Monday, June 24, 2013

Kilauan emas untuk mekap mata, sesuai untuk semua acara

 

Assalamualaikum…

 

Baru-baru ini aku berpeluang untuk menghadiri event untuk satu beauty product ni. Jenama yang tidak asing lagi, namun aku masih belum berpeluang mencubanya. So bila dapat jemputan ni memang pucuk dicita ulam mendatang la kan?

 

DSC00356

Acara berlangsung bertempat di Menara AmFirst Petaling Jaya. Bila aku melangkah masuk je ke bilik yang dah dihias indah ni, mata terus tak berkelip-kelip, mulut pun ternganga dek kilauan emas yang menyambut kami. Tak terkata aku bila tengok barangan mekap jenama KATE ni disusun cantik bertemakan hitam emas.

 

 

DSC00360

Gaya glamour dan sentuhan masquerade juga menghiasi setiap meja hadirin. Memang aku sangat sangat in love dengan idea keemasan dan glamour yang ditampilkan. Semestinya barangan mekap hari itu juga memegang konsep yang sama – KEEMASAN dan GLAMOUR !

 

 

DSC00371

Setelah para hadirin mula memenuhi ruangan acara, kami diberi taklimat mengenai produk yang ingin Kanebo highlight kan pada hari itu.

 

 

DSC00372

Jeng jengg… GOLD FEVER has reached the town ! Bermula Mei ini koleksi keemasan KATE Spring Sumer 2013 boleh didapati di pasaran ! Gaya keemasan yang memikat memang kegemaran aku. Sebab bagi aku gaya mekap nude gold sangat sesuai digayakan untu majlis makan malam yang glamour atau romantis, dan juga digayakan untuk acara-acara.

 

 

DSC00391

Jurumekap profesional turut memperlihatkan demo memakai barangan mekap terbaru dari KATE ni.

 

 

DSC00412

Haaa barang mekap dah ada depan mata, rugi lah tak cuba kan kan kann….

 

 

DSC00416

I’m soooo excited to have these all new collections of KATE in front of me !

 

 

DSC00417

A little bit close up of the products. Awhh my brighter camera setting make the picture look to bright to see the real colour. But it’s okay, just imagine you have these glamourous goldish eyeshadow pallets in your makeup collection. Cool isn’t it?

 

 

DSC00442

Okay kenapa tema dia emas hitam? Selain daripada koleksi terbaru yang berkilat dan bling bling, ada rahsia penting di sebaliknya.. Jeng jeng jenggg!!! Pembayang mata Goldish Eyes ini mengandungi real gold pearl yang menghasilkan kesan keemasan yang da boom !

 

 

cats

Cuba cuba jangan tak cuba ! Memang tak boleh tahan la kalau try eyeshadow kat tangan kan? Wajibbb cuba pada mata sendiri yeah !

 

 

cats2

Kenapa aku sangat menyukai koleksi emas dari KATE kali ni? Sebab mekap mata yang berwarna keemasan menampilkan gaya yang Glamorous dan Gorgeous. Kilauan yang tampak mewah dan boleh masuk dengan semua jenis warna kulit. Sesuai digayakan untuk pelbagai majlis. Mata akan tampak lagi sihat, cerah dan segar.

 

 

GOLD sesuai digunakan untuk apa saja gaya mekap ok? Untuk dinner, special date, wedding, photoshoot dan lain-lain.

KATE Official Youtube Channel CLICK HERE

 

 

DSC00881

Terima kasih tak terhingga kepada penganjur acara, Kanebo kerana dari acara tu, aku membawa pulang satu set barangan mekap jenama KATE. Wahhhh bertambah lagi koleksi mekap aku. Dan jenama KATE dah menjadi one of my favourite sebab mekapnya yang tahan lama dan best. Kalau dah ade satu set lengkap tu mestinye aku nak share dengan korang video mekap aku.

 

 

 

Thanks a lot to Kanebo and Nuffnang for the event invitation, and thanks to you guys who watched my makeup not-so-tutorial video ! Ahakkkk.. I just lovee the goldish finishing. Kemasan yang tidak melebih-lebih dan warna tampak natural. I love KATE !

 

Untuk tutorial “flawless look” by KATE, WATCH IT HERE

Untuk tutorial Goldish Eyes yang lebih lengkap, KLIK DI SINI okay !!

