Monday, June 24, 2013

Kilauan emas untuk mekap mata, sesuai untuk semua acara

 

Assalamualaikum…

 

Baru-baru ini aku berpeluang untuk menghadiri event untuk satu beauty product ni. Jenama yang tidak asing lagi, namun aku masih belum berpeluang mencubanya. So bila dapat jemputan ni memang pucuk dicita ulam mendatang la kan?

 

DSC00356

Acara berlangsung bertempat di Menara AmFirst Petaling Jaya. Bila aku melangkah masuk je ke bilik yang dah dihias indah ni, mata terus tak berkelip-kelip, mulut pun ternganga dek kilauan emas yang menyambut kami. Tak terkata aku bila tengok barangan mekap jenama KATE ni disusun cantik bertemakan hitam emas.

 

 

DSC00360

Gaya glamour dan sentuhan masquerade juga menghiasi setiap meja hadirin. Memang aku sangat sangat in love dengan idea keemasan dan glamour yang ditampilkan. Semestinya barangan mekap hari itu juga memegang konsep yang sama – KEEMASAN dan GLAMOUR !

 

 

DSC00371

Setelah para hadirin mula memenuhi ruangan acara, kami diberi taklimat mengenai produk yang ingin Kanebo highlight kan pada hari itu.

 

 

DSC00372

Jeng jengg… GOLD FEVER has reached the town ! Bermula Mei ini koleksi keemasan KATE Spring Sumer 2013 boleh didapati di pasaran ! Gaya keemasan yang memikat memang kegemaran aku. Sebab bagi aku gaya mekap nude gold sangat sesuai digayakan untu majlis makan malam yang glamour atau romantis, dan juga digayakan untuk acara-acara.

 

 

DSC00391

Jurumekap profesional turut memperlihatkan demo memakai barangan mekap terbaru dari KATE ni.

 

 

DSC00412

Haaa barang mekap dah ada depan mata, rugi lah tak cuba kan kan kann….

 

 

DSC00416

I’m soooo excited to have these all new collections of KATE in front of me !

 

 

DSC00417

A little bit close up of the products. Awhh my brighter camera setting make the picture look to bright to see the real colour. But it’s okay, just imagine you have these glamourous goldish eyeshadow pallets in your makeup collection. Cool isn’t it?

 

 

DSC00442

Okay kenapa tema dia emas hitam? Selain daripada koleksi terbaru yang berkilat dan bling bling, ada rahsia penting di sebaliknya.. Jeng jeng jenggg!!! Pembayang mata Goldish Eyes ini mengandungi real gold pearl yang menghasilkan kesan keemasan yang da boom !

 

 

cats

Cuba cuba jangan tak cuba ! Memang tak boleh tahan la kalau try eyeshadow kat tangan kan? Wajibbb cuba pada mata sendiri yeah !

 

 

cats2

Kenapa aku sangat menyukai koleksi emas dari KATE kali ni? Sebab mekap mata yang berwarna keemasan menampilkan gaya yang Glamorous dan Gorgeous. Kilauan yang tampak mewah dan boleh masuk dengan semua jenis warna kulit. Sesuai digayakan untuk pelbagai majlis. Mata akan tampak lagi sihat, cerah dan segar.

 

 

GOLD sesuai digunakan untuk apa saja gaya mekap ok? Untuk dinner, special date, wedding, photoshoot dan lain-lain.

KATE Official Youtube Channel CLICK HERE

 

 

DSC00881

Terima kasih tak terhingga kepada penganjur acara, Kanebo kerana dari acara tu, aku membawa pulang satu set barangan mekap jenama KATE. Wahhhh bertambah lagi koleksi mekap aku. Dan jenama KATE dah menjadi one of my favourite sebab mekapnya yang tahan lama dan best. Kalau dah ade satu set lengkap tu mestinye aku nak share dengan korang video mekap aku.

 

 

 

Thanks a lot to Kanebo and Nuffnang for the event invitation, and thanks to you guys who watched my makeup not-so-tutorial video ! Ahakkkk.. I just lovee the goldish finishing. Kemasan yang tidak melebih-lebih dan warna tampak natural. I love KATE !

 

Untuk tutorial “flawless look” by KATE, WATCH IT HERE

Untuk tutorial Goldish Eyes yang lebih lengkap, KLIK DI SINI okay !!

 

 

Kepada yang nak tahuuu kat mana nak dapatkan produk KATE ni, korang boleh dapatkan di kebanyakan outlet SASA, Parkson atau Watsons. Nak lebih mudah, korang check aje senarai nye di sini –> KLIK LINK INI

 

 

XOXO

GA

Yeayerss !! Thanks to KATE some of you readers might be winning these goldish products ! Haaa jom jom join giveaway niii ! Cuma jawab soalan mudah di bawah ni, jawab di ruangan komen okayyy !

 

SOALAN :

What do you love about Kate’s spring summer collection?

