Friday, May 3, 2013

Hidup anda diwarnai lagu? Install Deezer laahh !

 

Assalamualaikum..

 

Minggu lepas aku dijemput untuk majlis pelancaran aplikasi Deezer oleh Digi. Tak ada apa nak cakap sangat sebab last week sangat busy (ala this week pun berganda-ganda busy nye), so ada je jemputan aku terus confirm kan. So boleh release tension dari kerja kejap. Elehhh.

 

DSC00222

Sesampainya aku di DiGi HQ, Shah Alam, aku dibawa masuk ke tempat khas untuk para hadirin berkenal-kenalan dengan aplikasi Deezer, dan mencuba mendengar lagu dari aplikasi ni. Akak comel di atas dengan gigih dan telitinye menunjukkan aku aplikasi Deezer ni..

 

Lepas aku dengar penjelasan oleh akak comel tadi, aku terus install aplikasi Deezer.. Haaa mesti korang tertanya-tanya apa benda lah aplikasi Deezer ni kan kan kan? Haaaa sebelum aku share dengan korang apa aplikasi Deezer ni, meh aku nak tanya satu soalan..

  • ADAKAH KORANG PENGGEMAR LAGU?
  • Adakah hidup korang diwarnai lagu-lagu?
  • Adakah korang suka buat kerja atau online sambil dengar lagu?
  • Adakah banyak lagu dapat disamakan dengan perasaan atau hidup anda?

 

DSC00234

Kalau jawapan anda YA untuk semua soalan di atas, maka DEEZER adalah aplikasi yang tepat untuk korang! Errr aplikasi tepat untuk aku juga sebab jawapan aku untuk semua soalan di atas ialah YA. Muahahaha…

 

DEEZER adalah aplikasi music streaming yang boleh berfungsi kedua-dua semasa ONLINE dan OFFLINE ! Menjanjikan pemain muzik yang bebas iklan, kualiti bunyi yang tinggi dan bermacam lagi !

 

Screenshot_2013-04-24-23-12-14

So para pengguna iOS, Windows Phone 8, Blackberry dan Android.. apabila anda install aplikasi Deezer ni, anda akan diberi langganan percuma selama 15 hari ya ! Dan bagi pengguna Android (aku guna Galaxy Note 2), macam ni lah rupa home page aplikasi Deezer di telefon anda.

 

 

Apps 2

Di bahagian Search tu korang boleh cari lagu yang korang nak dengan masukkan kata kunci yang korang cari lah kan. Lepas tu carian ni boleh korang narrow kan kepada carian track, artist atau album. See.. mudah je kan?

 

 

Apps 3

So bila dah jumpa lagu yang korang berkenan tu, korang boleh klik dan lagu akan mula dimainkan.. Tekan butang menu dan satu option bar (seperti gambar kiri) akan keluar. So just klik Add to playlist…

 

 

Apps 4

Kalau korang tak ada playlist lagi, just create satu Playlist baru. Mudah je.. Masukkan nama playlist korang dan wallah dah siap.. So lepas ni kalau korang search lagu lain, korang boleh masukkan lagu tu ke dalam mana-mana playlist yang dah sedia ada.

 

 

Apps 5

So dekat homepage tu, bila korang klik Playlist, korang akan boleh lihat senarai playlist yang korang dah save. Lagu-lagu yang korang save dalam playlist tu turut boleh didengar semasa offline ! Maknanya kalau korang takde data atau internet connection pun boleh dengar woot woot ! Ohhh ye, gambar belah kanan tu menunjukkan senarai lagu artis tempatan, iaitu AIZAT AMDAN !

 

 

Jom tengok apa lagi ciri best yang ditawarkan oleh Deezer !

  • Melalui Deezer, korang boleh mengakses katalog lagu mereka yang terkandung 20 juta lagu untuk dimuat turun dan save dalam playlist !
  • Membina playlist sendiri dan berkongsi dengan kawan-kawan di Facebook atau Twitter.
  • Kawan-kawan korang di Twitter dan Facebook boleh  follow playlist anda !
  • Langganan hanya RM8 sebulan untuk pengguna DiGi ! (Manakala bagi pengguna khidmat telco lain langganan berharga RM18)

 

 

DSC00312

Bercakap mengenai Aizat Amdan, Aizat turut muncul di majlis DiGi Deezer Media Launch dan menghiburkan hadirin dengan dua tiga buah lagu. Yang best nye, single terbaru Aizat boleh didapati dalam katalog Deezer ni sebelum pelancaran album beliau Mei ini ! Jom ramai-ramai install Deezer dan dengar lagu baru Aizat !

 

 

DSC00226

Ohh yee.. Aku ada main game teka lagu masa event ni, dapat pulak hadiah langganan percuma Deezer selama sebulan. Yahuuuu!!!!!!!!!!!! Tenkiu DiGi !

 

 

DSC00236

Ohhh yaa.. ingat lagi tak playlist Kpop yang aku tunjukkan dalam Deezer aku tadi? Aku dapat playlist ni masa scan QR Code kat wall ni. Muehehehe…

 

 

cats

Dua rakan blogger yang ku temui semasa event DiGi Deezer ni.. Mohd Zaid (kanan) dan Uzair Othman (kiri).

 

 

Well.. apa-apa pun aku rasa aplikasi Deezer ni best lah. Sebab aku tak payah susah-susah nak mintak copy lagu kat kawan, or pergi download kat mana-mana website. Nak free download punye pasal, sekali pernah jugaklah aku ter-download virus ! Argghhhh!!! Bila dah banyak lagu, makan ruang kat memory card pulakkk.

 

So? Solusi untuk masalah seumpama ini adalah install aplikasi Deezer ! Tak makan banyak ruang sebab lagu korang browse and save playlist haaa gituuu… Senang sangat aplikasi ni untuk korang yang penggemar lagu. Bagi aku tak rugi pun langgan sebab kita sokong karya seni dan artis-artis !

 

And last but not least, dapatkan pakej DEEZER PREMIUM secara percuma dengan melanggan pelan-pelan tertentu dengan DiGi! Untuk maklumat lanjut korang usha habis-habis kat sini oke > KLIK DI SINI

 

 

 

XOXO

13 comments :

hafiz hafizol said...

nisa seriously aku suka tgk ko pakai ginie.. nampak mcm lagi matured .. kbai..

Emma said...

menarik... hi nisa =D

Umie Artoqiemie said...

sumpah deezer ni best gile !

fablosasa said...

tinggi kak nisa kay berapaa?nampak tinggi

nona azizah said...

Cntikknya bju... beli kat mana ? nk cr kat mana bju mcm u niee..minat sgtt..

Why Farouk said...

Nisa nampak cantik dalam outfit tu. Emmmm.. mesti nak komen nisa cantek je. Lupa pasal topik entri.. :(

MUQARRABINZ said...

kau lagi comel la serius..

Dkna Abza said...

kalo amek data plan digi pon dapat free deezer kan?

Schajar McFlurry said...

cantik long dress sis! ;)

Schajar McFlurry said...

cantik long dress sis! ;)

Innanie | Ariffin said...

wow. sounds really good huh. tapi sebulan RM 18 tu quite expensive jugak dengar.... hmmmm :( maybe kena tukar digi ke???

Leny said...

thanks for sharing

Sheila Salim said...

assalamualaikum nisa. bestnyaa. bila ntah tukar digi ni +_________+