Monday, September 8, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 6 – Apa yang Nisa Kay makan hari ini

 

Assalamualaikum…

 

[Entry ini sepatutnya publish pada 6 September 2014]

 

Alkisahnya aku pada hari Sabtu lepas aku agak busy jugak lah. Bangun pagi-pagi then bersiap laju-laju sebab ada photoshoot. Andd aku tak breakfast langsung sebab I’m not a morning person so memang kerap sangat lah skip sarapan tu. Lepas photoshoot lebih kurang sejam dua tu, aku pergi minum-minum kat CHEMISTRY CAFE.

 

aaa

Makan lah aku BEEF POT PIE. Haa sejenis pastri dengan inti daging di dalam nya. Aku suka gila woi. Dah lah peminat makanan ade daging nih.. Hahaa… Yang kuning tu PASSION FRUIT SMOOTHIES. Bagi peminat masam-masam manis boleh la try yee… Lepas makan dekat CHEMISTRY CAFE ni, aku berangkat pulak ke Sunway Pyramid, semata-mata nak beli blouse untuk digunakan semasa photoshoot lain esoknye.

 

 

 

photo

Dekat Sunway Pyramid, aku shopping tak ketentuan hala sikit.. Then aku buang masa buang tenaga duk jalan sana, jalan sini.. Bila dah lapar, aku dinner dekat kedai feveret aku.. PEPPER LUNCH EXPRESS. Haaa bukan untuk lunch je, dinner pon boleh je.

 

Dalam gambar kat atas ni, nama dia Salmon Fried Rice. Dia bagi pinggan besi yang panas giler, then kita kena gaul sendiri la lauk-lauk di dalam nya. Sebenarnya ni first time aku rasa Salmon Fried Rice ni. Selalu nye order beef fried  rice. Tapi hari tu teringin nak rasa pulak menu yang lain. Ye lah, kalau dah setiap kali datang duk order benda yang sama tak syiok jugak kan.

 

 

 

Okay sekian aku melaporkan tentang apa yang aku makan pada Sabtu lepas. HAHA. Cabaran 30 hari aku dah agak outdated ni.. Nak kena kejar balik laa.. barulah boleh sambung kisah trip ke Korea kann !

 

 

 

 

Terima kasih sudi baca ! Muahhh !!!

6 comments :

Anonymous said...

Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it
or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a bit, but
instead of that, this is wonderful blog. An excellent read.
I will certainly be back.

Feel free to surf to my page: farm heroes saga game free download for windows xp

Anonymous said...

I am extremely inspired with your writing abilities as well as with the layout on your blog.

Is that this a paid topic or did you modify it yourself?
Either way keep up the nice quality writing, it's uncommon to
see a great blog like this one today..

Here is my homepage ... order up skin - protect.downloadiz2.com -

Rosmiza Ali said...

Tak suka makan salmon.. Huhu.. Tapi nampak nasi yang nisa makan tu macam sedap pulak.. Haih~ I is lapar....
Rosmiza Ali Official Blog™

zeera lily said...

lama dah x blogwalking sini..

lepas ni boleh try kt kidz and creme cafe pulak ye...

Liyliz said...

sedapnyaa

Ezwan Amrin said...

beliur tgok makanan tu...huhu... chemistry cafe tu stylo... :)