Wednesday, June 17, 2015

[DAY 10] The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge!

 

 

TheSW-Logo-Clear

 

Assalamualaikum...

Hutang entry menimbun-nimbun ni haaa… marilah teruskan dengan topik The Single Woman’s 30-Day Blogging Challenge! yang seterusnya.. Tapiiii semalammm I accidentally DELETED entry hari ke 8 !!! Alaaa topik yang ciri lelaki idaman tu laa.. Aduihhh boleh pulak terdeletee ! Malas nya nak cari balik or buat balik. Hahaha so teruskan je lah !

 

10)   Google the meaning of your name and talk about how it fits or doesn’t fit you

 

Okayyyyyy google eh ? Ahahaa aku pun dah macam ingat ingat lupa apa maksud nama aku kalau menurut buku nama-nama anak. Hahaa… Kan orang dulu-dulu mana ada google, dorang tengok buku nama-nama yang baik tu jurrr. Hew hew… Okay letsss google !

 

maksud 1

 

Okayyy so aku telah google dengan menggunakan keyword “maksud nama Khairunnisa” dan aku pilih link website yang appear di turutan yang pertama sekali. Malas nak belek website lain hahaha…

 

maksud 2

Ahaaa ternyata nama Khairunnisa itu ada satu maksud sahaja iaitu SEBAIK-BAIK WANITA…. Hmmm adakah maksud nama tersebut sesuai dengan diri aku ? Okay.. aku sangat sangat bersyuku sebab mak abah pilih nama yang ada maksud yang sangat indah untuk aku..Bila orang panggil aku dengan nama penuh aku ni, dia macam doalah jugak kan, agar aku menjadi sebaik-baik wanita gituuu… Dan dalam al-Quran pun ada surah yang menceritakan perihal wanita iaitu surah An-Nisa.

 

Bagi aku, aku masih lagi struggle dengab kehidupan.. mengejar cita-cita dan yang paling penting, improve diri ini. Improve dari segala macam benda… especially dalam mengukuhkan tiang agama aku.. ye lah, ada masa lubang-lubang jugak kan solat tuuu.. dan juga amal yang lain… masih lagi banyakkk benda yang aku perlu belajar dan tanamkan dalam diri agar aku jadi seperti maksud nama aku.. Kalian doakan yang terbaik ya.. In Shaa Allah…

 

 

maksud 3

Ahahaa macam-macam laa website ni.. yang last tu.. ALIM.. Aduhaiii jauh lagi aku dari taraf alim tu.. aku tak mintak jadi alim.. aku mohon agar Allah permudahkan jalan dan terangkan hati aku untuk terus belajar dan belajar untuk menjadi muslimah yang baik.. Amin…

 

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem

No comments :