Monday, July 13, 2015

Tips kulit cerah berseri !

 

Assalamualaikum…

 

DSC04539

Nak kulit CERAH ! Nisa yakin, rata-rata wanita kat Malaysia ni mengidam-idamkan kulit yang tampak cerah gitu… Tapi as for me, Nisa tak suke kulit cerah pucat, Nisa nak yang cerah berseri ! Ya ! Berseri… supaya nampak lebih glowing, sihat dan wajah tu nampak segar ! Dan antara concern bagi kulit Nisa sendiri, kulit Nisa ni tona tak sekata. Gituu. Ada part okay, macam cerah, ada part a bit gelap sikit. So bila keluar tu confirm Nisa kena pakai mekap supaya nampak lebih okay.

 

 

Tambah lagi nak raya ni haa… semua nak kulit lawa.. Balik kampung nak jumpa sanak saudara, sahabat handai.. mesti kulit muka nak kelihatan bersih dan cerah berseri kan ? Dalam banyak banyak produk kat pasaran ni, Nisa ni tak suke nak pakai banyak banyak jenis. Cukup satu atau dua step yang memberi manfaat penuh pada kulit ! Haa gitu.

 

Dan Nisa nak share yang sekarang ni Nisa tengah guna set penjagaan wajah FAIR and LOVELY. Mudah dan tak banyak kerenah, sebab apa ? Sebab kita perlukan dua jenis produk saja! Yeeee dua jenis je.. Tak payah nak tepek banyak banyak jenis produk kat muka yang belum tentu baik untuk kulit tuuu…

 

DSC04565

MENCUCI MUKA. Ini langkah paling paling asas dalam rutin penjagaan kulit wajah. Hari hari kita keluar, muka kita terdedah dengan udara yang kurang bersih seperti asap, debu, habuk dan macam macam lagi lah. So bila kita balik rumah, sebelum tidur kita MESTI cuci muka dulu ! Kalau pagi tu, kita cuci muka jugak sebab bila tidur muka kita keluarkan minyak.

 

 

DSC04550

Sekarang ni Nisa guna Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin Facial Foam. Oh ya, dulu Nisa pernah share, jangan guna pencuci muka yang buat kulit korang rasa tegang lepas cuci, sebab itu tandanya pencuci tu keringkan kulit muka kita. You guys should try Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin Facial Foam ni sebab pencuci muka ni TIDAK MENGERINGKAN KULIT pun ! Based on my experience, kulit rasa bersih, ringan dan smooth lepas cuci. Lepas tu Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Facial Foam ni mengandungi Vitamin B3, C dan E yang bagus untuk kulit yang lebih cerah, lembut dan berseri.

 

 

DSC04573

Lepas cuci muka, pakai pulak Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin – Face Mosturizer ni. Yang best nyaaaaaa krim ni langsung tak melekit ! And I loveeeeeeee how this cream absorbed well when applied to the skin ! Haaa gitu, speaking omputih teruih ! Hahaha. Tapi serius, memang best sebab pakai sikit je, then boleh apply kat satu muka.

 

Krim Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin – Face Mosturizer ni boleh dikatakan setanding lah dengan krim muka berjenama kat luar sana* ! Dengan khasiat untuk kulit yang ditawarkan dengan harga yang sangat berpatutan, konfirm semua orang boleh beli dan cuba ! Krim ni, bukan je mosturizer cream semata-mata, tapi untuk Rawatan Pencerahan jugak !

*Berdasarkan ujian makmal ke atas krim pencerahan terpilih

 

 

DSC04597

Krim Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin – Face Mosturizer ni membantu masalah kulit seperti :

1. Skin marks / kecelaan kulit
2. Sun tan / kulit perang
3. Dull skin / kulit kusam
4. Dark circle / lingkaran gelap bawah mata
5. Skin lightening / pencerahan kulit.

 

So yeah kalau korang perlukan produk yang bagus tapi harga sangat berpatutan untuk masalah kulit kat atas ni, aku sarankan korang cuba dulu rangkaian Fair and Lovely Advanced Multi Vitamin ni okay ? Sempat lagi ni nak cerahkan kulit untuk raya yang akan datang ! Oh yaa ! Jom ramai ramai like fanpage Fair and Lovely Malaysia sebab ada contest ! Boleh menang hadiahhh ! Jom ramai ramai !

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem

19 comments :

ummi aqilah (LM) said...

Menarik. Akak nk cuba belikan utk anak dara akk, sian muka dia ada jerawat

Nurul Baidurah said...

waaaa...menyesal i tukar pencuci muka i dulu bab dulu i pakai fair & lovely..memang berkesan ah pencuci muka fair & lovely tu.lepas ni i nak pakai baliklah pencuci muka fair & lovely tu..

kusyi said...

kann. fair n lovely di hatiku... hahahhaha. sebab fair n lovely lembut dia kat pipi tu. mmg berkesan.

mizz yatiey said...

senang nak dapat dan kos yg murah..blh di pakai andai kata sesuai dengan kulit kita,

emma diana said...

Woah ni rahsia nisa rupanya :)

yang baik said...

semua nak cuba... itu tandanya ada masalah dengan kulit... huwaaa

Bunda a.k.a KN said...

Produk murah yang setanding produk mahal...senang didapati..

nor azman said...

blh jadi putih..hehhe

PeRdU cINta said...

Singgah ukhuwah..salam kenal..
produk berkualiti yang mampu dimiliki semua orang..

Syahirul Afifi said...

wahh..nisa amaz.my ada blog rupe nya...baru tahu...

Dunia Zumal said...

Baru tahu bila kulit tegang lepas cuci tu tak ok yer ^-^

Mirabeads azi said...

Boleh suruh anak dara cuba ni..

Mirabeads azi said...

Boleh suruh anak dara cuba ni..

Nurmujahidah Ismail said...

pernah dapat banyak produk fair & lovely hari tu.. tapi tak tahu kenapa.. huhuu

saye niza said...

same la..sy pon tak suke muka putih pucat hihi

aina alia Makabah said...

Product yg sgt jimat...

Lyssa Faizureen said...

berapa harga yang ni Nisa ?

Dulu , selalu gak guna produk Fair & Lovely ..
Tapi , bila guna je , time tghari , muka dah jadi berminyak2 dan melekit ... maybe tak sesuai dengan kulit lyssa kot ..
Terus pakai produk lain .... T_T

Hani Othman said...

nice... daripada pakai produk mahal2 baik pakai yg ni... jemput singgah blog saya www.travelwithhani.com

Unknown said...

fair and lovely memang best.!