Tuesday, November 19, 2013

I LOVE GIVEAWAY–SILA SUBMIT LINK BAGI NAMA YANG TIADA

 

NAK UPDATE SENARAI NAMA PESERTA NI PERLUKAN MASA.

KALAU AKU MENIPU TAK PERLU AKU NAK TAYANG SENARAI PENAJA KAT SIDEBAR.

AKU UPDATE SIKIT SIKIT NAMA. MANA YANG SEMPAT.

NAMA YANG TAKDAK SILA SUBMIT SEMULA LINK. TU PUN KALAU NAK JOIN LAGI LAH.

KALAU TAKNAK, TAKPE, AKU PILIH PEMENANG DARI SENARAI YANG ADA SAHAJA.

 

 

I-LOVE-GIVEAWAY_thumb2

 

Berikut adalah senarai peserta giveaway yang aku dan para penaja anjurkan.. Sila check nama anda ya.. Terima kasih.

 

  1. Sheila Salim - http://bit.ly/1bEDuTh
  2. Yna Razali - http://bit.ly/1bj2QYb
  3. Izzie Izzam - http://bit.ly/16FMTUZ
  4. Amalina Nadri - http://bit.ly/1apjTVz
  5. Asyik Izas - http://bit.ly/12FIwqA
  6. cadburyhana94 - http://bit.ly/10XGC8a
  7. Anis Zambri - http://bit.ly/18ikJ5y
  8. Setiasmile - http://bit.ly/11SQVNB
  9. Fizi Zaidi - http://bit.ly/17hL1ni
  10. Heirizalieyana - http://bit.ly/18ikUxO
  11. Namiqa - http://bit.ly/1901yQS
  12. Cik Miela - http://bit.ly/18kRjaA
  13. Nao Mei - http://bit.ly/18kRlz7
  14. Mojat Cerewet - http://bit.ly/12S3C5Z
  15. Jard The Great - http://bit.ly/16FTJcR
  16. Aien Hermionie - http://bit.ly/1bjj97d
  17. Sally Yatiey - http://bit.ly/17hNkHb
  18. Umie - http://bit.ly/12ts9i3
  19. Kisah Si Diary - http://bit.ly/12FQXSB
  20. Ika Falcon - http://bit.ly/13fFUE2
  21. Nur Rabiatul - http://bit.ly/1904iO8
  22. Shaila - http://bit.ly/149nGpN
  23. Cik Alynn - http://bit.ly/1bkBTU2
  24. Afiqah Junizan - http://bit.ly/15iCnni
  25. Ekah Tiqtoqq - http://bit.ly/149olYo
  26. Filzah Azzahra - http://bit.ly/18j0oNq
  27. Nur Azila Ismail - http://bit.ly/18j0u7S
  28. Fais Iskandar - http://bit.ly/15iDfbJ
  29. Siti Nurazwaniza - http://bit.ly/16GAsrQ
  30. Nissa Jalaluddin - http://bit.ly/13MIdSm
  31. Needa Aziz -http://bit.ly/15iE5VQ
  32. Hambamu Yang Kerdil - http://bit.ly/11TMVMM
  33. Wanynaziar - http://bit.ly/15CoFvu
  34. Nisa Greennnpanda - http://bit.ly/190QAL0
  35. Zaki Rasli - http://bit.ly/15iEFmy
  36. Tiey Smilez - http://bit.ly/13qAMsw
  37. Ika Sulaika - http://bit.ly/13gwiJb
  38. Athirah Safarudin - http://bit.ly/1aLUpoT
  39. Atiqah Anuar - http://bit.ly/149u8x7
  40. Aswan Azmy - http://bit.ly/13gxOuZ
  41. PrincessnurulD - http://bit.ly/12ua3wb
  42. Diana Merlin - http://bit.ly/13gy0dR
  43. Am_Mir - http://bit.ly/1bkJqlG
  44. Rabiatul Adawiyah - http://bit.ly/13NHWP3
  45. Syuhada Salleh - http://bit.ly/1arankA
  46. Amirah Azman - http://bit.ly/11Vf2ew
  47. Nicosikura - http://bit.ly/1dDzCQo
  48. Nahunabila - http://bit.ly/13t695C
  49. Maisarah Aisya - http://bit.ly/1bmzrfG
  50. Cik Iera Ziera - http://bit.ly/17jS0fG
  51. Diya Ariana - http://bit.ly/13hWsLN
  52. Miki Mouse - http://bit.ly/15LKmeQ
  53. Siti Zunairah - http://bit.ly/1arqm2c
  54. Miz Dayah - http://bit.ly/13igzcG
  55. Aida Ismail - http://bit.ly/10ZpA9Q
  56. Zafirah Fadzlan - http://bit.ly/12FmusN
  57. Aisya Sensei - http://bit.ly/12FmA3t
  58. Cik Nyoonyalita - http://bit.ly/15LXyAk
