Saturday, March 22, 2014

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK

 

 

TAK SANGKA.. ENTRY PASAL AKU NAK BERHENTI BLOGGING TELAH DISALAHERTIKAN DAN TELAH DITUDUH SEBAGAI MENCIPTA KONTROVERSI ATAU GIMIK.

 

 

 

YOU HAVE NO IDEA OF WHAT I’M GOING THROUGH. (AND I DON’T EXPECT YOU TO UNDERSTAND PON) BIARLAH ORANG NAK KATA APA YE DAK ? PEDULI PULAK AKU.

 

 

 

AND MILLION THANKS TO THOSE YANG KOMEN BAGI SEMANGAT. WELL.. AKU MASIH SAYANGKAN BLOGGING. NAMA AKU NAIK DARI BLOG NI. WELL.. AKU AKAN TRY BLOGGING BEBILA FREE OR BILA ADA SOMETHING NAK SHARE.

 

 

 

P/S : AKU DAH INFORM BANYAK KAT KAT TWITTER AKU, BAHAWASANYA GIVEAWAY HARI TU BATAL.

 

 

 

P/S/S : AND KALAU ADE YANG RASA AKU NAK BERHENTI BLOGGING SEBAB PUTUS CINTA BOLEH JAUHKAN DIRI DARI BLOG AKU CEPAT CEPAT SEBAB MAMAT TAKDE PEKDAH TU SIKIT TAKDE KENA MENGENA DENGAN BLOG AKU.

 

 

KBAI.


Read More»

Alkisah Nisa Kay dan kucing

 

Assalamualaikum..

 

Wah wahh macam lama je tak bercerita mengenai haiwan kesayangan kat blog ni ? Haha lama tak bercerita sebab aku mana ada bela kucing pon.. Tapi sebab kan hidup aku ni pagi petang siang malam duk mengadap stok baju je kan, maka aku telah bulatkan tekad untuk mencari seorang teman hidup. HAHA.

 

Takdelah gitu.. tapi memang aku nakkan teman kat rumah. Buat lepas stress, yang comel yang boleh gomol gomol. Baby? Erkkk nak baby kena kawin. Aku ni calon pon takdak. HAHAHA hangpa jangan buat kelakar eh. Sooo setelah beberapa bulan aku memikirkan nak beli anak kucing parsi, maka aku pon usha laa groups pencinta kucing kat facebook.

 

_DSC1653

 

Aku usha habis habis kat group kat facebook ni haa [ KUCING PARSI DAN BAKA DLH: PORTAL JUAL BELI ] .. Setelah contact beberapa seller anak kucing, maka aku decide nak beli yang ini sebab senang nak amik, kat Bangi. So alang-alang aku pi restock slot FSYN kat butik Sincerely By Us, aku terus boleh pegi pick up kucing ni..

 

 

_DSC1657

Pelajaran pertama ye sayang, SELFIE SELFIE SELFIE !!! Hahaha Amboih kemain lagi belom sempat serasi aku dah ngajor dia mengenal kamera, henpon dan of coss aktiviti selfie ! Sorry sayang, mama loves selfie so much. Haha.

 

Masa aku beli kucing ni kan, tuan dia konpiden ar kabo bahawasanya kucing ni jantina dia betina. Plus aku memang cari kucing betina pon sebab mi amor aku bela kucing jantan. So kengkonon nak mating kan depa nanti bila dah besar sikit. Alih-alih masa pergi veterinar, doc tu kabo ke aku bahawa kucing aku ni sebenarnya JANTAN !! Aduhaii patut la masa aku bagitau doc tu nama kucing aku JULIE dia pandang sinis je kat aku HAHA.

 

 

_DSC1678

Adik aku pon sibuk mengambik gambor kucing baru aku ni haa.. By the way, Julie tu nama adik aku bagi. So memandangkan kucing aku sebenarnya jantan, maka bebudak rumah aku bagi nama dia Ash ! Her her nampak macam serasi sikit la, sebab sekarang Ash dah pandai datang bila orang panggil. Muahaha..

 

 

_DSC1696

Adik aku cuba pasang tali tu kat badan Ash, so kitorang boleh lepaskan dia jalan-jalan. Tapi malangnya usaha ternyata sia-sia sebab badan dia terlampau kecik untuk tali tu. So asyik terlorot je, takleh nak fit kat badan dia..

 

 

_DSC1786

Masa dia kecik dia terlampau comel sebab kaki dia pendek. So bila dia berlari-lari nampak cute nak arwah sebab bontot dia ikut sama terangkat-angkat.

