Sunday, June 7, 2015

[DAY 4] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!





Assalamualaikum...



Memandangkan dah beberapa hari terlepas nak update cabaran The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! niii.. maka terkocoh-kocohlah aku nak kejar semua kann. Hahaha so topik seterusnya ialah... :






4)      Your biggest fear as a single person.




Ahahaaaa biggest fear sebagai orang single eh ? Hmmmmm kejap kejap aku cari idea kejap.. Ade ke tak biggest fear. Gituu... Okay laha da dua point.. Jomss baca !







Okayy... biggest fear eh.. sejujurnya TAKDE... Kalau aku dah senang, mudah dan selesa hidup single.. alhamdulillah aku takde lah nak ade biggest fear ke apa.. Kalau aku belum punya pasangan tuan punya tulang rusuk ke apa, inshaAllah aku ada family aku.. FAMILY aku ialah cinta hati aku dunia akhirat.. aku ada mak ayah aku. Aku susah macam mana pun abah mak akan ada dengan aku, akan tetap pandang aku sebagai anak dorang.. dan sebagai orang yang mereka ingin lindungi.. Gituhhh....


Jujurnya.. bagi aku, TAK PERLU TAKUT kalau single... just enjoy the moment ! Korang akan ada masa untuk diri korang, lebih fokus terhadap apa korang nak buat dan sebagainya.. Ada pasangan bagus juga sebab saling melengkapi, boleh minta pendapat dan ada tempat mengadu kan.. And ada masa macam "pffttt" sikit bila kawan kita dating dan bermesraan dengan pasangan depan kita ahaha !!


TAPI... tak perlulah takut sangat hidup single sampaikan nampak macam desperado sangat nak berlaki. Gitu.. biar cinta dan jodoh datang naturally... kita berdoa yang baik baik saja lah ye... Kalau sampai masa yang Allah tetapkan.. inshaAllah sampai juga giliran kita hidup berpasangan ye.. Hehehe.. enjoy life ! Allah sebaik-baik perancang !








XOXO,
Putewi Hensem !





5 comments :

Nur Hamizah said...

agreee

Makbed Journal said...

single best kot...

Sunny Yunus said...

Insya Allah .....Allah swt sebaik-baik pelindung dan perancangan..

Nurul Baidurah said...

single memang best..

Fatin wahidah said...

btol3..sy sokong..jgn kte terpengaruh dgn org sekeliling..nsib kte xsme ngn org lain