 

 

Kepada yang nak tahuuu kat mana nak dapatkan produk KATE ni, korang boleh dapatkan di kebanyakan outlet SASA, Parkson atau Watsons. Nak lebih mudah, korang check aje senarai nye di sini –> KLIK LINK INI

 

 

XOXO

GA

Yeayerss !! Thanks to KATE some of you readers might be winning these goldish products ! Haaa jom jom join giveaway niii ! Cuma jawab soalan mudah di bawah ni, jawab di ruangan komen okayyy !

 

SOALAN :

What do you love about Kate’s spring summer collection?

 

4 pemenang terpilih akan memenangi Goldish Eyeshadow dan 1 pemenang akan memenangi Shiny Eyelid Liner. Soo jom jom komen sekarang ! Psttt blogger lelaki pon boleh join, kalau menang boleh bagi hadiah kat bini atau makwe ! Okbai.

 

 

 

XOXO

Friday, June 21, 2013

Stress dan penat menghadapi exam? PHARMATON penyelesaiannya !

 

Assalamualaikum…

 

clip_image002

Baru-baru ni aku telah dijemput untuk menyertai acara bersama jenama multivitamin terkenal di Malaysia iaitu Pharmaton. Waktu cuti memang aku suka isi dengan menyertai acara-acara. Walaupun penat dan sibuk, tapi aktiviti seperti inilah yang membolehkan aku bertemu dengan rakan-rakan blogger.

 

 

clip_image004

Acara berlangsung di Menara HP, Bukit Damansara. Beberapa orang blogger lain turut dijemput. Selain dari memperkenalkan produk terbaru mereka, and produk ni buat aku sangat teruja sebab sangat sangat sesuai untuk student macam kita ni.. Kejap lagi aku share dengan korang ye.. Ada juga sharing session bersama pengguna setia Pharmaton. Sangat banyak manfaat ni bila kita setia mengambil produk Pharmaton setiap hari..

 

 

clip_image006

Selain memperkenalkan produk terbaru, Pharmaton rupa-rupanya dah pun menyusun acara yang seronok untuk kami para bloggers. We played memory games, we had so much fun ! Walaupun kumpulan aku tak menang kann. Haha..

 

 

clip_image008

Lepas tu kena cari kad tersembunyi. Yang uniknya, kita hanya boleh ambil kad yang berkaitan dengan diri kita sahaja. So bila dapat kad tu, kami dapat hadiah ! Thank you so muchh Pharmaton sebab bagi hadiah yang memang dikhaskan untuk setiap personaliti blogger tu !

 

 

clip_image009

Setiap blogger dapat hadiah yang berkaitan dengan diri.. Contohnya Yuyu Zulaikha yang dapat barangan Hello Kitty kerana minat beliau terhadap kartun tersebut, blogger Elia Jejari Runcing pula dapat produk berkaitan sukan sebab beliau ada melibatkan diri dengan futsal. Aku pula dapat earphone edisi khas yang memang cun ! Sesuai untuk aku penggemar muzik ! Best betul cuti kali ni !

 

Bercuti dari study pun tak boleh nak kata diri ni berehat sepanjang masa. Masa yang terluang aku gunakan untuk menjana pendapatan, which is aku berniaga secara online. Bila dah mula meniaga ni, kita kena fokus, barulah kita dapat meningkatkan mutu perkhidmatan dan juga menarik lebih ramai pelanggan.

 

Tapi meniaga ni pun lebih kurang macam musim exam.. TAK CUKUP TIDUR. Sampai jam dua tiga pagi aku berjaga nak melayan order yang masuk, membungkus barangan yang nak dipos dan macam-macam lagi tugas lain. Tapi esok paginya aku ada tugas lain pulak yang perlu diselesaikan.

 

clip_image010

So bila tak cukup tidur, of course badan akan lesu dan kita nak buat kerja pun macam tak semangat aje kannn… So, aku dok usha la supplement apa yang bagus kat pasaran, tapi tak ada yang tepat dan sesuai dengan keperluan aku. Serta merta aku teringatkan produk Pharmaton yang aku dapat dari event tersebut.

 

Akhirnya aku decide untuk mencuba PHARMATON ni.. Kenapa aku pilih supplement ni? Sebab supplement Pharmaton yang mengandungi Standardized Ginseng Extract G115 yang sangat bagus untuk membawa pengaruh positif kepada daya tahanan badan terhadap gejala keletihan dan kelesuan. See? Sangat tepat untuk keperluan aku ! Jom aku kongsikan pengalaman aku dengan Pharmaton ni.