  59. Dilaella Ella - http://bit.ly/12vBBBu
  60. Tcca Anuar - http://bit.ly/15EMX7W
  61. Aliya Hussin - http://bit.ly/12vBRAl
  62. Cikgu Norazimah - http://bit.ly/18khRoL
  63. Izan Mama Mia - http://bit.ly/11VywQa
  64. Anis Fadliyana - http://bit.ly/1dDQgzy
  65. Syazwani Afandi - http://bit.ly/13ihnON
  66. Amylia Ishak - http://bit.ly/12FnFrX
  67. Alyaa Najlaa - http://bit.ly/18mUKNV
  68. Dayang Nor Fatimah - http://bit.ly/1bHPALf
  69. Diyana Hani - http://bit.ly/1bHPCD0
  70. Sue Nursya - http://bit.ly/15EYhAZ
  71. Princess Syazliyana - http://bit.ly/18mUT41
  72. Farra Anuar - http://bit.ly/16Iv1c2
  73. Ena Amir - http://bit.ly/1dDXJi7
  74. Leods Presla - http://bit.ly/14ck5Ya
  75. Suhaila Zahari - http://bit.ly/18mVgeR
  76. Nur Atira - http://bit.ly/16JbLek
  77. N-fiq - http://bit.ly/17la1u8
  78. Cik Ummi - http://bit.ly/1bIL7bg
  79. Afrina Iwani - http://bit.ly/15Godw8
  80. Fatin Norsahida - http://bit.ly/110bxRl
  81. Dieba Khairuddin - http://bit.ly/14YRGmf
  82. Mischievous Teenager - http://bit.ly/12wtHaV
  83. Farrah Mawan - http://bit.ly/14YS5VQ
  84. Nur Ain Syuhada - http://bit.ly/12VmVvc
  85. Tengku Izzurudin - http://bit.ly/13OJ9p5
  86. Ifah Dafila - http://bit.ly/1aPTDay
  87. Eyna Lollipop - http://bit.ly/1aPTJyH
  88. Muja - http://bit.ly/15GqDuN
  89. Syasya Husnina - http://bit.ly/1asoKoR
  90. Merah Itu Hot - http://bit.ly/110cI37
  91. Fatin Syahirah - http://bit.ly/14YSWFW
  92. Shera Haifa - http://bit.ly/13OJIzp
  93. Sizziey Darlieyana - http://bit.ly/1asp2vZ
  94. Anis Shahira - http://bit.ly/1asq4Ij
  95. Atirah Abdullah - http://bit.ly/17ldtF2
  96. Fatin Diana - http://bit.ly/15m903A
  97. Tampawan - http://bit.ly/110dQE6
  98. Mrs Nazirah @ Ezyra - http://bit.ly/12GKv2x
  99. Cik Kumbang - http://bit.ly/11WO6ef
  100. Hello Aai - http://bit.ly/14dZKlj
  101. Leen Najib - http://bit.ly/15PMUIJ
  102. Atiqah Norbeli - http://bit.ly/13RmPLx
  103. Cik Nassha - http://bit.ly/15qpuYw
  104. Sheda Ucu - http://bit.ly/12TmWju
  105. Syuhada Nasya - http://bit.ly/1bt5Y3M
  106. Lien Liedot - http://bit.ly/195NXrq
  107. Niniey Kamarudin - http://bit.ly/12PEXOu
  108. Jasmin Ibrahim - http://bit.ly/152ujs2
  109. Sabrina AS - http://bit.ly/13CpkKo
  110. Che’ Wiwek - http://bit.ly/112HVTx
  111. Shasha Khalil - http://bit.ly/16Mu7LG
  112. Munauwaratul Lailinnur - http://bit.ly/15QdVvQ
  113. Naruha Atsuko - http://bit.ly/18nPeqL
  114. Cik Renex - http://bit.ly/12MHOfK
  115. Cik Fie - http://bit.ly/14bCXXj
  116. Nazeha Badery - http://bit.ly/18rm5OS
  117. Farah Arina - http://bit.ly/18rm91j
  118. Nurul Azieyan - http://bit.ly/1aVYQgS
  119. Nenot - http://bit.ly/16N4Gtt
  120. Wawa Ashihara - http://bit.ly/18nPJBd
  121. Rara Nasuha - http://bit.ly/121YWQa
  122. Syeeda - http://bit.ly/18nPOVq
  123. Diila Nordin - http://bit.ly/12QsoT4
  124. Najihah Anuar - http://bit.ly/12Qszhn
  125. Emas Putih - http://bit.ly/18nQ2vN
  126. Nur Wanda Shuhada - http://bit.ly/12QsI4h
  127. Diari Farisha - http://bit.ly/12AapS4