 

 

_DSC1894

Masa lepas amik Ash ni, aku terus ke Taman Botani Putrajaya sebab nak shoot tudung dengan kawan aku, so kejap kejap aku amik la Ash ni buat bermanja, bergambar sepam dua. Her her…

 

 

_DSC2019

_DSC1712

Monyok je Ash ni. Yelah baru ambik dia kan. Mesti dia macam stress sikit nak adapt dengan persekitaran baru, tuan baru. And aku beli dia ni, aku siap mintak murah sebab kucing ni tak dijaga dengan baik.

 

Tengoklah dalam gambar mata dia penuh taik mata, tu belom tengok telinga dia mak aihh kotoqqq. Dan kucing ni macam sakit-sakit. Lepas dua tiga hari aku bela Ash ni, aku terus bawak jumpa veterinar la. Tak sampai hati la dia sungguh tak sihat, dengan fungus lagi. I’m wondering, tuan lama dia memang dah taknak sangat ke kucing ni sampai tak jaga elok elok? COMEL KOT !!

 

 

_DSC1856

_DSC2033

 

Ohohoooo comey angat angattt.. Masa aku nak pi Barcelona hari tu kemain dia sakit sampai dua tiga jenis ubat jugak laa veterinar tu bagi. Alhamdulillah takdelah mahal sangat tak sampai 50 hengget pon.. P/S : Masa tu housemate aku yang hantar gi veterinar kat Setia Alam, sebab aku kat airport nak berlepas ke Barcelona.

 

Alhamdulillah sekarang ni kucing aku ni memang dah sihat dan dah demokk.. Makin besar dan makin berat lak beliau ni. Makanya sekarang aku nak kena beli sangkar kucing. Haa nanti aku suggestkan petshop yang biasa aku pergi nak beli barangan dia ni.

 

 

 

 

 

XOXO


Read More»

Thursday, March 13, 2014

BERHENTI BLOGGING ?

 

Assalamualaikum…

 

 

Ke hadapan blog kudus, dan pembaca blog aku. Thanks for being here reading my blog selama ni. (Ni apehal ayat rojak nih?!!) Berhenti blogging? Ye aku pernah terfikir. Sebab aku dah tak happy blogging macam dulu. Ye pembacaku, TAK HAPPY.

 

 

Blog ni dah lama sangat terbiar. Advert pun aku abaikan. Call dari agensi aku elak. Sebab aku dah nekad aku takkan buat. Taknak buat. Aku dah semakin hilang passion blogging aku. Tapi nekad kah aku berhenti blogging? Berhenti terus dan tak libatkan diri dari dunia blogging dah?

 

 

Hmm.. jawapannya hampir kepada TAK MUNGKIN tapi Allah je tahu apa ada dalam hati ni. Ada beberapa perkara aku hadapi dan berlaku sepanjang tempoh aku berdiam diri atau menjauhkan diri dari update blog. Ada perkara yang terjadi, membuatkan aku membatalkan sesuatu yang patut aku jalankan. Tanpa boleh aku explain kenapa. Orang duk caci maki aku, kata aku penipu bagai, AKU TELAN JA ! Nak buat apa, orang tak rasa apa kita rasa. Takpelah…

 

 

Mungkin ramai yang ingat aku nak stop blogging sebab aku busy meniaga.. But hey dari dulu aku memang buat meniaga online kot. Syukur Allah bagi aku rezeki dan perniagaan online aku makin berkembang dan permintaan bertambah. Syukur. Tapi even before meniaga aku berkembang pon aku dah mula hilang arah dalam dunia blogging ni..

 

 

Well, blog aku ni acah-acah lifestyle blog, tapi passion sebenar aku more to female content and entertainment. Sebab tu aku ni dulu rajin pergi event. Kalau dapat event berkaitan dengan produk kecantikan / kesihatan lagi best, lagi syiok nak update blog and share dengan korang. Bukanlah aku memilih.. tapi mungkin takdak rezeki ke apa, aku dah tak dapat event macam tu dah..

 

 

And bila takde event, takdelah entry blog ye dak? Takde entry, maka takde trafik, takde trafik maka takdelah advert. Client mana nak blog yang trafik jatuh ye dak? Plus aku ni masa tu takde lesen dan kenderaan so sangat susah nak ke sana sini, lagi lagi kalau event waktu malam. Terpaksa la tebal muka tumpang orang en?