 

 

clip_image011

Beberapa hari yang lepas aku dijemput oleh sekumpulan pelajar univerisiti tempatan untuk menjadi jemputan di dalam talkshow mereka. Tawaran aku of course la aku terima dengan hati terbuka. Malangnya malam sebelum hari shooting tu aku tidur sangat lewat gara-gara terpaksa membungkus barangan customers online shop.

 

 

clip_image012

So bayangkanlah betapa penatnya aku sebab aku hanya dapat tidur 4 jam sahaja. Sakit-sakit bahu aku ni masih terasa bila bangun pagi. So lepas sarapan, aku ambil sebiji Pharmaton ni, dan wallah ! Tubuh badan aku mula merasa cergas dan aku rasa lebih bersemangat nak shooting.

 

Bayangkan kalau aku kepenatan, lesu, stress sebab tak cukup rehat, lepas tu pergi shooting. Mesti muka aku nampak tak cantik dalam kamera, dan mungkin soalan yang ditanya oleh pengacara pun akan dijawab merapu-rapu! Nasib baikkk ada Pharmaton. Masalah lesu dan keletihan dapat diatasi yeayyy !

 

 

clip_image014

Situasi aku semasa bercuti lebih kurang sama je dengan musim menghadapi peperiksaan, kan kita berjaga tengah-tengah malam untuk study, tido pun dua tiga jam je. Lepas tu kena bangun awal, kena pulak masuk dewan peperiksaan lepas tu jawab soalan. Apa jadi kalau badan lesu dan penat? Boleh ke kita ingat balik apa yang kita dah belajar malam tu?

 

 

Berasa STRESS pada musim peperiksaan adalah normal ya kawan-kawan. Bila kita kena paksa diri untuk study balik banyak topik yang kita dah belajar, kadang-kadang sampai tak cukup tidur kan. Tapi stress ada dua jenis iaitu

  • GOOD STRESS - tekanan yang memberi manfaat dan motivasi
  • BAD STRESS - tekanan yang menyebabkan keresahan dan masalah kesihatan

 

 

Mestilah kita nak GOOD STRESS kan? Bila ada good stress ni, barulah kita lebih bersemangat dan fokus nak ulangkaji. Kalau kita dilanda BAD STRESS, kita akan berasa tidak boleh fokus dan tidak boleh ingat apa yang kita ulangkaji.

 

clip_image016

 

Bila tidur kurang mencukupi, kita akan berasa penat nak bangun pagi. Lepas tu mesti stress sebab kena jawab exam. Bila badan kita lesu, kemungkinan besar kita tak dapat ingat perkara yang kita dah study dan tak boleh menjawab dengan baik ! So pendek kata, kenapa kita perlukan Pharmaton masa musim exam ? Sila baca di bawah :

  • Meningkatkan kesejahteraan
  • Meningkatkan kecerdasan mental
  • Meningkatkan daya ingatan
  • Mengurangkan tanda-tanda keletihan
  • Menguatkan sistem imun

 

Jadi bila kita consume Pharmaton dan ia membantu kita dari banyak aspek seperti yang aku kongsikan di atas, secara tak langsung it will help to promote GOOD STRESS dalam diri kita agar segala urusan kita dapat dilaksanakan dengan lancar.

 

clip_image017

Haaa sebab tu aku memang syorkan supplement Pharmaton ni, memang sesuai untuk keperluan students macam kita ni… Bukan sahaja ekstrak ginseng berkualiti tinggi, produk ni jugak mengandungi banyak khasiat lain untuk tubuh badan. So memang berbaloi-baloi okay ! Sebab peperiksaan kan perkara yang penting, yang akan menentukan kecemerlangan kita di masa depan, so kita kenalah sentiasa bersedia bertenaga dan bersemangat menghadapinya !

 

So korang, kalau nak dapatkan produk Pharmaton ni, korang boleh dapatkan dari farmasi-farmasi atau pasaraya berhampiran. Yang bagusnya, produk Pharmaton ni boleh diambil oleh orang dewasa dan kanak-kanak berumur 12 tahun ke atas .

 

Dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk Pharmaton di sini : http://www.pharmaton.com/

 

 

 

TIPS PUASA : Haaa bulan Ramadhan dah nak dekat kan? Memang patut sangat korang beli Pharmaton buat bekalan. Makan semasa sahur untuk terus bertenaga sepanjang hari !

