Monday, September 9, 2013

10 tanda ALLAH sayangkan kita


Assalamualaikum..


Lama juga tak sentuh blog ni.. maklumlah banyak pula urusannye... Baru-baru ni aku melawat Pulau Langkawi, so ade certain tempat aku nak share jugaklah.. Walaupun hati ni dah tawar nak berkongsi cerita jugak sebenarnya, tapi takpelah.. mungkin berguna buat semua yang belum pernah pegi Langkawi kan...


Baiklah... kita lupakan pasal tu dulu.. aku terbaca sesuatu di laman facebook, so aku nak berkongsi untuk semua. Untuk peringatan aku dan kita bersama okay.. Supaya kita sentiasa ingat yang Allah itu ada.. Allah itu menyayangi hamba-hambaNYA tanpa batasan, dan semua yang berlaku ada hikmahnya...



Tanda-tanda ALLAH menyayangi kita hambaNYA :


  1. Menjadi pentadbir yg semakin baik.
  2. Menjadi seorang yg penyayang dan disayangi.
  3. Menjadi seorang yg berakhlak mulia.
  4. Diuiji dengan kesusahan.
  5. Diuji dengan kesenangan.
  6. Dimatikan dalam keadaan yg baik dan dihormati.
  7. Ketenangan terserlah apabila bermunajat di keheningan malam.
  8. Menjadi seorang yg penyabar.
  9. Berusaha mengejar ketaatan dan menjauhi kemaksiatan.
  10. Sentiasa berbaik sangka kepada Allah.

(Perkongsian dari facebook page Ustaz Mohd Izhar Ariff)




Sentiasalah kita bersabar dengan segala ujianNYA... Aku ni bukanlah alim ulama atau ustazah yang nak berdakwah... Aku tulis kat blog ni sebagai tanda peringatan untuk sendiri. Bila diri dilanda sedih dan susah, ingatlah Allah yang berkuasa ke atas segala-galanya. Berdoa dan memintalah kepadaNYA. Hanya kepada Yang Maha Esa..





XOXO

8 comments:

hafiz hafizol said...

ok Nisa. Noted..


Take care and All The Best :")


Ingat, Maha Pelindung sentiasa ada melindungi kita. INSYAALLAH. =)

ain samadi said...

Allah mmg sayang kat kita. Yakin

Alyn Roslan said...

bacab sekejap buat renungan kat diri sendiri..Subhannallah

tenku butang said...

alaaa.. jangan lea tawar hati nak share citer.. citer lea apa yg best kat langkawi tuu? teman pernah gi langkawi, tp x semua tempat teman dapat gi sebab biasalea.. gi sana utk keja bkn enjoy.. so x dpt lea nak jln kat tempat2 menarik kat sana.. hu2.. sedih kann..

Anonymous said...

lacorneville.com

fatkur rozak said...

hey....i'm from indonesia,.

Rumah Permata Kasih said...

Kepada Blogger-Blogger dan rakan-rakan...
Sumbangan Anda diperlukan walaupun sedikit.
Mohon bantuan blogger-blogger dan semua rakan-rakan yang lain utk sama-sama mempromosi Rumah Permata Kasih. Rumah Permata Kasih adalah Pusat Kebajikan dan Pendidikan yang menaungi anak-anak yatim, fakir miskin dan asnaf,.. Moga-moga Tuhan balas diatas kebaikan tuan/puan semua.

Layari : http://rumahpermatakasih.blogspot.com

~♥dieyba_baby♥~ said...

thansk for infoo

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!