Monday, June 8, 2015

[DAY 5] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!








Assalamualaikum...



Ayuhh ayuhh sementara ada masa ni, marilah kitaa nak update cabaran The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! niii.. Hehehee... Ada masa dapat je internet tu kemain duk online je, tengok fesbuk lah tuidder lah.. Haa marilah kita beralih ke soalan seterusnya.. jeng jeng jenggg....




5)       The biggest misconception you think people have about single life.





Ahaaa... agak berat pulak persoalan yang perlu aku jawab dan hurai ni... Misconception ehh ? Salah faham ke tanggapan salah ni ? Ehh ke dua-dua nya sama je ? Hahaha...






Hmmm.. bagi aku ramai yang mempunyai tanggapan bahawasanya orang yang hidup single mingle ni dah terlebih selesa dengan kedudukan sekarang sampaikan orang yang single ni tak mau nak berpasangan. Sebagai contoh, wanita bekerjaya dah ade pendapatan sendiri.. mampu sara diri, makan pakai, kereta.. semualah. Jadi orang ramai berpendapat bahawasanya perempuan bila dah pegang duit sendiri, mereka lebih suka single. Gituu.. Ehh entah betul entah tidak huraian aku ni.



Ini antara tanggapan yang salah yang pernah aku terima. Dikatanya aku ini sudah suka pegang duit sendiri, jadi aku tak heran kalau tak berpasangan sekalipun. Heyyyy biasa sangat dia ye mengata bagi pihak kita. Bagi aku benda tu bergantung kepada individu lah kan.. Kalau dorang lebih selesa fokus kepada kerjaya sekalipun biar lah kan.. Jodoh akan datang sendiri. Percayalah...



Kalau dalam bahasa kasarnya, tanya orang "Bila lah ko nak naik pelamin pulak ni.." bagi aku lebih kurang je kalau kau tanya "Bila lah kau nak mati ni.." sebab semua tu KETENTUAN dan RAHSIA Allah SWT. KetentuanNYA yang Dia dah susun untuk kita, kita tak tahu, dan tak terjangka. Itu je lah nak bebel. Byee...







XOXO,
Putewi Hensem

4 comments :

Nur Hamizah said...

just joined this tag :) feel free to visit mine kak nisa:)

Nurul Baidurah said...

betul tu..bila dah la amenyinggel...terasa selesa pula kan hidup sendiri ni..btw..i pun join gak entry tag ni..

Nurul Baidurah said...

betul tu..bila dah la amenyinggel...terasa selesa pula kan hidup sendiri ni..btw..i pun join gak entry tag ni..

najwa said...

'Bila la kau nak mati'.haha..good point, boleh la cakap macam tu bila ada orang asyik tanya,,