 

 

 

XOXO

Thursday, June 20, 2013

KAKAOTALK - Aplikasi komunikasi terhangat di pasaran !


 
Assalamualaikum.. hai..
 
 
 

Ahaa baca tajuk kat atas jangan ingat aku ni cuba nak menjual ubat kurs, ubat kuat, atau ubat-ubat yang sewaktu dengannya.. Nak tanya bape ramai readers aku yang dah guna aplikasi yang tengah hot sekarang ni – KAKAOTALK ???
 
 
 
 

Haaa memandangkang smartphones masa kini dilengkapi dengan sokongan aplikasi, maka banyaklah aplikasi untuk komunikasi dibangunkan.. Dalam banyak-banyak aplikasi, KAKAOTALK jugak yang best sebab FREE chat.. FREE group chat.. FREE call… dan banyakkk lagi fungsi lain ! Kalau nak aku senaraikan kat sini tak habis kott… Maka dengan itu..
 
 
 
 


 
Jom ramai-ramai like fanpage rasmi KAKAOTALK untuk lebih banyak info terbaru dan menarik mengenai aplikasi best ni okay ? KLIK LINK INI ---> https://www.facebook.com/kakaotalk.my




cats1

Ehemmm… aku dah pun install aplikasi ni.. So kawan-kawan rapat ku, marilah kita guna KAKAOTALK yaa ! Senang sangat ni haa.. Korang yang belum tu bila lagi yak? Kihkih…
 
 
 
 
 
cats2
 
Omo! Dapat free stickers dari KAKAOTALK lahhh !! Pengsannnn okayyy! Nak nak lagi aku ni peminat Big Bang gituuuu ~ So kawan-kawan kalau aku duk hantar sticker Big Bang tu mohon bersabar ye.. Kekekee...






XOXO

Thursday, June 13, 2013

SEJARAH HARI JADIKU – Termasuk tandas lelaki dan kek dari Mr Handsome

 

Assalamualaikum..

 

Pertama-tama sekali aku memanjatkan syukur yang tak terhingga kepada Allah SWT kerana mengurniakan aku nikmat hidup hingga ke hari ini, mengizinkan aku mencapai apa yang aku mahu dan mengurniakan rezeki yang melimpah ruah ke dalam hidup aku. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH…

 

Hari ini, tanggal 13 Jun 2013 maka dengan rasminya aku berumur 22 tahu. Ehemmm kalau boleh korang buat-buat tak ingat je lah ye umur aku. Anggap je aku ni 15 tahun sebab aku ni masih berperangai kebudak-budakan dan tak berapa nak matang dalam banyak benda. Kekeke…

 

Pada hari yang bersejarah ini. Cehh konon je kan. Aku telah mengalami dua peristiwa yang TAK PERNAH aku alami sebelum ni. Betul tak pernah ni ! Seperti yang aku nyatakan di tajuk entry ini, haa maka korang boleh agak la kann..

 

DSC03942

Hari birthday pon bekerja uolss.. Berkejar ke sana sini mengambil stok untuk jualan di online shop aku. Ehemm nak promote kejap, siapa ada INSTAGRAM jom follow online shop @fsyn_my ye. Kui kui kui.. So hari ni aku gerak dengan bos aku, dari KL Sentral. Selesai urusan aku, aku decide nak lepak Starbucks The Gardens, Mid Valley City.

 

Sebelum tu aku haruslah mengosongkan tangki kan. Kang lepak kat Starbucks nak minum-minum lagi… Maka aku pon menonong la mencari toilet… Dah jumpa toilet, takde pandang kiri kanan aku laju je melangkah masuk. Sekali aku nampak “mangkuk berdiri” elok bersusun kat dinding pastu ade lengchai yang tengah basuh tangan kat singki pandang pelikkk kat aku.

 

DSC03940

Maka aku pon tersedar yang AKU DAH TERMASUK KE TANDAS LELAKI !!!!!!!!!!!!!!! Ya ampunnn mana nak sorok muka haihh !! Nasib baik takde ramai orang. Ade sorang je kat singki dan dia je nampak aku. Waduhh jatuh saham gua selaku besday girl hari ni ! Wuargghh !! Ni first time gua termasuk tandas lelaki tau ! Sudahnya aku berlari keluar sambil cakap “Sorry”.

