Friday, October 31, 2014

Kad kahwin murah dan terlajakkkk kreatif !!!

 

 

Assalamualaikum…

 

Haa sekarang ni kemahen la kan musim kawin kawin niii… So dengan kepanjangan akal manusia zaman kini, terlahirlah pelbagai bentuk dan rupa kad kawin.. Tapi memang syiok pun sebab kita akan dapat lebih banyak idea bila nak buat kad kawin nanti.. HAHAA… Ni antara gambar kad kawin yang aku Google tadi..

 

kad-kahwin4 

Haaa masih kah kau ingatttt disket ! HAHA ni disket dulu aku guna nak save kerja komputer aku masa sekolah rendah woi.. Masuk sekolah menengah aku dah lupa macam mana rupa disket haaa… Tapi ni memang kreatif la, mengingatkan kembali kepada penggunaan disket zaman dahulu kala. Muahaahaa..

 

 

kad kahwin

Ini pun kreatif gilak…. Kad kahwin ala passport. Hew heww… Passport adalah salah satu buku kegemaran aku, di mana aku suka tengok cop cop negara yang aku lawat. Kiranya aku kumpul cop laa… Hahaa tapi aku bukanlah kerja cop duit, so travel pun jarang jarang.. Ada masa lak aku seringkali travel atas urusan kerja, alhamdulillah rezeki Allah beri :)

 

 

Cakap pasal KAD KAHWIN MURAH dan TERLAJAK KREATIF.. Hari ni aku ternampak satu gambar kad / jemputan kahwin yang kian tersebar di facebook.. Haa… mesti semua dah tahuuu.. jemputan kahwin ala kertas soalan UPSR ! Gituhh..

 

kad-kahwin-upsr-1

Yeahhh !! Memang kreatif sangat kan ! Aku pun sebenarnya dah lama tak tengok kertas periksa.. Uhuk uhukk terasa diri dah tua sangat oii !!! HAHA ! So jemputan perkahwinan jenis ni memang menarik minat dan perhatian aku untuk usha dengan lebih lanjut. Hew hew..

 

 

kad-kahwin-upsr-2-720x540 

Dan memang JIMAT, TERLAJAKKKK JIMAT sebab aku rasa guna kertas A4 biasa je haa… pastu this kind of jemputan kahwin boleh fotostat sajorr !! Yezzaa bebehh.. ini salah satu option untuk korang menjadi kreatif dan jimat banyak duit untuk majlis kahwin korang ! Sebabnya fotostat banyak-banyak memang murah, kurang seposen untuk sekeping ! Gituhhh…

 

Sebab bagi aku, sejujur-jujurnya lah kan.. grand macam mana pon kad kawin, lama lama akan dibuang jugak… Sobbbsss.. Lagi pun, tak salah kita nak berjimat cermat kan? Kalau mampu serius tak apa buat grand grand.. Heee aku pun kalau mampu memang nak buat grand muahahahaa.. Nak buat kad kahwin eletronik la.. Bila bukak ada lagu selamat pengantin baru. Hadoo ? HAHAH . Bye !!

 

 

 

 

Terima kasih baca ! XOXO

Jom ke majlis pembukaan butik HIJRAH COUTURE !!

 

Assalamualaikum…

 

Poster Hijrah Couture

 

Ahaaa…. Nisa nak berkongsi dengan para pembaca semua mengenai majlis pembukaan butik yang best niii.. Sorry readers, agak last minute juga perkongsian nii… Tak sempat nak update blog lebih awal gara-gara kena ke Singapura untuk tugasan kat sana.. Hew heww…

 

 

Semua pembaca blog ini mahupun yang tidak baca blog ni HAHA dijemput ke majlis pembukaan rasmi butik HIJRAH COUTURE yang terletak di Shah Alam. Haaa siapa yang cuti, or half day keje esok.. atau ada MC tapi masih gagah nak shopping, marilah ke butik Hijrah Couture ni yee… pintu dibuka bermula jam 3 petang tau !!

