Monday, February 17, 2014

Sekitar majlis pratonton filem KAMI HISTERIA bersama bloggers dan peminat

 

Assalamualaikum…

 

 

Woh wohhhh memang ini la baru ada masa nak menaip entry baruu. Sambungan dari review filem KAMI HISTERIA yang aku update beberapa hari lepas. Ini pon aku menaip laju laju tau ! And mintak maaf kepada semua yang mesej aku tanyekan kenapa blog aku down, errr aku ade problem dengan domain renewal. HAHA !!

 

 

So masa majlis pratonton filem KAMI HISTERIA yang berlangsung di KLCC hari tu, ramai peminat bertuah dan beberapa bloggers yang dapat menonton filem ini sehari awal sebelum tayangan. Haa beruntung giler. Filem pulak memang best !

 

 

 

DSC05058

Antara blogger yang hadir ke majlis pratonton filem KAMI HISTERIA. Dari kiri cik abang super aktif ke hulu ke hilir walaupun sibuk bekerja gituhh Pena Berkala, Shairazi, (baju pink kawan Adam) dan Adam Haiqal.

 

 

 

DSC05061

Yeahhh blogger Yana Yassin pon sempat datang bersama suami terchentaaa.. Errr motif bergambar background Robocop??

 

 

 

DSC05063

More bloggers ! Dari kiri, Ujang perasan hensem, cik Izzati Ghafur kita yang datang dari jauh dan blogger aktif Rawlins.

 

 

 

DSC05085

Ini kawan baru jumpa kat majlis tayangan KAMI HISTERIA. Tak tau la ade blog ke tak.. tapi beliau ni ade jual pakej travel. So kalau korang nak gi ke Korea harga inshaAllah berpatutan korang follow instagram akaun @lurima_travel ehh.

 

 

 

DSC05088

Ini pon member dengan encik dari @lurima_travel tu jugakkk. Thanks sudi bergambar !

 

 

 

DSC05137

Hai haii meet kawan baru kite, encik Zainul yang sporting ! Datang sengsorang je walaupun dapat sepasang tiket. Takpee ye Zainul nanti kalau free jom ah join lagi preview filem ! Jom visit his blog !

 

 

 

DSC05114

DSC05113

Amboiii sampai dua gambar dengan Umie Omar ye ! Kalau nak tahu tentang karakter yang dibawa oleh Umie Omar dalam filem KAMI HISTERIA ni, jangan lupa pegi wayang tonton filem KAMI HISTERIA tauu !! Kalau korang baca review aku pasal filem ni, kompem korang dah tau kan watak Jojo yang dilakonkan Umie merupakan watak kegemaran akuuu! Well done Umie ! I’m your big fan noowwwww !!!

 

 

 

DSC05116

Yooo Sara Ali yang membawakan watak lead guitarist Bad (atau nama panjangnya Badariah wakakakaa). Suke gak watak emo beliau. Terkesan kat hati ni, sungguh dia berjaya buat kita geram dengan kedegilan Bad ! Sukeee Sara Ali !

 

 

 

DSC05096

Ini Mila Jirin yang bawa watak manja plus gedik, princess Airin. Haaa lakonan yang baik ! Rasanya ini filem pertama beliau kan? Ekspresi wajah pon baik. Dan turut menyanyi lagu lagu band Kami Histeria disamping Diana Danielle (watak Laila) dan Sara Ali (watak Bad).

 

 

 

DSC05089

Nasibbb sempat bergambar dengan DIANA DANIELLE !!! Hot mama yang super lawa jyeahhh !!! Membawakan watak vokalis untuk band Kami Histeria dan turut bermain gitar. Haa nak tengok cool tak cool nye watak Laila ni jom la jom laa tengok KAMU HISTERIA kat wayanggg !!!

 

 

 

DSC05082

Eh eh abang Fadzil Zahari pon ada naaa.. Rupanya dok escort kakak ipaqqq. Hehehe nice to meet you again ! Lama naa tak jumpa bang Fadzil ni !

 

 

 

DSC05119

Yeahh Loque dari kumpulan Monoloque pon ada meyh ! Beliau ade muncul sikit dalam filem. Haa korang tengok tau movie nii ! Penat aku berkempen tauu !

 

 

 

DSC05123

Amboiii bercahaya gituhhh. Ini dia Shamyl pengarah filem KAMI HISTERIA. Cewahh dua thumbs up tanda aku berpuas hati dengan filem ni ! Tahniah tahniahh ! Best filem ni, memang gelak je dari awal sampai habis. Part seram lak aku sampai terjerit. Haa buat malu je. HAHAHA !!!