 

 

DSC03944

Okay dah sudah lepas hajat tu, daku tuju lah ke Starbucks, dengan harapan dapat la sedas dua line wifi percuma sebab daku nak submit kojeee.. Tengah aku melayan perasaan yang kacau bilau dek internet yang semput-semput, aku didatangi lengchai staf Starbucks membawa dulang berisi kek, dan dia cakap “Happy Birthday Miss”

 

 

DSC03946

Dengan hidung yang sekembang yang mampu aku mengucapkan “Thank You” dan letak dulang tu atas meja. Aku ingatkan memang STARBUCKS ni tahu aku punye birthday, sekali kat tisu ade pulak pesanan dari seseorang yang menggelarkan dirinya HANDSOME. Oke bagi aku perasan gilo orang ni. Ehh kbai. HAHA.

 

 

DSC03949

Aku syak la kan.. bos aku yang beli kek ni, pastu suruh staf tu hantar kat aku. Sebab bos aku Tekong dengan Aman memang ade kat Gardens ni, sebab ade event. Aku je malas join sebab nak submit koje. Nasib la aku boleh makan kek ni. Buatnye belikan kek lobak? Aku buat hiasan je la..

 

Apa-apa pun terima kasih banyakk banyakk kepada insan yang telah menggelar dirinya HANDSOME ini kerana bagi aku kek. Aku tetap rasa ni mesti keje bos-bos aku ni, nak buat aku perasan la ni =.- Demyu kahkahkahhh… Kalau orang yang bagi ni bukan bos aku dan betul-betul handsome, kenapa tak tinggalkan nombor phone ye dak? Kihkihkih.

 

 

P/S : Serius macam tulisan bos aku. Nak kena dorang ni =.=”

 

XOXO

Wednesday, June 5, 2013

JUNE wishlist

 

Assalamualaikum…

 

Dah hampir seminggu kita menempuhi bulan pertengahan tahun iaitu bulan June… Bagi yang lahir dalam bulan Jun seperti aku, semestinya mengharapkan bulan ni penuh dengan perkara-perkara yang menggembirakan dan membahagiakan..

 

Tapi semestinya kita tak dapat nak elak kalau kita ditimpa dugaan dan ujian dariNYA… Cuma mengharapkan situasi akan jadi lebih baik dan setiap masalah tidak memburukkan keadaan.. Begitulah harapan aku.. mengharapkan perkara yang lebih baik dan semoga masalah-masalah dapat diselesaikan !

 

june nisakay

 

Selain daripada mengharapkan keajaiban akan berlaku pada hari jadi aku kurang 10 hari akan datang (berangan je laa haha) aku ada beberapa wishlist yang nak aku laksanakan dalam bulan ni InshaAllah..

 

1. LULUS UJIAN KOMPUTER

Haaa ujian ape ke benda pulak ni.. Hahaha aku sekarang dah mula masuk kelas di Metro Driving Academy sebab nak amik lesen. See? Dah tua-tua xdok lesen lagi.. sobs sobs. So aku harap aku dapat lulus computer test dengan sekali percubaan je, so aku dapat start belajar bawak kereta cepat-cepat okay?

 

 

2. MENYAMBUT HARI JADI DENGAN KAWAN-KAWAN

Takdelah nak buat celebration sangat ponnn… dapat keluar berjimba dengan kawan-kawan pun jadilah yee.. Tapi malangnya hari jadi aku jatuh pada weekday.. so nampaknya macam tipis jugak harapan aku nak berjimba dengan kawan-kawan. Huk huk..

 

 

3. NAK BACKPACKING DENGAN KAWAN KE PULAU

Haaa ini kerja gila. Sebenarnya aku nak pi backpack sorang-sorang ke mana-mana pulau kat Malaysia niii. Tapi macam seram lak nak pi sorang-sorang. Plus nanti sapa nak ambik gambar aku nanti? Muehehe…

 

 

4. HANDPHONE BARU !

Aku bukanlah nak tukar kepada phone baru, tapi aku tengah target nak beli another android phone supaya senang aku nak berurusan dengan customers online shop aku dengan nombor lagi satu. Plus atas sebab-sebab tertentu aku nak bertukar nombor telefon.