 

 

10712985_838472006198273_1811926948359685144_n

 

Haaa apa yang best kat butik HIJRAH COUTURE ni ?? Semestinya menjanjikan pakaian-pakaian muslimah yang cantik, ringkas, tapi tetap menutup aurat.. Tak gitu ? Design yang simple tapi menawan ni memang sesuai sangat sangat di pakai untuk ke bermacammm acara.. Haa mudah je kan, pakai hari hari boleh.. pakai pergi majlis pon bolehh…

 

 

2014-10-28 04.05.10

Selain shopping, korang boleh jugak dapatkan goodies bag ! Haa khass untuk 100 pelanggan pertama ! Yang datang tu nanti sakan la shopping ye, sebab ada diskaun best punyaa ! Ada fashion show lagi tuu.. lepas tu, lepas shopping sakan tu, ada pulak refreshment. Haaa superb kan. Apa lagi, ramai ramai la terjah butik Hijrah Couture sempena pembukaan rasmi ni ye !

 

 

BUTIK HIJRAH COUTURE

G-35-G, JALAN SERAI WANGI L 1 6/L,
ALAM AVENUE 2, SEKSYEN 16, SHAH ALAM, SELANGOR.

 

LANDMARK :
Lot kedai baru berhadapan PUSPAKOM Shah Alam, sebaris dengan kedai Cyclomotion dan Restoran Hunger Valley

 

 

 

 

 

Datang ramai-ramai ya 3pm hari ni !!

Saturday, October 25, 2014

K-DRAMA : Its Okay Its Love

 

Assalamualaikum…

 

Haa kisahnya malam ni aku nak share pasal Korean Drama (KDrama) yang aku duk layan dua minggu ni. Lagipun kejap je nak habiskan sebab kebanyakan KDrama dalam berbelas episod je macam tu. Biasa kurang seminggu aku boleh habiskan kalau tengok straight dua tiga episod satu malam, tapi this one lambat sikit nak habis sebabnya aku bergilir tengok dengan series omputih lak. Haa..

 

Its-Okay-Thats-Love-Poster4

“ITS OKAY ITS LOVE”

 

 

Kisahnya aku ni mengikuti salah seorang pelakon Korea iaitu Lee Kwang-soo kat instagram. Sebab aku minat Kwang-soo since aku mengikuti siri rancangan Running Man. Haaa sebab minat aku follow kat instagram, walaupun insta tu bukannya dia punya, tapi di-handle oleh fanbase dia. Tapi takpe, at least aku tahu dia punya perkembangan. So dari insta dia, aku dapat tahu la Kwang-soo berlakon dalam drama ni. Haa nampak tak, aku tengok sebab KWANG SOO !

 

 

2nd-teaser-trailer-new-posters-and-stills-for-the-Korean-drama-It-Alright-It-Love_22

HERO : Jo In Sung

Sebenarnya aku TAK MINAT LANGSUNG kat In Sung ni sebab nyaa dia pernah berlakon jadi GAY ! Main dengan laki euwwww !! Jangan tanya aku filem apa, sebab aku tengok filem tu pun tak tahu lak filem tu geli geleman gitu ! Pfffttt! Rasa nak tumbok muka In Sung masa tu. Terus stop tengok filem tu bila sampai part geli itteww. HAHA !!

 

HEROIN : Gong Hyo Jin

Haaa aku rasa macam pernah tengok muka dia ni.. Tapi kat drama mana tah. Oh ye, kawan aku bagitau Hyo Jin ni berlakon dalam drama Master’s Sun. Tapi aku tak pernah tengok lagi drama tuu.. Haa aku ingat dah ! Dia muncul kejap dalam drama Flower Boy Ramen Shop. Hahaa kalau tak silap aku, dia cameo dalam satu episod je dalam drama tuu.

 

 

It's_Ok,_This_is_Love-0024

LEE KWANG SOO pulak berlakon jadi Park Soo Kwang, housemate si heroin. Konsepnya dorang sewa satu bilik dalam satu rumah yang sama. Haaa kat Korea boleh la duk housemate laki pompuan. Kita kat Malaysia (orang Muslim khususnya) jangan dibuat tau ! Haishhh. Watak dia dalam ni ada penyakit apa tah, macam sawan jugak. Kesian dia.. Last last dia dah macam sembuh jugak. Haa nak tau sebab apa kena la tengok. Kui kui.