 

4 pemenang terpilih akan memenangi Goldish Eyeshadow dan 1 pemenang akan memenangi Shiny Eyelid Liner. Soo jom jom komen sekarang ! Psttt blogger lelaki pon boleh join, kalau menang boleh bagi hadiah kat bini atau makwe ! Okbai.

 

 

 

XOXO

33 comments :

Sarah-sireh said...

what do i love about kate's spring summer collection?

1st : its gold! siapa tak suka gold? kalau tak suka memang rugi!
2nd: walaupun dia gold tapi still considered macam earthy colour kan? okey super loveeee~
3rd : product kate ni memang dah tahu tahap keaweseoman dia.. memang xtra love disitu
4th : 1 palette 4 warna.. splurge!

hehe tuje.. sori banyak merapu :)

Sarah-sireh said...

what i love?

1st : gold! it is gold! siapa tak suak gold memang rugi.. and well as a leo gold is my colour!
2nd : 4 colour in one palette? awesome! and warna2 tu more to earthy and gold colour which is one of my favorite eyeshadow colour!
3rd : KATE kot.. brand ni memang awesoem kottt xtra love di situ :)

#ciksuzlin said...

What do you love about Kate’s spring summer collection

Glamorous, without even trying.

Umie Artoqiemie said...

Ape yang aku suka..
walaupun jerebu panas, mekap tak cair, masih kekal hingga ke malam! :D aaaa gitu la...

agak2 layak tak jawapan camni nisa? haha

zuan said...

hehe dah mcm anak patung muka nisa kay

ZH said...

Hi there! I'd love to have Kate's spring summer collection very much because it comes with gorgeous golden color which is suitable for all women in anytime and anywhere. It looks so elegant and glamorous. I'm so excited and I think I am so in love with it! By the way,thanks Nisa Kay for a great giveaway & keep it up :)

Atie said...

Q: What do you love about Kate’s spring summer collection?
A: Feeling glamorous, shining, vogue, confident & gorgeous:)

Tcca Anuar said...

wah sangat sangat suka dengan eyeshadow. :)

kate's spring summer collection, bring some piece of natural but still look glamorous. the goldish eyes, create enticing eyes with a golden shimmer and also the kate's spring collection is long lasting make up very suitable for the busy teenager/ adults.

chinta said...

besssnye nisa dapt barang mekup....

♬ bunga sakura ♬ said...

hye2 kak nisa. ! sya baru lepas baca post akak.. and once akak dah nak buat contest, i'll grab it .. hahahaha..
sya dah google about this product.., banyak giler positive feedback.. okay.. bagi sya, sya suka mekap yang tak keterlaluan.. tak nak heavy sangat. but at the same time boleh nampak glamour and looks like elite. so, bila sya tengok colour yang dipamerkan, its really attracts me to know about this product.. Bukan itu sahaja, produk ni juga, boleh tahan mekap lama.. good news for me .. sebab sya tak suka nak touch up2 make up banyak kali.. ^^ im really gonna buy this thing.. nak sample satu! hehehe ^^

Nur Ainin Sofia said...

What do you love about Kate’s spring summer collection?

Answer :- because I'm very lovethe color offered. If applied to the eyelids, the color looks very soft and pretty. in addition, it can help brighten your face and that`s why I love it.

mahirahmahmood said...

The trend in eye makeup is shifting from colourless to shiny makeup thus KATE is proposing shiny, high-impact eye makeup created by combining various shades with gold. GOLDISH EYES from KATE is this season's must have for eyes that shine and shimmer with the most luxurious gold effect.

yayamongekss said...

what I love bout Kate's spring summer collection??? oh my god..!!! warna gold semestinya melambangkan luxury life... so kate's spring summer memberi kelainan dengan memberikan warna-warna yang sentiasa memperlihatkan seseorang itu kelihatan anggun,berkeyakinan dan Nampak mewah.. boleh apply in whatever event,dinner,outings,and etc. so I love to have it.!!!!

Ana Faryana said...

Kate's Spring Summer Collection is so pretty simple glamorous. They know how to excite women :)

Khalid Kyle said...

Zeriously, Your eyes izz zzoo big..

NUR AQILAH RAZIB said...

memang cantik lah make up yang di tunjukkan..nampak macam mewah... sesuai untuk majlis tertentu... dengan warna boleh menampakkan lagi elegant dan glamour..saya suka warna make up tu..

Jumria Alimuddin said...

what do i love about kate's spring summer collection?

yang penting dia thn lama....then color gold memang pilihan wanita especially tuk g event2 yg exclusive...scara xlangsung kita pn nmpk exclusive :) & part yg plg best look natural, xla nmpk sarat...