 

 

5. NAK MENANG PERTANDINGAN T.O.P GIRL by THE FACE SHOP !

Kalian sudah mengetahui nya kan? Ke ada yang tak tahu lagi? Aku terpilih sebagai TOP 24 untuk pencarian TOP Girl oleh The Face Shop. Lepas tu aku diumum menjadi finalis TOP 12 untuk pencarian tuuu… Dan aku ni satu-satunya perserta MELAYU dan GADIS BERTUDUNG yang menjadi finalis. So nanti undian dah dibuka, korang undi aku ye ! Aku nak menang ! HAAA….

 

DSC00896

Okayyy lahhh kalau nak ikutkan wishlish aku ade beratus ribu benda yang aku nak dapatkan atau nak capai.. Tapi kita manusia hanya mampu merancang, yang berkuasa untuk mengizinkan ia terlaksana ialah Yang Maha Esa, ALLAH SWT.

 

Apa-apa pun aku doakan yang terbaik untuk semua pembaca blog aku, dan especially for those yang lahir dalam bulan Jun juga, HAPPY BIRTHDAY aku ucapkan yee ! Tak kisahlah sama ada birthday korang dah lepas atau tidak ! 

 

 

 

P/S : Best nya berkongsi bulan kelahiran yang sama dengan adik, abah dan my childhood friend, Hazirah!

 

 

 

XOXO

Nisa, be strong

 

Assalamualaikum…

 

Ada kawan yang berkunjung ke Bandaraya Bersejarah baru-baru ini bersama tunangnya, atas beberapa urusan di sana.. Dah berjalan ke sana, tak sah pula kalau tak menyinggah tempat-tempat menarik ye dak.. Aku tak tahu pun kawan ni akan ke sana, aku tahu pun sebab aku mesej beliau masa beliau dan on the way balik..

 

DSC03214

Sangat sangat mengharukan bila beliau tetap ingat untuk membawa pulang sesuatu untuk aku. Tidak aku harap jauh sekali untuk aku meminta beliau membelikan aku sesuatu… tapi dibelikannya juga atas ingatan seorang teman..

 

Mungkin tidak ada apa-apa dan kurang nilainya pada mata kalian. Tapi ingatan tulus seorang kawan dan makna terdalam hadiah ini membuatkan aku sangat sangat sangat menghargai pemberian beliau. Malah apa yang aku sangat hargai ialah pesanan beliau buat aku..

 

DSC03216

BE STRONG. Dua perkataan, ayat yang pendek ini besar maknanya buat aku.. Hmmmm bila kita rasa kita keseorangan menghadapi dugaan yang amat hebat, kadang-kadang kita tak perlukan orang untuk selesaikan masalah kita.. Apa yang kita perlukan ialah seseorang who will be on our side, be with us and say “EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT” atau “BE STRONG” atau “TAK APA, KITA TAHU, ALLAH TAHU APA YANG BERLAKU.”

 

Sesungguhnya dugaan yang aku hadapi ini aku terima walaupun sakit dan pedihnye hati ni Allah sahajalah yang mengetahui.. tapi satu kelegaan besar when we know there is actually someone yang bersama kita dan memberikan sokongan moral serta nasihat. Kadang tak perlu penyelesai masalah, tapi perlu teman meluah rasa di kala sedih dan susah.

 

Kesal yang tak terhingga bila suatu masa dulu aku dengan bodohnya membiarkan persahabatan kita dimusnahkan dek kerana pihak-pihak yang terlampau mementingkan diri. Bodohnya aku membiarkan insan bergelar kawan baik diburuk-burukkan dan paling bodoh bila aku mempercayainya.

 

Sesungguhnya kita manusia biasa dan kita masing-masing ada salah. Di saat aku sangat membenci beliau, beliau tak putus asa menghubungiku bagi menjernihkan keadaan. ALLAH MAHA KUASA. Kita akhirnya bersua dan jujur antara satu sama lain. Lega bila aku tahu dan aku nampak jalan keluar dari bawah bayangan yang tidak wujud.

 

Walaupun kita mungkin tidak dapat berkawan dengan sangat baik seperti dulu, tapi kau sangat baik pada aku dan sanggup menolong aku. You are here, tell me to BE STRONG. Sesungguhnya Allah bersama-sama dengan insan yang teraniaya. Sesungguhnya juga dugaan ini terlalu berat untuk aku pikul sendiri dan tidak masuk di akal jika dicerita kepada orang.

 

 

Hanya Allah yang mampu menyelesaikan segalanya.. dan terima kasih Allah bring us back together. Dan terima kasih kawan atas ingatan dan sokongan !

 

 

XOXO