  128. Batrisyia Namieyaa - http://bit.ly/13ocROS
  129. Sharina Elyana - http://bit.ly/18rn8hV
  130. Bonda Qalish - http://bit.ly/137i6hz
  131. Queenara - http://bit.ly/1bKlhoP
  132. Ain Nuraini - http://bit.ly/17BCiMZ
  133. Najiah Shaharain - http://bit.ly/14EbKMZ
  134. Syiera Firdaus - http://bit.ly/1bdGp7x
  135. Teqah Khaire - http://bit.ly/132JBh4
  136. Emma Eema - http://bit.ly/18xXHYE
  137. Budak Tomeyh - http://bit.ly/18xXKno
  138. Fara Lulu - http://bit.ly/12gAsTF
  139. Amy Pdzy - http://bit.ly/11cj4wC
  140. Darling Ninie - http://bit.ly/1dT7Dw8
  141. Che Rosliza Che Mat - http://bit.ly/1bdH7Si
  142. Cik Pia - http://bit.ly/1bdHf4b
  143. Azney Shamsuddin - http://bit.ly/1bKmvAl
  144. Nur Sabrina - http://bit.ly/137jssT
  145. Norshila Ibrahim - http://bit.ly/11cjx1Q
  146. Rosmiza Ali - http://bit.ly/14EdHt4
  147. Nanie - http://bit.ly/1c0AkZW
  148. Anis Ains - http://bit.ly/165KkMX
  149. Tampawan - http://bit.ly/110dQE6
  150. Lolyphotogrape - http://bit.ly/17BE7tt
  151. Miss Fifi - http://bit.ly/13aYpGJ
  152. Cynthia Lee - http://bit.ly/141Hb4M
  153. Alia Liya Noniko - http://bit.ly/19giVNB
  154. Niharafx - http://ow.ly/nngll
  155. Combi - http://ow.ly/nngoO
  156. Siti Farhahnis - http://ow.ly/nngq5
  157. Hanim Harudin - http://ow.ly/nnguk
  158. Farian Idris - http://ow.ly/nngAj
  159. Khuzaimah Bahari - http://ow.ly/nngFm
  160. Pn. Bayu - http://ow.ly/nngIu
  161. Hajar Shikin - http://ow.ly/nngLL
  162. Bukan Momon - http://ow.ly/nnh3R
  163. Nor Farhanah - http://ow.ly/nnh69
  164. Arifah Lee - http://ow.ly/nnhn3
  165. Artiqa Hovejkul - http://ow.ly/nnhqT
  166. Zahidah Wahid - http://ow.ly/nnhvr
  167. Farahana Sharif
  168. Ada Mokhtar
  169. Anis Shahira
  170. Cahaya Kebaikan
  171. Nurhanis
  172. Ceruleanme-Nia
  173. Syakirah Samat
  174. Mia Sha
  175. Farie Faraway
  176. Cik Anis Nisa
  177. Azie Hazirah
  178. Lala Mhdnor
  179. Nur Izzati
  180. Amalyna Dyana
  181. Jenny Pa-un
  182. Fyqahika
  183. Adam Faiz
  184. AyueJean AJ
  185. Nurul Najihah Busra
  186. Jue Nazrin
  187. Noor Najwa
  188. Zeera Rahman
  189. Annis Pauzi
  190. Wanie Zunidan
  191. Cimicomot
  192. Izzati Shaidi
  193. Aina Misha
  194. Nurul Afiqah
  195. Shahida Aqilah
  196. Shafiella Akiera
  197. Tengku Butang
  198. Fatin Nurfai'qah
  199. Unapopskit
  200. Eryn Edrina
  201. Nabila Biela
  202. Mieza Suhaini
  203. Cik Piano
  204. Noor Aina W Azmi
  205. Hidayatul Afzam
  206. Kasih Lestari
  207. Cik Bunga
  208. Anis Farhana
  209. Mimie
  210. Husna
  211. Ifah
  212. Jujue Liyana
  213. Hidayat Badboyz
  214. Zawani Zainal
  215. Dayah Zul
  216. Shida Radzuan
  217. Hafiz Hafizol
  218. Nazrul Izzat
  219. Ain Nadia
  220. Nor Quraishia Ismail
  221. Intan Berlian
  222. Izah Hafizah
  223. Yumida Huda
  224. Cik Maisharah
  225. Nadratul Syazwana
  226. Tiqa Ni Hye
  227. Azyan Shahira
  228. Didie Niniey
  229. Ayuni Smartgurlz
  230. Juwairiah Abdullah
  231. Ieyzartd Syahieyr
  232. *harap bersabar ya semua masih banyak penyertaan aku belom check*

