Thursday, October 17, 2013

Keyboard warrior?

 

Assalamualaikum..

 

Ahahah kemain tau tajuk KEYBOARD WARRIOR… Setahu hakak la kan, istilah keyboard warrior ni bukan sahaja ditujukan kepada gamers tapi kepada mereka yang sangat aktif di laman sosial. Contohnya rajin tweet, rajin update blog dan rajin berkomunikasi dengan kawan-kawan di laman sosial macam facebook, tumblr dan sebagainya.

 

Dah macam kamus dewan lak intro entry hakak ni.. Ni quick entry ehh.. Nak bagitau korang neh.. senior dari fakulti hakak dulu iaitu FAKULTI KOMUNIKASI DAN MEDIA di Universiti Selangor (UNISEL) kampus Shah Alam menganjurkan malam anugerah untuk para alumni masscomm UNISEL dan current student. Ada beberapa kategori dipertandingkan dan alhamdulillah ada insan Allah yang mulia telah mencalonkan nama hakak..

 

logo FCM Award

Taraaaaaaa ini dia logo rasmi FCM Outstanding Awards 2013 wah wahh. Glamorous ke apa tema nyee.. kemain tagline glamorouss.. hew hew. Dan hakak pulak tercalon dalam kategori Keyboard Warrior. Mungkin merujuk kepada keaktifan hakak di laman sosial (keaktifan?? haha). Kat situ dia tulis hakak ni Vlogger. Tapi kannn hakak lagi suka kalau hakak dicalon atas sebab hakak blogger. Bukan apa diknon, hakak dah mula shy shy cat nak buat vlog. Kalau buat vlog pun hakak tak mengeluarkan suara. Hahaha !!!

 

 

NISAAAAA

Amboiii mana depa jumpa gambar lama hakak ni. Hahaha malu hakak wehh. Hakak bukan apa, hakak dah lama bersara dalam dunia model muslimah ni diknoonnn.. Hakak rasa tahap kematangan hakak yang acah-acah meningkat ni buat hakak kekok nak beraksi di depan lensa kamera. Cewahh!

 

So diknon sekaliannn, hakak ko ni nak mintak jasa baik kepada semua yang membaca blog kudus hakak ni, untuk mengundi hakak.. Undian dikira berdasarkan LIKE pada gambar hakak di facebook page FCM Outstanding Awards 2013 haaa.. Diknon cari je gambar hakak posing pegang kasut yakni seperti gambar di atas then diknon like gambar tu selaju yang boleh okeh? Pastu diknon gembar gemburkan la kepada orang kampung. Gitoohhh.

 

So ringkasnya, seperti di bawah :

LIKE GAMBAR HAKAK DI SINI : http://on.fb.me/18l1jOW

 

Okeh? Mudah sangat nak like haa. Bape kali klik klik je haa.. Kalau korang ikhlas nak tolong hakak, like ler ye.. TAKDAK PAKSAAN. Hakak pon tak mikir sangat nak menang ke apa.. Tapi dah orang calonkan, hakak berusahalah selagi mampu yerk. Okay thanks semuaa. Muahh.

 

 

IMG-20131001-WA0009

Oh yee diknon, hakak nak mintak tolong korang undi kawan hakak sekali boleh? Kawan hakak ni bernama AMAN ZICKI, dicalokan dalam Music Award. Kawan / junior hakak ni sedap hoi suara dia. Kalau korang ingat hakak pernah upload video dia karaoke kat sini. Segan hakak nak karok dengan dia. Sedap sangat suara HAHA. Tak pun korang cari je Aman Zicki kat Youtube.

UNDI AMAN ZICKI DI SINI : http://on.fb.me/1737vwX

 

 

 

SALAM SAYANG, HAKAK XOXO.