Saturday, July 5, 2014

CATSVILLE PETSHOP, Subang Jaya


Assalamualaikum..



Amboi amboi.. sejak sejak ade haiwan kesayangan ni kan kemain tau nak menaip pasal dorang je.. And aku personally memang dah lama nak share dengan korang pasal petshop, tempat nak boarding, grooming dan semua tu lah.. Mana tahu kan korang ada kawan kawan yang baru nak membela kucing... atau korang just seseorang yang tengah search pasal petshop kat internet?




Kepada yang sedang membaca entry ni, terima kasih tak terhingga aku ucapkan.. susah jugak nak kembalikan semula semangat blogging secara berkala tu ye.. Once dah abaikan, memang liat nak start menaip balik. Tapi bila dah menaip.. hah! Kemain dia berdas-das keluar entry ! Haha lari topik pulak ehh.






Okay hari tu aku ada share sikit pasal petshop ni.. aku dapat tau pasal petshop dari instagram Hanis Zalikha. So, memandangkan lokasi Catsville Petshop ni area USJ Subang Jaya je.. maka dalam perkiraan (berdasarkan aplikasi Waze) aku, maka aku konklusi kan tidak lah jauh mana dari rumah aku.. Lagipun aku tengok macam cantik je kan tempatnya.. so nak try pulak servis dorang macam mana kan?







Perkara pertama yang buat aku tertarik dengan Catsville Petshop ni sebab playing space untuk kucing sangat la comel dan lawa...!!! Kalau lahh aku ni duduk rumah sendiri, dah lama aku peruntukkan satu bilik then bina macam ni untuk anak anak bulus akuu! Hahaa...


Sooooo first impression aku terhadap tempat ni, dorang sediakan tempat bermain yang cool untuk kucing-kucing yang dihantar ke sini. Dan kebetulan minggu lepas aku balik kampung untuk menyambut kedatangan Ramadhan dengan keluarga, aku decide nak hantar kucing kucing aku untuk boarding sekali dengan grooming sekali kat sini.







Sooo ini dia serba sedikit barangan yang korang boleh beli di Catsville Petshop ni... Ada barangan yang penting such as makanan kucing, bekas pasir and a few aksesori.. Mungkin in future dorang akan tambah lagi produk untuk kucinh ? Haaa sama-sama kita nantikan..







Ini adalah jenama makanan kucing yang utama dijual dan digunakan di Catsville Petshop ni... Menurut owner Catsville Petshop ni, kucing dorang kat sini semua makan makanan kucing jenama ni - SPORTSMAN'S PRIDE. Hahaa ahli sukan makanan kucing T_T  Mungkin satu hari nanti aku jugak akan cuba tukar makanan kucing aku kepada jenama ni? Sebab aku tengok kucing owner nya sihat sihat gebu sangat semua..








Aloloooo gebu gebas sangat kucing yang ini ya ampunnn!!! Sebijik kemhor bersama haruslah dilakukan segera walaupun kucingnya sedikit pun tidak mempunyai hati nak pandang kamera hahaa. Nangiss!!








Yang segan silu taknak pandang kamera ni nama dia Nermal.. Kucing residen di Catsville Petshop ni haaa.. Sihat gebus gebas geramnya nak penyek-penyek lahaiiii... Aku suka betul kucing malas macam ni.. Tapi mungkin sebab dia tak biasa dengan aku, so dia macam reject bila aku nak dukung peluk dia. T_T Hahahaaa!!!!







Yang rajin duduk dalam box ni nama dia Garfield yeahh!!! Comel nyaaa, malas malas je dia panjat and duduk kat sini. Alahaiii comel nya.. gebus gebas juga yang nii.. Kalau nak tengok sendiri meh la datang hantar kucing korang ke Catsville Petshop ni okayyy!!







Ahhh tak kira, nak jugak bergambar dengan Nermal. Kena paksa jugak si bulus ni.. Tapi beliau teramat pemalu lah kot.. Heheheee... apa apa pun... Catsville Petshop ni best sebabbbb :


  1. Staf friendly, ada knowledge jugak pasal kucing.
  2. Owner super friendly, senang berbual macam dah lama kenal ececehh..
  3. Petshop bersih dan kemas !
  4. Kucing kucing semua comel !
  5. Lepas grooming kucing ku lebih gebu dan wangi !







With the owners of Catsville Petshop yang super friendly(tengah) Intan dan (kanan) Hadzwan. Ohh kucing hitam putih tu nama dia Panda. Suka menyorok sebab dia paling muda, so selalu kena buli la kot. Haha kesian "maknae" sorang ni.. "Hyung" semua suka usik dia yaa... alololoo meh la duduk dengan mama Nisa :")




Alhamdulillah untuk pengalaman pertama kami di Catsville Petshop ni so far aku puas hati.. next week maybe hantar boarding lagi memandangkan I will be heading to Melaka untuk menjalankan aktiviti berbuka puasa dengan rakan-rakan tersayang di sana.. Cewahhh ! Kesian anak anak mama kena tinggal lagi wuwuwuuuu !!!




So guyssss... siapa yang bela kucing jom la try hantar grooming or boarding kat Catsville Petshop niii... Pemiliknya melayu Islam.. so jangan risau dorang takde ambil anjing untuk grooming sini... So kucing kita selamat di bawah jagaan mereka yaa...




CATSVILLE PETSHOP

43-1, Jalan USJ 21/10, Subang Jaya, Selangor

013-631 2488 /  019-366 0894










Thank you for your time reading this entry. Xoxo !



9 comments :

krung krungx said...

adore kak nisa =)

eimah siti said...

geramnya tengok kucing tu....haish..nak kena mintak sekor sebagai hantaran nanti la..hee

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Ya Allah ya Tuhaaaaaannn.. awat gebus gebus semuanyaaaaaaaaaa.. ya Allah.. gerammmm.. ena pula rasa nak picit2 lappy ni.. XD

Nadia Johari said...

Cantik tempatnyer..gebunya la kucing tu

Aishah Ahmad said...

gebunya kucing!

syukur said...

Hewan peliharaan bisa membuat pemiliknye berhati lembut.

husna zahidi said...

cantiknya lahaii tempat nih..manusia pon rasa macam best je nak tinggal apatah lagi kucing.. siap ada tempat khas haa..>_<

aswa leyla said...

alahai . comel2 je kucing . pet room dye lawa sngt . ade stail .

NuR aTiQ said...

hai nisa kay..seronok baca u nye blog..xtually owner petshop tue cousin i..diorg memg suke kucing since kecik lg..tp mak2 ktorg xbagi bela..until da high skol baru bela..kt kg owner petshop nie ad bg nenek ktorg kucing n ada lg smpai skg..myb da lebih kurg 9 or 10 tahun age kucing tu..nway..i wish uolls success kezen