Tuesday, September 8, 2015

Malam Gala – POLIS EVO

 

Assalamualaikum …

 

Official_Poster

Ahaaaa… tengok poster aje mesti ramai dah berdebar nak tengok filem ni kan.. Lagi lagi tengok Shaheizy Sam sador semacam aje kan ? Haaaipp tak baik tipu ! Baik mengaku ? Hahaha !! Okay okay dah lah, duk tengok itu aje memang tak ke mana. Ehh.

 

 

DSC05361

Ahaaa beberapa hari yang lepas aku dapat jemputan untuk ke majlis Malam Gala filem POLIS EVO niii…. So, kita bergambar sat dengan pengacara majlis, Hefny Sahad ni ye ! Muehehe..

 

DSC05369

Ahaaa para pendukung watak dalam filem Polis Evo yang semua nantikan sudahpun tiba…  Dalam gambar, antara SHAHEIZY SAM dan Nora Danish…

 

KEP_4833

Okayyyy POLIS EVO ni kisahnya mengenai dua pegawai polis iaitu Inspektor Khai (lakonan Shaheizy Sam) dan Inspektor Sani (lakonan Zizan Razak) yang dipertemukan untuk bergandingan dalam menyelesaikan kes pengedaran dadah. Tapi biasalah, bila orang KL jumpa orang Ganu, memang banyak perbezaan dan pendirian. Jadi ada sikit la konflik dalam menjalankan tugas kan..

 

Haaa belom apa apa lagi penonton dan disajikan dengan aksi Inspektor Khai yang menumpaskan sekumpulan penjahat gituuu. Haaa  memang ternganga lah kan penonton semua termasuklah aku melihat ketangkasan Inspektor Khai yang hensem tu. Dan disebabkan Inspektor Khai ni biasa lone ranger gitu, ia turut menyumbangkan kepada kesukaran untuk beliau bekerja bersama-sama Inspektor Sani tu.

 

DSC_0183

Aksi pertembungan polis dan penjahat makin menjadi-jadi apabila penjahat tu cuba untuk menghapuskan waris kepada mangsa bunuh yang dahulunya seorang pembuat dan pengedar dadah. Antara babak yang buat aku ternganga menontonnya ialah asakan penjahat di hospital ! Haaa macam belum pernah je lagi tengok filem melayu buat aksi tembak menembak di dalam hospital ? Haaa… Nak tengok, kena lah tengok POLIS EVO ye dak !

 

 

DSC_6775

Ahaaa bila Inspektor Khai mula berkenalan dengan keluarga Inspektor Sani, boleh pulak dia sangkut dekat adik Inspektor Sani, iaitu Anis (lakonan Nora Danish).

 

DSC_8405 copy

Apabila dua inspektor ni ditangkap ketika mengendap markas penjahat, haaa mengamuk sakan penjahat tu, habis porak peranda rumah Inspektor Sani macam kena langgar dek garuda, tak cukup dengan tu dia culik pulak Anis ! Haaaa maka berkobar-kobar lah semangat dorang untuk tumpaskan penjahat dan menyelamatkan Anis tuuu…

 

Yang best nya, ada scene yang korang takkan nampak kat tempat lain. Hahaa nak tahu scene apa, korang kena tengok sendiri POLIS EVO ni dan jugak kena discover sendiri la apa scene yang aku maksudkan, ye ? Hehehee

 

Bagi aku filem ni cukup intipatinya. Jalan cerita nya ada sikitttt slow di beberapa bahagian, tapi jujur bagi aku memang ia boleh dimaafkan sebab penonton akan disaji dengan aksi berlawan dan tembak menembak yang mendebarkan dan juga mengujakan ! Memang satu sisi lain bagi Zizan Razak terutamanya, sebab aku rasa ramai di antara kita yang mempunyai imej PELAWAK terhadap Zizan ni. Aku pun tak pernah terfikir Zizan sebagai inspektor polis dan mampu melakonkan watak dalam filem penuh aksi macam POLIS EVO ni !

 

IMG_3979

Sanggup tunggu sampai habis press conference bagai sebab nak bersua muka dengan Shaheizy Sam.. maklumlah lama sungguh tak jumpa, so nak lah bertanya khabar semua kan.. Hahaha gambar dari iPhone sajor, so burok sikit kualitinya disebabkan noise yang sangat tinggi pada imej.

 

Apa-apa pun, masa habis je tayangan filem ni, perkara pertama yang terlintas di fikiran aku ialah “SHAHEIZY SAM IS BACK!!” I do loveeee the character of Inspektor Khai dan bagaimana akhirnya dua inspektor ni mendapat keserasian dan kesepakatan untuk menumpaskan jenayah pengedaran dadah ni.. Aku suka sinematografinya…... angle dan fokus kepada small gestures. Haa satu kelainan dan peningkatan dalam kualiti gitu ! Tahniah kepada pengarah filem POLIS EVO dan juga krew yang terlibat.

 

 

DSC_1124

Jadiiii jangan lupa saksikan filem POLIS EVO terbitan Astro Shaw ! 17 September ini ya ! Kasi pecah panggung!

 

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem

4 comments :

budak kacamata said...

hiiii Nisa.... wowww besh yer dapat pergi tayangan gala Polis Evo...xsabar nak tunggu filem ni kuar...bytheway.... kite suka style n blog nisa...sangat sempoi seperti orang yer...u antara salah seorang blogger yang i sgt minat...hope dapat berjaya macam nisa...bye nisa...wish u all the besh

from
silent reader you yang baru berani nak komen kt sini...selama hari ni just baca jer
>_<

Ecah Shafiee said...

syok eh cite ni? berbaloi x?

Khasiat amalkan makanan sunnah

Eintan Nurfuzie said...

wa.. x sbr tunggu kemunculannya

Nabihah Arrose said...

Saya tau maksud polis evo, maksudnya ialah polis evolusi :-)