Sunday, January 19, 2014

DIARI KARAT #2

Aku manusia biasa.

Nak berubah sejauh ini sudah cukup besar dan payah.
Nak buat sebanyak ini sudah cukup buat aku fikir panjang.

Aku manusia biasa.

Perubahan yang aku buat secara BERPERINGKAT.
Siapa yang pernah berada di tempat aku pasti faham.
Yang boleh paksa diri aku, hanyalah diri ku sendiri.

Aku manusia biasa.

Aku taknak buat jika manusia yang suruh.
Aku taknak paksa diri aku jika manusia yang menunjuk.
Aku taknak buat keputusan ni jika manusia yang suruh.

Aku manusia biasa.

Dalam mencari IKHLAS, aku menapak perlahan.
Aku bertatih, biasakan diri sebelum aku ke fasa seterusnya.
Aku bergelut dengan perasaan. 
Apa yang aku nak buktikan sebenarnya?

Aku manusia biasa.

Ketahuilah bahawa apa yang aku buat ini pon sudah cukup besar dan jauh.
Tak perlu kau nak judge aku bahawa aku tidak menutup dengan sempurna.
Aku masih dalam PERINGKAT PERCUBAAN. 
Aku masih dalam peringkat disiplinkan diri.
Aku masih dalam peringkat biasakan diri.

Aku manusia biasa

AKU BUKAN ROBOT. 
JANGAN KAU MENUDING.
JANGAN KAU JANGKA AKU BERUBAH SEKELIP MATA.




.

Read More»

Monday, January 13, 2014

DIARI KARAT #1

**Mohon jangan muntah jika anda decide nak teruskan pembacaan. Sebarang effect seperti alahan yang teruk, muntah, meluat, menyampah dan apa apa perasaan yang bakal mengundang caci maki serta umpat keji TAK AKAN DILAYAN SAMA SEKALI.**





SABAN HARI aku tatap wajahnya, melalui laman sosialnya.
Kenapa?
Aku sendiri tak pasti, apa aku cari.


SERINGKALI aku menatap gambar lama kita berdua.
Entah apa yang aku kenangkan, aku tak pasti.


KITA BERDUA cuma kawan kan dulu?
Kawan rapat, kawan baik, yang ada untuk satu sama lain, susah dan senang.
Aku yang letakkan had itu, cuma kawan.


AKU AKUI kau tersangat baik pada aku. Sangat baik.
Layanan mesra kau, pandangan mata kau.
Alang kan orang sekeliling pon dengan mudah menebak.
Yang kau punyai perasaan lebih dari kawan kepadaku.


BUKAN KAU tak pernah mencuba menangi hati aku.
Bukan kau tak pernah bersabar melayan kerenah aku.
Tapi cuma aku yang ego dan berkeras.
Mengingatkan kembali had yang sudah aku ukir.


NAMUN HATI manusia kan.
Setelah berkali aku menolak, kau move on.
Ya, move on.
Aku dengan jalan aku, kau dengan jalan kau.


TAPI AKU pernah jua cuba menebak isi hati kau semula.
Apa jika kau masih berperasaan seperti dulu?
Ternyata aku macam bodoh.
Kini menyaksikan kau sedang berbahagia.


AHHH.. JIKA aku benar hanya anggap kau kawan,
Kenapa mesti aku berasa... Cemburu?


SUDAHLAH.
Mungkin aku cemburu kerana dulu kita teramat rapat.
Ya, amat rapat hingga hampir setiap malam bertemu di Skype,
Dan kau akan menyanyikan ku lagu.







Mungkin aku cuma rindu sahabatku yang dulu. Mungkin...?

Read More»

Tuesday, January 7, 2014

Imbasan 2013 (lapuk giler dah topik)

 

Assalamualaikum…

 

Haa memang patut korang gelakkan aku or abaikan kejap entry ni sebab memang dah lapuk boleh buang dahh topik yang aku nak ketengahkan ni.. Tapi hado aku kesah? Hahaha memang aku tak kesah ler kan, sebab tu aku masih teruskan menaip sampai ke ayat yang korang baca ni… Jadi jika anda masih membaca apa yang aku taip, TERUSKAN MEMBACA.. Muahahah~

 

 

1

Tahun 2013 aku agak meriah sebab banyak jugak event yang aku dapat jemputan.. dan banyak jugak event yang havoc yang meriah yang gegarrr yang aku pergi. Cewah.. gambar vain nak mamm kat atas ni diambil ketika party ulangtahun Nuffnang yang berlangsung di Key Ell okeh. Haha party people sangatt. Tapi inshaAllah ni kali terakhir aku post gambar aku pakai macam ni kot.. (azam tahun baru ke?)