 

 

It's_Ok,_This_is_Love-0012

Kisahnya pasal Jang Jae Yeol (lakonan Jo In Sung) seorang penulis novel terkenal, menghadapi masalah apabila novel dia kena plagiat dengan ex gelpren dia sendiri ! Lepas tu dia ingat nak duk tempat lain ah, sebab wartawan duk cari dia kat rumah. Then dia pergi la kat bangunan kepunyaan dia, kat situ la terletaknya rumah yang didiami Ji Hae Soo (lakonan Gong Hyo Jin a.k.a. heroin), Park Soo Kwang dan Jo Dong Min (lakonan Sung Dong Il).

 

Mental tak mentalnya duduk dengan doktor psikiatri dua orang dan sorang lagi ada penyakit yang dah macam sawan lak aku tengok. Haa ye, heroin dan Dong Min merupakan doktor psikiatri. So macam biasalah, hero heroin daripada tak suka satu sama lain, boleh pulak terjatuh cinta gitu… Lepas tu bermulalah segala adegan suwit oleh sang hero demi nak membuktikan cintanya kepada heroin dia. Ambuii…

 

It's_Ok,_This_is_Love-0005

Yang misterinya, Jae Yeol sebenarnya ada penyakit yang sangat susah nak diubati ! Haaa berjayakan heroin dia ni ubati pakwe beliau.. dan jugak berjayakah depa ni mempertahankan cinta sejati mereka ? Ambuii takleh suwit suwit lagi ka ??? Aku jadi suka sangat pulak kat hero nye.. sebab lakonan yang mantopppp !! Especially masa part dia sakit and sedih sangat nak terima pasal penyakit dia.

 

Yang paling aku suka pasal drama ni, sebab dia gunakan pendekatan dan aspek yang sungguh baru, dan idea yang fresh ! Kebanyakan drama korea mestiiiiiii pasal orang kaya jatuh cinta dengan orang miskin (biasanya laki kaya suka pompuan miskin), lepas tu mulah seluruh donia menentang percintaan depaa.. lepas tu last last bersatu jugak kennzz. HAHA.

 

Drama ITS OKAY ITS LOVE ni menggunakan pendekatan psikologi, ye lah, heroinnya doktor psikiatri kann. Lepas tu di sebalik rupa normal seseorang tu, mana kita nak tahu dia ada sakit kronik kan ? Dia bukan pasal cinta laki kaya kat pompuan miskin je.. sebab heronye ni asalnya budak dari broken family jugak, then dah dewasa baru dia berjaya. Lepas tu ada banya jugak lah unsur kehidupan realiti dalam drama ni. Unsur di mana physical abuse, guilt dan trauma boleh mengubah kehidupan seseorang dan bagi effect yang kuat kat minda seseorang.

 

 

 

Saja nak share… one of the soundtrack drama ni, yang menjadi kegemaran aku. Lagu ni banyak melatari babak babak sedih, di mana ia sememangnya sangat sangat membantu dalam mengundang air mata berjejeran dari tubir mata aku. Fuhhh memang kalau part yang menyentuh tu, tersangat lah aku feeling sampai menangis macam mati anak je. HAHA. Mengada tak aku ?

KLIK SINI untuk satu lagi OST drama ni, nyanyian Chen EXO yang menjadi kegemaran aku.

 

 

 

It's_Ok,_This_is_Love-0025

Ohhh ye ! Aku baru tahu, budak yang berlakon watak Han Kang Woo (watak ni agak penting dalam keseluruhan drama ni ! Haa nak tahu kena lah tengok) nama dia D.O, ahli kumpulan Kpop yang digilai para remaja dan budak-budak iaitu kumpulan EXO. Hahaa aku tak kenal sangat ahli ahli kumpulan Kpop. Lagu EXO lak aku memang jarang layan. So baru ni lah tahu nya. Tu pun aku tahu lepas Google. HAHAA…

 

 

Oh ye, kalau aku layan drama Korea, aku biasa pergi kat website DRAMA FIRE je.. aku pernah jugak pergi website lain, tapi website ni je yang paling aku suka sebab simple and tak sarat iklan terbang kiri kanan page site tu. Muehehee.. Banyak jugak drama drama best kat sini.. latest jugak la.. Hmm.. okay pasni nak tengok drama apa pulak ye ? Hari tu ade orang suggest kat aku, tapi aku lupa dahh. Hahaha..