 

 

 

 

 

PLEASE CHECK YOUR NAME AND LINK OKAY !

KALAU SALAH SILA MAKLUMKAN..

KALAU NAMA TAK ADA TU MAKNANYA SAMA ADA SAYA BELUM CHECK ENTRY KORANG ATAU ENTRY KORANG TIDAK MENEPATI SYARAT.

JIKA ENTRY KORANG TAK MENEPATI SYARAT, AKU AKAN TINGGALKAN KOMEN.

PLEASE !!! JANGAN JANGAN JANGAN SUBMIT LINK BANYAK KALI , SEBAB IA AKAN MELAMBATKAN PROSES AKU NAK CHECK.

TQ

 

 

 

 

THANK YOU SO MUCH !


Read More»

Fashion photoshoot for FSYN with Creativeheart Photography

 

Assalamualaikum…

 

Wah wahh dah lama bebenor tak buat entry berkenaan dengan aktiviti photoshoot gua.. Sekarang ni memang dah tak sangat modelling ni.. Penat nye kemain kena tukar baju.. take time lagi haa.. So kesudahannya, jadi model untuk online shop sendiri je lah.. Tu pun tak larat nak modelkan semua baju, siap ajak kawan jadi model paksa rela haha !!

 

blog2

 

Gambo kasi kabur ehh.. Saja aku letak watermark blog FSYNbyNK sebab nanti semua berkaitan baju ni korang boleh lah rujuk kepada blog tersebut ya..

 

 

Yezzaaa people ! These dresses are the latest products of FSYNbyNK . Sebelum ni FSYN hanya jual dress ni di vendor slot FSYN yang terletak dalam butik Sincerely By Us sahaja.. Tapi banyak juga request untuk online order bagi mereka yang duduk jauh.. So kami di FSYN ingin menunaikan hasrat mereka yang turut ingin bergaya dengan plain dress yang best seller ni !

 

teaser 2

Ewah ewahhh kemain gua modelling kan? Hahaha lama dah tak shoot, gua kekok teramat haaa.. Kalau uolss nak tau hakak korang neh memang dah lama tak berposing sana berposing sini. Memang kayuu lahaii.. Oleh itu, hakak telah menggunakan khidmat photography dari sahabat lama hakak iaitu Creativeheart Photography.

 

syam

Haa inilah dia Syam Sidek a.k.a. Encik Creativeheart kitee.. So bila shoot dengan beliau takdelah gua kekok ya ampun nak posing kannzzz… Sebab member member je.. By the way ni gambar lama beliau. Gambar beliau terkini terpaksa disorokkan, kerana khuatir kehenseman beliau sekarang memanah hati gegadis yang membaca blog ini. Ehemm beliau sudah pun berpunya. Wakakaka..

 

 

teaser 1

Ehemmm ni lah dia member gua yang turut gua jemput untuk jadi model sebahagian dress ni.. Nama dress ni aku amik sempena nama bunga. Bunga kan cantik, berseri.. Walau warna plain, xde corak macam printed ke hapa, tetap menawan. Gituh.. Jemput ke blog kawan gua ni Her Diary by Myra Amira.

 

 

PASTEL PURPLE

My fav pic gamaknya.. Sebab muka nampak berisi ler kononnye.. Hahaha konon je la ye. Nampak comel.. Tudung tu sebenarnya terjatuh dari bahu, tapi dalam gambar cantik pulakk. HAHAHAA.. Thanks to Creativeheart Photography sebab editing THORbaekkkk. Kasi licin, jelita kalah RoziTHOR Che Wan haha! Perasan pulak daku.

