Sunday, May 12, 2013

Photobooth props – Temerloh mariiiiiii!!!!!!!

 

Assalamualaikum…

 

Semalam daku godek-godek album gambar wedding sepupu aku, niat di hati nak cari sekeping gambar dengan mak tersayang. Nak share lah jugak kan memandangkan hari ni Mother’s Day kennnzzz.. Tapi lain yang ku cari, lain lak yang ku jumpa…

 

DSC04028

Ternampak gambar-gambar photobooth props ni haaa… Terhasilnya props ni atas idea kakak sedara aku.. Dia yang mengajok semua sepupu-sepupu perempuan bekerjasama untuk mengadakan photobooth seterusnya membuat props semua ni..

 

Tapi aku ni busy kemain kan kat Shah Alam ni.. maka ku tak dapat pulang awal ke Temerloh. Ku kirim salam rindu dari Shah Alam je la ekkk.. Aku ingatkan tak jadi buat photobooth ni kennzz.. Sebab tak tahu nak setup photobooth kat mana.. plus aku pernah usha harga props untuk photobooth macam ni… mahal kemain kennzz…

 

DSC03957

Yang kiri adik sedara aku, yang kanan kakak sedara aku yang mengetuai misi setup photobooth dan buat props. HANDMADE. Curlasssss ko kakak! Bejaya juga misi uollss… Yang menariknye, seperti gambor di atas, korang boleh tengok props tu dihasilkan dalam loghat yang kami guna di Temerloh. Hahahahhaa…. Mana nak beli kannnzzz :P

 

 

DSC03723

DSC03898

DSC03914

Ni semua gambar adik aku dan kawan-kawan beliau yang seronok bebenor mengambil gambar di photobooth. Mula-mula macam takde orang nak bergambor. Malu mungkin. Ye lah tak biasa lagi kottt… Lepas kami sedara mara bergambor sakan kat photobooth ni baru ler mereka tak segan sili nak bergambor jugakk. Riuh rendah kejap depan umah haha.

 

 

DSC03728

Ni sedara-sedara aku… Haaa macam kembar tiga kan. Aku pon kompius sebenor nye.. Iskkk ni lah rasa nak lepuk diri sendiri sebab aku ni jenis susah nak cam sedara mara lebih-lebih lagi yang jarang jumpa dan duk jauh… Ye lahhh kami berjumpa pun time-time kenduri ataupun hari raya.

 

 

DSC03991

Yezzaaa.. ze bridesss.. Yang berbaju putih tu pengantin perempuan isteri kepada sepupu aku Angah Opie. Yang berbaju kelabu tu isteri abangnye, Along Asha. Haloooooo new family members! Good to have you guysss… Dua-dua sporting !

 

 

cats

Hahahhaha aksi-aksi mak jemah harusss adeee uoollsss.. Kalau koi dah berpunye, so what kenzzz??? Dah kawin esok nak canang satu dunia, canang laaa.. Wkwkwkwkk….

 

 

DSC03862

Abang photographer dan si gadis tisu. Cuaca yang panas membuatkan kotak tisu tak lepas dari tangan. Kena hulur kat pengantin yang berpeluh-peluh haaa… Muka and mekap kena maintain uollsss…!! Kang gambar tak lawa!

 

 

DSC04006

Adik-adik sedara aku, merangkap AJK majlis kahwin ni. Hahahhaaa dalam pada buat keje tu nak jugok bergambor ahhahaha!! Haruslahhh kannnzzz….

 

 

DSC04129

Props misai ni props yang WAJIB ADA dalam koleksi photobooth props!

 

 

DSC04130

Ini lagi satu propa.. Disebabkan koi asyik megang props bertulis “Bride” ni habis koi kene ngusik ngan sedare mare sume.. Dok pakat nanye koi bile koi punye turn lak jadi “Bride” nyeee.. Lahaiiiiiii kemain cepumas nye soklannnnn!! Memang koi hanye tersengih macam kerang busuk lalu tersipu malu (kononnnn) bahahahha..

 

Takdak jodoh nak wat camne kannn.. Jodoh takleh paksa, takleh gak nak ditetapkan ikut suka hati. Allah dah bagi jodoh kite, maka tunggu aje la ye dokkk.. So ayuhlah kite memperbaiki diri agar jodoh yang datang tu baik peribadinya dan boleh bimbing kite ke jalanNYA… Cewahhh kemain aku ni macam ucapan dahh..

 

 

Apa-apa pun good job sepupu-sepupu yang menjayakan photobooth dan props semua niii.. Thumbs Up !

 

 

XOXO


15 comments:

  1. comel jea photobooth tu. btw , sis omeyy. =)

    ReplyDelete
  2. Terbaek la nisa..bende2 mcm ni elok buat sendiri je, tak payah membazir kan. Bukan susah sangat kene decorate cantik2 dan siap boleh dah amik gambar. hehe

    ReplyDelete
  3. haha ingat abg photographer too pakai tudung upanyer kain

    ReplyDelete
  4. wahh. menarik btol idea untuk wt photobooth tu. cute bangat. hehe. :)

    ReplyDelete
  5. trend skrg ni...nape lah time sy kawen dl xde sume ni...huhuhuhu...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. haha, sama ler...
    soalan cepumas tu memang tetap ada selagi tak kawen, adeh
    sabor je lah

    ReplyDelete
  7. soklan cepumas buat nisa..bila pulak kamuu??hehe

    ReplyDelete
  8. Wahhh...wahhh...wahhh... Meriah2nya!

    Photobooth ini akan jadi satu fenomena pulak nanti.

    ReplyDelete
  9. yang best nya ada loghat temerloh tu hhihi

    ReplyDelete
  10. serunya,,,ada-ada saja nih!!!

    ReplyDelete
  11. kelakar lak tengok nisa bergambar..lawak :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum nisa. perghh nice gila props! koi ingat akak koi dulu lupa nak buat pros gini.

    ReplyDelete
  13. Ok baru terbaca ni...apsal blog aok xmasuk kedashboard koi yak?

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay