalam mencapai impian dan berkongsi kisah mereka.
  • Sunsilk telah memilih TIGA (3) orang role model untuk membimbing TIGA (3) gadis berhijab yang bakal terpilih untuk mencapai cita-cita mereka dalam bidang masing-masing.
  • Mentor Najwa Latif akan membimbing protégé terpilih dalam bidang muzik.
  • Mentor Melissa Saila akan melatih protégé yang terpilih untuk mencapai cita-cita dalam bidang perfileman.
  • Mentor Khairunnisa Kasnoon (pembaca berita Astro Awani) akan membimbing protégé untuk bidang kewartawanan.
  • Ketiga-tiga peserta akhir TIDAK bersaing, masing-masing akan melalui pengalaman untuk belajar daripada mentor yang ditetapkan.
  • Perjalanan ketiga-tiga gadis berhijab yang terpilih akan disiarkan menerusi Astro saluran 104 (Astro Ria)  HLIVE! bermula 14 Oktober 2015, setiap hari Rabu, Khamis & Jumaat jam 8.30 malam.
 
 
 
 
 
 
IMG_2338_thumb1
 
Khairunnisa Kasnoon dan Khairunnisa Aminullah ! Hehehee~
 
 
 
 
IMG_2346_thumb1
 
Entry diakhiri dengan selfie bersama mommy blogger yang comel sangat yakni Yuyu Zulaikha !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
XOXO,
Putewi Hensem

Read More»

Wednesday, October 21, 2015

AQU Skincare kini boleh didapati di Watsons seluruh Malaysia !

 

 

Assalamualaikum..

 

Photo 1

Hai semua pembaca ! Ecewah haha. Baru-baru ni Nisa ada menghadiri majlis pelancaran sebuah jenama penjagaan wajah yang sebenarnya tidak asing lagi di Malaysia ni. aQu Skincare – It’s Me ini mula memasuki pasaran dengan jualan melalui website sahaja, kini mengorak langkah baru dalam dunia pemasaran, aQu Skincare – It’s Me kini secara rasminya sudah mula dijual di outlet Watsons seluruh Malaysia !

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 2

Caryn Loh, General Manager of Trading Watsons Malaysia dan  Adura Kamarul Zaman, Marketing Director of Fountain of Health Sdn Bhd.

 

Dengan memasuki pasaran retail secara offline, pengguna kini boleh beli produk aQu Skincare ni secara terus dari Watsons. Lebih 100 outlet Watsons di seluruh negara telah mula menjual produk-produk rangkaian ni aQu Skincare ye.. So lepas ni mudah sangat nak beli, kalau toner tetibe habis ke, pencuci muka tetibe habis ke.. boleh zass terus pergi ke Watsons dan beli ! Maklumlah barang best ni kadang-kadang adik beradik suke tumpang guna sama. Ehehehe (melalui pengalaman seorang kakak !)

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 3

Yang Mulia Tengku Mudzaffar Tengku Zaid, Executive Director of Fountain of Health Sdn Bhd dan aQu Brand Ambassador Carey Ng, Miss Universe Malaysia 2013.

 

Turut berkongsi pengalaman menggunakan produk aQu Skincare adalah Carey Ng, Miss Universe Malaysia tuuu ! Tengok dedepan memang lawa aihhh orang nya ! Kulitnya bersih cantik, mekapnya nampak lawa dan kemas di atas kulit wajah. Oh ye, salah satu tips untuk mekap tampak terletak dan kemas je kat muka ialah kulit wajah yang SIHAT ! Jadi mungkin you guys boleh mulakan dengan aQu Skincare ?? Hehehe.. Lelaki pun boleh guna produk ni aQu Skincare !

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 6

Spotted ! Tengah sibuk update instagram mengenai event ni masa tu haha ! Tapi photographer macam dengki sikit la sebab dia lagi rela fokus kerusi daripada fokus aku yang lawa tu ! HAHAHAH !!!

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 7

Terima kasih kepada pihak Fountain of Health Sdn Bhd , aku dapat full set produk aQu Skincare untuk dicuba wohoo !! I was so excited ! Full size produk pulak tu semuanyaaa…. Jom berkenalan dengan produk-produk ni !

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 8

FACE WASH  /  PENCUCI WAJAH – Mempunyai fungsi untuk mencerahkan kulit wajah, diperkaya dengan bahan-bahan seperti licorice dan juga chamomile yang membuatkan pencuci ini sesuai dengan semua jenis kulit ! Berfungsi sebagai deep cleansing, boleh remove mekap semua lah. Nisa suka sangat ! Teksturnya pekat dan tak perlu pakai banyak masa cuci muka tu. SIkit pun dah cukup buih untuk satu muka !

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 9

REFRESHING TONER  /  PENYEGAR WAJAH  - Berfungsi menyerap semua lebihan minyak di wajah agar muka tak nampak berkilat jeee. Gabungan licorice dan juga ekstrak bearberry juga berfungsi untuk mencerahkan wajah. Wahh.. Nisa suka ni sebab bau dia sangat wangi, macam perfume ! Memang dia kasi bersih semua sisa kotoran yang tertinggal masa proses cuci muka.

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 10

RADIANT MOSTURISER  /   PELEMBAP – Mengembalikan kelembapan wajah, lagi-lagi bila kita pakai sebelum tidur, jadi masa kita tidur mosturiser ni akan turut membaiki kulit wajah. Berfungsi juga untuk mengurangkan garis halus dna kedut, mengembalikan keremajaan kulit gitu. Nisa suka yang ini jugak ! Nak rekeman pada semua. Satu pump je dah cukup untuk satu muka, senang absorb dan seakan water-based, dia tak berminyak ! Bila pakai waktu malam, bangun tidur tu kulit rasa lembap sangat !

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 11

FACE SCRUB  /  SKRUB WAJAH  -  Seminggu sekali gitu kita memang kena skrub kulit wajah kita, untuk buang sel sel kulit mati dan kotoran yang melekat di muka. Turut berfungsi untuk mengelak dari pembentukan blackhead whitehead semua tu lah, sambil dia membantu pertumbuhan sel kulit yang baru. Ahaaa konfem kulit lebih cerah, lembut dan bermaya !

 

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 12

CC CREAM SPF35 – Mempunyai formula transfer-resistant. Ini bermakna bila apply kat muka, dia tahan lama! Gituu.. Kulit akan kekal tampak licin, dan ia tidak mengeringkan, wajah sentiasa segar sepanjang hari !

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 13

Bagi mereka yang sukakan mekap yang ringkas, tipis.. Nisa nak rekemenkan aQu Skincare  CC Cream ni ! Sangat senang nak apply ! Guna jari je, dab dab dab satu muka, dah rata dan yang paling best ia tidak melekit ! Dan boleh ratakan warna kulit. Jadi tak perlu risau nak kena beli shades apa cc cream ni, sebab it fits for all ! Gitu. Nisa suka sebab sangat ringat dan nampak natural serta tidak bercapuk. Best lah !

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 15

Walaupun baru seminggu camtu Nisa mencuba produk ni.. tapi sejujurnya Nisa sangat terkejut ! Ahaa dah terkejut kenapa pulak kan ? Haha.. Kulit Nisa bukan lah kulit yang sensitif sangat, tapi kalau ada produk yang tak elok bila letak kat muka, memang kejap je kulit ni tunjuk kesannya, letaklah jenama apa pun mahal ke murah, semua akan jadi macam ni.

 

Tapi as for aQu Skincare  ni.. Nisa sangat sangat sukakannya ! Nisa cuba full range nya, alhamdulillah bila bangun pagi kulit tak berminyak.. Okay secara rasminya memang sangat sukakan mosturiser nya dan juga CC Cream. Memang Nisa personally suka produk pelembap yang tak tinggalkan kesan seakan berminyak. Yang cepat absorb, double like ! CC Cream pun light coverage, ringan, kulit tak rasa sesak sangat hehe…

 

 

Blog Nisa Kay - AQU Skincare 14

Jadiii uollss… marilah kita beramai-ramai mencuba produk ni aQu Skincare yaaa.. Boleh dah korang dapatkan terussss dari outlet Watsons seluruh negara. Kalau yang takde masa nak keluar tu, boleh lah beli secara online. Gituuu… Yang palinggg penting !! Produk-produk aQu Skincare – It’s Me  telah disahkan HALAL ! Jadi jangan risau kandungan yang terlarang ke apa. Memang takde okeh. Jadi jangan lupa cuba yaa ! Harga sangat berpatutan.

 

 

LAMAN WEB RASMI AQU : www.aqu.my

INSTAGRAM : @aqu.official

 

Untuk pembelian produk aQu Skincare secara online, atau
maklumat lanjut, sila
KLIK DI SINI

 

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem


Read More»

Monday, October 19, 2015

6 Cara Untuk Lebih Konfiden dan Peluang Bertemu SHAHEIZY SAM

 

Assalamualaikum…

 

Wahhh gituuu tajuk blog post ! Sebenarnya ramai tanya Nisa, bagaimana caranya nak meningkatkan confidence level atau tahap keyakinan diri. Mungkin mereka lihat tugas Nisa yang kena berada di hadapan kamera sebagai pengacara, vlogger dan juga blogger yang acap kali bergambar dan juga bertemu ramai orang.. jadi mereka lihat Nisa sebagai seorang individu yang mempunyai tahap keyakinan yang tinggi.

 

SEJUJURNYA ! Dulu Nisa tidak lah seyakin dan seberani ini… tetapi, ada caranya bagaimana untuk kita tampil dan kekal yakin dengan diri sendiri dan juga bila kita berhadapan dengan orang ramai ! Jom baca…

 

IMGL0687

1) KELILINGI DIRI DENGAN AURA POSITIF

Segala apa yang kita lakukan mestilah berperingkat. Jadi kita mulakan hari kita dengan sesuatu yang positif. Banyakkan senyum, baca buku atau lihat video yang membawa mesej yang positif. Jika ada dalam kalangan rakan rakan anda yang seringkali bersikap negatif, apa lagi sila jauhkan diri. Bukanlah Nisa suruh kalian putuskan persahabatan, tapi kurangkan bergaul dengan orang yang bersifat negatif 24 jam begini kerana nanti sikap negatifnya tu berjangkit pulak.

 

 

2) KENALI KEKUATAN DAN KELEMAHAN ANDA

Bila kita tahu kekuatan atau bakat kita, kita boleh enhance kat situ. Sebagai contoh, Nisa sebagai blogger. Dulu Nisa tak tahu menahu mengenai blog, dan pada masa yang sama Nisa sangat meminati bidang penulisan. Abang Nisa kenalkan apa itu blog kepada Nisa dan sejak dari itu Nisa sentiasa meluangkan masa untuk update blog dan baca blog-blog lain, belajar teknik blogging dan sebagainya. Melalui blogging, Nisa kenalpasti kekuatan Nisa ialah penulisan. Jadi Nisa emphasize pada kekuatan Nisa tu dengan menjadikan blog sebagai medium untuk berkongsi and reach more people.

 

IMGL0755 - insta 2

 

3) JANGAN TAKUT UNTUK MENCUBA SESUATU YANG BARU

Ini serupa juga dengan mencabar kemampuan serta kebolehan kita. Nisa ada mention kat atas kan, yang dulu Nisa bukanlah seorang yang yakin sangat. Tapi semasa Nisa sekolah tingkatan 3, cikgu Nisa mencadangkan Nisa menyertai pasukan bahas mewakili sekolah, walaupun masa tu Nisa takut sangat sebab takde pengalaman. But hey, kalau tak cuba mana pengalaman tu nak ada kan ? Alhamdulillah dengan mencuba menyertai pasukan bahas, Nisa asah skill bercakap di hadapan orang ramai.

 

 

4) JANGAN TAKUT DENGAN KRITIKAN !

Ahaaaa sebenarnya melalui kritikan lah kita mengetahui di mana kelemahan kita. Elakkan diri daripada menafikannya. Ya, memang tak semua kritikan itu disampaikan dengan cara yang berhemah. Jadi itu bergantung kepada bagaimana kita menerimanya. Tips Nisa ialah, dengar dulu apa yang orang kritik kita.. kemudian kita analisa kritikan mereka, kenal pasti di bahagian mana yang patut kita ubah atau improve. INGAT ! Kita bukan berubah sebab orang kritik kita, tapi kita berubah untuk kebaikan DIRI SENDIRI di masa hadapan. So chill okay :P

 

 

5) JANGAN TAKUT UNTUK BUAT SILAP !

Everybody makes mistake ! Jangan malu dan jangan takut jika anda buat silap. Sekiranya anda buat silap, BANGKIT dan cari JALAN PENYELESAIAN, jangan berduka lara terlalu lama di atas perkara yang sudah berlaku. Sekiranya anda terlalu memikirkan kesedihan, confirm akan semakin merudum lah tahap keyakinan. Dah tahu buat silap tu, cepat-cepat cari jalan penyelesaian, atau cara bagaimana nak menebusnya agar tampil lebih kuat di masa akan datang. Bila kita buat silap, kita kena berusaha bagaimana nak betulkan ia. Dari pengalaman, ia akan mengajar kita banyak perkara dalam hidup.

 

 

6) GO FOR YOUR DREAM !

Disebabkan keyakinan kita rendah, kita seringkali terlepas peluang keemasan dalam hidup kan ? Sama lah macam Nisa.. kerana terlalu nervous, Nisa pernah terlepas peluang menjadi pengacara televisyen, sedangkan itu lah impian Nisa selama ni ! Nak bersedih pun tak guna dah, apa yang Nisa lakukan sekarang ialah belajar lagi dan lagi untuk perbaiki kesilapan diri dan sentiasa berdoa agar Allah mengurniakan lagi peluang dan rezeki untuk Nisa capai impian Nisa.