 

 

 

DSC05127

Daya penarik yang tidak disangkal lagiii. FAZURA in da housee bebeh !! Tengok kat belakang beliau tu, fanclub beliau yang turut menyertai majlis pratonton filem KAMI HISTERIA hari tu. Semua support habis dan sporting !

 

 

 

DSC05142

Dah la lamaa tak jumpa ! Fazura masih kenal aku. Iskk terharu nihh ! Hahah menitik gak air mata ni kang ! Haaa super lawa laaa Fazura ni. Naik segan aku bergambar dengan beliauuu !!!

 

 

 

DSC05141

Huiyooo muke seksi ! Kalau aku buat muka camtu, tak seksi la jadinye. Haaahaaa! Fazura cantikkkk sangat in and out ! Love you to the Mars (jauh sikit) and back ! Haha selalu orang cakap to the moon and back kan :P

 

 

 

Apa-apa pun terima kasih kepada yang invite. Filem sangat best. Memang berbaloi la aku drive sorang ke KLCC, balik pon sorang dan tengah tengah malam. Haa gituh. Korang yang belum tengok filem ni, mohon tengok ye. WAJIBBB TENGOK YE ! Sokonglah produk original (tengok kat wayang atau beli DVD / VCD original) sebab sokongan kita ni lah yang akan terus menghidupkan industri hiburan tanah air. Cewah ucapan !

 

 

 

 

LIKE FANPAGE KAMI HISTERIA :
https://www.facebook.com/KamiHisteria

FOLLOW TWITTER KAMI HISTERIA :
https://twitter.com/KamiHisteria

FOLLOW INSTAGRAM KAMI HISTERIA :
http://instagram.com/kamihisteria

 

 

 

 

XOXO

Friday, February 7, 2014

[FILEM] Kami Histeria

 

Salam sayang..

 

Apa khabar kesayangan semua? Ececehhh kemain nak bersayang-sayang ni dah kenapa kan??? ALHAMDULILLAH masih bernafas rupanya blog ni.. Masih mahu diupdate dengan entry events. Ingatkan nak update pasal jiwanggg.. pasal isi hatiii jee.. Hahaha *tumbuk diri sendiri*

 

Maaf lah mood sejak dua menjak ni sangat ke laut. And kebelakangan ni memang sangat sangat busy dengan FSYN Enterprise. (Yeeayyy perniagaan sudah berdaftar) HAHAHA ! Kemain lambat betol nak daftar. Sekarang makin serious berbisnes.. So blog kudus ku ini terpaksa diabaikan kejap...

 

 

Yezzaaa !! Hari ni daku nak review satu filem ! Aku pon dah lama benor tak review filem kan.. Rindu pulak nak share dengan korang pasal filem melayu... Yezza people.. do support our local film okay !

 

Masa first aku tengok poster filem KAMI HISTERIA ni aku ingat filem pasal bebudak asrama kena histeria ke apa. Pastu aku takleh relate kenapa ade gambar Fazura cantik ya amat kat poster. Dia ni warden asrama ke apa? Hahahaa takleh blah doh imaginasi akuuu !!

 

Sebenarnya... KAMI HISTERIA ni mengisahkan lima sekawan yang turut mempunyai band muzik sendiri berusaha keras untuk menghasilkan karya yang best dan diterima para peminat.. Kehidupan mereka biasa je, tapi semua tu berubah selepas suatu malam ketika mereka merakamkan lagu baru. Yang syiok nye lagu baru mereka ni mendapat sambutan yang hangat gilosss. Tapi lagu yang seterusnya tak pulak begitu. Ternyata kehangatan lagu Muzik oleh band KAMI HISTERIA ni didalangi oleh "backup singer" baekkk punya !

 

 

All 5 girls Celebrating in Van

Haaa tu diaa.. lima sekawan yang excited sungguh menuju rumah sewa baru mereka. Jojo (lakonan Umie Omar), Bad a.k.a. Badariah (lakonan Sara Ali), Laila (lakonan Diana Danielle), Airin a.k.a. Princess (lakonan Mila Jirin) dan Peanut (dilakonkan oleh Nad Zainal) merupakan sahabat sejak beberapa tahun lalu dan berazam nak naikkan nama band mereka.