 

 

 

Oh ye, another non-typical KDrama yang menjadi kegemaran aku ialah Emergency Couple lakonan bintang Runningman kegemaran aku iaitu Song Ji-Hyo dan hero suara sedap Choi Jin-Hyuk. Haha !

 

 

 

 

 

 

 

Thanks for reading ! XOXO !!

Friday, October 24, 2014

EVENT - Moslema In Style International Fashion Show 2014 (MISIFS2014)

 

Assalamualaikum…

 

Haa mari rapat mari dekat semua gadis-gadis.. wanita-wanita.. muslimah-muslimah.. hijabista-hijabista sekalian… Nisa nak war-warkan satu event meriah tidak asing lagi untuk para wanita, iaitu Moslema In Style International Fashion Show 2014 (MISIFS2014) ! Untuk kali ketiganya (event yang lepas pada tahun 2012 dan 2013) acara Moslema In Style International Fashion Show, mengumpulkan para hijabster dalam satu acara yang penuh meriah dan gemilang !

 

MOSLEMA 1

Nak datang bersama rakan? Nak menonton pertunjukan fesyen ? Nak tahu perkembangan fesyen hijabster terbaru ? Nak kenal dengan hijabster lain di luar sana ? Nak jumpa fashionista kegemaran anda ? Nak jumpa blogger fesyen terkenal ? Haa kenalah datang event MISIFS2014 ini !!

 

 

muslimah_hijab_fashion_show_2014

 

Antara aktiviti menarik sepanjang MISIFS2014 yang anda boleh sertai :

  • International Muslimah Fashion Show melibatkan Muslimah Designers dari Malaysia, Russia, Thailand dan Indonesia (Mula jam 1.00ptg)
  • Selfie bersama Artis Malaysia, Fashion Icon, Blogger terkenal dan ramai lagi !
  • Perfomance by Syada Amzah dan Bintang Youtube Australia - Cassidy Anderson..O.M.G !!! ala perempuan Aussie yang nyanyi lagu Ombak Rindu tu !
  • Hijabers Mega Gathering.. Kumpul ramai-ramai cari sahabat baru !
  • Goodies Bag worth RM150 !!! Ada macam-macam hokay kat dalam bag tu KHAS untuk tetamu MISIFS2014
  • Fashion Bazaar.. Yeay ! Boleh Shopping !
  • Meet & Greet with Celebrity & Blogger !
  • Biz Networking Session.. boleh cari duit lebih ni !
  • Hi-Tea Session...... Gerenti menyelerakan !

 

 

10733971_694471530642396_7581798150665224894_n 10389549_694478747308341_64258042470481394_n

Dua gambar di atas ni merupakan antara momen-momen acara Moslema In Style International Fashion Show tahun lalu. Jadi kalau anda nak rasakan kemeriahannya, kenalah datang event ni okay ?

Dapat kan pass masuk secara online di www.moslemainstyle.com/ticket atau HOTLINE kami 011-31775539 / 013-7619415 / 012-9750063+603-89480318  atau email rsvp@moslemainstyle.com

 

 

Untuk follower blog Nisa Kay, ada discount coupon khas. Boleh menggunakan coupon tersebut untuk mendapat diskaun khas semasa membeli tiket di www.moslemainstyle.com/ticket

DISCOUNT COUPON CODE : NISAKAY

 

 

 

 

 

Jadi, jangan lupa ramai-ramai beli tiket ke acara Moslema In Style International Fashion Show 2014 (MISIFS2014) dan follow / like laman laman sosial :

FACEBOOK  |  https://www.facebook.com/MoslemaInStyle

TWITTER  |  https://twitter.com/moslemainstyle

INSTAGRAM  |  http://instagram.com/moslemainstyle

 

 

 

 

 

 

XOXO ! Thanks for reading !

Thursday, October 23, 2014

BEAUTY – Terbaru dari Eau Thermale Avène, rangkaian Tolérance Extrême

 

 

Assalamualaikum…

 

 

DSC09813

Haaa kalau cerita pasal brand ni, mesti korang tau produk popular dorang yang banyak jual kat Watsons atau Guardian tu kan? Alaa yang facial spray tu lah… Aku sendiri seorang pengguna Avène Thermal Spring Water ni. Kenal produk ni sebab kawan-kawan guna. Mula mula beli botol kecik ja. Sekali duk hari-hari spray, cepat la habis kan. Memang one of my fav product sebab bagi muka and skin fresh je !