 

 

IMGL0730 - insta

7) SELESA DAN GEMBIRA DENGAN DIRI SENDIRI !

Ini paling penting. Please be happy with WHO YOU REALLY ARE. There’s no point for us to be fake or being someone else. Setiap individu adalah unik dan mempunyai personaliti tersendiri. Jangan takut untuk mencuba dan mengenalpasti imej serta gaya penampilan anda. Dan yang penting apa yang anda pakai buat anda rasa selesa untuk tampil di depan orang ramai. Contoh bagi yang bertudung tu, kebersihan dan kesegaran rambut kena jaga juga agar kita selesa dan nak ke mana-mana pun yakin je. Tak lah tergaru-garu haha.

 

 

Oh ya, bercakap mengenai CONFIDENCE, have you guys watched the webisodes called “Pelangi Cinta” on CLEAR Malaysia youtube channel ? I’ve watched it all, I’m so touched. Macam dalam video di atas ni, Sam konfiden je mendekati Juliana, seorang selebriti masyhur dan memuji kecantikan Juliana. Haa dari secebis keyakinan tu lah something bigger awaits for them both ! Ecewahh so sweet !

 

 

Episod akhir PELANGI CINTA. I criedddd watching this !

 

 

●  CONTEST OF CONFIDENCE !!

Dan di sini Nisa nak war-warkan kepada semua pembaca Nisa… siapa nak menang SESI MAKEOVER bersama CLEAR Malaysia dannn the best part is.. meeting Agent of Confidence CLEAR, iaitu SHAHEIZY SAM di dalam satu majlis hi tea yang sangat eksklusif !!  Di majlis ini nanti pemenang dapat lah bersua muka dengan Sam, berbual, ber-wefie dan minum petang bersama. Lagi lagi lepas makeover fuhh konfem meletop !

 

Jadi.. hanya SATU (1) pemenang bertuah yang akan Nisa pilih.
Apa yang anda perlu lakukan ialah jawab DUA (2) soalan di bawah. Nyatakan jawapan-jawapan anda di ruangan komen ya !

 

SOALAN 1
Nyatakan SATU (1) perkara atau benda yang buat anda rasa sangat konfiden !

SOALAN 2
Mengapa Sam menyerahkan kasut bola sepaknya kepada rakannya ?

A) Sam tidak mahu memakainya lagi.
B) Juliana tidak suka jika Sam memakainya.
C) Sam ingin mengorbankan karier bola sepaknya demi Juliana.

 

 

Syarat penyertaan :

1. Peserta mesti lah tinggal di sekitar Selangor atau Kuala Lumpur. (Ini untuk memastikan anda BOLEH datang ke acara high tea bersama Shaheizy Sam sekiranya terpilih sebagai pemenang.) Namun jika anda tinggal di luar KL atau Selangor, anda masih boleh sertai contest ini, dengan syarat jika anda terpilih sebagai pemenang anda boleh hadir !

Tarikh majlis hi-tea : 29 Oktober 2015
Masa : 9 pagi hingga 6.00 petang (termasuk tempoh waktu untuk makeover)
Tempat : Majestic Hotel, Orchid Room KL

2. Anda boleh komen sebanyak mana yang anda mahu dengan syarat – nyatakan SATU PERKARA yang buat anda konfiden dalam SATU KOMEN sahaja. Jika ada dua atau tiga perkara yang buat anda konfiden, sila komen dalam komen yang berlainan.

3. Sertakan alamat email anda (pastikan aktif) agar mudah Nisa hubungi anda sekiranya anda terpilih sebagai pemenang.

4. Contest akan berlangsung dari 19 hingga 24 Oktober 2015.

5. Pemenang akan diumumkan sebelum 25 Oktober 2015.

 

 

 

 

 

XOXO, Good Luck readers !
Putewi Hensem


Read More»

Thursday, October 15, 2015

innisfree Green Tour 2015 – Korea Part 6

 

Assalamualaikum…

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (1)

 

Siapa baca innisfree Green Tour 2015 - Part 5 mesti tahu aku ke Jeju Island, dan singgah di pusat penyelidikan green tea.. Tahukah anda, seberang je dari pusat penyelidikan tu, terletaknya salah satu tarikan di Pulau Jeju iaitu JEJU HOUSE oleh innisfree .

