Saturday, November 9, 2013

SHOUT AWARDS 2013 – Kembali menggegar arena hiburan buat kali keempat !

 

Amboiii..

 

Over tau tajuk. Eh ehh assalamualaikum semua pembaca… Haa malam ni iolss nak bercerita mengenai satu awards yang tak kurang meriah dan gah nya di persada dunia hiburan negara kita. Cewahh macam nak bagi ucapan je aku kan?

 

Buat kali keempatnya SHOUT AWARDS kembali menjulang pejuang seni tanah air dalam beberapa kategori yang dipertandingkan. Bagi aku, adanya awards show seperti nilah yang akan mengangkat dan mengiktiraf artis dan juga penggiat seni tanah air. Cewahh.

 

a

Ada 18 kategori yang dipertandingkan di Shout Awards 2013 dan kategori-kategori tersebut adalah :

 

MUSIC

Rockstar Award
Popstar Award
Power Vocal Award
Flava Award
Break-Out Award (Best New Act)
Music Video Award

 

TV & FILM

Best On Screen Chemistry Award
Fresh TV Series Award
Breakthrough Local Feature Award
Favourite TV Program Award
Favourite TV Personality Award

RADIO

Coolest Radio Announcer Award
Favourite Radio Show Award

WORKS

Hot Chick Award Sponsored by L’Oreal Paris
Hot Guy Award

SOCIAL MEDIA

Wired Celebrity Award Presented by Ninetology U9
Shout! Aloud Award
And THE ULTIMATE SHOUT! AWARD Sponsored by L’Oreal Paris

Untuk senarai penuh calon kategori-kategori di atas, jom usha kat blog Tian Chad !

 

Main Sponsor & presenter

LOREAL selaku penaja utama Shout Awards 2013 dan disampaikan oleh Ninetology U9 juga ! Woot woot ! Pasti meriah Shout Awards 2013  kali niii. Sebut Loreal teringat produk rambutnya yang menawan ramai wanita, dan Ninetology yang hadir dengan gajet mampu milik dan prestasi baik. Ehh ayat macam Amanzzz lak.

 

 

SENARAI PERSEMBAHAN DI MALAM Shout Awards 2013  OLEH :

 

Opening Act
Tribute to Electronic Dance Music by Imma Bleep You Up DJs
Daniel Veerapen, Vince Chong, Sharon Chong and Inversion crew.

Performers
Joe Flizzow
Paperplane Pursuit
Froya & Najwa Latif
Salammusik
Reshmonu
Manifesto


Special Appearance
SHANE FILAN!!  (International act - Member of band WEST LIFE)

 

OMGEE OMGEE !!! Shane Filan ahli kumpulan Westlife dulu tu akan buat persembahan yeayyy!!!!!!!! Thanks 8tv dan Nuffnang aku dapat tiket VIP. Muahh muahh sikit kat dorang !

 

 

DSC03206

Ehemmm kalau korang nak tahu, aku ada lagi 10 pasang tiket masuk yang nak aku berikan secara PERCUMA kepada mereka yang benar-benar mahu menyaksikan Shout Awards 2013 secara live di Bukit Jalil pada 10 November 2013 (esok ler tuu)

 

MACAM MANA NAK MENANG TIKET?

Just komen di bawah ni kenapa korang nak tiket ni ?

10 pemenang bertuah akan menang sepasang tiket masuk ni ! Dan bersedia lah ye sebab aku akan announce pemenang ni pagi esok. Aci tak?

 

 

 

 

Okay selamat mengomen di bawah ehh. And jangan lupa ikuti perkembangan Shout Awards 2013 di :

FACEBOOK 8TV https://www.facebook.com/8tvfb

TWITTER 8TV https://twitter.com/8tv

SALURAN YOUTUBE 8TVADDICTS http://www.youtube.com/user/8TVAddicts/

INSTAGRAM 8TV http://instagram.com/8tv

 

Jangan lupa gunakan hashtag #ShoutAwards jika anda tweet / insta mengenai nya !

 

 

 

 

XOXO

12 comments :

eydafaizal said...

nak sebab nak tengok live .. hee

HaFizaH aYu said...

Nak tiket tu sbb nk jmpa nisa ler..hikhik and nk tgk live shout award..agpon bkt jalil dekat ngan rumah ayu wink2

Faiz Azlan said...

nak tambah pengalaman.. hehe

ida fisa said...

I want that ticket because all my my favorite artist was nominated in every category. I am crazy vote all of them.

Anonymous said...

nakkkkkkkkk...!!!!!!!...kite nak tiket ni sebab kite nk jumpe akak Nisa Kay face to face..then nak snap pic together gether sebab Nisa ni omei angat org nyer mcm dlm blog. Selain itu, *siap ade penanda wacana gituhh..2nd reasons, sebab kite ni peminat tegar WESTLIFE..and ofcourse i wanna meet him which is SHANE FILAN face to face..mane taw ade rezeki boley saya amik autograft and snap pic..harap sangat kitew dapat tiket ni.tq akak love u muah muah..-nur ramizah hamzah-superomie_unic@yahoo.com-

Anonymous said...

nakkkkkkkkk...!!!!!!!...kite nak tiket ni sebab kite nk jumpe akak Nisa Kay face to face..then nak snap pic together gether sebab Nisa ni omei angat org nyer mcm dlm blog. Selain itu, *siap ade penanda wacana gituhh..2nd reasons, sebab kite ni peminat tegar WESTLIFE..and ofcourse i wanna meet him which is SHANE FILAN face to face..mane taw ade rezeki boley saya amik autograft and snap pic..harap sangat kitew dapat tiket ni.tq akak love u muah muah..-nur ramizah hamzah-superomie_unic@yahoo.com-

Kanisah Bk said...

teringin sgt kalo ada rezeki sbb esok annivessary dgn hby tapi xcukup bajet nk plan g mane2 tuk dating jadi kalo dapt tket free pon best jgk.hewhewwww

ciksengeh :D said...

NAK !! al-sebab un tak pernah tengok live. uwaa. me is sad. hehe. nak rasa macam mana tengok awards2 gini secara live.

nurul izzati said...

Sy nak tengok shout award ni sbb sy tak penah pegi event cmni.. teringin sgt nk tengok secara live..

Farishah Ishah said...

Saya harap saya dapat tiket tu, sebab Saya tak pernah menonton secara live . Teringin sekali nak tengok live & merasa debaran masa tgk live . Saya harap satu hari namti Saya dapat menontom secara live sekali dalam seumur hidup saya . In sha Allah .

Anonymous said...

nak tengok sebab..ini adalah pertama kali nak menengok anugerah mcm ni..gila ko xnak glamour-glamour? kbai haha nakkkkkk!!

~bellaminkarim~~

hanari said...

ramai ya, selamat buat yang menang