Sunday, September 13, 2015

innisfree Green Tour 2015 – Korea PART 1

 

 

Assalamualaikum…

 

innisfree Green Tour 2015 (1)

 

Ahaaaa dalam entry trip Melbourne yang lepas Nisa dah mention kan, yang Nisa hanya berada di Malaysia selama dua tiga jam selepas mendarat.. kemudian berkejaran pulak check in untuk penerbangan ke Korea ! Kegilaan apakah ini ?! I didn’t it coming though ! But I love being crazy when it comes to travelling ! Maybe some of you even had crazier experience related to travel right ! Do share in comment section below ya !

 

innisfree Green Tour 2015 (2)

Apa-apa pun, Nisa bersyukur kepada Allah kerana memberikan peluang untuk Nisa jejakkan kaki di bumi Korea buat kali kedua. The fun part is, one year ago, on the exact date as this year, I was in Korea too ! But last year I went to Korea for a vacation, this year I went with innisfree <3 So yeah we flew with Korean Air, great hospitality and love the food !

 

innisfree Green Tour 2015 (3)

Alhamdulillah perjalanan kami selamat tiba di Incheon International Airport. Perjalanan juga lebih kurang 7 jam. Maknanya dalam masa 24 jam.. hampir 14 jam aku duduk di dalam kapal terbang sahaja ! Masih awal lagi dan kami pun segera ke hotel menaiki bas yang sudah sedia menunggu kami.

 

innisfree Green Tour 2015 (4)

Oh ye.. sebelum menaiki bas, kami berkumpul dahulu dan bertemu dengan wakil innisfree , mereka serahkan itinerary dan briefing sheets serta tag nama. Just look at the effort preparing these papers for us ! Now I’m not only loving the brand, but also very thankful to those people behind the brand !

 

innisfree Green Tour 2015 (7)

Terima kasih innisfree kerana menyediakan tempat yang best untuk kami tinggal selama satu malam di Seoul. The best accommodation I’ve receive so far in any blogger trip ! Kami tinggal di JW Marriot Hotel, Dongdaemun !

 

innisfree Green Tour 2015 (5)

Memang sangat best sebab terletak betul-betul di tengah bandar dan dikelilingi dengan tempat tarikan pelancong dan tempat membeli-belah ! Ahaa… innisfree also prepared some welcoming gift, aww so sweet ! Jangan lupa nantikan video mengenai trip ke Korea untuk melihat dengan lebih banyak footage bilik hotel ni !

 

 

innisfree Green Tour 2015 (6)

In the welcoming gift pack, not only they provided us with some sweets, juice and biscuits.. not to forget innisfree  green tea product range ! Bertambah sayang kat innisfree ni sebab produk yang diberi merupakan dalam saiz “travel pack” jadi kalau nak travel lepas ni memang best lah, angkut je produk ni semua kann.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (8)

Right in front of the hotel, there’s a beautiful and clean river. A very nice place for an evening walk or for a morning jogging session. But… ermm I’m not so sure what’s the name of this river LOL. And in April, Korea was in Spring season.. so you guys can see beautiful flowers by the road.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (9)

I slept a lottt during my Melbourne to Kuala Lumpur flight.. and during our journey to Korea too. So, I didn’t sleep after we checked in. I just took a shower, changed my cloth and went to a nearby shopping mall! Since my first visit to this mall (my friend brought me here last year), I’ve been sooo in love with this place !!! If you wanna see or buy anything in trend, just go this mall. Located in Dongdaemun, very near to Doota Mall. So from our hotel, it’s just a walking distance away.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (10)

I bet girls gonna get crazy about this picture I post here. HAHAHA !! Me too ! Rasa sangat sangat excited setiap kali masuk ke mall ni.. Sebab nya semua baju baju kat sini sangat mengikut trend semasa. Tahun lepas trend lain.. masa pergi April lepas, trend lain pulak… Harga banyak juga yang berpatutan dan murah.. sesetengah kedai boleh juga cuba untuk tawar menawar. Jadi cubalah ya ! Banyak sangat kedai kat dalam mall ni, semua buat rambang mata. Ada tingkat untuk aksesori macam beg, topi dan lain lain.. ada juga tingkat untuk barang lelaki sahaja.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (11)