 

 

So bila aktiviti berkaitan blog pon dah berkurang dengan drastik, maka aku pun decide untuk spend masa aku untuk fokus bebetul bisnes FSYN aku, at least mendatangkan hasil ye kan ? Pendek kata, ade lah bendanya yang buat aku HILANG KEPERCAYAAN dan HARAPAN yang aku gantung tinggi. Alih-alih kena la telan cakap cakap orang sebelum ni.

 

Bak kata seorang sahabat yang saya dah anggap macam kakak saya sendiri (since saya takde kakak dan susah nak jumpa sahabat yang faham hidup orang susah macam saya *eh hoi sebak lak aku menaip nih* ) , kakak ni pernah kata dia takkan stay dalam situasi atau keadaan yang boleh buat dia ke belakang, yelah hidup mesti maju ke depan kan..

 

 

Bukan nak kata blog ni buat langkah aku makin ke belakang ke apa, tapi since no progress aku decide nak move on. Bukan aku tak berusaha woi. Aku berusaha jugak. Tapi usaha aku pon kena ikut perjanjian yang telah terpatri. Ahh kalau korang tak faham takpelah. Dah baca sampai ke ayat ni pon aku dah cukup bersyukur.

 

 

So kesimpulannya aku nak STOP BLOGGING kah? Aku sendiri tak pasti. Tetibe kalau aku aktif balik ke, ade rezeki ke, jangan pulak korang caci aku ni lalang ke apa eh ? HAHAHHAA. Apa-apa pun aku rasa nak lebih komited terhadap kerja yang lebih MENJAMIN MASA DEPAN gituh. Blog ni aku sayang gila. Kalau takde blog ni, takde readers yang setia macam korang, siapalah NISA KAY ye dak?

 

 

 

 

 

Sayang semua pembaca baik, muahhx !


Read More»

Thursday, March 6, 2014

Al-kisah buat vlog

 

ASSALAMUALAIKUM..

 

Wahh berhabuk dahhh blog ku ini ! Puhhhh puhhhh *tiup habuk* muehehee.. sebenarnya kehidupan aku semakin busy dan busy dan busy sebab perniagaan FSYN Enterprise aku semakin berkembang (syukur pada Allah Alhamdulillah) dan stok pulak makin banyak kat rumah.. tu belum masuk tugas aku bersama AMANZ. Sebenarnya aku baru balik dari Barcelona, Sepanyol dengan team AMANZ. Alhamdulillah rezeki lagi.. tu nanti nanti lah aku cerita eh..

 

 

Al-kisahnya sekarang ni aku nak share dengan korang antara vlog yang aku sempat rakam.. dalam pada busy busy yang teramat sangat sangat nih, aku sempat curik masa pergi event dan rakam video yang kemudiannya aku jadikan vlog aku, yelah channel Youtube aku pon sendu sendu je haa. Sunyi je sebab dah lama tak ber-video.

 

 

So al-kisahnya aku ade dua vlog yang terbaru nak share dengan korangg. Ade dua event yang aku pergi.. dan sempat lah jugak rakam video.. So sementara aku takde entry nak tulis ni, aku share video je lah ye. SELAMAT MENONTON !

 

 

 

EVENT – MAJLIS MAKAN MALAM CNY BERSAMA MIG

 

 

 

 

VLOG – SEKITAR MAJLIS PRATONTON FILEM KAMI HISTERIA

 

 

 

Soooo tu je nak tunjuk kat korang ! Hahahaa aku sebenarnya makin jatuh cinta dalam membuat video ni ! I’ve been thinking about buying proper equipments for video recording. Aku ade terfikir gak nak guna balik DSLR, since kamera Sony NEX-3N aku takde dock for microphone :( And kalau ada DSLR aku boleh beli (or pinjam) set microphone untuk audio yang lebih jelas. Yelah kan, kalau pergi event kompem bising kawasan sekeliling !

 

Tapi tu lahhh.. semuanya melibatkan KOS yang agak tinggi jugak. Nak beli set microphone and kamera baru bukan murahh.. Tapi aku suka buat video ! Sobss sobbsss dillema betul ! Tapi takpelah, buat masa ni aku tumpukan apa yang aku PERLU dulu. Keinginan tolak tepi dulu. InshaAllah kalau rajin usaha, kalau ade rezeki aku akan dapat jugak apa aku nak kan?

 

 

THANKS FOR READING !


Read More»

Copyright © Nisa Kay