 

 

 

2

Antara yang melengkapkan tahun 2013 aku.. Aku mungkin takde rezeki nak menyambung pelajaran ke peringkat degree, tapi rakan dari USM (kiri sekali – baju putih) Yasmin tetap keep in touch dengan aku dan masih berkawan. Yang tengah tu pulak Moy omey omey yang dah beberapa tahun kami kenal. Pertemuan yang havoc jugak sebab memasing bising LOL.

 

 

 

3

Tahun 2013 jugak aku banyak pergi event.. dan semestinya selalu jugak jumpa kak Yong kesayangan aku, tak lain tak bukan YANA SAMSUDIN haa ! Sempat lagi tuh bergaya dengan handbag kak Yong ! Hahahaa.. PSSTTT !!! Undi kak Yong dalam ABPBH akan datang ni tau !

 

 

 

4

Antara rakan artis yang baru ku kenal dalam tahun 2013, Aman Nassim. Sedang giat membina nama, membintangi drama-drama di TV dan heyy I watched your actinggg! Hehehe always support you ! Jom like fan page Aman Nassim https://www.facebook.com/AmanNassimOfficial

 

5

Yang ni antara yang paling aku suke laa.. Dapat jumpa Nora Danish, gambar peluk sakan gituh. Bahahahaa… Al-kisahnya semasa pratonton filem LAGENDA BUDAK HOSTEL yang memang kelakar giler tuhh !

 

 

 

6

7

Dua gambar di atas ni memasing antara kenangan paling best sepanjang 2013 aku larr.. Gathering bersama rakan-rakan.. Walaupun kenal di alam maya cuma, tapi semua still keep in touch and once in a while kami gathering makan makan macam ni. SERONOK GILAK. Jom teruskan tradisi di 2014 pulakk !!

 

 

 

8

Ini jugak antara pengalaman yang banyak buat aku belajar benda baru dan improve diri.. Thank you so much pihak Denai Hati yang sudi menjemput Nisa menjadi panel untuk forum Buat Duit Dengan Blog. Terasa rendah diri sangat sebab Nisa masih muda dan sebenarnya banyak lagi benda yang Nisa patut belajar… Tapi alhamdulillah di atas kepercayaan ini, and I will do better next time inshaAllah !!!

 

 

 

9

One of the beautiful moments in Singapore.. Alhamdulillah menjadi hos AmanzTV mengajar aku banyak benda, buat aku buka mata melihat banyak benda di luar kotak, dan bawa aku ke merata tempat. Tenkiu crews, tenkiu boss yang banyak bersabar dengan aku yang banyak songeh nih!

 

 

 

10

First time dapat hadiah dari pembaca blog weyhh ! Hahaha !! Tenkiu Aku Napie di atas lukisan ni! Tengok ni haa. dah siap frame kan dahh hahaha.. Bukan apa, sebab takut rosak kertas tu kalau aku tak frame elo elok..

 

 

 

11

Beautiful people that I met during Hijabista magazine 1st anniversary ! Nice to meet all of you, pretty girlss !

 

 

 

12

Oppa saranghae ! Hahaha kemain kau saranghaeee!! CHOI SIWON tuhh ! Kisahnya ni lah first time aku melihat artis Korea depan mata, dengan jarak yang teramat dekat, kirenye dua tiga jengkal aku dah boleh capai beliau. Tapi malangnya sesiapa pon TAK BOLEH bergambar dengan beliau !!!

 

 

 

16

One of my fav perfomance watched live in 2013 ! It’s the energetic and fabulous DEMI LOVATO !! Thank you penganjur yang bagi media pass ke Twin Towers Live 2013.. Tahun ni dan akan datang nampaknya aku tak join sangat dah kot konsert macam ni.. Tak rela dah bersesak, bergesel laki pompuan…

 

 

 

14

And masa ni masa join THE FACESHOP contest.. Aku tak menang tapi it’s good to be part of it, lagi lagi aku ni satu-satunya perserta Melayu dan bertudung ! Thank youu bagi kita makeup artis yang ceria nii. Hehehee..

 

 

 

Okaylahh tu aje kot antara benda best yang aku nak ulang tayang sempena imbasan 2013 nii (duhh so tipikal laa!!) HAHAHAHA !!! Takpelah basi pon basilah.. tetap nak ulang tayang.. Nak suruh korang cari satu satu entry aku kang larat ke idokk. Hahaha tenkiu for your time ! XOXO.

 

 

 

 

Nisa Kay


Read More»

Copyright © Nisa Kay