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (2)

Sangat bersih, cantik dan aman damai je kat kawasan sekeliling Jeju House ni ! Memang sangat seronok dan sejuk je mata memandang. Udara yang segar dan angin sepoi-sepoi bahasa sangat ! Alhamdulillah.. Terima kasih Allah di atas cuaca yang sangat baik pada hari tu.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (3)

Antara keunikan di Jeju House ialah, hanya di Jeju House sahaja you guys boleh berkunjung dan mengisi perut di Organic Green Café ! Tapi ada makanan yang tidak boleh kita orang Muslim makan ya.. Jus buah boleh minum.. Kalau nak makan boleh beli fish cake atau rice balls yang datang dengan sup seaweed.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (4)

Jus buah-buahan yang sangat menyegarkan ! Nisa minum yang warna hijau tuuu..

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (5)

HANYA DI JEJU HOUSE korang boleh beli handmade candy ni tau.

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (6)

HANYA DI JEJU HOUSE anda boleh mendapatkan jem yang diperbuat dari bahan bahan semulajadi Pulau Jeju. Eksklusif tau haaa…

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (7)

Ini dia juadah makan tengahari Nisa di Organic Green Café, Jeju House, Pulau Jeju. Actually portion dia agak besar. So kalau perut kecik kecik tu boleh share berdua kot. Segumpal rice ball tu pun penat nak habiskan haha ! Jus pudina dengan berries tu pulak sangat menyegarkan dan menyamankan anak tekak !

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (12)

Jeju House di Pulau Jeju ni sangat luas, besar dan selesa untuk para pengunjung. Ini pulak pameran antara unsur-unsur atau bahan-bahan utama yang terkandung di dalam produk innisfree. Dari hujung kiri sana, tangerine oil, green tea, bunga camellia dan bunga canola.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (13)

Bukan sahaja pengalaman melihat semua elemen yang Nisa sebut tadi di depan mata, malah boleh mendengar kicauan burung, hembusan angin bayu dan jugak bunyi air laut menghempas pantai. Sangat menenangkan dan membuat kita rasa dekat dengan alam semula jadi di Pulau Jeju.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (14)

See, touch, listen and smell. Semua anda boleh lakukan di sini, di JEJU HOUSE, Pulau Jeju, Korea. Yang ini pulak kami sedang bau haruman serta aroma bahan-bahan semulajadi dan jugak bunga-bunga yang ada di Pulau Jeju, dan semestinya yang digunakan di dalam produk innisfree. Sangat awesome.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (9)

Selain Organic Green Café, antara aktiviti yang boleh pengunjung lakukan ialah pembuatan NATURAL SOAP. Apa yang anda perlu buat hanyalah membeli pek bahan-bahan sabun yang anda inginkan. Anda boleh beli pek green tea, tangerine soap atau volcanic soap. Harga untuk satu pek ialah 15,000 won.

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (8)

Kemudian, lepas beli pek tersebut, anda boleh mulakan membuat sabun anda sendiri di tempat yang disediakan. Untuk satu pek tadi, boleh buat 3 biji sabun. Jadi anda boleh gunakan kreativiti anda untuk menghasilkan sabun yang menarik !

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (10)

Gigih tau nak uli sabun tu kasi sebati dengan serbu volcanic pore tuuu hahaha. Dalam pek tadi tu ada wet tissue untuk anda bersihkan tangan, soap base, serbuk volcanic pore dan jugak kerta serta sticker untuk packaging sabun setelah siap nanti.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (11)

Ini dua daripada 3 sabun yang aku hasilkan. Gituuu.. Ada jugak cop huruf dan corak di situ, jadi boleh buat ikut suka hati anda muehehe.. Bila dah siap, korang boleh bungkus sabun ni, boleh juga diberi kepada kawan-kawan atau keluarga sebagai cenderahati.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (15)

Oh yaa… saja lah nak share hehehe.. antara produk innisfree yang hanya boleh didapati di Jeju House sahaja ! Yang ini memang sangat eksklusif. Yang belah kanan dalam kotak warna putih tu merupakan pek eksklusif best-selling facial mask oleh innisfree. Ini bermakna anda boleh beli 5 jenis facial mask mereka yang paling best-selling dalam satu kotak ! Belah kanan dalam pek warna hijau pula merupakan travel pack eksklusif untuk rangkaian green tea series dari innisfree.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (16)

Essential Canola Oil ini pun boleh didapati hanya di Jeju House ! Ini bermakna kalau anda pergi ke outlet innisfree yang lain anda tidak akan dapat menemuinya ! Gituu.

 

 

Blog Nisa Kay - Innisfree Green Tour 2015 (18)

Ahaaa terpampang besar besar haa.. Jeju House oleh innisfree ! Seronok sangat dapat luangkan masa dan juga buat pelbagai aktiviti kat Jeju House ni..