 

 

Untuk mekap, studio dan tajaan tudung untuk photoshoot ni, aku update lain kali lah ye.. Hahaha.. Thanks semua yang baca.. Follow jugak blog FSYNbyNK untuk update terbaru mengenai dress / blouse / beg dan sebagainya ya…

 

 

 

Special  thanks  to

 

DRESS :
FSYNbyNK

PHOTOGRAPHER :
Creativeheart Photography

MAKEUP :
Yna Sakinah

WHITE STUDIO :
De'Qoya Boutique & Studio (Shah Alam)

HIJAB SPONSORED BY :
Sincerely By Us 

 

 

 

 

 

Syukur photoshoot berjalan lancar dan fun ! Sebab white studio yang FSYN sewa terletak di Shah Alam, so dekat dengan rumah. Owner butik dan studio ni ialah makeup artis tu sendiri. So mekap, shoot dan bertukar baju di tempat yang sama. SANGATTT MUDAH !! Harga sewa studio pulak.. Haaa jangan lupa nantikan next entry !

 

 

 

XOXO


Read More»

Sunday, November 10, 2013

[FESYEN] Kimono Outerwear – Terkini, ringkas dan bergaya

 

Assalamualaikum…

 

_6365006-horzPic credit : HERE , HERE and HERE :)

 

KIMONO OUTERWEAR atau lebih glemer nye Kimono Cardi memang tak asing lagi dalam dunia fesyen zaman sekarang kan? Trend yang dibawak dari pakaian tradisional Jepun iaitu Kimono ni memang memberi impak kepada dunia fesyen termasuk kat negara kita ni kan?

 

Rekaan lebar, ala batwing dan petak membuatkan outerwear (pakaian luar) ni mendapat jolokan “kimono” haha amboi.. kemain macam ayat majalah dah entry aku haaa.. Tapi memang tengah glemer dan in sungguh fesyen kimono outerwear ni kan.. baik yang free hair atau yang berhijab, ramai dah wanita kat negara kita ni yang menggayakan kimono outerwear ni kan.

 

Even aku pun terasa macam aww aww comey angat laa kimono outerwear ni.. Just sarungkan ke badan je dah siap. Memandangkan benda tengah trend ni, so aku rasa kimono outerwear ni memang a-must-have attire in our wardrobe kannn!

 

IMG_1936

Ehemmm… dan Jumaat lepas, untuk shoot video dengan AMANZ, aku terlintas nak menggayakan Kimono Outerwear ni. Muehehee. Mulanya macam nak pakai baju lain. Tetibe teringatkan Kimono Outerwear ni dah seminggu beli tapi tak pernah pakai, so aku pakai je laa..

 

 

IMG_1944

Ohh ye.. Kimono Outerwear yang aku pakai ni tailor made tau. So design ni kemungkinan besar korang takleh dapat sesuka suki hati di pasar malam, uptown or Jalan TAR gituhh. So exclusive sangat la kan.. Sebab tukang jual kimono outerwear ni pilih sendiri kainnya, design dan hantar ke tailor gituh.

 

#1 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Pastikan pakaian belah dalamnye simple ! Tudung pun simple. Kang nampak macam sarat sangat and end up nampak macam pokok krismas. Kalau macam dalam gambar, aku pakai dengan tshirt hitam lengan panjang dan skinny je.

 

#2 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Kalau nak pakai maxi dress kat dalam, pakai yang plain sajo, even though kimono outerwear tu warna plain jugak. Kena pandai colour-blocking la kan, and pakai tudung bercorak.

 

 

IMG_1939

Macam dalam gambar ni, aku pakai tudung plain je. Warna kontra. Hee berani je nak pakai warna kontra sebab baju dengan seluar dah plain, warna gelap pulak tu. Psstt tudung ni bukan tudung bawal biasa ! It’s one of the collection from Sincerely By Us boutique. Material chiffon tak panas. Sangat selesa dan senang bentuk ! I like like like (sejuta kali) !!

 

#3 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Kalau nak pakai tudung yang warnanya kontra dengan kimono outerwear, dapatkan nasihat kawan-kawan. Supaya pada pandangan mata orang tak nampak pelik / kelakar. Rujuk jugak gambar-gambar kat internet, tengok macam mana warna plain boleh match dengan pakaian bercorak.

 

#4 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Kalau nak pakai tudung yang kontra warna dengan outerwear tu, pastikan pakaian belah dalam warna yang gelap / warna selamat / satu warna sahaja. Contoh paling mudah – aku pakai seluar dan tshirt kat dalam warna gelap. Nak lagi mudah, pakai tshirt dan seluar / dress warna hitam.

 

 

IMG_1937Maafkan muka sememeh daku..

 

#5 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Nak pakai dengan maxi skirt kegemaran? Pakai tshirt lengan panjang yang SAMA WARNA dengan skirt korang tu. Contohnya skirt warna pink lembut, tshirt pon pink lembut.