 

 

DSC09805 

Haaa ni la baru nak story story kat uolss pasal event produk terbaru Avène ni, khassss untuk mereka yang mempunya kulit yang sensitif, atau yang memang teramat sangat sangat sensitif. Lambat benor aku nak share kan.. Bukan aku, memory card kamera aku hilang, so ni baru jumpa, baru ada gambarnya.. Sebab tu nak share la ni.

 

 

 

DSC09836 DSC09815

Majlis turut dilengkapi dengan kehadiran pakar dermacosmetic untuk beri penerangan mengenai produk baru yang bakal diperkenalkan. Memang WOW sebab they all yang nak bergambar dengan iols. HAHA !!! Aduih malunya.

 

 

 

DSC09925

Jeng jenggg… ini dia Tolérance Extrême Cream dan Cleansing Lotion. Dihasilkan dari teknologi steril yang sungguh berteknologi tinggi dan nak hasilkan dua produk ni sahaja memakan masa bertahun-tahun ! Ini kerana Avène betul-betul fokus kepada kesan produk ni kepada pengguna, kebersihan dan manfaat produk. Bukan tu je, penutup unik kedua-dua produk ni dicipta untuk memastikan kebersihan produk TERJAMIN. Produk ni jugak sangat sesuai untuk korang yang ada ALERGI.

 

 

 

DSC09927

 

Tolérance Extrême Cleansing Lotion

Sangat lembut untuk kulit. Dengan formula tanpa bilas, tapi kulit akan rasa bersih dan segar lepas pakai, takde iritasi kat mata ataupun kulit wajah. Boleh kata inilah produk PERTAMA dalam industri kosmetik yang dihasilkan dari formulasi steril 100% ! TANPA PENGAWET dan juga TANPA PEWANGI. Dia elak dua bahan ni sebab nak make sure produk ni betul-betul boleh tolerate dengan kulit yang mudah kena alergi.

  • Restores the skin barrier and decreases skin reactivity 
  • Helps prevent skin irritation and allergies 
  • Formulated with only 7 ingredients for maximum tolerance 
  • Fragrance-free, preservative-free, colorant-free, surfactant-free, alcohol-free, emulsifier-free 
  • 100% sterile, 100% pure, 100% safe 
  • Hypoallergenic and non-comedogenic

 

 

 

Tolérance Extrême Cream

Bertindak sebagai pelembap kulit, baiki struktur kulit dan mengurangkan reaktiviti kulit. Penutup kedua-dua produk ni (Cleansing Lotion dan Cream) menggunakan penutup khas dengan teknologi D.E.F.I. (Device for Exclusive Formula Integrity) merupakan satu sistem penghantaran yang membenarkan formula steril dan selamat selengkapnya untuk penggunaan tanpa risiko retro-contamination. Haaa memang selamat untuk pengguna yang sering kena alergi kulit tu.

  • Soothing cream protects, moisturizes and nourishes skin that is unable to tolerate ordinary products 
  • Restores the skin barrier and decreases skin reactivity 
  • Helps prevent skin irritation and allergies 
  • Formulated with only 10 ingredients for maximum tolerance 
  • Fragrance-free, preservative-free, colorant-free, surfactant-free, alcohol-free, emulsifier-free 
  • 100% sterile, 100% pure, 100% safe   
  • Hypoallergenic and non-comedogenic

 

 

 

 

So siapa yang ada masalah kulit sensitif,  kulit mudah kena alergi, boleh cuba rangkaian Eau Thermale Avène Tolérance Extrême Cream dan Cleansing Lotion ni. Dengan teknologi yangdikembangkan selama hampir 10 tahun, dorang menjanjikan produk yang disteril dan selamat untuk digunakan. Boleh dah dapatkan kat mana-mana kedai penjagaan diri atau farmasi.

 

 

 

 

 

 

 

THANKS FOR READING, XOXO !!!

Wednesday, October 22, 2014

Calon isteri tak pandai masak !

 

Assalamualaikum..