 

 

Jadi sesiapa yang nak bercuti ke Korea tu, boleh lah jadikan Pulau Jeju antara destinasi wajib dan juga jangan lupa singgah di Jeju House tau ! Boleh lah korang dapatkan produk innisfree yang hanya dijual secara eksklusif di Jeju House ni ! Ahaa baru lah limited gituuu. Juga buat kenang-kenangan dari sini…

 

Baiklah, selepas ke Jeju House ni, kami rombongan kami serbu pulak O’Sulloc Tea Museum yang terletak hanya di sebelah Jeju House ni aje. Tapi untuk itu kena tunggu entry seterusnya ya ? Banyak gambar nak share tu, jadi Nisa decide nak letak dalam entry berlainan sahajalah ya. Stay tuned readers !

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem


Read More»

Sunday, October 4, 2015

Masita Steak House, Seksyen 7 Shah Alam

 

 

Assalamualaikum…

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 7

Ada satu malam ni, aku lepak dengan kawan aku Ziera and tunang dia. Masa aku gi jumpa dia tu, dia baru usai solat maghrib. Kemudian borak punya borak, lapar pulak rasa.. So aku terus ajak dorang dinner sesama. Memang langkah kanan, Ziera dengan tunang beliau pun ada plan nak keluar makan dan try kedai makan yang agak baru jugak dibuka di Seksyen 7, Shah Alam. Sebenarnya aku pun tak pasti lah kedai ni baru lagi ke macam mana. Sebab tak perasan bila bukaknya haha !

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 1

Okayyy dinner malam tu kami ke sini… Kedai makan ni agak baru bagi aku.. memandangkan aku dah lama duduk di Shah Alam kan, so ini first time aku perasan kedai ni.. Kalau tak silap aku, sebelum ni, di tapak kedai ni ada kedai mamak yang selalu aku lepak. Tapi sekarang ada Masita Steak House ni…

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 2

Okay for me… senarai harga makanan dan minuman sangat affordable. Air jus dalam RM3 something camtu.. Tapi banyak juga lah air nya. Pekat dan sedap. Tak cair je haa.. ada kedai kemain kedekut buat jus ditambah dengan air kemain banyak. Tapi dekat Masita Steak House ni tak macam tu.. Memang terasa jusnya. Bagi aku harga berpadanan dengan apa yang kita dapat, sebab air tidak dihidang dalam gelang kurus tinggi tu, sikit je dapat. Dua kali hirup dah habis.

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 3

Ini hidangan yang kawan aku order. Lamb Chop. Harga tak mahal sangat pun haa… Presentation not bad.. Ada roti, jagung rebus dan coleslaw. Sekali lagi, harga yang berpatutan agak berpadanan dengan harga yang ditawar. Aku tanya kawan aku bagaimana rasanya, dia jawab sedap juga.. not bad. Jadi kena lah dengan selera beliau.

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 4

Ini side dish yang kawan aku order jugak. Mushroom soup dan juga garlic bread. Kuantiti sangat okay di mata aku.. sesuai lah dengan harga. Tak overprice. Sup cendawannya not bad juga, tak cair sangat dan tak masin sangat. Just nice aku rasa.

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 5

Ini pulak hidangan yang aku order. Macaroni goreng hehee… Portion nya sederhana, sangat sangat sesuai dengan orang perut kecik macam aku.. Kalau portion nye besar sangat kang tak habis makan lak. Aku suka rasa dia, tak pedas sangat, tak tawar, tak masin sangat. For me, JUST NICE ! I love this, lagi lagi dia tambah sekeping cheese, memang pelengkap hidangan. Harganya dalam lingkungan RM5 ke RM8 kalau tak silap aku.

 

 

Blog Nisakay - Masita Steak House 6

AAAAAAAAAAUUUMMM !!!!! Hahahaa tak menyabar nau. Photographer belum sudah ambik gambar lagi dah buat muka tak sabar nak ngap hahaha !! Tapi alhamdulillah memang kenyang aku. Bagi aku, portion hidangan just nice dan kualiti makanan agak memuaskan. Aku berbesar hati lah nak rekemen semua orang cuba Masita Steak House ni.. Tapi please please don’t expect something yang very high end ya ! Dengan harga dan makanan yang ditawar, aku rasa ini sangat affordable untuk semua orang menikmati makanan western.

 

 

Okay untuk Masita Steak House ni, aku tak jumpa pulak Facebook page yang aktif atau akaun Instagram, maka kat sini aku sertakan alamat kedai dan nombor Masita Steak House ya.. Bagi penduduk Shah Alam, kedai ni sangat dekat dengan Pasaraya Giant di Pusat Komersial Seksyen 7.