Syafiqah Hashim said...

hi nisa, pika nak join Giveaway Nisa ni..bismillahirahmanirahim :)

Q:What do you love about Kate’s spring summer collection?
A: warna gold memberi effect glammor and gorgeous kepada semua gadis di luar sana..apa-apa saja kaitan dengan gold sudah tentu ianya exclusive and elegant! begitu jugak dengan Kate's Spring Summer Collection ni..membuat semua gadis diluar sana lebih yakin dan rasa exclusive apabila mengayakan warna gold..terutama untuk serikan wajah :)

Thank You Nisa ^_^

Zawani Zainal said...

What do you love about Kate’s spring summer collection?

For me, the stuff that are 'shiny' or 'sparkly', like gold or diamonds for instance that might attract to someone. Gold is often represent as glamorous and gorgeous and it blends well with skin tone to create healthy-looking eyes.

When the wearer use the product from KATE, it can give feel like glamour, beautiful, awesome and confident to deal with people.

On my review, the most interesting is the product is durable and also not oily.

I say yes to Kate Product :)

Zharif Azis said...

nisa dh naturally cantik , biasa nya perempuan yang mata besar, kalau bubuh make up mcm mna pon, tetap akan jadi lawa =D

contoh macam emily didonato.

Twins said...

what do you love about Kate's spring summer collection?

answer: i'm in love with the colour tekstur. simple but look elegan.
I'm also love eyeshadow palette,look like a gold bar. This summer collection suitable for those who like natural and earth colour but at the same time look stunning!!

WANiE@WaN said...

What do I love about Kate’s spring summer collection?

i love everything! seriously, mesti rase mcm anak raja je alau pakai golden2 kaler ni kan.. i LOVE It! nak jd raja sehari, lambat lagi.. nak tunggu spring n smmer? memang xmungkinlah kat MAlaysia ni.. so, having a Kate's summer collection is of coz the most thing I love.. n lastly, i LOVE it coz its free n nampk glamour.. *tengok nisakay pakai pun da jeles!

Ohh Durra said...

What do you love about Kate’s spring summer collection?

Seriously I have tried one of their previous collections and memang sangat look flawless .Bila dapat tahu KATE dah keluar dengan collections baru iaitu Spring Summer lagi tahap opocot berkuasa-kuasa .Secara jujurnya I hate make up dan lansung tak pernah berminat nak bermakeup but since Kate Spring Summer ni wujud I rasa I have to try .Tak perlu touch up berat2 sebab this collection pun dengan touch up yg nipis hasilnya sangat menarik .And I bet this collection sangat match dengan semua jenis warna kulit .Jadi siapa yg terasa kurang keyakinan nak bermakeup sebab risau warna kulit tak match dengan this collection ianya sangatlah tak patut .Lastly I love KATE Spring's Summer collectons because of "Looks thin but can being glamorous"

Cik Alynn said...

Salam Nisa..
Kate Spirng/Summer collection ... Wow...Sebab2 kenapa sy suke/cinta/sayang collection ini adalah seperti berikut (^_^) ::

1) Sukakan kaler ny yg akn mnampakkn wajah mjadi lebih natural (natural look)
2) Sukakn eyeshadowny yg super easy to be blend (sbb sy bkn seorg yg reti tuk blend color.Dpt yg ni, senang kn)
3) Sy sukakn mata sy mjadi Goldish eyes..Cute + confident...

Anonymous said...

syg,jom kawin. :)



MR.S

wana wazm said...

what do i love about kate's spring summer collection?

mostly , ofcourse the colour! yea , warna gold sememangnya menampakkan glamour. wahh , sape x nak nampak glamour gitu kan ? even look simple , but kita still boleh nampak glamour. bagi saya , collection kali ni memang hot. semua perempuan akan suka dengan koleksi kali ni. =) then , its long lasting. yang tu paling penting , sebab kebanyakan eyeshadow jarang yang boleh tahan lama. dengan pelbagai keistimewaan yang ada , semstinya saya akan jatuh hati dengan koleksi kali ni!.

LaLa mhdnor said...

Apa yang saya suka tentang produk mekap KATE ni ialah ia tahan lama. susah nak cari produk yang tahan lama dan cantik di mata.

dan satu lagi sebab saya suka tentang KATE ni, warna emas sangat sesuai dgn kulit saya =D

Anonymous said...

y on earth did u use brown eyebrow gel? although its not so visible in camera but still it didnt suit ur original hair color, its just my though, but nice makeup accept for the brow part

BUNDA a.k.a KN said...

assalamualaikum,

sal;am ukhuwah dari bunda...selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak..

jandakaya said...

Apa yang saya suka ialah nampaknya telah wujud warna unik lagi mewah untuk mencantikkan mata bagi menghadiri dinner,make-up pengantin,majlis2 hebat dan fotoshot oleh KATE. Tahniah kepada Kanebo!

kakaqchomel said...

waaaaa...bestnya...make up free...suka3!~

Dramanian said...

Nice share. Your blog's amazing.. I like it :)

daftar facebook said...

terima kasih atas artikelnya, semoga semakin keren dan bergengsi ya blognya.