 

 

Hardworking Pitt, Infatuated Airin, Jealous Jojo

Tuuu diaaa satu-satunya kumbang dalam filem ni. Watak Pit yang dilakonkan oleh Izzue Islam muncul sebagai jiran yang kacak, baik hati dan innocent. Diminati oleh Airin, Laila (mungkin?) dan Bad. Tapi bagi aku watak ni misteri sikit. Mana tah datang, tetiba pergi dan beberapa kemusykilan lain. NAK TAU KENAPA?? Korang pi tengok sendiri la movie Kami Histeria nii ! Hehehee…

 

 

Histeria jamming session

Kalau korang nak tahu, Diana Danielle memang betul-betul menyanyikan lagu-lagu band KAMI HISTERIA ni… and bagi aku lagu-lagu yang dipersembahkan semasa movie berlangsung memang agak catchy, seronok didengar dan sesuai dengan imej band KAMI HISTERIA.

 

 

1509185_712566058776480_455873387_n

cik lang at home-

Tu diaaa FAZURA !! Fazura yang memegang watak Cik Lang, merupakan watak yang membawa “tuah besar” kepada band KAMI HISTERIA ni.. Beliau jugalah backup singer special untuk band Kami Histeria ni dan menjadikan lagu-lagu band ni popular dan disukai ramai. Tapi bila pertolongan yang dihulur diminta balas dengan perkara yang agak sukar ditunaikan, agaknya apa langkah 5 sekawan tadi???

 

 

Adflin and the girls at ABP

Afdlin Shauki antara artis yang membuat kemunculan khas dalam filem KAMI HISTERIA ni.. Apa agaknya yang dirancang oleh band Kami Histeria terhadap Afdlin eh? Kalau nak tahu apa plan nye, dan plan itu berjaya ke tidak, HARUSSSS tonton filem Kami Histeria kat pawagam !

 

 

Histeria deciding what to do next

HMMM… APA AGAKNYA PENDAPAT AKU PASAL FILEM KAMI HISTERIA NI ???
*buat muka macam Diana Danielle dalam gambar*

 

1. BEST BEST BEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sebuah filem yang cukup rencah bagi aku ! Ada kelakarrrr gilaa.. Ada serammm alahaiii !! Ada part muzik yang enjoyy layannn tu diaaa !

 

2. Watak Fazura sebagai langsuir dengan loghat utara memang sempoi mempoii.. tak sangka naa Fazura boleh bawak watak hantu ! Tu dia ! Sukaa !!

 

3. Tak pernah tengok Mila Jirin berlakon, tapi bagi aku she has done a good job ! Sesuai jugak watak ala ala playgirl gedik dan feeling cantik !!

 

4. Umie Omar pon aku tak kenal sangat sebelum ni. Tapi boleh tak aku cakap, selepas Fazura, pelakon feveret aku dalam filem Kami Histeria ni ialah Umie Omar ? Suka gila kot watak dia jadi Jojo drummer cool ! Aku rasa dia sempoi and sangat naturalll !!!!

 

5. Pembukaan filem yang fresh sebab awal-awal lagi penonton dan dihidang dengan adegan kelakar seram para pekerja kedai mamak. Haha ni memang bersungguh la aku gelak !!

 

6. Editing yang comel alahaii ! Suka gila dengan angle dia, caption dia apa sume. Hahah tak reti nak sebut tapi suka lah ! Lawa kott ! Hahaha.

 

7. Semua watak acting baekkk punya, when it comes to facial expression. Lagi-lagi watak Peanut yang hampir tiada dialog. Memang cun !

 

 

Laila singing her heart out

 

So uollss… apa tunggu lagi? Kalau aku nak senaraikan apa yang aku suka memang tak habis menaip ni sampai esok ! Sebab aku suka filem ni dari A to Z kot ! Memang ada hikmah sangat semalam permulaan hari aku tak bape elok.. tapi malamnye, gigih drive sorang ke KLCC untuk filem ni.. so memang terbaik ! Memang aku gelak sakan nohh !

 

 

 

995034_714843988548687_1235229270_n

Anddddd bagi yang dah tengok filem KAMI HISTERIA ni dan meminati lagu-lagu band KH ni, korang boleh muat turun caller ringtone lagu depa okayy ! Just follow instruction kat atas!

 

 

 

994083_688235887876164_78522766_n

 

Okay korangg ! Jumpa kat wayang ehh ! Aku tak sabar nak ajak kawan aku tengok filem ni ! Tengok dua kali pon takpe ! Best kott!!! Heehehhee. korang pon ajak kawan kawan, sedara mara, tokki, tokwan, sepupu sepapat semua nohh ! Mati mati mesti letopppp punya alahh !!

 

 

 

 

LIKE FANPAGE KAMI HISTERIA :
https://www.facebook.com/KamiHisteria

 

FOLLOW TWITTER KAMI HISTERIA :
https://twitter.com/KamiHisteria

 

FOLLOW INSTAGRAM KAMI HISTERIA :
http://instagram.com/kamihisteria

 

 

 

 

xoxo !