 

#6 Tips pemakaian Kimono Outerwear menurut aku haha : Aku tak sarankan pakai inner belah dalam. Sebab seperti kita tahu material inner tu nipis. Kang nampak alur baju dalam kang haa maluu! Aku beli tshirt lengan panjang tu kat FOS (Brand Outlet pon ade). Or pakai je dengan mana-mana tshirt lengan panjang korang yang selesa tuh.

 

 

IMG_1946

 

Okay sekian bebelanku pasal Kimono Outerwear.. Segala tips yang gua curahkan adalah dari kepala hotak kudus gua semata-mata.. Har harr. Aku bukanlah pakar fesyen ke apa eh.. Aku just menaip mengikut pengalaman sendiri..

 

Kalau korang gemarkan cara pemakaian yang berlainan daripada apa yang aku taip di dalam entry ni, tak apa.. teruskan ye.. Ini semua dari sudut pandangan dan perspektif aku sendirian berhad sahaja yaa… Hehehe tak semestinye kena ikut cara aku kann. Masing-masing punya cara dan kesukaan tersendiri kan.

 

Psstt ! Kimono Outerwear yang aku pakai ialah koleksi eksklusif By Els Zny . Sangat best sebab design cantik, trendy. Saiz tak besar sangat, JUST NICE ! Orang kurus macam aku pon ade masalah nak beli outerwear. Kalau beli yang saiz besar kang nampak macam baju tidur / bathroom robe. Huwaaa!!

 

 

 

FOLLOW :

Instagram @byelszny

Instagram @sincerelybyushawls

Facebook Page Sincerely By Us

 

 

 

XOXO !


Read More»

Saturday, November 9, 2013

SHOUT AWARDS 2013 – Kembali menggegar arena hiburan buat kali keempat !

 

Amboiii..

 

Over tau tajuk. Eh ehh assalamualaikum semua pembaca… Haa malam ni iolss nak bercerita mengenai satu awards yang tak kurang meriah dan gah nya di persada dunia hiburan negara kita. Cewahh macam nak bagi ucapan je aku kan?

 

Buat kali keempatnya SHOUT AWARDS kembali menjulang pejuang seni tanah air dalam beberapa kategori yang dipertandingkan. Bagi aku, adanya awards show seperti nilah yang akan mengangkat dan mengiktiraf artis dan juga penggiat seni tanah air. Cewahh.

 

a

Ada 18 kategori yang dipertandingkan di Shout Awards 2013 dan kategori-kategori tersebut adalah :

 

MUSIC

Rockstar Award
Popstar Award
Power Vocal Award
Flava Award
Break-Out Award (Best New Act)
Music Video Award

 

TV & FILM

Best On Screen Chemistry Award
Fresh TV Series Award
Breakthrough Local Feature Award
Favourite TV Program Award
Favourite TV Personality Award

RADIO

Coolest Radio Announcer Award
Favourite Radio Show Award

WORKS

Hot Chick Award Sponsored by L’Oreal Paris
Hot Guy Award

SOCIAL MEDIA

Wired Celebrity Award Presented by Ninetology U9
Shout! Aloud Award
And THE ULTIMATE SHOUT! AWARD Sponsored by L’Oreal Paris

Untuk senarai penuh calon kategori-kategori di atas, jom usha kat blog Tian Chad !

 

Main Sponsor & presenter

LOREAL selaku penaja utama Shout Awards 2013 dan disampaikan oleh Ninetology U9 juga ! Woot woot ! Pasti meriah Shout Awards 2013  kali niii. Sebut Loreal teringat produk rambutnya yang menawan ramai wanita, dan Ninetology yang hadir dengan gajet mampu milik dan prestasi baik. Ehh ayat macam Amanzzz lak.

 

 

SENARAI PERSEMBAHAN DI MALAM Shout Awards 2013  OLEH :

 

Opening Act
Tribute to Electronic Dance Music by Imma Bleep You Up DJs
Daniel Veerapen, Vince Chong, Sharon Chong and Inversion crew.

Performers
Joe Flizzow
Paperplane Pursuit
Froya & Najwa Latif
Salammusik
Reshmonu
Manifesto


Special Appearance
SHANE FILAN!!  (International act - Member of band WEST LIFE)

 

OMGEE OMGEE !!! Shane Filan ahli kumpulan Westlife dulu tu akan buat persembahan yeayyy!!!!!!!! Thanks 8tv dan Nuffnang aku dapat tiket VIP. Muahh muahh sikit kat dorang !

 

 

DSC03206

Ehemmm kalau korang nak tahu, aku ada lagi 10 pasang tiket masuk yang nak aku berikan secara PERCUMA kepada mereka yang benar-benar mahu menyaksikan Shout Awards 2013 secara live di Bukit Jalil pada 10 November 2013 (esok ler tuu)

 

MACAM MANA NAK MENANG TIKET?

