Friday, February 13, 2015

Nisa Kay cover girl Majalah Online ETERNITY

 

Assalamualaikum…

 

DSC09988

 

Ahahahaa… terlebih teruja nampaknya nak berkongsi pengalaman hebat bersama team yang saya kenali dan bekerjasama baru-baru ini.. Buat pertama kalinya, aku akhirnya menjalani sesi photography untuk dijadikan gadis muka depan majalah. Hehehe sebenarnya pernah ditawar jadi cover girl sebuah majalah tempatan baru-baru ni. Tapi sebab kekangan masa, maka aku tak sempat nak respon kepada tawaran tersebut. Tidak mengapa, Allah sudah tulis bukan rezeki aku :)

 

Tidak lama lepas tu, aku dipanggil untuk jadi cover girl sebuah majalah online yang aku rasa ramai jugak tahu… Sebabnya blogger terkenal dan hebat seperti Cik Epal… Shea Rasol.. Yuyu Zulaikha.. dan Irine Nadia pernah jadi cover girl majalah yang sama… Alhamdulillah langkah permulaan ke arah tahun 2015 yang lebih meriah inshaAllah !

 

cover

Opppsss.. bagi sikit lah kan. Hahahaa… majalah ETERNITY oleh Media Glam ! Temanya kali ini sweet vintage. Memandangkan aku pun tak berapa pandai nak cari pakaian sendiri (maklumlah tak berapa pandai bergaya) , maka pihak majalah ETERNITY telah bermurah hati nak mencarikan untuk aku stylist yang sekaligus membawa koleksi pakaian untuk aku gayakan..

 

 

DSC00013

Pewwittt ! Ini adalah kakak-kakak cantik yang bertanggungjawab membawa koleksi pakaian sekaligus menjadi penata gaya aku. Wah pengalaman pertama kali ni ditata rias sebegitu rupa ! Akak-akak stylist pulak semuanya cun melecun ! Nak dijadikan cerita sebenarnya aku kenal jugalah dengan akak-akak ini.. sebab pernah berkunjung ke butik mereka dan dorang ni kawan boss aku !

 

 

DSC00015

Makeup artist yang meletop ! I super loveee mekap yang dilakukan ke atas muka aku. Kawan-kawan pun ramai yang cakap mekap ni sesuai dengan aku. Alhamdulillah… aku hanya tadah muka ja.. CikQu lah yang bertanggungjawab menata muka ini…

 

cats

Mekapnya tampak simple tapi sungguh sweet ! Aku suka sangat ! Terima kasih CikQu !

 

 

DSC09961

“Okay kena topup blusher ni.. Kemain senyum nampak gigi sampai hatuh bertabur blusher kat pipi ! Tudung pun kena betul-betulkan nih!”

Hahahaa.. gurau-gurauan manja je ye…

 

 

DSC00003

Actually gambar ni akak stylist yang cun tu tolong snap kan. Masa ni aku tengah posing untuk kamera abang photographer hebat ! Hehehe.. Dan fungsi filter automatik di kamera menjadikan wajahku mulussss tak yah edit dengan lebih lanjut. Amboii ~

 

 

DSC00002

Amazing team ! Terima kasih pihak majalah online ETERNITY oleh Media Glam yang sudi menemuramah dan shoot gambar-gambar aku untuk edisi Jan-Feb 2015. Syukur ke hadrat Ilahi aku merasa jugak jadi cover girl untuk majalah ! Hehehee..

 

 

Nak gambar meletop, photog ceria ? Contact abang Azhar Ghazali

Nak mekap lawa sangat sangat ? Contact CikQu D’Touch (instagram @cikqu)

Nak bergaya sakan untuk photoshoot atau acara lain ? Contact stylist Azlia Idha

 

 

10373974_718434341608332_3157055428661258977_n

Jemput like page MEDIA GLAM
https://www.facebook.com/Mediaglam13

 

Jom baca majalah ETERNITY secara online
http://www.mediaglam.com/


 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem.

11 comments :

MasReena said...

Saya tengok Nisa Kay ni makin cantik... seriously... awak mesti guna contact lens selalu tau! :)

Hizami Li said...

Tahniah!
Lawa!

Maria Hasun said...

Awww lawanya awak

shahirah adnan said...

wahhh cantiknya

Nelly Sapri said...

Sangat cantik nisa kay.. :)

shukran TQ said...

Double wow!!! hehe

#visit me on shukranzahari.blogspot.com
#nuffnangclick
#Happy blogging

FiFieyQa said...

Cantik sangat nisa!!! ;)
Simple but gorgeous!

Nabihah said...

wah cantiknya kak nisa kay :-)

Aqilah Azmi said...

aduh kak nisa kay why lah so pretty

anys nadhilah said...

Flawlessnyeee hehe good job

syira yaya said...

You're so beautiful :)