 

tak pandai masak

Terlahir idea nak menaip sebab aku terbaca entry yang seseorang kongsi di facebook. KLIK GAMBAR untuk baca entry berkenaan. Kisahnya mengenai seseorang yang dipertemukan jodoh dengan gadis yang tidak tahu memasak langsung ! Namun aku kagum dengan sifat positif penulis kerana beliau yakin isterinya boleh belajar memasak dan menyediakan hidangan buatnya dengan baik.

 

 

 

KURANG MEMASAK

Okay kisahnya… aku sendiri KURANG MEMASAK. Bukan tak pandai langsung ye. Tapi KURANG MEMASAK. Faktanya, aku pernah kerja kedai makan, jadi tukang masak dan tukang buat kek. Malah aku belajar macam mana nak hias kek. Tapi hidup bujang ni membuatkan aku malas nak masak.

 

Sebab pertama : RUMAH BUJANG. Bila duduk rumah bujang ni, masak pun nak kena dalam portion yang sikit. Lauknya sikit je, jadi bila beli barang nak masak pun, kena beli sikit je. Kalau terlebih beli bahan, kang memang ada la yang tak digunakan, simpan biar sampai reput dalam peti. Ishhh rugi rugi… Lepas tu aku rasa macam membazir bukak tutup gas sebab nak masak benda yang sepinggan tu. Hahaa. So end up memang beli je makanan.

 

Sebab kedua : SELALU KELUAR. Kerja sendiri ni menjadikan aku seseorang yang sangat kerap keluar rumah. Aku pergi jumpa supplier, meeting, jumpa orang itu ini, pergi event and so on… So, memang most of the time aku siap siap makan kat luar. Tak pun event yang aku pergi tu memang sediakan makan-makan.. so memang kenyangkan perut terlebih dahulu ye.

 

 

TAK PANDAI MEMASAK ?

Haha sebenarnya entri ni takde motif sangat pun… aku saja nak tekankan kat sini bahawasanya aku bukanlah tak pandai memasak langsung ! Tapi aku malas memasak, sebab portion aku makan pun terlalu sikit (sebab perut pon comel)… dan aku tak suka nanti ada lebihan bahan memasak, sedar-sedar je dah membusuk dalam peti.

 

Tapi bila aku dah lama tak masak ni, skill masak pun berkurangan lah… jadi bila nak memasak tu, semua benda rasa tak kena.. mula dah rasa kekok nak beraksi persis peserta Masterchef keletung keletang di dapur. Cewahhh ! Tapi masalah terbesar aku bila memasak ialah, selalu rasa masin. Haha aku tak tahu lah apa kena dengan taste buds aku, sebab aku susah nak rasa masin tu, so I keep adding in ajinamoto atau garam. Haha nasib la siapa makan masakan aku tuh !

 

 

TAK MINAT MEMASAK ?

Secara jujur sejujur jujurnya, aku lebih suka BAKING dari COOKING. Aku ade mention aku kerja kat kedai kek kan ? Kedai tu sedara aku punya, aku kerja part time masa lepas SPM tahun 2008 woii. Haha. So masa tu lah aku belajar memasak, siang ayam dan ikan (walaupun, sekarang aku masih fail kalau nak siang seafood!) So tengahari ada jual nasi campur, and kek tu untuk orang beli untuk hari jadi ke, celebrate apa apa ke, kahwin ke..

 

Sejak kerja kat kedai kek tu, aku belajar selok belok buat kek.. buat cupcake.. malah belajar hias kek pakai aising apa benda tah tu kann. Mula mula memang susah nak ratakan aising, nak hias lawa-lawa.. lama lama berjaya dan barulah masa tu setiap hasil kerja aku (kek / cupcake yang aku hias) mula dijual. Bila orang pilih kek yang aku hias tu, Allah je tahu betapa kembangnya hidung menahan rasa bangga yang membara-bara dalam diri ini. Muahahaa !!!

 

So, dari situ minat aku terhadap baking makin bertambah. Kalau balik rumah, aku suka bukak channel masak-masak kat Astro tu haa.. Kalau ada show yang buat dessert, cookies, kek.. lagi lah aku suka. Rancangan masak-masak biasa aku suka juga, tapi aku lebih fokus kepada masakan dengan resipi ringkas dan senang nak ikut.

