Friday, June 12, 2015

[DAY 7] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!

 

 

TheSW-Logo-Clear

 

Assalamualaikum...

 

Aiyoooo… tertunggak lagi entry entru cabaran The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! ni ye.. sebabnya Nisa baru je balik dari Bangkok untuk satu acara bersama Air Asia Blogger Community. Memang best ! Apa apa pun.. mari kita teruskan dengan soalan seterusnya iaitu….

 

7)      Where you are in your life vs. where you thought you would be at this point

 

 

Ahaa… ini satu topik yang memerlukan aku memikir sedalam-dalam nye gituuu…… DI MANA AKU SEKARANG ???? Mari rujuk rajah di bawah dulu ehehee…

 

SUFYA Promo 7

Sekarang aku masih lagi struggle dengan kehidupan. And I bet everyone is. Masih lagi struggle nak memperkenalkan blouse label nama aku sendiri. Serius susah… bukan mudah nak meet customers’ demand and sediakan yang terbaik untuk semua…Macam dalam gambar di atas ni, ini merupakan koleksi pertama jenama aku sendiri iaitu FSYN by Nisakay. Antara yang menjadi dilemma ialah kos produksi yang tinggi, tapi orang nak beli cheap cheap. Haha.. Adoi nakkk, harga yang diletak tu dah setara laa dengan kualiti yang kami deliver. Gitu. So far itu aje lah dilemma setiap hari..

 

 

nisakay WHI

Dann… where I thought I would be at this point ? Haaa setiap hari berangan sekarang ni aku merupakan seorang pengacara di kaca TV… doing what I do best ! Bercakap bercakap. Tapi nak bercakap bukan boleh cakap kosong, cakap tanpa fakta dan sebagainya. Sebagai pengacara kena banyak membaca juga, kena buat homework juga supaya boleh berkongsi info dengan penonton. Gituu..

 

Oh ye.. gambar di atas diambil semasa sesi pertama aku mock run shooting untuk rancangan Wanita Hari Ini di TV3. InshaAllah kalau ade rezeki aku, aku akan terpilih… Buat masa ni sesi mock run shooting masih lagi berjalan.. sampai masanya nanti pihak pengurusan akan memilih di antara 4 orang calon untuk menjadi wajah baru Wanita Hari Ini… Doakan ya ! :)

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem

No comments :