 

No.VG2, Block M, Jalan Plumbum V/7V, Seksyen 7, Shah Alam ,
40000 Shah Alam, Malaysia


03-5523 5102

 

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem


Read More»

Friday, October 2, 2015

Rawatan muka di MBH Medispa Bangi

 

Assalamualaikum..

 

Woahhh semalam merupakan hari yang sangat memenatkan buat Nisa, penat mental dan juga penat fizikal. Payah nak kongsi di sini, memang tak mau share pun hehe.. Tak mengapa, yang penting hari ni Nisa nak kongsikan dengan semua pembaca mengenai pengalaman best Nisa buat facial ! Ahaaa…

 

Wanita dan kecantikan memang tak boleh dipisahkan.. Ada yang suka buat rawatan DIY di rumah.. ada yang suka amalkan jamu dan juga supplement kesihatan yang lain, ada yang suka amalkan memakan buah dan sayur.. serta macam macam cara lagi lah untuk maintain kecantikan dan kesihatan kulit. Dan salah satu cara yang sangat mudah dan juga nak tengok hasil yang ketara iala dengan RAWATAN MUKA !

 

MBH Medispa Bangi - 2

Semalam Nisa sempatkan jugak diri untuk hadir ke sebuah klinik aestetik untuk rawatan muka. Jeng jeng jengg… Nisa ke MBH Medispa Aesthetic ClinicMBH Medispa ni ada banyak cawangan di seluruh negara.. dan cawangan yang Nisa pilih ialah cawangan Bangi sebab hampir dengan rumah. Gituuu… Appoinment Nisa patutnya jam 5.30pm tapi agak lewat sikit sebab kesesakan lalu lintas. Maklumlah timing orang balik kerja kan.

 

 

MBH Medispa Bangi - 3

Deko dalaman yang sangat simple, atmosphere yang sangat rilex dan juga bersih. So I have a very good feeling once I stepped in this premise. Memandangkan Nisa punya appoinment merupakan slot yang terakhir, jadi tak berapa ada orang sangat. Hehe saja pilih slot terakhir sebabnya lepas lunch meeting, Nisa kena masuk office kejap then baru boleh balik. Gituuu..

 

 

MBH Medispa Bangi - 5

Baiklah, tanpa membuang masa, Nisa berjumpa dengan beautician untuk mengenalpasti kulit Nisa. Menggunakan mesin di atas meja tu, struktur kulit wajah Nisa boleh secara dekat. Jadi dari situ kita boleh tengok dengan dekat lapisan kulit kita macam mana.. Kalau kulit kering macam mana rupa dia, kalau kulit berminyak macam mana… Kulit Nisa basically agak dry dan ada juga bahagian yang okay, jadi boleh dikatakan combination juga. Jadi selepas kondisi kulit dikenalpasti, beautician akan merujuk pula fail yang ada atas meja tu, untk tunjukkan pada pelanggan jenis rawatan yang bersesuaian dengan mereka.

 

Di MBH Medispa ni ada pelbagai jenis rawatan yang boleh kita buat, bersesuaian dengan keperluan kulit kita. Kalau nak tahu, ada juga rawatan untuk slimming… Memang syok tau, macam macam ada. Sebabnya keperluan badan dan kulit wajah setiap individu tu lain lain, jadi mereka ada banyak jenis perkhidmatan untuk cater segala jenis keperluan ituu.

 

 

MBH Medispa Bangi - 6

Rawatan wajah yang dijalankan ke atas pelanggan menggunakan produk yang berkualiti, dan juga mesin yang canggih. Tidak perlu rasa takut sebabnya mereka tidak menggunakan peralatan yang ada jarum jarum besar tu, kalau ada pun, jarum yang digunakan tu halusss sangat dan tidak menyakitkan. Jadi tidak perlu gusar ya ! Dengan menggunakan mesin dan peralatan canggih, rawatan boleh dilakukan ke atas lapisan kulit dengan lebih dalam dan kesan rawatan semestinya lebih efektif !

 

Pujian harus diberikan kepada beautician serta staff di MBH Medispa cawangan Bangi ini khususnya kerana mereka sangat mesra pelanggan, berpengetahuan dan juga ramah melayan pelanggan yang bertanya. Staff yang merawat muka Nisa pun sangat lemah lembut dan berhalus bila buat kerja. Nisa rasa sangat selesa lantas terlelap kejap masa rawatan dijalankan. Ni mesti sebab dah sedap sangat muka dibersihkan ! Hahaha…

 

 

MBH Medispa Bangi - 7

Ahahaa eksklusif ni Nisa share gambar ni !! Memang cooling betul masker yang diletakkan. Sangat sejuk dan segar ! Tersedar kejap dari lelap bila mask muka ni diletakkan haha. Tapi memang rileks sangat. Tu tengah tido kot tu.. Terima kasih kepada staff yang ambilkan gambar ! Hehe sporting sangat !