 

 

ISU PANAS – CALON SUAMI ?

Hahaa seboleh-bolehnya aku taknak sentuh pasal isu rumah tangga ni. Aku rasa aku muda sangat lagi kot? Ecehhh tak sedar diri betul aku ni. Hahaa jodoh pertemuan di tangan Allah. Buat masa ni memang tak belum ada keinginan nak cari teman hidup (amboi statement!!!) atau pun nak couple dan ada komitmen, tapi inilah yang hakikatnya. Sebenarnya aku dah penat digosipkan dengan kawan sendiri. Dan aku rasa pengalaman buruk yang aku alami dalam perhubungan memang dah buang rasa nak ada komitmen dengan sesiapa. Kalau aku ada suka seseorang pun, aku simpan sendiri je la kot? Haha lepas tu rasa suka tu blah ar cari port lain. Haha !!

 

Kalau sampai masa aku bertemu jodoh ke apa, of cos la masa tu aku akan belajar masak elok-elok ye dak ? Aku ni punya lah tak masak kat rumah, sampaikan kalau aku masak apa-apa, adik aku rasa macam aku ni diturunkan hidayah je. Haha siot betul. Aku harap adik-adik aku kahwin dulu ye, sebab dorang lagi pandai dan rajin masak dari aku. HAHA ! Tapi betullah. Kalau dapat suami nanti (IF I ever get married), hope si dia nanti sudi terima aku seadanya. AMBUII !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bebelan tengah malam, XOXO

Saturday, October 18, 2014

TRAVEL – Nisakay Ke Korea PART 6

 

Assalamualaikum..

 

Wahh lama nya tak update belog ! Hahaa bukan dah bersara okay.. masih lagi aktif terlibat dengan aktiviti berkaitan blogging.. Cumanya dah kurang idea nak keep blogging, nak keep writing. Hmmm dulu dulu zaman sekolah aku sangat suka menulis. Siap beli buku tulis yang ade banyak mukasurat tu sebab acah-acah nak buat novel sendiri. Kui kui..

 

Baiklah malas nak bebel lama lama dahh.. Nak update pasal trip Korea ni ! Tah banyak mana lagi entry, aku pun tak tahuu.. Selagi banyak gambar kat Korea tak upload kat sini, selagi tu tak habis habis update la kot ? HAHA… Well.. kisahnya entry kali nii.. ha jom lah baca !

 

DSC07770 Kasi wowotidi dulu laa. Hak hak… Baju ni beli kat Insadong hari tu. Nanti check la previous entry ye.. Aku sendiri tak ingat mana satu. Tapi memang best sebab kat Insadong banyak kedai baju baju yang trendy, stylo and harga boleh tahan. Sebab tu lah terrbeli satu. Nasib ada tudung yang matching. Maka tak payah lah beli shawl kat Korea. Hehe.. Wide shawl cotton tu banyak jugak orang jual, tapi depa buat lilit kat leher ja.

 

 

DSC07776 Yeahhh aktiviti hari ini.. kami akan ke Naminara Republic atau lebih dikenali sebagai Nami Island. Sebut je Nami korang yang minat K-drama mesti dah terlintas kat fikiran drama-drama yang buat penggambaran kat sini kan. Aku ingat Winter Sonata sajor. Tapi aku datang ni masa ni musim bunga. No winter.

 

 

DSC07779 Kami pergi tu naik bas.. Aku lupa dah naik bas tu kat mana.. Just pergi kat bas, then beli tiket bas ke Nami Island. Perjalanan dalam sejam kot ? Aku tak pasti jugak lah sebab aku dul ralit tengok pemandangan orang. Ye lah bukan senang nak jejak kaki kat negara orang ye dak.. So selagi ada benda yang nak dipandang, maka kita pandang lah ia. Gituuu.

 

 

DSC07785 Nak ke Nami Island kena pulak beli tiket feri nak ke sana. Haa jangan TERTIPU dengan papan tanda immigration tuu.. Hahaa.. dia macam acah acah pergi ke sebuah republik lain la, so kena pass immigration haa macam tu. Padahal ni beratur nak check tiket naik feri je. Muehehee..

