Monday, May 13, 2013

FILEM – Bisikan Syaitan

 

Assalamualaikum…

 

Bisikan Syaitan Final Poster

Sorry la uollss I update entry pasal movie seram pulekkk malam-malam yang sepi macam ni kannzz.. Daripada tak update langsung baiklah daku update sekarang.. Sementara movie ni masih bertayangan di panggung-panggung wayang..

 

Iolls bukan apa.. bila banyak benor halnye, mule lah lupa nak update itu ini kat belog. Bila duk update pasal barang-barang best asyik kena kutukkkkk zasss. Hahaha kesian. Apa-apa pun iolss sedang menjalani kehidupan nan bahagia gitu alhamdulillah…

 

DSC00946

Filem ini dilakokan oleh Fizz Fairuz, Wan Sharmila, Nabila Huda dan pendatang baru layar perak iaitu Azam Pitt. Tapi Nabila Huda takdok on that dayyy. Melepass iollss nak bergambar dengan beliau. Uhukk uhukk…

 

FILEM BISIKAN SYAITAN :

Mengisahkan mengenai golongan manusia yang tidak sanggup menghadapi kesusahan hidup, lalu berpaling dari Allah dan tunduk kepada syaitan demi mencapai kesenangan dan kemewahan. Selama beberapa tahun Kamil (Fizz Fairuz), Soraya (lakonan Nabila Huda) serta keluarga Kamil hidup senang sehinggalah…

 

IMG_1344

Pada suatu hari Soraya diberkas polis atas tuduhan membunuh. Sejak dari hari itu keluarga Kamil diganggu oleh roh yang tidak tenang dan keadaan mula berantakan. Satu misteri pembunuhan dirungkai. Adakah Soraya sahaja bersalah dalam hal ini, apa yang akan terjadi pada Kamil apabila Soraya sudah tidak bersamanya?

 

 

IMG_6397

Bila dah sayang ni memang betul-betul boleh buat manusia lupa diri. Kerana sayang, diturutkan juga kemahuannya walaupun terpaksa membelakangkan agama! Itulah yang cuba ditonjolkan dalam filem ni. Kesusahan yang tidak sanggup dihadapi jugak merupakan satu punca kenapa jalan hitam yang dipilih.

 

 

IMG_0275

Gandingan Wan Sharmila melakonkan watak Kamilia, adik kepada Kamil dan Azam Pitt melakonkan watak Zul, seorang detektif yang cuba membongkar misteri pembunuhan. Lakonan Azam sebagai pendatang baru nyata tidak begitu mengecewakan kerana beliau ada pengalaman berlakon teater.

 

 

DSC01006P/S : Kenapa aku rasa Fizz Fairuz ni sengih macam iras-iras aku je? Jodoh mungkin? (Okay perasan nak mammmm betol aku ni kbai)

 

Kalau nak tengok satu sisi lain dalam lakonan Fizz Fairuz, jom lah ramai-ramai tengok filem Bisikan Syaitan ni. Kadang-kadang kita tak perlukan hantu bergentayangan sana sini untuk membangkitkan keseraman satu filem tu. Jalan cerita dan plot yang cuba ditonjolkan pun harus diberi perhatian. Tak gitu?

 

 

lala2

Wan Sharmila menyahut cabaran melakokan sebahagian aksi menggoda Kamil (lakonan Fizz Fairuz).

 

 

DSC01002

With Azam Pitt. Alorrr kite lagi suke Azam Pitt ni pakai spek mata macam dalam filem. Hehehe good job and keep it up !

 

 

DSC00961

Adik Farrah Nadia yang melakonkan watak Jasmine, anak kepada Kamil dan Soraya. Haa dalam filem ni Kamil dan Soraya tu bekas suami isteri.. tetapi… haaa kalau nak tau tetapi apa, korang tengok lah sendiri filem ni yekkk !

 

 

DSC00970

Okay koranggg.. filem Bisikan Syaitan ni dah seminggu lebih tayang kat pawagam.. Semalam aku pegi dating tengok wayang, aku tengok filem ni masih lagi ditayangkan.. maka jangan lupa ramai-ramai menyeramkan diri tonton filem ni okayyy~

 

 

XOXO

13 comments :

Azwar Syuhada said...

Macam menarik je cerita hantu ni, tapi tak berani nak tengok.. :P

Rara Nasiha said...

Ehh, betullah. Nampak sama cara you senyum dengan Fizz. Err, jodoh mungkin? hehe

MéuzAngelo™ XXIII said...

fizz fairuz org pahang weh

PembeRontaK SaM said...

seram ni... no komen..hahahah

Schajar McFlurry said...

wah, seronok jadi nisa kay. Jalan jalan dan banyak jumpa artis :)

YnaRazali said...

Oh..nak kena g tengok ni. Jom Nisa!

Mila Ahmad said...

Macam best pulak heee~~~

boni kacak said...

betullah.. senyuman agak iras2..hahaha

EdDynNa ♛ said...

macamm bestt jeee >< ihikksss ! btw , nicee piccaaa !

MaYa MustWany said...

hari tuh nak layan cerita ni..tapi tak jadi..layan citer lain lak -_-

Namee Roslan said...

cara nisa sengih tu dah nampak macam sama dah dengan fizz tu. hihih. :P ada jodoh ni. ececceh.

Leny said...

wahhh,,,takut setan ah,,hehehe

Sheila Salim said...

assalamualaikum.. comelnya wan sharmila :)