Sunday, June 7, 2015

[DAY 3] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!






Assalamualaikum...



Alamakkk dah beberapa hari aku terlepas nak update cabaran The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! niii.. maklumlah.. takde internet dua tiga hari ni memang sakit sikit lah.. Ni pun alhamdulillah pihak Unifi dah settle kerja-kerja relocate Unifi aku.. So mari teruskan topik hari ketiga yang lepas :






3)      Describe a moment or a day when being single was really awesome.




Ahahahaa... ini topik best.. Kalau nak suruh aku senaraikan memang tak habis sampai esok aku duk menaip entry ni. Kekekee.... Tapi takpelah, aku kongsikan sikit je la ye.. Dan apa yang aku nak kongsikan ni bukan perkara asing lagi bagi wanita yang masih belum menemui pemilik tulang rusuk. Amboi !























PERTAMA
Kita tak payah risau lah kalau kita kena duk report kat pasangan kita kalau nak pergi mana-mana.. Ini khas untuk perempuan yang rimas dengan pasangan yang duk curiga dan cemburu tak ketentuan hala. Haa gitu lah. Ada pasangan yang tak kisah pasal ni.. tapi kalau cemburu tak tentu pasal or nak kongkong hidup kite memang TAK la kan..



KEDUA
Lebih fokus terhadap kerja ! Ini berlaku kepada diri aku sendiri. Aku dulu nak pergi event pun pasangan aku cemburu meng-khinzir buta. Haa gitu. Dengan kawan yang aku kenal lagi lama dari dia pulak tu ! Memang bye bye ler jawabnye. Huhu.








 
KETIGA
Jujurnya bila dah single ni.. bagi aku paling best ialah aku rasa aku bebas berkawan ! Seperti dalam gambar di atas, aku ni memang ramai kenalan and kawan lelaki. Bukanlah aku ni takde kawan perempuan.. Tapi aku senang get along dengan member lelaki sebab dorang ni open dan tak complicated. Haha boleh gitu ? So bila takde pasangan ni, memang takde kes aku tak boleh lepak dengan member.. tak boleh mesej dengan member.. haha memang aku takde masa nak layan kerenah cemburu lebih.





Haaa.. itu lah serba sedikit momen-momen dimanakan aku merasakan jadi single ni besttt ! Hehee bukanlah aku kabor aku taknak kahwin atau berpasangan.. Kalau dah BELUM jodoh nak buat macam mana kan.. rujuk semula entry DAY 1 yee.. Haha... Okay lah.. Bubbye..







XOXO,
Putewi Hensem.

2 comments :

HanNis SaNia said...

hehe still 23 kan?? boleh enjoy lg tu carik mn2 laki yg kita rasa sesuai dengan diri kita. Mcm sy pun jmpa encik suami ms umo da jauh jgk dlm 26. Tapi dia muda la pulak. Tp dont wory, kalau da jodoh kn?? At 28 getting married. TU pn da hujung tahun. si Dia umo 24. sO beza 4 thn. Pjg lagi perjalanan. hihi boleh enjoy and carik lg kn sb sy mmg mempunyai sume ciri2 nisa seperti di atas, xsuka dikongkong, xnk la report 24 hours mn pegi. Alhamdulillah dengan dia, mmg xperlu nk lalui benda2 yng menakutkan tu. Kalau nk karok dengan kawan baik smpai 1 pg pun dia OK sajo. Hihihi smpai laa dah kawin pun, dia bg kebenaran utk buat benda yg sm ms still bujang. tp masa pulak la yg cemburu dgn kita nanti. byk benda nk dibuat.

Nurul Baidurah said...

ada yg berkenan lah dengan pendapat Nisa ni..