Tuesday, June 2, 2015

[DAY 2] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!








Assalamualaikum...



Haaa sebelum tidur, marilah aku merajinkan diri untuk jawab soalan seterusnya bagi The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! niii.. Hehehee.. kang takde internet kang susah nak update dah haa.. Hahaa... So, soalan kedua ialah.. sila huraikan situasi di bawah :





2)      Describe a moment or a day when being single really sucked.




Woooo.... bukan mudah untuk aku huraikan situasi ni... Sebab aku tak pernah merasakan single ini sucks pun. Hehee ada jodoh ade lah kan.. Takde jodoh diam diam je la kan. Hahaa... Okay takpe, aku masih akan menjawab persoalan di atas.







Hmmm... Kadang-kadang rasa teruk single ni bila kau bukak facebook, timeline kau penuh dengan gambar tunang dan kahwin.. Hahaa.. dalam pada ramai yang up gambar akad nikah tu, tak kurang juga ramai yang throwback gambar kawen yang lama lama.. Hahaa... masa tu lah rasa macam "Pffttt semua dah bertemu jodoh.. Agaknya kat mana lah jodoh aku sekarang.. Korea ? Barcelona?" Ehh haha berangan tak sudah kan !



Tapi tu kire tak teruk mana pun perasaan tu.. Aku tumpang gembira.. Bila ramai kawan yang dah mendirikan masjid... ada juga yang dah timang anak. Haa ada yang dari kenal masa tu dia muda remaja, lepas tu dia kawin.. ada anak nombor 1.. lepas tu dah masuk anak nombor 2.. Aku je masih sendiri. Hahahaa !!!



So far tu je lah pun... but still, aku nak tekan kan kat sini bahawasanya aku tak pernah rasa sucks atau teruk semasa single ni.. Single membuat aku lebih fokus akan kerja dan juga komitmen yang pelbagai.. Haha gitu... InshaAllah kalau aku kawen nanti, aku taknak tunang tunang.. nikah je terus ! Haha lari topik lak. Kbai.






XOXO,

Putewi Hensem !

6 comments :

Shahida Dzulkafli said...

Single itu x sucks..hehe..bila sampai seru, saya doakan semoga Allah permudahkan semuanya untuk Nisa...

Munirah Rafiuddin said...

just enjoy waktu single...then bila dah kawen nanti, enjoy plak waktu dah berkahwin...
jadikan hidup ini satu perjalanan yang enjoy...
take k

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

saye niza said...

Sy pun dulu mcm taknak tunang. tp husband yg nak haha. serba salah jdnye, tunang jgk. huhu

Mira Adzlia said...

jodoh ketentuan Tuhan kn..sy sndri xsangka akn kwen 2 taun lps..sbb mse tu kwn2 keliling sume da kwen, tunang da ade bf..kte je single..alih2 kita pulak yg kwen dlu...in shaa Allah 1 fine day giliran awaks pula

EzanIdris said...

ahhaah comel je nisa .enjoy ur single moment. lepas ni dah berdua bertiga mesti rindu balik nak single. hehe

Nurul Baidurah said...

single is da best..