 

 

DSC07791 Nampak tak tiang tu.. Siapa yang berani and sukakan adventure boleh FLYING FOX all the way to Nami Island ! Yeah bebeyh flying fox ! Macam best ! Tapi aku tak berani woihhh ~~ Tambah lagi aku ni bukanlah seorang yang boleh tolerate dengan ketinggian. Mau menangis aku 4 hari 4 malam atas tu, itu pun belum tentu aku nak turun pakai flying fox laa. HAHA !!

 

 

DSC07797 Geng. Atas feri.

 

 

DSC07803 Okay sila mainkan lagu “bagaikan syurga tanpa bidadari.. bagai malam tiada cahya purnama…” ececehh ! Kemain ye dia ! Feeling romantika makin membuak-buak bila mai atas pulau Nami ni.. Sebab suasana dia memang relax gila laa.. Tapi masa aku datang tu ramai benor orang.

 

 

DSC07814 DSC07832 Ahhh musim bunga yang nyaman, segar, romantis… Allah rindunya Korea ! Macam ni, haa duk feeling benor duk celah celah pokok bunga.

 

 

cats HAHAHA !! Burung unta ni memang tarik perhatian orang sebab muka dia macam tengah sengih gitu. Dapat jugak aku snap gambar dia. Leher dia ni memang takleh duk diam lah, duk teleng sana.. teleng sini.. Aku lempang jugak kang sat gi. Hahahaa…

 

 

DSC07863Muahhh cikedd !! Yang duk conteng kat patung ni memang perangai vandalisme betul la.. Elok-elok dia putih suci depa pi conteng lak. Feeling winter sonata tu baru nak masuk, tahu ! Siapa ingat scene lovers buat snow man kat sini ? Do you wanna build a snowmannn~ Eh salah filem lak !

 

 

DSC07880

DSC07876 SELAMAT DATANG ! Ada jugakk..

 

 

DSC07914 Ini gambar dekat gerai nasi goncang. Tapi malangnya lahaiii aku lupa nak ambil gambar macam mana rupa nasi goncang tu. Takpelah, korang google jelah Nasi Goncang Nami Island kompem ade punya gambar kat internet. Bukannya aku sorang je yang pernah pergi Nami Island ye dak? Hahaa.. Lapar sangat kot masa tu sampai lupa nak ambil gambar !

 

Gambar gambar di bawah merupakan antara pilihan aku untuk upload kat blog ni.. Ye lah, kang aku upload semua kang tak ke naya orang nak scroll bawah bawah, dah tu tatap muka suci aku ni je ? HAHA… Antara kenangan jalan-jalan di Nami Island yang cantik.. Bersih..

 

 

DSC07851 DSC07949

DSC07943

DSC07967

DSC07925

Ini memang gaya muka jahat kan ? Hahaha… Ini lah dia watak perampas dalam citer Winter Sonata. Tapi sebab wataknya yang sungguh haukk maka scene beliau terpaksa dipotong kerana dikhuatiri buat penonton lempar TV ke luar rumah. HAHA.

 

 

DSC07983

Pulang marilah pulang.. marilah pulang bersama sama.. Gituu.. antara peserta trip ke Seoul Korea anjuran UZAIR OTHMAN. Walaupun asalnya kami semua strangers, tapi alhamdulillah dari masa ke semasa kami berkawan, yelah duduk pun sehostel.. makan sama-sama.. jalan sama-sama.. Gitu kann.. Jangan risau ye nak join trip under UZAIR OTHMAN ni yee… inshaAllah boleh dipercayai.. Kalau tak caya boleh cari sorang sorang yang join trip dengan beliau.. ask them.. We had so much fun !

 

 

 

DSC07818

I’m missing NAMI ISLAND very much ! I hope I can spend a day with my loved one kat sini… Sebab kat sini macam sweet sangat. Even orang Korea sendiri pun ramai yang datang beriadah kat sini, pusing naik mini train (yang aku tak sempat naik, okay sedih), berbasikal keliling pulau.. bergambar.. picnic.. pendek kata memang banyak aktiviti yang best boleh buat kalau datang Korea masa musim bunga ni ! Cuaca pun tak sejuk tak panas, justttt nice !

 

 

 

 

 

 

 

Thanks for reading ! XOXO !!