Selesai saja shopping, Nisa kembali ke hotel, letak barang dan kami semua bersiap sedia keluar makan. Yang bagusnya team innisfree ni, sebelum trip ni mereka ada tanya mengenai concern kami mengenai makanan.. Apa yang boleh makan.. apa yang tak boleh makan… Halal atau tidak.. semua dia dah tanya siap siap. Dan mereka cuba sedaya upaya untuk memenuhi keperluan kami, lagi lagi kami bertiga media dan blogger beragama Islam.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (12)

Seterusnyaa…lawatan ke innisfree Headquarters! Di sini kami para media dan bloggers diberi pendekatan mengenai produk dan jenama innisfree melalui sesi bersama wakil innisfree HQ Korea.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (13)

Kami para media dan bloggers juga dibawa melihat sekitar ibu pejabat innisfree. Seperti yang Nisa pernah share dulu.. innisfree merupakan jenama yang mementingkan persekitaran dan alam semulajadi, jadi antara aktiviti utama mereka ialah mengitar semula. Lihat saja bagai mana mereka menggunakan botol produk innisfree untuk menghasilkan hiasan lampu yang memang meletop ni ..

 

 

innisfree Green Tour 2015 (14)

Di dalam innisfree HQ ni ada mock up store. Ahaaa mati mati ingat kan ade kedai dalam pejabat dia haha ! Dengan mock up store ni lah mereka membuat keputusan mengenai hiasan dalam kedai kedai produk innisfree, susun atur produk, pengcahayaan dan sebagainya.. Haa betapa telitinya mereka dalam memasarkan produk mereka. Segala aspek pun diambil kira.

 

 

innisfree Green Tour 2015 (15)

Very fresh and green here in innisfree HQ café ! Setiap pokok di dinding tu ada tuan dia tau, jadi staff kena jaga pokok masing masing.. kena siram lah tiap tiap hari. Hehe..

 

 

innisfree Green Tour 2015 (16)

Sekali lagi hiasan dalaman yang menarik minat kami ! Haaa boleh lah dijadikan idea untuk hiasan dalam bilik bacaan ke, rumah ke.. pejabat ke.. tak pun café hipster.. Tak gitu ?

 

 

innisfree Green Tour 2015 (17)

This is like every women’s wish ! Would you imagine you have this “mirror mirror on the wall who’s the fairest of them all” in your office ? If I work here, I already can see myself spending my morning hours in front of this mirror ! They also have a room with bed, if anyone want to take a nap. Awesome and cool, right ?

 

 

innisfree Green Tour 2015 (18)

Haa mereka ada juga ruangan luar yang memang best.. banyak pokok pokok.. Sangat sangat menyegarkan. Kalau penat.. atau idea tak mari.. boleh lah duduk kejap bertafakur kat luar ni ya ! Mana tahu menderu-deru pulak idea masuk nanti haha..

 

 

innisfree Green Tour 2015 (19)

Selesai sudah lawatan kami para media dan bloggers ke innisfree HQ di Korea. Haaa tapi perjalanan kami di Korea tidak terhenti di sini je tau ! Banyak lagi tempat menarik yang mereka nak bawa kami ni. But I think I shared enough for this blogpost. So stay tuned for my next write up ya !

 

 

 

 

ANNYEONGGG… !
Putewi Hensem

4 comments :

Syaza Syafeeqah said...

wah seronoknyaaaa....

Nabihah Arrose said...

Wah seronoknya kak nisa dapat melancong ke negara korea lagi :-)

nayfatimah rasyid said...

untungnyer tuan punyer blog ;)
nanti boleh bagii tip and sharing okew

nor haryanti yan said...

Macamner boleh terpilih ya..bestnyaaa