Monday, July 15, 2013

Photoshoot di bulan Ramadhan. Transformasi.

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama betul tak update entry pasal aktiviti yang melibatkan aku sebagai model ni.. Bukan apa aku memang dah teramat kurang menerima offer photoshoot. Bukan takde yang menawar, alhamdulillah tawaran tu masih ada dan tidak putus, namun kekangan masa aku sendiri yang tak izinkan aku untuk bergiat aktif dalam dunia modelling Gituhh.

 

So bila nak photoshoot pun ade jugak rasa neves-neves tuuu… ade jugak rasa ketaq lutut nak posing depan photographer. Nak-nak pulak kebanyak photographer ni abang-abang kan. So segan tu menguasai diri semula sebab lama dah tak photoshoot especially yang dalam white studio ni.

 

Alhamdulillah baru-baru ni diajak kawan untuk photoshoot produk. Produk apa malas lah nak cerita, saja nak fokus pada diri aku sahaja. Lantaklah orang nak kata aku obses dengan diri sendiri ke apa. Hahaha!

 

DSC05624

Nahhh gabak-gabak gua letak muka gua tanpa mekap okeh. Takde rahsia lagi. Takde edit. Gua copy from SD Card kamera, edit letak watermark je, terus save Takde nak edit apa pun. Ni lah kulit sebenar gua. Mungkin nampak cerah dek kerana lighting mingkin? Kulit gua coklat manis. Haha ade ke?

 

 

cats

Huwarrgghhhh! Ni gambor dah siap mekap haa.. Power of cosmetics orang kata? Boleh transform kita jadi manusia yang tampak sempurna gitchuu.. “Tampak” je la ye.. sebab nobody’s perfect. Kata akak makeup artist ni dia try make up gara Barbie doll kat aku. Gitchuu. Gambar ni pun no edit melainkan letak watermark je.

 

 

DSC05648

A closer look mungkin. Aku bawak dua contact lens. Satu yang takde warna. Jernih je. Satu yang warna grey ni, boleh bagi effect mata bulat gitu. Nasib aku bawak kedua-duanya.. Sebab aku pun tak tahu mekap konsep apa kan.. So sesuailah kot dengan tema yang akak make up artist ni buat.

 

 

DSC05646

Ni bukan gambar photoshoot ye. Gambar ni memang aku mintak abang photographer ambikkan guna Baby Sony Pink aku. Ihikkss. Aku pun posing je la kengkonon ala photoshoot kannzz.. Masa ni aku dah sudah photoshoot individu. Sementara tunggu model lain, aku pon apa lagi amik peluang posing kat white backdrop kakakakaa..

 

 

PHOTO SPAM LALALALALAA ~

DSC05647

Persalinan pertama. Black peplum, black mermaid skirt dan chiffon plain shawl semua sponsor oleh penganjur photoshoot okay.

 

DSC05773

Second outfit for the photoshoot. Layer Fishtail Peplum by Meena Boutique House. Baju yang aku tempah awal tahun ni untuk majlis perkahwinan abang saudara aku.

 

DSC05774

Tudung sendirian berhad, green dress lak from latest collection of FSYN by NK. Koleksi dress ni BELUM dikeluarkan lagi oleh FSYN by NK. Stay tuned with FSYN dengan like facebook page FSYN atau follow akaun instagram fsyn_my okay.

 

 

DSC05729

Sementara menunggu, aku sempattt lagi suruh Myra Amira snap snap gambar gua posing di ruang persalinan. Bahahha.. duk main-main dekat lighting kat situ kann.. Hahaha feeling sangatt kann.

 

 

DSC05745-horz

Main lighting lagi haaa.. Tapi lighting ni tak lah se-best lighting dalam studio kan. Sebab ia cuma stand lamp yang warna putih tuu.. Untuk orang mekap-mekap kan. Haa gituuu. Tapi sempat laa aku feeling-feeling dengan Myra Amira  kannzz.. Thankss nokss amikkan gambar iolss ! Muahhh!

 

 

DSC05710

Ni gambar bersama akak MUA pada hari tersebut. Thank you so muchh akak ! Sesiapa yang memerlukan perkhidmatan mekap untuk pelbagai acara, boleh contact akak Catt seperti tertera di  bawah :

FACEBOOK : Catt Ashura MagicTouch

BLOG : http://cattashura.blogspot.com/

 

 

By the way gambar-gambar ni memang takdak edit kasi licin muka ka apa.. Semua fresh dari kamera, dan gua edit letak watermark aje. Boleh nampak macam ade anak-anak jerawat lagi kat muka. Dua tiga hari ni teruk gak laa jerawat tak tau pasai paaa.. Tapi dah pakai bedak sejuk Tanaka, plus kadang-kadang pakai anti-acne mask, alhamdulillah jerawat kering ! Tak gatal-gatal dan tak mekap dah. Boleh usha produk-produk tu KAT SINI.

 

By the way saja lah nak war-warkan… kalau ada yang nak panggil photoshoot atau jadi model, inshaAllah kalau waktu mengizinkan, aku masih lagi menerima tawaran seperti ini. Boleh emel aku untuk contact aku. Ni alamat emel aku sukamenaip@yahoo.com okay. Thank you so much semua yang membaca blog !

 

 

 

Okaylah thanks ! Bye love love !

16 comments :

Jannah Jane said...

wow...comel je kak nisa ni

Zuan said...

salam ramadhan nisa kay ^^

penaberkala said...

comey lotey
tak perlu kata apa-apa

sinuha said...

Comel dress turqoise tu. :D

Ayu Idayu said...

comel... :DD

muja said...

pernah rasa nak buat photoshoot family,,, hehe

Anonymous said...

cantik syg b ;)

-temanLelaki-

Hidayah said...

Teman lelaki...? Jeng jeng jeng..
* terus lupa nk komen apa..

(Nisa cantik)

MiSz fiFiEyQa said...

Auwww...canteknye nisa!!!memang mcm barbie hidup dah ni...btw peplum black tu nampak klasik pulak.. ;)

LaLa mhdnor said...

nisa cantik sgt, menutup aurat pulak tu :)

Emma said...

cantik ^__^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nisa, manisnya awak! heee lawa baju2 tu :)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

sis...best ke jadi model? *saje tanya*

Norliza Nordin said...

cantekkk ^^

Shazwani Ramly said...

cantik kak nisa :) awwww suka sangat. muka macam patung.

akubiomed said...

Fuh selepas disolek macam patung Barbie doll.