 

 

MBH Medispa Bangi - 8

Ini pula antara langkah yang dilakukan semasa rawatan. Oh lupa pula Nisa nak share mengenai rawatan yang Nisa jalani. Mengikut nasihat beautician setelah kondisi kulit dikenalpasti, Nisa jalani LUMINOUS SKIN TREATMENT. Melalui rawatan ini, kulit akan dirawat agar tampak lebih segar, lebih glowing dan bermaya. Memang sesuai untuk mereka dengan kulit kusam, liang pori besar dan juga kulit kering.

 

Melalui Luminous Skin Treatment ni, wajah kita akan dibersihkan secara deep cleansing, dan whitehead serta blackhead akan diekstrak keluar dari kulit. Masa proses vakum kulit wajah dilakukan, memang rasa keluar semua whitehead tu.. Whitehead tu kalau tak dibersihkan dari lapisan kulit, boleh membawa kepada pembentukan jerawat. Oh nooo ! Kalau picit sendiri kat rumah tak semua kita dapat bersihkan, lagi lagi yang kita tak nampak tu. So baik lah kita pergi ke klinik aestetik klinik macam MBH Medispa ni tau !

 

 

MBH Medispa Bangi - 4

Jangan kecantikan luaran je kita jaga, kecantikan dalaman pun nak kena titikberatkan jugak kan… MBH Medispa  juga ada menjual produk makanan tambahan untuk kesihatan dari dalam. Jadi jangan lupa untuk klik –> MBH Medispa untuk maklumat lanjut ! Gituu.

 

 

 

MBH Medispa Bangi - 9

Yaaa selepas dua jam yang sangat best dan selesa, selesai sudah rawatan muka bersama MBH Medispa … Terima kasih tidak terhingga kepada staff dan beautician di MBH Medispa cawangan Bangi ini diatas layanan mesra dan perkhidmatan yang memuaskan. Personally I love this place ! I think we all should change to conventional facial method to aesthetic one. Sebab apa ? Sebab dengan penggunaan mesin berteknologi tinggi ni, rawatan boleh dilakukan terus terhadap lapisan-lapisan kulit, seterusnya membawa kepada kesan yang lebih efektif.

 

Bukanlah spa biasa tu tak bagus.. Yang tu okay juga, ikut kemampuan masing masing kan.. Cuma bila ada masa dan rezeki tu, marilah mari Nisa nak ajak semua mencuba rawatan di MBH Medispa  ni.. Sangat best dan selesa ! Ada banyak cawangan, boleh lah pilih cawangan mana yang berdekatan dengan anda ya !

 

 

MBH Medispa Bangi - 11

Nak share lah keadaan kulit wajah Nisa sehari selepas rawatan dijalankan. Kulit muka rasa segar sangat. Liang pori tidak kelihatan jelas. Mekap sangat senang apply. In fact, disebabkan kondisi kulit wajah yang sudah improve selepas Luminous Skrin Treatment semalam, hari ni Nisa tak pakai heavy makeup pun ! Sekadar sapu Sephora CC cream, finishing powder, eyeliner dan lipstick ! Keluar rumah dan rakam video pun konfiden je !

 

 

MBH Medispa Bangi - 12

Jangan lupa ramai ramai follow instagram MBH Medispa ya ! Dengar dengar mereka selalu buat promosi ! Setiap bulanada je promosi yang sangat sangat menarik ! Haa inshaAllah semua mampu merawat wajah dan memiliki kulit wajah yang sihat dan cantikk !!! Kalau nak tahu kat mana lagi cawangan klinik aestetik MBH Medispa, boleh lah folow rapat rapat ye insta ni !

 

 

MBH Medispa Bangi - 13

Khass untuk orang Bangi atau kawasan kawasan yang berhampiran, kalau ada sebarang pertanyaan, atau nak cuba rawatan di sini, boleh follow dan hubungi MBH Medispa cawangan Bangi melalui laman instagram, nombor telefon mereka di atas atau boleh datang terus ke sana mengikut alamat yang tertera di atas.

 

 

 

Terima kasih kerana sudi baca review Nisa ni hingga ke akhir entry !
Akhir kata.. cuba tau MBH Medispa niii… inshaAllah puas hati !

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem


Read More»

Copyright © Nisa Kay