Just komen di bawah ni kenapa korang nak tiket ni ?

10 pemenang bertuah akan menang sepasang tiket masuk ni ! Dan bersedia lah ye sebab aku akan announce pemenang ni pagi esok. Aci tak?

 

 

 

 

Okay selamat mengomen di bawah ehh. And jangan lupa ikuti perkembangan Shout Awards 2013 di :

FACEBOOK 8TV https://www.facebook.com/8tvfb

TWITTER 8TV https://twitter.com/8tv

SALURAN YOUTUBE 8TVADDICTS http://www.youtube.com/user/8TVAddicts/

INSTAGRAM 8TV http://instagram.com/8tv

 

Jangan lupa gunakan hashtag #ShoutAwards jika anda tweet / insta mengenai nya !

 

 

 

 

XOXO


Read More»

Tuesday, November 5, 2013

Kad MYPass – Memudahkan perjalanan dan percutian di Malaysia!

 

Assalamualaikum..

 

DSC02570

Ahaaa first first kita kasi tepek muka sendiri.. Nak dijadikan cerita aku terlepas tren sebab hujan lebat di Shah Alam dan jalan jem. So aku lambat sampai KL Sentral dan terlepas group blogger dan media yang gerak ke KLIA menaiki ERL. Sudahnye aku bergerak sendiri ke KLIA naik ERL sorang-sorang. Wakaka. Haaa ade ape sebenornye ni???

 

 

DSC02586

Ahaaa ini lah dia tujuannya.. Aku bersama beberapa rakan blogger dan media pagi-pagi ke KLIA untuk menerjah booth MYPass di KLIA. Ahaa ape benda MYPass ni? Di bawah ni ade sikit info mengenai apa itu kad MYPass ni :

  • Kad prabayar dan diskaun yang dikeluarkan oleh Touch ‘n Go. Kiranya MYPass ni produk terbaru TnG la..
  • Kad MYPass boleh digunakan untuk membayar produk dan servis tertentu, di mana korang boleh lihat logo Touch ‘n Go dipamerkan.
  • Produk dan servis yang boleh guna dengan MYPass ni termasuk public transport di KL, kedai runcit, makanan dan minuman, taman tema, tempat tarikan dan macam-macam lagi arr.

Haaa ni sikit laa penjelasan mengenai apa tu MYPass kan.. Kalau kureng jelas lagi mengenai fungsi MYPass ni, haa apa lagi, teruskan membaca entry ku ini !

 

 

DSC02588

Mana nak beli kad MYPass ni ? Boleh beli kat kiosk / booth MYPass seperti di dalam senarai di bawah ye (sumber : laman web MYPass ) :

mana nak beli

 

 

Harga satu pack MYPass ini RM38 sahaja ! Apa ada dalam pack MYPass ni? Haa jom usha :

DSC02588

Dalam satu pack, kita akan dapat sekeping kad MYPass dengan reload RM10 yang dah sedia ada, buku panduan yang padat dengan info mengenai tempat menarik di Malaysia, borang redemption simcard Hotlink dan buku vouchers. Ini best sebab ade berpuluh-puluh keping voucher yang kita boleh guna di kedai-kedai terpilih.

 

Haa kenapa tajuk entry ni mengatakan mengenai percutian dan perjalanan? Hal ini adalah kerana kad MYPass ni bukan je boleh berfungsi macam kad TnG biasa (boleh guna kat tol dan untuk naik public transport) malah boleh guna ala kad prabayar untuk bayar makanan or minuman atau untuk dapat diskaun hebat !

diskaun n privileges

Boleh rujuk kat page MYPass : Discounts & Privileges senarai kedai atau tarikan utama kat Malaysia ni yang kita boleh guna MYPass.

 

 

DSC02590

Taraaa ini sarapan kami pagi tu, di Old Town White Coffee. Makanan sedap, sesuai nak isi perut sebelum korang fly ke mana-mana kann.. Haaa yang best nye Old Town ni of the merchants under MYPass ! Kita boleh gunakan kad MYPass untuk bayar makanan / minuman kita ! Woahh ni yang rasa nak reload kad MYPass banyak-banyak, so kalau nak fly ke mana-mana boleh makan dulu kat Old Town KLIA !

