Monday, June 1, 2015

My Worktrip to Barcelona 2015 – Goodbye Barca, for now !



Assalamualaikum...






Sampai sudahhh ke bahagian terakhir kisah aku di Barcelona ! Selepas tamat event MWC 2015 tu, aku dan boss aku extend selama dua hari lagi Barcelona, sebab nak tiket murah dan juga ada masa untuk settle kerja sementara masih di Barcelona. Jadi hari terakhir kami di Barcelona jatuh pada hari Jumaat... So, Jumaat bermakna masa untuk mengacara video mingguan Amanz !






Kami mengambil keputusan untuk melakukan kelainan pada video mingguan kami kali ini. Jadi alang-alang di Barcelona, kami buat video tu dibeberapa tempat di sekitar bandar Catalunya, Barcelona. Maknanya di setiap bahagian yang aku pandang video tu, kami akan bertukar-tukar tempat agar berbeza pemandangan latar.






Ahhhh menaip entry ni sambil melihat gambar di sekitar Barcelona benar-benar menerbitkan rasa rindu terhadap bandar di benua Eropah itu ! Ewah ayattt, novel sungguh hahhh !!! Merata-rata kami pergi.. Naik turun tren, tukar tren.. jalan kaki.. semualah ! Demi mendapatkan latar belakang yang menarik dan unik, khas untuk penonton video mingguan Amanz cewahh.







Ini pulak apa entah nama istana ni.. Aku pun dah tak ingat hahaha... masa ni kami tengah rakam bahagian akhir video.. Lepas tu baru perasan, eh kat sini lah tempatnya orang tengok colourful fountain tu.. Tuan rumah yang kami duduk pun suggest pergi tempat ni.. Antara tarikan untuk pelancong dan penduduk tempatan.






Memandangkan kami tengah sibuk rakam video untuk Amanz tu, jadi tak terasa sangat waktu yang berlalu... Sedar sedar je dah nak jam 7 malam, lepas tu pertunjukan air pancut pun bermula.. Mungkin pada mulanya saja rasa teruja.. lama lama macam perghh biasa je. Haha boss aku cakap sebab pergerakan air tak synchronized dengan lagu. Haha contohnya, lagu tu laju tapi pergerakan air slow. So pertunjukan ni kurang feel.. Orang datang sekadar tengok je lah. Makin malam, cuaca pun makinnn sejuk !






Dah habis kerja baru boleh jalan jalan tengok suasana malam di bandar Catalunya ni.. Memang sama meriah dengan waktu siang. Yang ini muzium.. Haa meriah sungguh terang benderang ! Orang pun ramai yang datang ke muzium ni...






Ehemm.. antara store kegemaran aku masa di Barcelona. Hahaha tapi boleh dikatakan style baju baju dia macam kat Cotton On lah. Hahaa harga pun biasa biasa je.. Masa kami pergi sini, ada barang yang tengah SALE. Haha memang lama gila kot kami kat dalam kedai nii...






Maka... keesokan harinya... berakhir sudah kehidupan kami di Barcelona selama dua minggu tuu. Hahaa... gigih nau staff dalam pic ni membungkus beg aku. Plastik bungkusnya agak teba, so sekali dua je dia pusing mesin tu poofff terus siap ! Takde maknanya nak pakej tebal or balut nipis. Pfftt.






Perjalanan pulang pun kami teruskan.... tapi kami tidak akan terus pulang ke Malaysia ! Haha ini kerana tiada flight direct dari Malaysia ke Barcelona.. Haa transit kami seterusnya ialah PARIS !! Sehari akan berada di Paris, jadi sempatlah kami jalan-jalan.. More stories about Paris, next next next entry yaa.. ! Stay tuned.. Hehehe..







Thank you sudi baca !




XOXO,
Putewi Hensem .

2 comments :

Nurul Baidurah said...

wah..bestnya pergi barcelona...

Roslan Putra said...

woww... bestnya enjoy europe trip... bila nak keluar mingguan amanz barcalona ni...