 

 

DSC02594

Ehem… sebut pasal fly ke sana sini, of course la kan kita akan menukar mata wang kann.. Ada banyak sangat money changer kat Malaysia ni kan.. Lagi-lagi kat kawasan yang banyak pelancong macam Kuala Lumpur. Tepi-tepi jalan pon banyak money changer. Ada yang offer tukaran kaw kaw best gilos, tapi yang tak best nye ade lak kes dapat wang palsu !

 

Kalau nak selamat dan tawaran tukaran menarik, boleh ke CIMB Bureau de Change (CIMB BDC) ni. Boleh tukar wang dengan perasaan selamat, takyah takut terrr-terima duit palsu ke apa. CIMB BDC ni jugak ada their own Foreign Currency Dispenser. Mudah kan.  Ada banyak features best dengan CIMB BDC ni, boleh check di laman web CIMB okay?

 

 

DSC02603

Ehemmm… nak naik ERL balik ke KL Sentral, takyah beratur beli tiket ke apa. Just touch je kad MYPass dan yoshh terus masuk ke ruangan menunggu ERL. Her her her…

 

DSC02605

Singgah di Touch ‘n Go hub yang terletak di KL Sentral. Haa nak buat apakah ?

 

DSC02611

Selain ada kaunter khidmat pelanggan, korang sebenarnya boleh customize kad TnG korang di sini !! Macam yang korang tengok dalam gambar ni. Curlass blogger Indonesia Acen Trisusanto punye gambar tauu. Kerennn bangat ! Terus siap print kat situ jugak okeh ! Sekejap sangat. Kalau tak silap dalam sploh hengget jugak nak buat ni kan. Just siap-siap bawak gambar high resolution dalam pendrive korang ye !

 

 

DSC02614

Kan dalam pek MYPass tadi ade borang redemption simcard Hotlink kan? Haa it was our fellow blogger from Philippine, Edgar of Eazy Traveler redeeming his Hotlink simcard, so it’s easier for him to contact us using the simcard .

 

 

DSC02616

Gunakan kad MYPass untuk public transport. Ohh ni masa naik KTM ke Mid Valley, untuk lunch.. Yhauuu boleh guna vouchers yang dapat dari buku vouchers tadi haa.. Korang boleh check sendiri senarai merchants makanan dan minuman under MYPass ni : KLIK SINI.

 

 

cats

Yuhuuu jom jalan-jalan sekitar KL naik bas Hop-On-Hop-Off ni ! Dapat diskaun 20% dengan MYPass wohhooo !! More info about discounts of this HoHo bus, CLICK HERE ! Psstt sorry ler gambor gua dan Acen kureng semenggah, menikmati angin betol kami duduk di open deck di atas bas dua tingkat ni.

 

 

cats

Jomm singgah Central Market (Pasar Seni) Banyak benda unik yang kita boleh beli.. dan ade kedai tertentu yang kita boleh dapatkan diskaun menggunakan voucer MYPass ! Yeahh !!

 

 

cats

Ahaaa diskaun 10% untuk tiket ke Menara KL ! Boleh nikmati pemandangan indah bandaraya Kuala Lumpur dari Observation Deck kat sini. Mak oiii takutnye iolsss !! Rasa jantung ni tertinggal kat bawah dah ha ! Duk tahan takut pastu bergambar posing tak hengat pulak. Hahaha. Macam mana nak dapat diskaun tiket Menara KL ni? KLIK SINI

 

 

cats

Dah penat jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur, ni lah masanya nak relax dan manjakan diri dengan urutan di Jojoba Spa, yang terletak di Times Square, Kuala Lumpur ! Diskaun berbaloi-baloi okeh ! Boleh usha lebih KAT SINI (SILA KLIK SELAJU MUNGKIN) ahaha…

 

 

Haaa sebelum aku akhiri entry yang agak panjang ni (maklumlah berjalan seharian woihh seronokk!) ni rajinkan diri sikit lagi baca apa yang best nye lagi pasal kad MYPass ni.. sebab ade mention pasal percutian kan.. so kad ni sangat convenient dan efisien untuk pelancong dari luar negara jugak !!

best

 

So kalau korang ade kawan orang luar negara yang teringin nak makan angin kat Malaysia ni, boleh lah promote-promote kat kawan-kawan korang tu ye.. Kita orang Malaysia pon sangat convenient kalau beli kad ni okeh ! Gunalah voucer yang banyak tu sepuasnya hehe !

 

 

Untuk lebih info boleh lah ke laman web rasmi MYPass okeh !

 

 

 

 

 

 

Special thanks to Gaya Travel and Touch 'n Go for the around KL trip ! I had so much fun ! I bet other bloggers and media friends also had fun too !

 

 

 

XOXO.


Read More»

Copyright © Nisa Kay